Sök
Svenska cupen

AIK tog livsviktig seger - nu väntar "seriefinal"

2-2 mot Jönköpings Södra och AIK behövde vinna mot Örgryte för att tvinga fram en avgörande match mot Kalmar FF. Ett självmål från Öis Razak blev matchens mål. FotbollDirekt rapporterade live.

Örgryte föll mot Kalmar med 0-3 medan AIK kryssade mot Jönköpings Södra (2-2). Det betyder att AIK måste gå för tre poäng mot Öis för att inte riskera att redan vara utslagna innan matchen mot Kalmar i den sista omgången. 

AIK:s tränare Rikard Norling överraskar genom att ge unge Robin Tihi, 17, chansen i backlinjen medan Per Karlsson sitter på bänken.

Örgrytes startelva: Andersson - Ervik, Lindblad, Stanisic, Andreasson - Adan, Razak, Sahlin, Paulson, Wede - Bergmark Wiberg

Ersättare: Glavak, Brorsson, Peterson, Fransson, Almeida, Eriksson Jeib

AIK:s startelva: Janosevic - Lindkvist, Tihi, Mets - Otieno, Larsson, Ofori, Asani, Silva, Ylätupa - Goitom

Ersättare: Stamatopoulos, Karlsson, Dimitriadis, Adu, Michel, Rashidi, Kahl

Här startade FD:s rapportering från Örgryte - AIK i svenska cupens andra omgång:  

1 MIN: Matchen är igång! AIK saknar sin danske målvakt Jakob Haugaard och Kolbeinn Sigthorsson. 

8 MIN: AIK har tagit tag i taktpinnen direkt. Dock utan att skapa några större möjlighter. 

13 MIN: Tidigt inlägg av Otieno som Andersson får problem med. Fumlar ut bollen till hörna. Jag tycker det ser ut som att AIK spelar med en fyrbackslinje i dag. 

18 MIN: Fin aktion av unge Robin Tihi som visar upp ett följsamt försvarsspel där han stoppar Bergmark-Wiberg. 

26 MIN: Mönsteranfall av AIK och där MÅSTE Asani göra mål. Ylätupa driver förbi mittfältslinjen och spelar in till Silva som friställer Asani till höger. Albanen har alla möjligheter att sätta 1-0 men missar hela målet. Det låga skottet strax utanför höger stolpe. 

31 MIN: MÅÅÅÅÅL! AIK tar ledningen med 1-0 efter ett rejält självmål av stackars Razak. Otienos högerinlägg styrnickar han - mot eget mål, ribba in och det var inget han tar med i sitt CV framöver. 

44 MIN: Händelsefattiga minuter efter AIK:s ledningsmål. Men AIK har kontroll. Rätt nära nytt självmål när Asani skjuter på täckande Öis-spelare och bollen styrs strax utanför Anderssons högra stolpe.

HALVTID: Där blåser domaren för halvtid. AIK har haft det mesta och leder ganska rättvist, dock utan att det skapats en drös med målchanser. Målet var turligt, ett självmål av Razak, men skapades efter en tids tryck mot Öis-målet. Den största behållningen så här långt är annars 17-årige Robin Tihi som spelat väldigt moget. Lugn och säker i backlinjen bredvid Karol Metz och Rasmus Lindkvist. AIK skickar upp Lindkvist i offensiven i anfall och Seb Larsson kommer ibland ned och hjälper till med uppspelen. Men i försvarsspel ser det ut att vara en treback med Lindkvist, Tihi och Mets. 

46 MIN: Andra halvlek är igång!

53 MIN: Fortsatt 1-0 till AIK som har full kontroll. Men de stora målchanserna är inte många i den här matchen. 

63 MIN: Lång inläggsfrispark från Örgryte. Ofarlig och inspark till Janosevic. AIK-målvakten som knappt rört bollen i dag. Samtidigt är det bara 1-0 och AIK vill säkerligen punktera detta innan Öis börjar forcera. 

65 MIN: Dubbelbyte i AIK. Stefan Silva, som varit rätt så osynlig, ut och ersätts av Felix Michel. Ebenezer Ofori byts av också, in med flyttryktade Enoch Kofi Adu.

74 MIN: Andra halvleks största chans! Den något ifrågasatte Asani gör det bra som snor bollen av Razak, driver och skjuter ett vobblande skott från distans. Andersson får lite problem i Öis-målet, men Ylätupa får inte ordning på bollen i returläget och det rinner ut i sanden. Minuten senare byts Rasmus Lindkvist ut och in kommer veteranen Per Karlsson. 

80 MIN: Statistiken säger att Örgryte inte skjutet ett enda skott på mål. Tummen upp för AIK:s försvarsspel, samtidigt som det kanske säger lika mycket om Öis impotens framåt. 

89 MIN: Rött kort för Öis Daniel Paulson som sänker Ylätupa bakifrån. Hans andra gula, tack å hej! 

SLUT! AIK vinner bara med 1-0, men segern var faktiskt odiskutabel. Örgryte mäktar inte med en enda farlighet och Razaks självmål från den första halvleken blir matchens enda mål. Ett fall framåt för AIK idag. Med Ebenezer Ofori bredvid Sebastian Larsson fick man spelet att flyta på ett annat sätt än tidigare. Däremot saknas fortfarande kvalitet från Saku Ylätupa och Jasir Asani som båda tar för många dåliga beslut. Matchens behållning var annars att se unge försvararen Robin Tihis, 17, debut i en tävlingselva. Moget försvarsspel trots sin unga ålder. Nu väntar en seriefinal mot Kalmar FF som står på sex poäng efter ännu en storseger - 5-0 (!) mot Jönköpings Södra. Det betyder att AIK alltså måste vinna den matchen för att avancera till kvartsfinalen. 

Den här artikeln handlar om:
Allsvenskan 2019 / 2019
# LAG M V O F GA P
1 Djurgårdens IF 30 20 6 4 34 66
2 Malmö FF 30 19 8 3 40 65
3 Hammarby IF 30 20 5 5 37 65
4 AIK 30 19 5 6 23 62
5 IFK Norrköping 30 16 9 5 28 57
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 BK Häcken 30 14 7 9 15 49
7 IFK Göteborg 30 13 9 8 15 48
8 IF Elfsborg 30 11 10 9 -1 43
9 Örebro SK 30 9 6 15 -16 33
10 Helsingborgs IF 30 8 6 16 -20 30
11 IK Sirius FK 30 8 5 17 -17 29
12 Östersunds FK 30 5 10 15 -25 25
13 Falkenbergs FF 30 6 7 17 -37 25
14 Kalmar FF 30 4 11 15 -25 23
15 GIF Sundsvall 30 4 8 18 -19 20
16 AFC Eskilstuna 30 4 8 18 -32 20

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten