FD SPECIAL: Jättenamnen som rankas högst – allsvenskans största tungviktare

Sebastian Larsson och Erik Johansson har båda valt att lämna utlandet för att spela i allsvenskan från och med 15 juli, Larsson för AIK och Johansson för Djurgården. I väntan på om dessa blir succéer eller inte har FD:s Casper Nordqvist listat allsvenskans sex största hemvändare under 2000-talet. 

ALLSVENSKANS SEX STÖRSTA HEMVÄNDARE UNDER 2000-TALET – MED FOTBOLLDIREKTS CASPER NORDQVIST

1. Henrik Larsson, Helsingborg. 

– Sveriges största efter Zlatan Ibrahimovic i modern tid. Var med och vann VM-brons redan 1994 och spelade sedan EM 2000, VM 2002, EM 2004, VM 2006 och EM 2008. Öste in mål i Helsingborg innan han lämnade för Feyenoord 1993. I Holland blev det 26 mål på 101 ligamatcher innan det blev Celtic 1997. Väl i Glasgow är Larsson den stora konungen än i dag och inte konstigt är väl det då han svarade för otroliga 175 ligamål på 221 matcher. Vann guldskon 2001 med sina 35 mål, ett pris man får som Europas bästa målskytt. Låg bakom Barcelonas vändning i Champions League-finalen mot Arsenal 2006 med dubbla målgivande passningar och extra häftigt att han samma sommar vände hem till sitt Helsingborg. Gjorde sin bästa säsong i HIF 2008 med 14 mål och tio assist. Slutade sedan 2009. Att han inte lyckades som tränare i klubben är en annan historia, men Henke är given etta på den här listan.

2. Kim Källström, Djurgården. 

– En av landslagets största sedan millennieskiftet med spel i fem mästerskap för Sverige. Kom med i den blågula a-lagsdressen efter VM 2002 när han fortfarande spelade i Djurgården. Slutade sedan i landslaget efter EM 2016. Gjorde bara två år i Djurgården innan han lämnade för Rennes efter 2003 års säsong, men hann ändå vinna två SM-guld och ett cupguld. Dessutom svarade mittfältaren för hela 26 allsvenska mål. Väl utomlands lyckade sejourer i framförallt Rennes och Lyon. Fick även mycket speltid i Spartak Moskva, men utlåningen till Arsenal var så klart lite märklig. Efter en och en halv säsong i schweiziska Grasshopper tackade Källström för sig och återvände till sitt Djurgården – vilket skapade eufori i de blårandiga kretsarna. Källström togs emot som en kung på Arlanda och under hela 2017 var 35-åringen den stora fanbäraren för laget som första gången på tio år säkrade en plats i Europa. Valde sedan att sluta med fotbollen, men trots endast tre säsonger i Djurgården rankas han av många som en av de största i klubben genom tiderna. Det säger en del!

3. Markus Rosenberg, Malmö.

– Vissa menar att Rosenberg är större än självaste Zlatan Ibrahimovic i MFF-kretsar. Anfallaren, som är ett år yngre är Ibrahimovic, gjorde 13 allsvenska matcher under sin debutsäsong 2001, då som 19-åring. Efter ytterligare två säsonger med en del speltid lånades Rosenberg ut till Halmstad inför 2004 års säsong – där det blev dundersuccé. 14 mål och nio assist blev det för den då 22-åriga anfallaren och han var så när att skjuta guldet till HBK – vilket hade snuvat just Malmö på titeln. MFF vann i stället serien med två poäng och till säsongen därpå var Rosenberg tillbaka i sitt Malmö. Det hann bara bli tolv matcher innan Ajax på sommaren köpte ”Super-Mackan” för 46 miljoner kronor.

– Väl i Holland blev det succé direkt. Rosenberg svarade för tolv mål och sju assist i Ajax-tröjan och i januari 2007 värvades han till Werder Bremen. Precis som i Ajax visade Rosenberg direkt sin klass även i Bundesliga, där det på 14 matcher under våren blev åtta ligamål. Säsongen därpå gjorde anfallaren hela 14 mål och nio assist på 29 serieomgångar. Efter ytterligare två säsonger i Tyskland gick flyttlasset vidare till Racing Santander på lån och under sin säsong i La Liga blev det nio mål. Enda plumpen i protokollet under Rosenbergs utlandskarriär var den i West Bromwich. Noll ligamål och knapert med speltid gjorde att han efter ett och ett halvt år i Premier League flyttade hem till sitt kära Malmö inför 2014 års allsvenska. Vad Rosenberg därefter uträttat är känt vid det här laget. Tre SM-guld och två gruppspel i Champions League är 35-åringens facit. Kapten Rosenberg är Mr Malmö och visst kommer det kännas märkligt när han nästa säsong inte längre spelar i den himmelsblåa dressen…

4. Andreas Isaksson, Djurgården.

– Precis som Kim Källström vann Isaksson dubbla SM-guld och ett cupguld med Djurgården 2002-2003. Kom till klubben från Juventus inför 2001 års allsvenska och lämnade sedan sommaren 2004 för Rennes i Frankrike, dit bästisen Källström hade gått ett halvår tidigare. En lång utlandskarriär utomlands med flera lyckade år i såväl Rennes som PSV Eindhoven. Hade det tyngre i Manchester City och efter en bra start i turkiska Kasimpasa fick Isaksson allt mindre speltid i Süper Lig och i början av augusti 2016, en knapp månad efter EM 2016 då Isaksson sa tack och hej till landslaget, skrev målvakten på för sitt Djurgården. 36-åringen har sedan dess varit allsvenskans bästa målvakt och efter årets säsong lägger keepern av med fotbollen. 133 landskamper för Sverige blev det och precis som Källström rankas han som en av de riktigt stora i Djurgården!

5. Kennedy Bakircioglü, Hammarby.

– På tal om stor… Ingen i Bajenland är större än Kennedy! Mittfältaren lyckades visserligen aldrig i landslaget, men man glömmer kanske bort vilken fin utlandskarriär han ändå hade. Var en tongivande spelare i det Hammarby som överraskande vann SM-guld 2001. Då var Kennedy bara 20 år gammal. Två säsonger tidigare gjorde mittfältaren allsvensk debut för Bajen och mäktade redan då med 22 starter. Efter makalösa 49 poäng (31 mål och 18 assist) under säsongerna 2001-2003 lämnade Kennedy för grekiska Iraklis. Efter ett och ett halvt år i Grekland gick flyttlasset vidare till Twente och väl där blev det dundersuccé. Efter åtta mål och sju assist under debutsäsongen gjorde sig Kennedy till ett av ligans största namn säsongen därpå då han svarade för sanslösa 15 mål och nio assist från sin mittfältsposition. Detta gjorde att storklubben Ajax värvade över honom sommaren 2007, men det lyfte aldrig riktigt där och efter tre säsonger i Ajax blev det i stället Racing Santander för Kennedy. Sex mål och fyra assist på 32 matcher i La Liga blev det under debutsäsongen, men andra året var inte lika lyckat och sommaren 2012 valde Kennedy att återvända till Hammarby.

– Det som var extra häftigt med att den då 31-åriga mittfältaren vände hem var att Bajen då var inne på sitt tredje år i superettan. När Hammarby till sist vann landets andraserie 2014 var Kennedy helt magisk. 17 mål och sju assist från sin mittfältsposition, ett makalöst facit förstås. Har på senare år fått allt mindre speltid i Bajen och precis som Isaksson och Rosenberg lägger Kennedy av efter säsongen. Oj oj oj vilka avtackningar som kommer att ske i Bajenland!

6. Anders Svensson, Elfsborg.

– Debuterade i Elfsborg redan 1994, då i division 1 södra (superettan fanns inte då). Var med och tog upp laget till allsvenskan 1997 och gjorde sedan fyra hela säsonger i landets högstaserie innan han efter en fin vår 2001 med fem mål på åtta matcher köptes av Southampton i Premier League. Mittfältaren tog per omgående en plats i elvan och svarade för fyra mål på 31 starter under debutsäsongen. Svensson fick fortsatt mycket speltid de kommande tre åren. Säsongen 2004/2005, vilket blev mittfältarens sista i England, spelade mittfältaren 30 Premier League-matcher, varav 21 från start. Därför var det ändå överraskande att Svensson 29 år gammal valde att flytta hem till Elfsborg sommaren 2005 (affären blev klar redan på vintern ett halvår tidigare). Svensson är inte bara en landslagsikon då han gjort flest a-landskamper i Sveriges historia (148 stycken), han är också en legendar i Elfsborgskretsar. Efter hemkomsten till Borås 2005 gjorde Svensson tio nya år i Elfsborg och vann två SM-guld. En häftig saga och snacka om lyckad återkomst – och det alltså från en landslagsman som spelade fem mästerskap för Sverige!

Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
måndag 30 januari
20:45 Udinese - Verona Serie A
20:45 Derby - West Ham FA-cupen
21:00 Villarreal - Rayo Vallecano La Liga
tisdag 31 januari
18:00 Paderborn - Stuttgart Tyska cupen
20:45 Union Berlin - Wolfsburg Tyska cupen
20:45 Birmingham - Blackburn FA-cupen
21:00 Newcastle - Southampton EFL-cupen
onsdag 01 februari
18:00 Leipzig - Hoffenheim Tyska cupen
19:00 Toulouse - Troyes Ligue 1
19:00 Nantes - Marseille Ligue 1
19:00 Reims - Lorient Ligue 1
19:00 Angers - AC Ajaccio Ligue 1
19:00 Lille - Clermont Ligue 1
20:00 Maritimo - Porto Portugisiska ligan
20:45 Kilmarnock - Dundee Utd Skottland Premiership
20:45 Mainz - Bayern München Tyska cupen
21:00 Manchester U - Nottingham EFL-cupen
21:00 Lyon - Brest Ligue 1
21:00 Real Betis - Barcelona La Liga
21:00 Rennes - Strasbourg Ligue 1
21:00 Lens - Nice Ligue 1
21:00 Montpellier - Paris SG Ligue 1
21:00 Monaco - Auxerre Ligue 1
22:15 Arouca - Benfica Portugisiska ligan
22:15 Sporting Lissabon - Braga Portugisiska ligan
torsdag 02 februari
21:00 Real Madrid - Valencia La Liga
fredag 03 februari
18:30 Paderborn - Fortuna Düsseldorf 2. Bundesliga
18:30 Sandhausen - Darmstadt 2. Bundesliga
20:30 Augsburg - Bayer Leverkusen Bundesliga
20:45 Queen's Park - Ayr Skottland Championship
21:00 Athletic Bilbao - Cadiz La Liga
21:00 Malaga - Real Oviedo LaLiga2
21:00 Chelsea - Fulham Premier League
lördag 04 februari
12:00 GAIS - Varberg Träningsmatch
12:30 Leicester - Manchester City Women’s Super League
13:00 Jönköping - Helsingborg Träningsmatch
13:00 Eintracht Braunschweig - Heidenheim 2. Bundesliga
13:00 Kaiserslautern - Holstein Kiel 2. Bundesliga
13:00 Regensburg - Arminia Bielefeld 2. Bundesliga
13:30 Everton - Arsenal Premier League
13:30 Norwich - Burnley Championship
14:00 Espanyol - Osasuna La Liga
15:00 Cremonese - Lecce Serie A
15:30 Bochum - Hoffenheim Bundesliga
15:30 Köln - Leipzig Bundesliga
15:30 Union Berlin - Mainz Bundesliga
15:30 Eintracht Frankfurt - Hertha Berlin Bundesliga
15:30 Borussia Dortmund - Freiburg Bundesliga
16:00 Aston Villa - Leicester Premier League
16:00 Middlesbrough - Blackpool Championship
16:00 Wolverhampton - Liverpool Premier League
16:00 Manchester U - Crystal Palace Premier League
16:00 Brentford - Southampton Premier League
16:00 Brighton - Bournemouth Premier League
16:15 Elche - Villarreal La Liga
17:00 Paris SG - Toulouse Ligue 1
18:00 Roma - Empoli Serie A
18:30 Newcastle - West Ham Premier League
18:30 Atletico Madrid - Getafe La Liga
18:30 Borussia M'gladbach - Schalke Bundesliga
19:00 Troyes - Lyon Ligue 1
20:30 Greuther Furth - Nürnberg 2. Bundesliga
20:45 Sassuolo - Atalanta Serie A
21:00 Rennes - Lille Ligue 1
21:00 Real Betis - Celta Vigo La Liga
söndag 05 februari
12:30 Spezia - Napoli Serie A
13:00 St Johnstone - Celtic Skottland Premiership
13:00 Clermont - Monaco Ligue 1
13:00 Potsdam - Bayern München Bundesliga damer
13:30 Magdeburg - Karlsruhe 2. Bundesliga
13:30 Tottenham - Chelsea Women’s Super League
13:30 Hansa Rostock - Hamburg 2. Bundesliga
13:30 St Pauli - Hannover 2. Bundesliga
14:00 Mallorca - Real Madrid La Liga
15:00 Torino - Udinese Serie A
15:00 Auxerre - Reims Ligue 1
15:00 Nottingham - Leeds Premier League
15:00 AC Ajaccio - Nantes Ligue 1
15:00 Strasbourg - Montpellier Ligue 1
15:00 Lorient - Angers Ligue 1
15:30 Stuttgart - Werder Bremen Bundesliga
16:15 Girona - Valencia La Liga
17:05 Brest - Lens Ligue 1
17:30 Wolfsburg - Bayern München Bundesliga
17:30 Tottenham - Manchester C Premier League
18:00 Fiorentina - Bologna Serie A
18:30 Real Sociedad - Valladolid La Liga
19:00 Porto - Vizela Portugisiska ligan
19:45 West Ham - Arsenal Women’s Super League
20:45 Marseille - Nice Ligue 1
20:45 Inter - Milan Serie A
21:00 Barcelona - Sevilla La Liga
måndag 06 februari
18:30 Verona - Lazio Serie A
20:45 Monza - Sampdoria Serie A
21:00 Blackburn - Wigan Championship
21:00 Rayo Vallecano - Almeria La Liga
22:15 Rio Ave - Sporting Lissabon Portugisiska ligan
tisdag 07 februari
18:00 Sandhausen - Freiburg Tyska cupen
20:45 Eintracht Frankfurt - Darmstadt Tyska cupen
20:45 Salernitana - Juventus Serie A
20:45 Grimsby - Luton FA-cupen
20:45 Burnley - Ipswich FA-cupen
20:45 Fleetwood Town - Sheffield W FA-cupen
onsdag 08 februari
20:45 Sunderland - Fulham FA-cupen
Allsvenskan
# LAG M V O F GA P
1 BK Häcken 30 18 10 2 32 64
2 Djurgårdens IF 30 17 6 7 30 57
3 Hammarby IF 30 16 8 6 33 56
4 Kalmar FF 30 15 6 9 14 51
5 AIK 30 14 8 8 9 50
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 IF Elfsborg 30 13 10 7 20 49
7 Malmö FF 30 13 7 10 10 46
8 IFK Göteborg 30 14 3 13 3 45
9 Mjällby AIF 30 11 10 9 0 43
10 IFK Värnamo 30 9 10 11 -13 37
11 IK Sirius 30 9 8 13 -11 35
12 IFK Norrköping 30 8 10 12 -2 34
13 Degerfors IF 30 7 10 13 -17 31
14 Varbergs BoIS 30 8 7 15 -26 31
15 Helsingborgs IF 30 4 5 21 -30 17
16 GIF Sundsvall 30 4 2 24 -52 14

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från FotbollDirekt, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten