RANKING: Allsvenskans topp-30 - enligt Ekwall och Lühr

Landslagsuppehåll efter omgång 18 i allsvenskan.
Ett perfekt läge att blicka tillbaka över en säsong som gått blixtsnabbt, och se vilka spelare som gjort mest och bäst på planen.
Med uttagningar i FotbollDirekts “Elvan” som grund så har Patrick Ekwall och Mathias Lühr rankat de 30 bästa spelarna i allsvenskan så här långt 2020.
Vi vill dock förtydliga att även personliga åsikter och statistik vägt in i skapandet av följande lista. 

30. Gustav Ludwigson, Hammarby (1) 

Inför säsongen så trodde man att en sån här lista skulle drälla av grönvita offensiva spelare. Nu är det en grovjobbare till anfallare som kniper den sista platsen. Det säger lite om Bajens säsong så här långt. 

29. Aly Keita, Östersund (2) 

ÖFK får mycket skit och mycket är förtjänat. Men man vinner också fotbollsmatcher för närvarande och en stor anledning till detta är målvaktsspelet. Aly Keita har en hög högstakapacitet, och det visar han nu. 

28. Edi Sylisufaj, Falkenberg (2) 

Sex mål på nio starter i Falkenbergs FF, det är imponerande. En spännande anfallare som man kanske trodde skulle väcka intresse hos konkurrenter under senaste fönstret. Men kassakistorna i allsvenskan är ju inte direkt överfulla i dagsläget.

27. Giannis Anestis, IFK Göteborg (2) 

Får tar ett stort ansvar i ett Blåvitt som verkligen inte kan vinna allsvenska fotbollsmatcher den här säsongen. Greken är trygg och något att luta sig emot. Men Anestis kan ju inte göra målen framåt.

26. Mohanad Jeahze, Hammarby/Mjällby (1) 

Var en av de riktigt fräcka liraren i uppstickaren Mjällby, och då reagerade Hammarby blixtsnabbt och knöt ytterbacken till i det senaste transferfönstret. Och där har Jeahze passat in fint så här långt.

25. Leonard Zuta, Häcken (2) 

Tillsammans med Godswill Ekpolo (kunde också varit med på denna lista) är han allsvenskan bästa ytterbacksduo. Stark offensivt, en läcker vänsterfot och stabil i andra riktningen.

24. Tim Rönning, Elfsborg (2) 

Växer ut till en av Sveriges stora målvaktstalanger, och är idag en mycket säker sista utpost i ett av allsvenskans bästa lag. Stor, klok och reaktionssnabb. Den här killen har en fin framtid för sig.

23. Joseph Okumu, Elfsborg (2) 

En favorit hos oss, med en fysisk dominans och ett hänsynslöst passningsspel. Okumu har alla förutsättningar att kunna göra en resa likt den förre Djurgårdsbacken Omar Colley nu gör i Europa. Sådan är känslan.

22. Johan Dahlin, Malmö FF (2) 

Allsvenskans bäste målvakt har ju egentligen bara ett “problem”, och det är att han inte får lika mycket att göra som de andra målvakterna i serien. Men Dahlin är säker, gör de räddningar han ska och bjuder sällan på några misstag.

21. Jonathan Augustinsson Djurgårdens IF (3) 

Det är kanske högerbacken Aslak Witry som stulit rubriker med ett par avgörande mål, men Augustinsson har varit bra på mästarnas vänsterkant. Två mål så här långt och utvecklingen går vidare.

20. Moses Ogbu, Mjällby (2) 

Det gick några matcher där inkastkungen (!) Ogbu inte kunde sluta att göra mål och han är nu uppe i åtta baljor och två assist. Något som fick stora 08-klubbar att bli intresserade, men Ogbu stretar på i Mjällby säsongen ut.

19. Fredrik Ulvestad, Djurgårdens IF (2) 

Djurgårdens poängkung samlar straffmål (fyra stycken så här långt) på hög och är motorn i ett regerande mästarlag som jagar för att hänga på i toppen. Så här långt har Ulvestad svarat för sex mål och en assist från en tämligen tillbakadragen roll på mittfältet. Det är bra.

18. Axel Björnström, Sirius (3) 

En tredje Sirius-spelare på listan och minst lika oväntad som de tidigare två. men den här “defensive” vänsterspringaren är ju fantastiskt rolig att följa. och tre mål och fem assist är ett väldigt bra facit.

17. Jo Inge Berget, Malmö FF (3) 

Kanske ingen dynamitsäsong så här långt, men ändå riktigt bra och Berget har svarat för fem mål och tre assist. Och han är ett av de främsta offensiva hoten i allsvenskans bästa lag. Då är man också med i “Elvan” och på denna lista.

16. Astrit Selmani, Varberg (3) 

Han springer, han kämpar, han försvarar, han gör mål och han spelar fram till mål. Åtta mål och fyra assist på tretton matcher (elva starter) är ju galet bra och man förstår hur viktig Selmani är för nykomlingen som fortsätter att överraska.

15. Anel Ahmedhodzic, Malmö FF (2) 

Deppigt var det när denne jättetalang nyligen valde bort det svenska landslaget, men i Malmö FF är han kvar (ett tag till) och är lika stabil som elegant. Har förutsättningarna att bli en framtida storback med sin arsenal.

14. Ola Toivonen, Malmö FF (3) 

Sensationellt (jo, faktiskt) imponerande återkomst till allsvenskan. Har avlastat Andreas Christiansen och är kanske verktyget som Jon Dahl Tomasson behövde för att hans MFF verkligen skulle lyfta. Två mål och fyra assist så här långt för Toivonen.

13. Martin Olsson, Helsingborgs IF (3) 

Det som imponerar här är framför allt vilken ledarroll som det här proffset tagit i ett Helsingborgs IF som saknat spelare och krisat. Oerhört stabila insatser som mittback, och dessutom ofta delaktig när målen görs framåt.

12. Simon Olsson, Elfsborg (4) 

Här är också en stor talang som är på väg att ta nästa kliv i karriären. Den centrale mittfältaren är oerhört skicklig på att täcka boll, och kan i dag dominera matcher på den här nivån. En framtida tung försäljning för Elfsborg borde det vara.

11. Rasmus Lauritsen, IFK Norrköping (4) 

Den här mittbacken vet var målet står och kan nog kalla sig för allsvenskan starkaste huvudspelare. Hela sex mål har det blivit på de 18 första omgångarna, vilket är sensationellt bra. Addera även fyra assist till det facit. Dansken är dynamit i offensivt straffområde. 

10. Sebastian Larsson, AIK (3) 

Som landslagsmittfältaren har kämpat den här säsongen. kan någon spelare ha sprungit mer under de första 18 omgångarna? En ledare och en krigare, med allsvenskan fortsatt känsligaste högertass.

9. Sead Haksabanovic, IFK Norrköping (4) 

Allsvenskan dyraste värvningen genom tiderna rivstartade, liksom hela IFK Norrköping, den här säsongen. Målen och framspelningarna stod som spön i backen och han låg i toppen av poängligan. Där hänger han mer fortfarande (fem mål och sju assist), men formen har svalnat på sistone, precis som för Peking.

8. Yukiya Sugita, Sirius (5) 

Som Sirius jublade när man lyckades köpa loss den finurlige och liksom flytande japanen. Tillsammans med Vecchia bildar Sugita allsvenskan kanske vassaste duo, och hittills har det blivit sex mål och fyra assist från allsvenskan minsta fötter (stl 38).

7. Christoffer Nyman, IFK Norrköping (4) 

En lagspelare av de större måtten som även trycker in bollar i mål. “Totte” har sprungit och kämpat in nio mål så här långt och är i delad ledning av den allsvenska skytteligan. Fler lär det också bli.

6. Daleho Irandust, Häcken (5) 

Liraren som är mer lirare än någon annan i allsvenskan har nu även börjar göra poäng på regelbunden basis. Senast ett snyggt avgörande mot AIK på Friends. Fem mål och två assist så här långt för högtflygande Häcken.

5. Isaac Kiese Thelin, Malmö FF (5) 

Alla var väl inte tvärsäkra på att lånet från Belgien skulle kunna axla Ola Toivonens kraft framåt den här säsongen. Men nio mål på 15 matcher är ett alldeles utmärkt facit och IKT verkar inte vara på väg att sluta producera.

4. Anders Christiansen, Malmö FF (5) 

Det snackas ofta om att dansken är den bäste spelare i allsvenskan, och det är egentligen inte svårt att motivera. Motorn och regelbunden målskytt i seriens bästa lag. Så här långt sju mål och två assist. AC är rakt igenom klass.

3. Erik Berg, Djurgårdens IF (6) 

Allsvenskans bäste försvarsspelare, det måste man ändå säga. Mittbacken Berg håller fortfarande landslagsklass och är en enorm pjäs för Djurgården i defensiven - men också framåt där målen ramlar in emellanåt.

2. Jesper Karlsson, Elfsborg (6)

Snackar vi rejäla genombrott så åker den här killen ju med på det tåget. Länge en supertalang, men numera en av allsvenskan största stjärnor. Nio mål och fyra assist talar ett tydligt språk, men berättar inte hela sanningen om en mycket begåvad spelare. Karlsson är snart komplett.

1. Stefano Vecchia, Sirius (7 uttagningar i “Elvan”) 

Ingen har gjort fler mål (9) och ingen har gjort fler poäng (14) än Sirius egen Arne. Vilket underbart genombrott på den allsvenska scenen, efter år av skadebesvikelser och jobbiga resor tillbaka till fotbollsplanen. En succé är det, inget snack om annat!

OMGÅNGENS ELVA - Håller du med Ekwall och Lühr?
Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
onsdag 22 mars
18:45 Lyon - Chelsea UEFA Champions League, damer
20:45 Irland - Lettland Landskamp
20:45 Irland - Lettland Landskamp
21:00 PSG - Wolfsburg UEFA Champions League, damer
torsdag 23 mars
16:00 Kazakstan - Slovenien EM-kval
19:00 Scotland U21 - Sverige U21 U21-landskamper
19:30 Ungern - Estland Landskamp
20:45 San Marino - Nordirland EM-kval
20:45 Italien - England EM-kval
20:45 Portugal - Liechtenstein EM-kval
20:45 Slovakien - Luxemburg EM-kval
20:45 Danmark - Finland EM-kval
20:45 Nordmakedonien - Malta EM-kval
20:45 Bosnien Hercegovina - Island EM-kval
fredag 24 mars
18:00 Rosengård - Piteå Allsvenskan, damer
18:00 Bulgarien - Montenegro EM-kval
20:30 Everton - Liverpool Women’s Super League
20:45 Tjeckien - Polen EM-kval
20:45 Österrike - Azerbajdzjan EM-kval
20:45 Moldavien - Färöarna EM-kval
20:45 Gibraltar - Grekland EM-kval
20:45 Serbien - Litauen EM-kval
20:45 Frankrike - Nederländerna EM-kval
20:45 Sverige - Belgien EM-kval
lördag 25 mars
10:00 Örgryte - KFUM Oslo Träningsmatch
11:30 Göteborg - Sarpsborg Träningsmatch
13:00 Landskrona - Mjällby Träningsmatch
13:00 Skövde AIK - Värnamo Träningsmatch
14:00 Västerås SK - Sandvikens IF Träningsmatch
14:30 Inter - Juventus Serie A, damer
15:00 Sundsvall - AFC Eskilstuna Träningsmatch
15:00 Skottland - Cypern EM-kval
16:00 Peterborough - Derby League One
16:00 Tottenham - Arsenal Women’s Super League
17:55 Bayern München - Wolfsburg Bundesliga damer
18:00 Israel - Kosovo EM-kval
18:00 Armenien - Turkiet EM-kval
18:00 Belarus - Schweiz EM-kval
18:30 Manchester Utd - West Ham Women’s Super League
20:45 Kroatien - Wales EM-kval
20:45 Andorra - Rumänien EM-kval
20:45 Spanien - Norge EM-kval
söndag 26 mars
13:00 Bayer Leverkusen - Freiburg Bundesliga damer
13:00 Hoffenheim - Essen Bundesliga damer
13:00 Brommapojkarna - Uppsala Allsvenskan, damer
13:40 Manchester City - Chelsea Women’s Super League
14:00 Sverige U21 - Colombia U21 U21-landskamper
14:00 Forest Green - Sheffield W League One
14:30 Milan - Fiorentina Serie A, damer
15:00 Kazakstan - Danmark EM-kval
15:00 KIF Örebro - Linköping Allsvenskan, damer
15:00 Kristianstad - Kalmar Allsvenskan, damer
15:00 Häcken - Djurgården Allsvenskan, damer
15:30 Hammarby - Vittsjö Allsvenskan, damer
17:15 Raith - Hamilton Scotland Challenge Cup
18:00 Liechtenstein - Island EM-kval
18:00 Slovenien - San Marino EM-kval
18:00 England - Ukraina EM-kval
20:45 Slovakien - Bosnien Hercegovina EM-kval
20:45 Luxemburg - Portugal EM-kval
20:45 Nordirland - Finland EM-kval
20:45 Malta - Italien EM-kval
21:00 Las Palmas - Gijon LaLiga2
måndag 27 mars
19:00 Norrköping - Växjö Allsvenskan, damer
20:45 Montenegro - Serbien EM-kval
20:45 Ungern - Bulgarien EM-kval
20:45 Österrike - Estland EM-kval
20:45 Sverige - Azerbajdzjan EM-kval
20:45 Moldavien - Tjeckien EM-kval
20:45 Polen - Albanien EM-kval
20:45 Irland - Frankrike EM-kval
20:45 Nederländerna - Gibraltar EM-kval
tisdag 28 mars
17:00 Armenien - Cypern Landskamp
18:00 Georgien - Norge EM-kval
20:45 Tyskland - Belgien Landskamp
20:45 Kosovo - Andorra EM-kval
20:45 Rumänien - Belarus EM-kval
20:45 Schweiz - Israel EM-kval
20:45 Wales - Lettland EM-kval
20:45 Turkiet - Kroatien EM-kval
20:45 Skottland - Spanien EM-kval
01:00 Kanada - Honduras CONCACAF Nations League - League A
onsdag 29 mars
03:00 Costa Rica - Panama CONCACAF Nations League - League A
18:45 Barcelona - Roma UEFA Champions League, damer
21:00 Arsenal - Bayern München UEFA Champions League, damer
Allsvenskan
# LAG M V O F GA P
1 BK Häcken 30 18 10 2 32 64
2 Djurgårdens IF 30 17 6 7 30 57
3 Hammarby IF 30 16 8 6 33 56
4 Kalmar FF 30 15 6 9 14 51
5 AIK 30 14 8 8 9 50
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 IF Elfsborg 30 13 10 7 20 49
7 Malmö FF 30 13 7 10 10 46
8 IFK Göteborg 30 14 3 13 3 45
9 Mjällby AIF 30 11 10 9 0 43
10 IFK Värnamo 30 9 10 11 -13 37
11 IK Sirius 30 9 8 13 -11 35
12 IFK Norrköping 30 8 10 12 -2 34
13 Degerfors IF 30 7 10 13 -17 31
14 Varbergs BoIS 30 8 7 15 -26 31
15 Helsingborg IF 30 4 5 21 -30 17
16 GIF Sundsvall 30 4 2 24 -52 14
Expressen Premium Max visar
lördag 25 mars
10:00 Örgryte - KFUM Oslo Träningsmatch
11:30 Göteborg - Sarpsborg Träningsmatch
13:00 Skövde AIK - Värnamo Träningsmatch
13:00 Landskrona - Mjällby Träningsmatch
14:00 Västerås SK - Sandvikens IF Träningsmatch
15:00 Sundsvall - AFC Eskilstuna Träningsmatch

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från FotbollDirekt, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten