Premier League

LISTA: Alla Chelseas värvningar under Abramovich

ANNONS

Den 1 juli år 2003 tog den ryske oljemiljardären Roman Abramovich över Chelsea. Under hans elva år i klubben har många storköp gjorts – men även ett par värvningar som många glömt bort. Här kommer alla Abramovichs värvningar:

2003/04
johnsonnnn

Glen Johnson, West Ham (£6.3m)
Den offensivt lagde ytterbacken blev Abramovich första värvning när han köptes in från lokalkonkurrenten West Ham. Spelar idag i Liverpool och har däremellan varit i Portsmouth.

Alexei Smertin, Bordeaux (£3.5m)
Ryssen lär knappast bli ihågkommen för sin tid i Chelsea. Värvades som en truppspelare och levererade inte mycket mer än så. Köptes dock in för en relativt liten summa.

Geremi, Real Madrid (£7m)
En väldigt omtyckt spelare bland fansen. Sågs inte som någon storvärvning när han anlände från Real Madrid, men han gjorde ofta bra ifrån sig. Flexibel spelare som lämnade Chelsea för Newcastle 2007.

Juan Sebastian Veron, Manchester United (£15m)
Veron kommer alltid vara ihågkommen i England som en flopp. Misslyckades i Manchester United och hans tid i Chelsea blev inte så rolig den heller. Briljant fotbollsspelare som aldrig fick ut det i Premier League.

Damien Duff, Blackburn (£17m)
En dyr värvning, men gjorde ofta bra ifrån sig. Levererade en hel del poäng och var en av Chelseas bästa spelare i början av hans tid i klubben. Spelar idag i Fulham och har däremellan varit en sväng i Newcastle.

Wayne Bridge, Southampton (£7m)
Bridge första år i Chelsea var en succé. Togs ut i ett par landslagstrupper och var en stabil startspelare. Konkurrerades dock ut av Ashley Cole senare och karriären har gått utför sedan han lämnade Londonklubben.

Adrian Mutu, Parma (£15.8m)
En riktig katastrofvärvning på alla sätt. Började väldigt bra, men en annars medioker debutsäsong följdes upp av en kokainskandal. Mutu sparkades därefter av Chelsea som krävt att rumänen ska betala en del av övergångssumman som han köptes in för.

Joe Cole, West Ham (£6.6m)
Cole följde med lagkamraten Glen Johnson till Chelsea. Mittfältaren kommer förmodligen alltid bli ihågkommen som spelaren med en enorm talang – som aldrig blev en världsstjärna. Början av hans tid i Chelsea får ändå betraktas som toppen av hans karriär då han var riktigt bra.

Hernán Crespo, Inter (£16.8m)
En dyr prestigevärvning som var bra när han väl var på planen. Trivdes dock bättre i Serie A och valde att återvända till Italien 2006. Under hans tid i Chelsea var han utlånad en säsong till Milan.

Claude Makélélé, Real Madrid (£16m)
Värd varenda krona. Ansågs vara en av världen bästa mittfältare och han var en tung nyckelspelare för Chelsea. Klasspelare som avslutade karriären i PSG.

Neil Sullivan, Tottenham (free transfer)
En erfaren målvakt som endast spelade ett fåtal matcher för Chelsea. Hämtades in som reservmålvakt.

Marco Ambrosio, Chievo (free transfer)
Hämtades också in som reservmålvakt. Stod ett antal matcher i klubben men är förmodligen mest ihågkommen för en bedrövlig insats i ligacupen mot Notts County.

Jurgen Macho, Sunderland (free transfer)
Abramovich tyckte helt klart om att värva reservmålvakter. Den här killen fick aldrig ens göra debut i klubben.

Scott Parker, Charlton (£10m)
Var ett stort mittfältslöfte som aldrig fick ut sin kapacitet i Chelsea. Köptes in relativt dyrt och spelade lite. Gavs sedan mer eller mindre bort, men har därefter haft en bra karriär. Kan ha ett rekord i att ha representerat flest Londonklubbar.

2004/05

kezmannnn

Mateja Kezman, PSV Eindhoven (£5.5m)
Kommentarer överflödiga. Köptes inte in för någon jättesumma, men kom som en storvärvning efter att han slagit ett målrekord i holländska ligan. Blev en dunderflopp i Chelsea.

Alex, Santos (£5.7m)
Lånades under hans första tid i klubben ut till PSV Eindhoven. När han sedan var tillbaka i Chelsea stod han ofta för stabila insatser. André Villas-Boas gjorde dock sig av med brasilianaren som idag är lagkompis med Zlatan i PSG.

Tiago, Benfica (£10m)
Gjorde en ganska bra debutsäsong, innan han sedan prioriterades bort. Har haft en lång karriär med mycket framgång, men tiden i Chelsea var ingen större succé.

Petr Cech, Rennes (£9m)
Värvades av Ranieri men anslöt först när Mourinho kom till klubben. Har sedan ankomsten varit en av världens bästa målvakter. Spelat en betydande roll när Chelsea tagit hem flera titlar.

Arjen Robben, PSV Eindhoven (£12m)
En världsspelare som efter Chelsea-tiden spelat i Real Madrid och Bayern Munchen. Hade en bra tid i Chelsea, även om det inte var toppen av hans karriär.

Paulo Ferreira, Porto (£13.2m)
En av spelarna Mourinho tog med sig från Porto. En lojal försvarare som spenderade många år i Chelsea. Var väldigt stabil – framför allt i början av hans tid i klubben.

Didier Drogba, Marseille (£24m)
Var en tung värvning som blev en succé på alla sätt. Har legendstatus i klubben och han hann med att vinna skytteligan samt att sänka toppkonkurrenterna flera gånger. Spelar idag i Galatasaray.

Ricardo Carvalho, Porto (£19.8m))
Nästa spelare som Mourinho tog med sig. Väldigt duktig försvarare som kompletterade John Terry perfekt, tillsammans bildade de seriens starkaste försvar i många år. Värd det dyra priset.

Jiri Jarosik, CSKA Moskva (£3m)
Hade knappast samma status som Drogba och Carvalho när han kom. Kom billigt, levererade verkligen inte. Dålig värvning.

2005/06

Chelsea v Blackburn Rovers - Premier League

Asier del Horno, Athletic Bilbao (£8m)
Trivdes inte bra i England. Spelade en del för Chelsea, men fick inte ut sin fulla potential. Han var inte den första och framförallt inte den sista ytterbacken som köptes in.

Shaun Wright-Phillips, Manchester City (£24m)
Felköp. Återvände till Manchester City utan att ha uträttat speciellt mycket i Chelsea. Karriären har gått åt fel håll.

Lassana Diarra, Le Havre (£2m)
Talangfull spelare som aldrig blommade ut helt i Chelsea. Fick inte tillräckligt med speltid och har sedan representerat Real Madrid i karriären.

Michael Essien, Lyon (£24.4m)
Var ofta otroligt bra – och otroligt skadebenägen. Klassades ett tag som en av världens bästa mittfältare men kunde blivit ännu bättre om skadorna inte förstört. Såldes nyligen till Milan.

Maniche, Dinamo Moskva (lån)
Det blev inte mer än ett lån för Maniche. Chelsea var inte jättesugna på att köpa loss mittfältaren som stod för ett mediokert spel under sin tid i England.

2006/07

ashleycole

Henrique Hilario, Nacional (free transfer)
Reservmålvakt som inte spelade på många år. Blev sedan uppskattad bland fansen när han väl fick chansen. En duglig målvakt.

Michael Ballack, Bayern München (free transfer)
En av de största spelarna som Abramovich hämtat in. Var en av världens bästa spelare under sin tid i Tyskland. Kom aldrig upp i den nivån i Chelsea, men bra var han och i och med att han kom gratis – får han betraktas som en bra värvning.

Salomon Kalou, Feyenoord (£3m)
Spåddes en lysande framtid, men så bra gick det aldrig för ivorianen. Fick oftast agera inhoppare i Chelsea och såldes sedan. Har haft en hyfsad karriär efter det.

Andriy Shevchenko, Milan (£30m)
Tillsammans med några andra, är Shevchenko ett av de tyngsta nyförvärven som gjorts. Blev dock en stor floppvärvning. En bra start följdes upp av en väldigt tung tid i London.

John Obi Mikel, Lyn (£16m)
Värvades in från norska ligan. Chelsea snuvade Manchester United på nigerianen i allra sista stund och Mikel är kvar i Chelsea fortfarande. Stabil mittfältare som är ett defensivt komplement på mitten.

Khalid Boulahrouz, Hamburg (£9m)
Usel ytterbacksvärvning. Holländaren stod definitivt inte för några stabila försvarsinsatser.

Ashley Cole, Arsenal (£5m + William Gallas)
Cole har varit en av världens bästa ytterbackar i många år. Ingick i en bytesaffär och har sedan gjort ett kanonjobb i Chelsea. Har dock varit inblandad i flera skandaler utanför planen.

Magnus Hedman, klubblös
Kom ni ihåg det här? Det var en bomb i Sverige att José Mourinho valde att plocka in Hedman som en backup. Någon match i Chelsea blev det dock aldrig för svensken.

2007/08

maloudaaaa

Steve Sidwell, Reading, (free transfer)
Värvades som Readings unga succéspelare. Var aldrig Chelsea-bra och stod endast för ett fåtal insatser i den blå tröjan. Gör idag ett bra jobb i Fulham, mer hans nivå.

Tal Ben Haim, Bolton (free transfer)
Om någon har svaret på vad Ben Haim gjorde i Chelsea så får hen gärna höra av sig. Klumpig mittback som inte höll kvaliteten för fem öre.

Claudio Pizarro, Bayern Munchen (free transfer)
Kom gratis och var ett stort namn. Har lyckats bra efter Chelsea också men fick aldrig till det i England. Är idag tillbaka i Bayern München.

Florent Malouda, Lyon (£13.5m)
Svårbedömd. Var fantastisk i Lyon och var stundtals väldigt bra i Chelsea. Kunde dock ha lyckats ännu bättre. Köptes in för ett hyggligt pris.

Juliano Belletti, Barcelona (£3.7m)
Omtyckt spelare som var bra i förhållande till de andra inköpta ytterbackarna. Stod för ett antal drömmål under sin tid i Chelsea.

Nicolas Anelka, Bolton (£15m)
Fransmannen har en strulig karriär bakom sig, men i Chelsea var han ofta väldigt bra. Öste in mål och tiden i London var förmodligen hans bästa i karriären.

Branislav Ivanovic, Lokomotiv Moskva (£9m)
En klassvärvning. Är fortfarande en viktig spelare i Chelseas backlinje – samtidigt som serben har en bra näsa för mål. Används både som mittback och högerback.

Franco di Santo, Audax Italiano (£2m)
Spåddes en bra framtid – men så bra blev det aldrig. Fick sällan chansen och den togs inte när han väl fick den. Spelar idag i Championship.

2008/09

decoooo

Deco, Barcelona (£8m)
Kom billigt med tanke på att han var en världsstjärna. Började bra som förväntat men tappade sedan och tiden i England blev kort. En värvning som aldrig gick hem.

José Bosingwa, Porto (£16.2m)
En dyr högerbacksvärvning. Sett till förutsättningarna blev den inte speciellt lyckad, även om portugisen stundtals var bra. Gått rejält utför sedan Bosingwa lämnade Chelsea.

Mineiro (klubblös)
Detta är definitionen av vad en märklig värvning är. 32-åringen var mer eller mindre okänd när han kom och han spelade endast en cupmatch för Chelsea.

Ricardo Quaresma, Inter (lån)
Quaresmas främsta egenskap är Youtube. Misslyckades i Serie A och det gjorde han även i Chelsea. Quaresma var duktig på yttersidor – men inte på så mycket mer.

2009/10

sturridgeeee

Yuri Zhirkov, CSKA Moskva (£18m)
Märklig värvning i och med att Ashley Cole redan fanns på vänsterbacksplatsen. Zhirkov fick därför spela en del yttermittfältare. Gjorde en del skapliga insatser, men det var inget bra köp sett till den väldigt dyra prislappen.

Ross Turnbull, Middlesbrough (free transfer)
Verkar vara en skön lirare vid sidan av planen. Men de gånger han representerade Chelsea gick det sådär. Högst medioker målvakt.

Daniel Sturridge, Manchester City (£3m)
Stor talang som köptes in från Manchester. Blommade ut i Chelsea och hade en väldigt bra höst, men sedan gick det sämre. Chelsea hade en del nytta av honom, men var aldrig i närheten av den nivån han idag håller i Liverpool.

Nemanja Matic, MFK Kosice (£1.5m)
Här startade Matics första sejour i Chelsea. Duktig spelare som inte lyckades första gången, slog igenom på riktigt i Benfica.

2010/11

Chelsea FC v Bayer 04 Leverkusen - UEFA Champions League

Yossi Benayoun, Liverpool (£5.5m)
Bra i Liverpool, mindre lyckad i Chelsea. Fick aldrig ut sin fulla potential och spenderade ett år på lån hos konkurrenten Arsenal – där det gick hyfsat. Karriären har blivit sämre de senaste åren.

Ramires, Benfica (£17m)
Storvärvning som levererat. Var viktig under säsongen då klubben vann Champions League och är en viktig spelare i dagens lag. Tuff karaktär som är uppskattad bland fansen.

David Luiz, Benfica (£21.3m)
Anslöt även han från Benfica. En profilstark spelare som har en hög högstanivå. Kan användas på flera olika positioner och han är en väldigt bra spelare. Lyckat köp.

Fernando Torres, Liverpool (£50m)
Ja, ni kan historien. Spanjoren har inte varit sig lik sedan flytten och har gått från att vara en världsstjärna – till att vara en högst medioker spelare. En av transferhistoriens sämsta värvningar sett till övergångssumman.

2011/12

mataaaa

Thibaut Courtois, Genk (£7.9m)
Chelsea har hittills inte fått ut någonting av honom – trots att han är en av världens bästa målvakter. En del har nästan glömt att Chelsea fortfarande äger honom efter ett par år i Atletico Madrid, men det gör de. Mourinho lär definitivt ha en plan för när Courtois ska ersätta Cech, frågan är bara när.

Oriol Romeu, Barcelona (£4.4m)
Åkte ur startelvan lika fort som han kom in i den. En hyfsad mittfältare som inte riktigt klarade av tempot i Chelsea. Är idag utlånad till Valencia, tveksamt om det blir några flera matcher i den blå tröjan.

Romelu Lukaku, Anderlecht (£18m)
Lukaku har likt Courtois inte tillfört något i Chelsea – ännu. Har däremot två succésäsonger bakom sig i West Bromwich och Everton. Fortsätter jättetalangen i den här takten, kan han vara en av seriens bästa inom en snar framtid.

Juan Mata, Valencia (£23m)
Blev en publikfavorit och var Chelseas i särklass bästa spelare förra året. José Mourinho prioriterade ändå bort spanjoren i höstas vilket gjorde att Mata lämnade för Man United. Tillförde mycket under sin tid i Chelsea.

Raul Meireles, Liverpool (£12m)
Var en tongivande spelare i Liverpool. Han blev sedan aldrig så bra i Chelsea, men var en stabil truppspelare. Spelar idag i turkiska Fenerbache.

Gary Cahill, Bolton (£7m)
Här gjorde Chelsea ett rejält kap. Ligans förmodligen bästa försvarare i år och given i det engelska landslaget. Komplett mittback som hämtades in för småpengar.

Lucas Piazon, Sao Paulo (£5m)
Fortfarande en stor talang. Gör för tillfället succé i holländska ligan där han öser in poäng. Frågan är bara om han är redo för att leverera i Premier League. Lär lånas ut nästa år också.

Kevin de Bruyne, Genk (£6.7m)
Det blev inte många starter för belgaren i Chelsea, även om det är en väldigt bra spelare. Wolfsburg betalade rätt bra när de i vintras köpte honom. Kunde fått ut mer på planen av honom.

2012/13

Eden Hazard

Marko Marin, Werder Bremen( £7m)
Märklig värvning som presterade som förväntat. Är nu utlånad till Sevila, tveksamt om det blir någon återkomst i England. Talang som spåddes en lysande framtid en gång i tiden.

Eden Hazard, Lille (£32m)
Köptes till Chelsea efter en kanonsäsong i Ligue 1. Är idag Chelseas största stjärna och har växt ut till en av seriens bästa spelare. Värd övergångssumman.

Thorgan Hazard, Lens (£800k)
Utlånad till belgiska Zulte. En talang som lär lånas ut nästa år också. Kan han gå i sin storebrors fotspår?

Oscar, Internacional (£25m)
Att Mourinho valde Oscar före Juan Mata – säger ganska mycket om brassens kvalité. Har en liten bit kvar till de absolut bästa i Premier League, men han är på god väg.

Cesar Azpilicueta, Marseilles (£7m)
Spelade relativt lite förra året, men har fått stort förtroende av Mourinho. Har blommat ut till en av seriens vassaste ytterbackar och har stått för en strålande säsong. Kanonnyförvärv.

Victor Moses, Wigan (£9m)
Har en bra chans att bli Premier League-mästare – i Liverpool. Var ingen succé i Chelsea och han har inte varit det under utlåningen till Liverpool heller. Hamnar förmodligen i en sämre klubb nästa år.

Wallace, Fluminense (£5m)
Ung högerback som inte spelat i ligan för Chelsea ännu. Lär vara utlånad även nästa år.

Demba Ba, Newcastle (£7m)
Köptes in för ganska små pengar, men har inte levererat som förväntat. Har dock börjat spela mer på slutet och avgjorde ju som erkänt den viktiga CL-matchen mot PSG nyligen.

2013/14

etoo

André Schurrle, Bayern Leverkusen (£18m)
Har gjort en bra säsong och varit till och från i startelvan. Kvick ytter som har en spännande spelstil.

Willian, Anzhi (£30m)
Har roterat på en ytterplats med Schurrle. Klasspelare som har en bra säsong bakom sig. Chelsea kan få ut ännu mer av brassen i framtiden.

Samuel Eto’o, Anzhi (£2m)
Eto’o har en skaplig säsong i bagaget och har ofta varit förstavalet på anfallsplatsen. Tveksamt om det blir någon fortsättning i Chelsea, kontraktet går ut i sommar.

Nemanja Matic, Benfica (£24m)
Matic har stått för måna starka insatser sedan återkomsten. Duktig mittfältare som har en nyckelroll i Mourinhos lagbygge. Stor ekonomisk förlust i och med att de släppte honom från början.

Christian Atsu, Porto (£3,5m)
Lånades ut direkt efter övergången. Tillbringar säsongen i holländska Vitesse – som många andra Chelsea-talanger. Det blir spännande att se honom i Premier League i framtiden.

Mohamed Salah, Basel (£12m) 
Under januarifönstret snuvade man återigen PL-rivaler på en offensiv mittfältare, den här gången egyptiern Mohamed Salah från Basel. Stått för blandade insatser hittills men stundtals visat upp sin enorma potential.

Kurt Zouma, Saint-Etienne (£12m)
Lovande franske mittbacken Kurt Zouma värvades under sista transferdagen på januarifönstret men lånades omgående tillbaka till moderklubben Saint-Etienne under resten av säsongen.

Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
söndag 21 april
12:30 Sassuolo - Lecce Serie A
13:00 Oddevold - Gefle Superettan
13:00 Tvååker - Olympic Ettan södra
13:00 Piteå - Örebro Syrianska Ettan norra
13:00 Hammarby - Brommapojkarna Allsvenskan, damer
13:00 Kolding - Fortuna Hjörring Danska ligan, damer
13:30 Karlsruhe - Hertha Berlin 2. Bundesliga
13:30 Hannover - St Pauli 2. Bundesliga
13:30 Hansa Rostock - Magdeburg 2. Bundesliga
13:30 Blackburn - Sheffield W Championship
14:00 IFK Kalmar - Malmö FF Elitettan
14:00 Gais - Mjällby Allsvenskan
14:00 AIK - Djurgården Allsvenskan
14:00 Hvidovre - Vejle Superligaen
14:00 Viborg - Lyngby Superligaen
14:00 Uppsala - Eskilstuna Elitettan
14:00 Lidköping - Sundsvall Elitettan
14:00 Getafe - Real Sociedad La Liga
14:30 Everton - Nottingham Premier League
15:00 Täby - Umeå Ettan norra
15:00 Ljungskile - Torn Ettan södra
15:00 Brage - Landskrona Superettan
15:00 Falkenberg - Norrby Ettan södra
15:00 Ålborg - Kolding Danmark Division 1
15:00 Nordsjælland - Århus Danska ligan, damer
15:00 Trelleborg - Piteå Allsvenskan, damer
15:00 Kristianstad - Rosengård Allsvenskan, damer
15:00 Torino - Frosinone Serie A
15:15 Manchester C - West Ham Women’s Super League
15:30 Werder Bremen - Stuttgart Bundesliga
16:00 Aston Villa - Bournemouth Premier League
16:00 Köpenhamn - Silkeborg Superligaen
16:00 Karlbergs BK - Hammarby TFF Ettan norra
16:00 Crystal Palace - West Ham Premier League
16:15 Almeria - Villarreal La Liga
16:30 Häcken - Hammarby Allsvenskan
16:30 Coventry - Manchester U FA-cupen
16:30 Halmstad - Brommapojkarna Allsvenskan
17:30 Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen Bundesliga
17:30 Fulham - Liverpool Premier League
18:00 Salernitana - Fiorentina Serie A
18:00 Bröndby - Midtjylland Superligaen
18:00 Feyenoord - NEC Nederländska cupen
18:30 Alaves - Atletico Madrid La Liga
18:30 Duisburg - Wolfsburg Bundesliga damer
19:30 Freiburg - Mainz Bundesliga
20:45 Monza - Atalanta Serie A
21:00 Real Madrid - Barcelona La Liga
måndag 22 april
18:30 Roma - Bologna Serie A
19:00 Linköping - Häcken Allsvenskan, damer
19:00 Elfsborg - Kalmar Allsvenskan
19:00 Nordsjälland - Århus Superligaen
19:00 Örebro - Varbergs BoIS Superettan
19:30 Bayern München - Werder Bremen Bundesliga damer
20:45 Milan - Inter Serie A
21:00 Sevilla - Mallorca La Liga
21:00 Middlesbrough - Leeds Championship
tisdag 23 april
19:00 Degerfors - Helsingborg Superettan
21:00 Leicester - Southampton Championship
21:00 Arsenal - Chelsea Premier League
21:00 Lazio - Juventus Italienska Cupen
onsdag 24 april
12:00 Yokohama F. Marinos - Ulsan Hyundai AFC Champions League
19:00 Brommapojkarna - Sirius Allsvenskan
19:00 AIK - Värnamo Allsvenskan
19:00 IFK Göteborg - Häcken Allsvenskan
20:45 Wolverhampton - Bournemouth Premier League
21:00 Crystal Palace - Newcastle Premier League
21:00 Atalanta - Fiorentina Italienska Cupen
21:00 Everton - Liverpool Premier League
21:00 Manchester U - Sheffield U Premier League
torsdag 25 april
18:00 Fredericia - Ålborg Danmark Division 1
19:00 Djurgården - Malmö Allsvenskan
19:00 Halmstad - Hammarby Allsvenskan
19:00 Västerås SK - Mjällby Allsvenskan
19:00 Norrköping - Elfsborg Allsvenskan
19:00 Kalmar - Gais Allsvenskan
21:00 Brighton - Manchester C Premier League
21:00 Go Ahead Eagles - Feyenoord Eredivisie
fredag 26 april
18:30 Hertha Berlin - Hannover 2. Bundesliga
18:30 St Pauli - Hansa Rostock 2. Bundesliga
19:00 B 93 - Horsens Danmark Division 1
19:00 Hilleröd - Naestved Danmark Division 1
19:00 Kolding - SönderjyskE Danmark Division 1
19:00 Lyngby - Vejle Superligaen
19:00 Ängelholm - Lund Ettan södra
19:00 Torslanda IK - FC Trollhättan Ettan södra
19:00 Örebro Syrianska - AFC Eskilstuna Ettan norra
19:00 Jitex - Lidköping Elitettan
19:30 Sunnanå - Malmö FF Elitettan
20:30 Bochum - Hoffenheim Bundesliga
20:45 Airdrieonians - Dundee Utd Skottland Championship
21:00 Queens PR - Leeds Championship
21:00 Real Sociedad - Real Madrid La Liga
lördag 27 april
13:00 Eskilstuna - Gamla Upsala Women Elitettan
13:00 Paderborn - Elversberg 2. Bundesliga
13:00 Torn - Tvååker Ettan södra
13:00 Brommapojkarna - Vittsjö Allsvenskan, damer
13:00 Umeå - Orebro SK Women Elitettan
13:00 Eintracht Braunschweig - Hamburg 2. Bundesliga
13:00 Onsala - Falkenberg Ettan södra
13:00 Kiel - Kaiserslautern 2. Bundesliga
13:30 West Ham - Liverpool Premier League
14:00 Las Palmas - Girona La Liga
15:00 Häcken - Piteå Allsvenskan, damer
15:00 Kristianstad - Hammarby Allsvenskan, damer
15:00 Gif Sundsvall - Varbergs BoIS Superettan
15:00 Rosengård - AIK Allsvenskan, damer
15:00 Norrköping - Trelleborg Allsvenskan, damer
15:00 Gefle - Sandvikens IF Superettan
15:00 Växjö - Linköping Allsvenskan, damer
15:00 Landskrona - Utsikten Superettan
15:00 Djurgården - KIF Örebro Allsvenskan, damer
15:30 Freiburg - Wolfsburg Bundesliga
15:30 Augsburg - Werder Bremen Bundesliga
15:30 Leipzig - Borussia Dortmund Bundesliga
15:30 Bayern München - Eintracht Frankfurt Bundesliga
16:00 Jönköping - Rosengård Ettan södra
16:00 Olympic - Norrby Ettan södra
16:00 Ariana - Oskarshamns AIK Ettan södra
16:00 Hammarby TFF - Friska Viljor FC Ettan norra
16:00 Karlstad - Karlbergs BK Ettan norra
16:00 Vasalund - Karlstad Ettan norra
16:00 Newcastle - Sheffield U Premier League
16:00 Blackburn - Coventry Championship
16:00 Fulham - Crystal Palace Premier League
16:00 Manchester U - Burnley Premier League
16:00 Wolverhampton - Luton Premier League
16:00 Uppsala - IFK Kalmar Elitettan
16:15 Almeria - Getafe La Liga
17:00 Mallbacken - Alingsås Elitettan
17:00 Nordic United - Stocksund Ettan norra
17:00 Örgryte - Öster Superettan
18:30 Elche - Espanyol LaLiga2
18:30 Alaves - Celta Vigo La Liga
18:30 Bayer Leverkusen - Stuttgart Bundesliga
18:30 Everton - Brentford Premier League
20:30 Schalke - Fortuna Düsseldorf 2. Bundesliga
21:00 Atletico Madrid - Athletic Bilbao La Liga
21:00 Aston Villa - Chelsea Premier League
21:00 Hull - Ipswich Championship
söndag 28 april
13:00 Helsingborg - Östersund Superettan
13:30 Nürnberg - Karlsruhe 2. Bundesliga
13:30 Magdeburg - Osnabrück 2. Bundesliga
13:30 Wehen - Greuther Furth 2. Bundesliga
13:30 Everton - Arsenal Women’s Super League
14:00 Sundsvall - Bollstanäs Elitettan
14:00 Malmö - AIK Allsvenskan
14:00 Värnamo - Halmstad Allsvenskan
14:00 Cadiz - Mallorca La Liga
14:00 Viborg - Randers Superligaen
14:00 Helsingör - Köge Danmark Division 1
15:00 Assyriska FF - Täby Ettan norra
15:00 Stockholm Internazionale - Umeå Ettan norra
15:00 Örebro - Brage Superettan
15:00 Bournemouth - Brighton Premier League
15:00 Bologna - Udinese Serie A
15:00 Vendsyssel - Hobro Danmark Division 1
15:00 Tottenham - Arsenal Premier League
15:00 Sollentuna - Piteå Ettan norra
15:30 Borussia M'gladbach - Union Berlin Bundesliga
16:00 Ljungskile - Eskilsminne Ettan södra
16:00 PSG - Lyon UEFA Champions League, damer
16:00 Dundee FC - Celtic Skottland Premiership
16:15 Granada - Osasuna La Liga
16:30 Djurgården - Gais Allsvenskan
16:30 Häcken - Norrköping Allsvenskan
17:30 Mainz - Köln Bundesliga
17:30 Nottingham - Manchester C Premier League
18:00 Napoli - Roma Serie A
18:00 Köpenhamn - Århus Superligaen
18:00 Atalanta - Empoli Serie A
18:30 Villarreal - Rayo Vallecano La Liga
19:30 Darmstadt - Heidenheim Bundesliga
19:45 Bristol C - Manchester C Women’s Super League
20:45 Fiorentina - Sassuolo Serie A
21:00 Real Betis - Sevilla La Liga
23:00 Gotham - Racing Louisville USA NWSL Women
Allsvenskan
# LAG M V O F GA P
1 Malmö FF 4 4 0 0 11 12
2 AIK 4 2 2 0 3 8
3 IF Brommapojkarna 4 2 1 1 5 7
4 Djurgårdens IF 4 2 1 1 3 7
5 Mjällby AIF 4 2 1 1 3 7
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 BK Häcken 4 2 1 1 1 7
7 Hammarby IF 4 2 0 2 2 6
8 IK Sirius 4 2 0 2 1 6
9 Gais 4 2 0 2 -3 6
10 Halmstads BK 4 2 0 2 -3 6
11 IF Elfsborg 4 1 1 2 -3 4
12 IFK Göteborg 4 1 1 2 -3 4
13 IFK Värnamo 4 1 1 2 -4 4
14 IFK Norrköping 4 1 1 2 -6 4
15 Kalmar FF 4 1 0 3 -3 3
16 Västerås SK FK 4 0 0 4 -4 0