Sök
© Bildbyrån

Elfsborgstoppen till FD om succén, nya miljonerna och visionen

En stor sportslig "överprestation", ett enligt FD:s källor förväntat plusresultat och Europaspel som väntar igen efter många års frånvaro. Elfsborg går in i 2021 med vind i seglen och klubbchefen ser ljust på framtiden.
– Rent sportsligt har vi haft ett fantastiskt år. Kanske det starkaste utifrån ekonomi och sportsliga överprestation. Jag vet inte om jag varit med om det tidigare, säger Stefan Andreasson. 

För första gången sedan 2015 är Elfsborg tillbaka i Europaspel igen. 

Andraplatsen bakom Malmö FF var en stor sportslig framgång för klubben och dess, genom åren, något ifrågasatte tränare Jimmy Thelin. 

Inte minst imponerande eftersom den store anfallsstjärnan Jesper Karlsson såldes i sommarfönstret och Elfsborg trots det höll alla utom MFF bakom sig i tabellen. 

Klubbchefen Stefan Andreasson är stolt över hur Elfsborg hanterat pandemikrisen och ger en optimistisk bild om klubbens framtid. Målet är att kunna fortsätta utmana landets storklubbar om de ädla valörerna. 

– 2020 har man gått i mål med på något sätt. Ser man både 2020 och 2021 som corona/krisår så är det först i december 2021 vi kan summera allt. Då hoppas jag verkligen att vi är tillbaka i normala gängor... Men utifrån det så är det halvlek, säger han och fortsätter:

– Man tog sig an 2020 med stor ödmjukhet och respekt för att fotboll inte är det viktigaste. Det finns andra saker. Folk går till och med bort i den här pandemin. Folk förlorar sina arbeten. Någonstans har vi dock en roll att fylla med ljuspunkter som fotbollen kan ge. Även om fotbollen kom igång utan publik så tror jag att den varit viktig i att sprida glädje. Det märker vi av i vårt närområde.

Andraplatsen är något som Stefan Andreasson är oerhört stolt över. 

– Rent sportsligt har vi haft ett fantastiskt år. Kanske det starkaste utifrån ekonomi och sportsliga överprestation. Då är vi sex platser över där vi "borde" vara. Jag vet inte om jag varit med om det tidigare så det är med beröm godkänt till alla spelare och ledare. 

Utöver den sportsliga framgången har Elfsborg, som tidigt genomförde frivilliga lönesänkningar, dessutom lyckats ha en ekonomi i balans. Enligt FD:s uppgifter går klubben mot ett plusresultat där försäljningen av Jesper Karlsson till AZ Alkmaar genererat nära 30 miljoner kronor. 

– Någonstans kommer vi se på ett ekonomiskt vettigt utfall även om bokslutet inte är helt klart ännu. 2020 har gett oss en stor ödmjukhet och tacksamhet gentemot sponsorer och supportrar som stått kvar med sina säsongskort och andra kampanjer. Jag väljer att se det här som en möjlighet att göra bra saker i framtiden. Vi har gjort många prioriteringar under året när det kommer till kostnader och när allt vänder ska vi vara redo att ta fart. Tittar vi tillbaka på de här två åren vill jag att Elfsborg ska ha gjort det bästa möjliga av förutsättningarna. 

– Nu när vi, förhoppningsvis, kommit halvvägs i det här känns det naturligtvis bra med en sportsligt stark prestation bakom oss och Europaspel framför oss. Vi har en ekonomi absolut i balans och vi känner att 2020 ändå gett positiva vibbar i Borås med omnejd.

När det kommer till nyförvärv har Elfsborg legat lågt så här långt. 

– Förra året var vi försiktiga och det är en spelare in och spelare ut som det känns nu. Vi har en stomme och en trupp som vi tror på. Vi har en gynnsam kontraktssituation med få avtal som gått ut. Vi har flyttat upp fyra egna spelare vilket känns jättebra och det är spelare man kan se som nyförvärv. 

– Sen har vi kanske visst fokus på någon enstaka förlängning som vi gärna ser är kvar. Jimmy (Thelin) och gänget tittar så klart både på spelare som kan lämna och komma in på ett seriöst sätt ifall vi får utrymme att ta in någon ny. Det kanske händer saker lite senare men vi har en trupp som både antalsmässigt och kvalitetsmässigt gör att vi är klara att börja träna. 

– Gensvaret från näringsliv, stad och supportrar gör att känslan är god och vi känner att de kommer vara med oss när de tuffa tiderna fortsätter. Vi vill ha ett bra lag och det har vi. Det blir ingen revolution i Elfsborg. Men det brukar det kanske inte vara heller.

Ser du någon risk att ni tappar spelare utomlands i januari? 

– Absolut, vi har många spelare som är intressanta och det är inget problem för oss. Det ligger i vårt DNA och det är bara positivt. Vi har alltid en bra relation med spelare och representanter om att när tillfället är rätt så ska man få chansen. Vi har elva-tolv elfsborgare ute i Europa nu och man ser tydligt att när de lämnar oss så är de redo. Jesper Karlsson är ett minst sagt gott exempel på att vara redo för nästa nivå när han gick till AZ efter fyra år här. 

Finns det intresse för Okumu?

– Just Joseph är en spelare som vi är väldigt glada över att ha i Elfsborg. En spelare som vi scoutat och utvecklat. Han kommer säkert att spela på en väldigt hög nivå i framtiden. När läget är rätt så kommer han att gå vidare. När det är kan vi inte säga i dag men vi är glada över hans prestationer i Elfsborg. 

Hur länge kan ni vänta på Robert Gojani som står utan kontrakt och ser sig om efter möjligheter utomlands?

– Jag pratade med honom i förrgår (lördags) senast. Det är en ömsesidig grej mellan oss och Robert där vi sagt okej till att han ser sig om efter en ny utmaning.

Har ni satt en deadline för när ni kräver besked?

– Vi har inte jagat Robert för att kräva besked om en förlängning ett visst datum. Vi låter det vara nu så jobbar vi på med vårt och så håller vi kontakten under tiden. 

Efter många års väntan är Elfsborg tillbaka i Europaspelet. Den här gången i nya Conference League. 

– Det blir en extra krydda även om allsvenskan är viktigast. Vi var ändå i Europaspel nio år i rad. Vi hade nästan en egen resebyrå på den tiden! Nej, men det känns väldigt roligt att vara tillbaka igen. 

– Conference League spelas för första gången och jag väljer att se det positivt som en möjlighet för svenska lag att gå längre då Europa League blivit tuffare och tuffare. Ekonomiskt finns även uppsidor i den här turneringen och förhoppningsvis får vi spela inför publik igen framåt sommaren. 

Matchrapporter: Stark insats när AIK tog poäng borta mot Elfsborg Rasmus Alm räddade poäng när Elfsborg kryssade mot Sirius Stark andra halvlek räckte för Elfsborg mot Helsingborg

Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
söndag 28 februari
12:30 Sampdoria - Atalanta Serie A
13:00 Crystal Palace - Fulham Premier League
13:00 Lödde - Örebro Svenska Cupen
13:00 Monaco - Brest Ligue 1
13:00 Leicester - Arsenal Premier League
13:00 Wycombe - Norwich Championship
13:00 Sirius - Trelleborg Svenska Cupen
13:00 Sandvikens IF - IFK Norrköping Svenska Cupen
13:00 IFK Göteborg - GIF Sundsvall Svenska Cupen
13:30 Union Berlin - Hoffenheim Bundesliga
13:30 Köge - Vendsyssel Danmark Division 1
14:00 Celta Vigo - Valladolid La Liga
14:00 Nordsjälland - Ålborg Superligaen
15:00 Angers - Lens Ligue 1
15:00 Fremad Amager - Hobro Danmark Division 1
15:00 Nimes - Nantes Ligue 1
15:00 Tottenham - Burnley Premier League
15:00 Reims - Montpellier Ligue 1
15:00 Kalmar FF - Brage Svenska Cupen
15:00 Udinese - Fiorentina Serie A
15:00 Inter - Genoa Serie A
15:00 Lorient - St Etienne Ligue 1
15:00 Oskarshamns AIK - Hammarby Svenska Cupen
15:00 Falkenberg - Degerfors Svenska Cupen
15:00 Crotone - Cagliari Serie A
15:30 Mainz - Augsburg Bundesliga
16:15 Cadiz - Real Betis La Liga
16:45 AZ Alkmaar - Feyenoord Eredivisie
17:00 Utsikten - Elfsborg Svenska Cupen
17:00 Umeå - Djurgården Svenska Cupen
17:00 Lille - Strasbourg Ligue 1
17:30 Chelsea - Manchester U Premier League
18:00 Bayer Leverkusen - Freiburg Bundesliga
18:00 Napoli - Benevento Serie A
18:00 Midtjylland - Bröndby Superligaen
18:30 Granada - Elche La Liga
20:15 Sheffield U - Liverpool Premier League
20:45 Roma - Milan Serie A
21:00 Villarreal - Atletico Madrid La Liga
21:00 Marseille - Lyon Ligue 1
måndag 01 mars
19:00 GAIS - Malmö FF Svenska Cupen
19:00 SönderjyskE - Lyngby Superligaen
20:30 St Pauli - Hamburger SV Tyskland 2. Bundesliga
21:00 Real Madrid - Real Sociedad La Liga
21:00 Everton - Southampton Premier League
tisdag 02 mars
18:30 Regensburg - Werder Bremen Tyska cupen
18:30 Lazio - Torino Serie A
20:45 Borussia M'gladbach - Borussia Dortmund Tyska cupen
20:45 Juventus - Spezia Serie A
21:00 Vitesse - Venlo Holland KNVB Beker
21:00 Reading - Blackburn Championship
21:00 Manchester City - Wolverhampton Premier League
onsdag 03 mars
18:00 AGF Århus - Nordsjälland Superligaen
18:00 Horsens - Ålborg Superligaen
18:30 Rot-Weiss Essen - Holstein Kiel Tyska cupen
18:30 Sassuolo - Napoli Serie A
19:00 Livingston - Rangers Skottland Premiership
19:00 Brest - Dijon Ligue 1
19:00 Burnley - Leicester Premier League
19:00 Sheffield U - Aston Villa Premier League
19:00 Lyon - Rennes Ligue 1
19:00 St Etienne - Lens Ligue 1
19:00 Nice - Nimes Ligue 1
19:00 Metz - Angers Ligue 1
20:45 Atalanta - Crotone Serie A
20:45 Cagliari - Bologna Serie A
20:45 Milan - Udinese Serie A
20:45 Benevento - Verona Serie A
20:45 Genoa - Sampdoria Serie A
20:45 RB Leipzig - Wolfsburg Tyska cupen
20:45 Fiorentina - Roma Serie A
21:00 Heerenveen - Ajax Holland KNVB Beker
21:00 Montpellier - Lorient Ligue 1
21:00 Barcelona - Sevilla Copa del Rey
21:00 Bordeaux - Paris SG Ligue 1
21:00 Lille - Marseille Ligue 1
21:00 Nantes - Reims Ligue 1
21:00 Strasbourg - Monaco Ligue 1
21:15 Crystal Palace - Manchester U Premier League
21:15 Stoke - Swansea Championship
torsdag 04 mars
18:00 Lyngby - Midtjylland Superligaen
19:00 Fulham - Tottenham Premier League
19:00 West Bromwich - Everton Premier League
20:00 Bröndby - Randers Superligaen
20:45 Parma - Inter Serie A
21:00 Levante - Athletic Bilbao Copa del Rey
21:15 Liverpool - Chelsea Premier League
fredag 05 mars
19:00 Fredericia - Hobro Danmark Division 1
19:00 Skive - Viborg Danmark Division 1
19:15 Bayer Leverkusen - Potsdam Bundesliga, damer
20:30 Schalke - Mainz Bundesliga
20:45 Raith - Dunfermline Skottland Championship
20:45 Huddersfield - Cardiff Championship
21:00 Valencia - Villarreal La Liga
lördag 06 mars
13:00 Malmö FF - Halmstad Svenska Cupen
13:00 Trelleborg - Lödde Svenska Cupen
13:00 Västerås SK - GAIS Svenska Cupen
13:00 Örebro - Sirius Svenska Cupen
13:30 Watford - Nottingham Forest Championship
13:30 Burnley - Arsenal Premier League
14:00 Valladolid - Getafe La Liga
15:00 Degerfors - Utsikten Svenska Cupen
15:00 Elfsborg - Falkenberg Svenska Cupen
15:00 Spezia - Benevento Serie A
15:30 Hertha Berlin - Augsburg Bundesliga
15:30 Freiburg - RB Leipzig Bundesliga
15:30 Eintracht Frankfurt - VfB Stuttgart Bundesliga
15:30 Hoffenheim - Wolfsburg Bundesliga
15:30 Borussia M'gladbach - Bayer Leverkusen Bundesliga
16:00 Norwich - Luton Championship
16:00 Sheffield U - Southampton Premier League
16:15 Elche - Sevilla La Liga
17:00 Djurgården - Kalmar FF Svenska Cupen
17:00 Brage - Umeå Svenska Cupen
18:00 Udinese - Sassuolo Serie A
18:30 Cadiz - Eibar La Liga
18:30 Aston Villa - Wolverhampton Premier League
18:30 Bayern München - Borussia Dortmund Bundesliga
20:45 Juventus - Lazio Serie A
21:00 Osasuna - Barcelona La Liga
21:00 Brighton - Leicester Premier League
söndag 07 mars
12:15 Ajax - Groningen Eredivisie
12:30 Roma - Genoa Serie A
13:00 AFC Eskilstuna - Oskarshamns AIK Svenska Cupen
13:00 Dundee Utd - Celtic Skottland Premiership
13:00 Hammarby - AIK Svenska Cupen
13:00 West Bromwich - Newcastle Premier League
14:00 Bröndby - Köpenhamn Superligaen
14:00 Huesca - Celta Vigo La Liga
15:00 Silkeborg - Köge Danmark Division 1
15:00 Akropolis IF - Landskrona BoIS Svenska Cupen
15:00 Vendsyssel - Helsingör Danmark Division 1
15:00 Häcken - Helsingborg Svenska Cupen
15:00 Liverpool - Fulham Premier League
15:00 Mjällby - Östersund Svenska Cupen
15:00 Dalkurd - Gauthiod Svenska Cupen
15:00 Fiorentina - Parma Serie A
15:00 Verona - Milan Serie A
15:00 Crotone - Torino Serie A
15:30 FC Köln - Werder Bremen Bundesliga
16:15 Atletico Madrid - Real Madrid La Liga
17:00 IFK Norrköping - IFK Göteborg Svenska Cupen
17:00 GIF Sundsvall - Sandvikens IF Svenska Cupen
17:30 Manchester City - Manchester U Premier League
18:00 Sampdoria - Cagliari Serie A
18:00 Arminia Bielefeld - Union Berlin Bundesliga
18:00 Nordsjälland - Horsens Superligaen
18:30 Real Sociedad - Levante La Liga
20:00 Vejle - Odense Superligaen
20:15 Tottenham - Crystal Palace Premier League
20:45 Napoli - Bologna Serie A
21:00 Athletic Bilbao - Granada La Liga
måndag 08 mars
19:00 Chelsea - Everton Premier League
19:00 Ålborg - SönderjyskE Superligaen
20:45 Inter - Atalanta Serie A
21:00 West Ham - Leeds Premier League
21:00 Real Betis - Alaves La Liga
Allsvenskan
# LAG M V O F GA P
1 Malmö FF 30 17 9 4 34 60
2 IF Elfsborg 30 12 15 3 11 51
3 BK Häcken 30 12 13 5 16 49
4 Djurgårdens IF 30 14 6 10 15 48
5 Mjällby AIF 30 13 8 9 4 47
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 IFK Norrköping 30 13 7 10 14 46
7 Örebro SK 30 12 6 12 -4 42
8 Hammarby IF 30 10 11 9 0 41
9 AIK 30 10 9 11 -3 39
10 IK Sirius FK 30 9 11 10 -8 38
11 Varbergs BoIS FC 30 10 7 13 1 37
12 IFK Göteborg 30 7 13 10 -6 34
13 Östersunds FK 30 8 9 13 -19 33
14 Kalmar FF 30 6 10 14 -19 28
15 Helsingborgs IF 30 5 11 14 -15 26
16 Falkenbergs FF 30 5 9 16 -21 24

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten