FD LÅNGLÄSNING ”När folk frågar varför jag inte var såhär bra i Djurgården undrar jag om de tittar på fotboll”

ANNONS

Martin Broberg var tokbänkad i Djurgården och lämnade i somras för Örebro. Där blev han ”ÖreBroberg” med hela allsvenskan då han dundrade in tio mål och två assist på 13 starter. I ”FD Långläsning” berättar han om hur han aldrig passade in i Djurgården, att han gett upp tanken på spel i Bayern München och hur han tog sig förbi 20 stycken vakter i Dubai för att ta en selfie med Ronaldo Luís Nazário de Lima.

Martin Broberg är en snubbe som är lätt att tycka om, såväl på som av planen. På är han speedig, offensiv, gillar att utmana, gör snygga mål och utstrålar en kaxighet och  ett självförtroende. Så även när han inte fått som allra mest speltid. Vi sidan av är han en otroligt trevlig och lättpratad värmlänning.

Vi hörs när han precis kommit hem från Stockholm och inom ett par dagar kör träningen igång igen efter några veckors ledighet.
– Vi har varit lediga i november men nu blir det nästan tre veckors träning innan jul och sen ny ledighet till 5-6 januari, säger han.

Hur spenderar Martin Broberg en november-semester tro?
– Jag har varit i Prag med några kompisar.

Jag hade ändå tippat på solsemester.
– Jo, jag har gjort det förut men jag tycker tiden går så snabbt då. Semestern känns längre i ett november:igt Prag.

Ett oväntat men ganska kreativt resonemang. Och med tanke på höstsäsongen han har bakom sig så hade Martin Broberg förmodligen haft en bra semester om han så hade rest till månen. Tio mål på 13 starter blev det för Örebro sedan han anlände från Djurgården i somras. Succén har gjort att semestern blivit sekundär, istället är det hårdträning som gäller.
– Jag har velat vara hemma och träna, jag vill bygga vidare på hösten. Det är klart som fan jag fått mersmak. Jag vill ha mer av alltihop och det gäller att hålla det uppe på den här nivån och ta nästa steg.

#7 Broberg hade ingen enkel tid i Djurgården. Efter en helt okej säsong 2014 fick han aldrig förtroendet tillbaka av Pelle Olsson.

#7 Broberg hade ingen enkel tid i Djurgården. Efter en helt okej säsong 2014 fick han aldrig förtroendet tillbaka av Pelle Olsson.

Vi börjar ändå med ett lite tråkigare ämne: din vår i Djurgården. Kör.
– Det var tungt, tungt, tungt. Jag var utanför truppen vilket jag egentligen aldrig hade varit i min karriär innan. Jag har åtminstone suttit på bänken och gjort något inhopp. Jag kände mig inte alls dålig på något sätt, jag tycker jag presterade på träningarna och det gjorde väl att självförtroendet inte helt åkte i botten. Hade jag känt mig dålig så hade jag nog varit närmre ett sammanbrott…

Han skrattar till.
– Alltså, sammanbrott var väl ett lite väl dramatiskt ord kanske. Men kul var det ju inte.

Hur höll du dig flytande?
– Jag fick höra mycket positivt från mina lagkamrater, de tyckte också att det var konstigt att jag inte var med i truppen. Jag har dem att tacka för att det ändå gick helt okej att fortsätta kämpa på. Men visst fan var det surt och jag var fruktansvärt frustrerad emellanåt. Men helt ärligt har jag aldrig tvivlat på att jag är så bra som jag visat under hösten.

2014 gjorde du ändå 21 starter. Du hade samma tränare och ändå gick du från startelvan till läktaren, det är inte supervanligt?
– Jag vet. Och jag kände att jag var för bra för att vara utanför truppen. När jag kollade på hur andra allsvenska trupper eller startelvor såg ut så förstod jag att jag måste bort från Djurgården för att få spela och visa vad jag kan.

Varför tror du att du inte fick spela i Djurgården?
– Dels så var jag inte med riktigt från början när vi drog igång. Jag fick ljumskproblem och sen kom Kerim (Mrabti) in och var helt magisk från dag ett. När sådant händer vill man verkligen vara med från början men det gick ju inte på grund av min skada. Pelle (Olsson) satte sin prägel på vilka han ville satsa på där i början. Sen hade vi en diskussion när jag var tillbaka. Jag spelade genrepet mot ett finskt lag och spelade bra och gjorde en assist. Sen var jag utanför truppen i premiären. Och efter derbyt i den tredje matchen så hade jag och Pelle en diskussion. Jag kände att jag blev tvungen att lyfta frågan eftersom att vi inte hade varit bra som lag heller och jag tyckte jag borde få chansen. Jag kände mig i slag och definitivt inte sämre än någon annan.

Och Pelles svar?
– Att han inte ville ändra för mycket i laget trots att vi hade inlett dåligt. Sen vände vi på steken och började spela bättre och fick grejerna att stämma. Då hade mitt tåg gått. Jag förstod att om jag inte fick chansen efter de tre inledningsmatcherna så skulle jag inte få chansen alls. Redan då började jag tänka på att jag skulle fokusera på mig själv fram till sommaren, jag kände att jag var för bra för bänken i Djurgården. Det kanske låter kaxigt då poängskörden jag hade i Djurgården inte var fantastisk på något sätt. Men ser jag tillbaka är jag väldigt nöjd med många matcher och stunder under Djurgårdstiden. Jag tycker jag spelade bra fotboll även om jag inte öste in poäng.

Det måste blivit en ganska konstig vändning från året innan då du spelade mycket?
– Så kände jag också och även om jag inte räknade med att vara självskriven i en startelva så trodde jag inte att jag skulle vara så lågt prioriterad och långt ner på listan som jag var. Min förväntning var att jag skulle bygga vidare på säsongen innan och bli ännu bättre.

Det blir tyst under fem sekunder för första gången under samtalet.
– Jag ska ärligt säga att jag har aldrig känt att jag passat in 100 procent i så som Djurgården spelade under Pelle. Jag tror inte att man ska forma ett lag efter ett antal spelare men jag kände bara att jag inte kom till min rätt där. Visst, många matcher stämde det men jag kände mig ändå inte 110 procent tillfreds med rollen och hur vi spelade.

Martin Broberg på läktaren tillsammans med Soo Yong-Yoon.

Martin Broberg på läktaren tillsammans med Soo Yong-Yoon.

Pelle spelade dig ändå mycket året innan, han kan väl inte helt plötsligt bara tyckt att du inte passar in?
– Klart han inte kom på helt plötsligt att jag inte passade in. Men det fanns väl andra spelare som han tyckte passade betydligt bättre. Vi fyra som konkurrerade om ytterplatserna är helt olika spelartyper. Jag gillar att komma rättvänd, skära in i banan, driva mycket med boll. Haris (Radetinac) är stor, stark och en bra duellspelare som också är bra felvänd. Kerim är bra på väldigt mycket, han är en oerhört begåvad spelare, sjukt bra. Berntsen var vår enda vänsterfotade ytter och gjorde en del poäng.
– Jag kände direkt när jag och Pelle snackade om huruvida jag skulle gå till höger eller vänster att varningsklockorna började ringa. Jag försökte se förbi det och visa att jag skulle spela men så blev det inte.

Du gillar Kerim va?
– Han är en jäkligt begåvad spelare. När han varit hos oss i några veckor sa jag till honom att ”låt mig komma och hälsa på dig sen när du är utomlands”. Jag tycker att han var en av de bästa i Djurgården i år… eller ja, jag tycker att han var överlägset bäst. En bra kille och en ännu bättre fotbollsspelare, höll jag på att säga.

Okej, dags för lite positiva bitar. Från tokbänkis till tio mål på en höst. Vad hände?
– Jag visste att jag inte var värvad för att sitta på någon bänk och redan från början hade jag ett helt annat lugn. Vissa säger väl kanske att jag hade tur och marginalerna med mig och så. Klacken mot Elfsborg, Cramer kastade in någon boll när vi mötte Kalmar, men ärligt talat så kollar du matcherna så hade jag minst fyra chanser till som bara ska vara mål, där jag missade. Så det där med marginaler jämnar ut sig.
– Det har stämt till 100 procent kan man säga, relation till tränarna och självförtroende från lagkamrater. Det har klickat.

Det måste vara en så jävla go känsla?
– Jag har levt min bästa tid här. Jag känner mig betydande och att jag bidrar. Det är jätteskönt och då mår jag bra både vid sidan av och på planen. De två hör alltid ihop för mig. Och även om det viktigaste är att vi har vunnit matcherna och att vi är hela gruppen som vinner, och förlorar, tillsammans så har det varit en underbar känsla att få peta in de där bollarna… eller ja, dunka upp dem i kryssen. Då har jag känt mig viktig och att jag ger något till laget.

”ÖreBroberg” har blivit en publikfavorit hos ÖSK-fansen. Tro fan det.

”ÖreBroberg” har blivit en publikfavorit hos ÖSK-fansen. Tro fan det.

Att få känna sig behövd och få förtroende, var det allt som saknades?
– Jag har träffat massa djurgårdare både i Örebro och när jag varit i Stockholm. Alla är så frågande till varför jag inte var såhär bra i Djurgården.

Vad svarar du då?
– Jag brukar fråga om det tittar något på fotboll. Om de verkligen tror att jag blivit tre gånger så bra på två månader bara för att jag bytte klubb. ”Nä kanske inte”, säger de då. Då försöker jag korta ner storyn men det är inte så lätt. Jag brukar säga att jag inte fick det att stämma i min roll, så som vi spelade. Jag är betydligt mer central i spelet i Örebro, dels i banan men också att jag får mer boll. Man söker mig mycket mer här och även om många tycker att vi ibland spelar naivt så försöker vi hela tiden spela oss fram till chanserna. Jag brukar också säga att jag faktiskt ofta gjorde det bra när jag fick spela, även om det är poängen som räknas i slutändan och där hade jag det trögt.

Accepterar de ditt svar?
– Ja, det brukar sluta med att de säger ”ja, du var faktiskt bra”. 99,9 procent är jätteglada för min skull. Jag har fått massa positiv respons och lyckönskningar från djurgårdare sen jag gick till Örebro.

Okej att du gjort det svinbra i Örebro. Men vissa av målen, det är ju sånt som sker när man är ”i zonen” tänker jag. Allt går in liksom, oavsett vad man försöker sig på. Eller?
– Äsch. De målen jag gjorde i Djurgården var också ganska snygga. Jag har ett bra skott och jag försöker skjuta när jag får läge. Jag har helt enkelt fått fler lägen nu.
– Men det är väl lite sant. Jag tänker inte så mycket på planen, allt bara sker, som när man var liten typ. Man bara spelade utan att tänka alls. Det är nog därför jag fått det att lossna här. Det var mer uppstyrt i Djurgården, detaljerad taktik och ett visst sätt vi hela tiden skulle anfalla på istället för att som här ha fler olika lösningar. Eller jag vet inte, men det känns så.

Jag kan tänka mig att du var bra när du var liten. Du har en sådan spelstil.
– Jag tyckte jag var jäkligt bra, ja. Men jag var mycket mindre och klenare då, jag var väldigt kort ganska länge. Men jag har alltid haft det tekniska och jag gjorde massor av poäng trots att jag spelade med de som var ett par år äldre.

När fattade du att du skulle bli bra?
– Inget är ju självklart bara för att man är duktig när man är en liten pojk. Men när jag var med i Karlskogas juniorlag kände jag att ”det här kan bli bra”.

Martin Broberg, 16 vårar, i P90-landslaget.

Martin Broberg, 16 vårar, i P90-landslaget.

Var din plan att ha kommit längre än en mittenklubb i allsvenskan vid 25 års ålder?
– Ja, det var det ju. Jag hade väl samma känsla som Magnus Pehrsson hade när jag värvades till Djurgården. När jag fick höra om deras intresse blev jag toksmickrad, jag trodde inte att någon storklubb av Djurgårdens kaliber skulle vilja ha mig då. Men väl där så var målet, både för mig och Djurgården, att jag skulle utvecklas där och vara redo att ta nästa kliv i karriären inom två år.
– Så blev det som bekant inte. Det gick inte så bra sportsligt och… ja, allt det där vet du säkert mer om än jag. Men allt som allt har väl vägen varit lite krokigare än vad den var i min plan. Men det är inte försent, det visade jag nu under hösten. Det var väl först nu jag ”slog igenom” eller vad man ska kalla det. Jag var rätt het i alla fall.

Med 10 mål på 15 matcher kanske du käkat in lite av den ”förlorade tiden”?
– Absolut. Skulle det här hänt när jag är 28-29 år så hade det kanske varit försent. Nu har jag fortfarande tid på mig att ta nästa steg och kunna prova på andra saker.

Så vem hälsar på vem först utomlands: du eller Kerim?
– Hehe, jag vet faktiskt inte. Det beror på eeeh… haha. Det kanske blir han som kommer och hälsar på mig. Jag har ingen aning faktiskt. Att ta sig utanför Skandinavien lockar såklart och det har alltid varit en dröm och är fortfarande ett mål jag har. Men det där får du ta med min agent (John Tornberg). Som det är nu trivs jag väldigt bra i Örebro.

Men din agent svarar ju aldrig i telefon.
– Inte? Jag träffade honom i går.

Jo, väldigt sällan, och då är han supertrevlig. Men man får jaga som fan.
– Det kanske inte är ömsesidigt då?

Vadå? Att han inte tycker att jag är trevlig?
– Ja, precis, hehe.

Fair point. Vad sa han när du träffade honom?
– Vi snackade allmänt om läget och ja… vi pratade väl om saker och ting, framtid och sånt.

”Saker och ting, framtid och sånt”. Bättre kan du.
– Jag trivs väldigt bra i Örebro och är jag iskall i januari så är jag det och då spelar jag vidare i Örebro. Men det finns klubbar som är intresserade, men sen vet man aldrig vad som blir konkret av det. Vi får se vad som händer i januari.

Firar i omklädningsrummet efter en av många segrar under hösten.

Firar i omklädningsrummet efter en av många segrar under hösten.

Om jag hade varit en gammal, rutinerad, allsvensk tränare så hade jag sagt åt dig att du kanske borde ”skynda långsamt” och göra mer än en succéhöst innan du lämnar för större uppdrag.
– Jo precis så hade du nog sagt. Men jag har ändå gjort 60 allsvenska matcher med Djurgården innan jag gjorde den här hösten i Örebro. Sammantaget blir det ändå ganska många.

Å andra sidan gäller det kanske att ta chansen om den dyker upp: du kan ju halka på en kon och dra korsbandet i morgon.
– Det är lite det jag är inne på. När Djurgården hörde av sig när jag var i Degerfors kände jag att jag måste hoppa på tåget, jag ville inte vänta och riskera något. Kommer en chans dyka upp nu så kommer jag vara jävligt sugen på att ta den, det vet jag. Men samtidigt, om det inte blir så är jag väldigt tillfreds med situationen i Örebro. Laget, spelarna, tränarna… allt i ÖSK är guld värt för mig.

Vad är viktigast när du väljer nästa klubb?
– Helhetspaketet. Jag vill inte bli värvad av någon president och så vet inte tränaren vem man är.

Lex Erik Friberg.
– Ja, det vill man ju inte vara med om. Jag har alltid mått bra av en spelfilosfi som passar mig. Även om jag hade fått 200 000 kr mer i skotska ligan kanske jag hade hoppat den. Jag tror inte riktigt det är min stil.

Så vart vill du då?
– Jag är öppen för ganska mycket. Jag gillar tysk fotboll som fan. Mycket löpning, mycket djupled, mycket fart och fläkt. Holland är också intressant för oss offensiva spelare. Får man det att stämma där kan man på Simon Gustafson-manér göra väldigt mycket poäng. Premier League hade jag ju tackat ja till men där är jag ju inte fotbollsmässigt. Grekland eller något annat varmt hade varit fint på sitt sätt.

Hur känner du kring din potential, var är din ”högsta ribba” för vart du kan nå?
– Jag vill alltid bli bättre och utvecklas men jag är inte dum och tror att jag kommer gå in och spela Premier League om två år. Jag mår inte bra av att aldrig drömma om att bli så bra, men jag vet väl ungefär vad som är rimligt.

Och det är…?
– Jag har väl förstått att Bayern München aldrig kommer ha ögonen på mig men jag drömmer fortfarande om att lira på en så hög nivå som möjligt. Det kommer jag göra tills den dagen jag blir gammal, känner mig tyngre och långsammare. Då kommer jag haja att ”nu är det stopp”.

Ett av tio måljubel i Örebro-tröjan.

Ett av tio måljubel i Örebro-tröjan.

Du har tre år kvar på kontraktet. Vad tror du Örebro vill ha för dig?
– Ingen aning, det är svårt sånt där.

Spelar du Football Manager?
– Japp.

Vad hade du satt för pris på dig själv?
– Ovärdelig för Örebro, med sån inställning att de tackar nej till alla bud.

Martin garvar.
– Det är svinsvårt att spekulera i sånt där. Det var väl bara Rieks bland mittfältare som gjorde lika många mål som jag. Och då spelade han typ alla matcher.

Men om Rieks hade lirat en höst med Örebro så…
– Haha, ja ÖSK är bra på hösten. Den här klubben är bra på att ta till vara på spelare som hamnar i frysboxen på andra håll. Tro det eller ej men jag tycker ofta att det är individuellt bra spelare som ligger i de där frysboxarna. Sen har Alexander Axén fått till en riktigt bra rollfördelning.

Ett gäng kreativa, glassiga lirare och sen Robert Åhman-Persson som städar efter er?
– Exakt! Men han gjorde faktiskt en tittfints-klackassist till mig mot Kalmar. Då sa jag åt honom att han borde köra med sådana oftare eftersom att hans vanliga passningar aldrig går fram dit de ska.

Samtalet tar en oväntad vändning och jag vet inte riktigt hur det gick till men vips så har vi på någon minuts kallprat gått hela vägen från Robert Åhman-Persson till Ronaldo. Från ”RÅP” till ”R9”.
– Gamle Ronaldo är min stora, stora idol. Jag har följt honom genom hela karriären. Jag bytte favoritlag när Ronaldo bytte lag. Och med tanke på vilka lag han spelade i så var det  en och annan känslig övergång. Jag tycker att han är världens bästa forward genom alla tider. Han var magisk. Jag hade ett nästan sjukt förhållande till honom när jag var liten.

Har du sett honom lira live?
– En gång, i Barcelona. Sen träffade jag honom i Dubai en gång, vi var på samma restaurang. Jag trodde mina polare drev med mig när de sa att Ronaldo stod utanför. ”Skit i att gå ut då, men du kommer ångra dig”. Så jag gick ut och så stod han där, omringad av typ 20 vakter och det var säkert minst lika många meter bort till honom. Jag frågade en av vakterna om jag fick ta en bild med Ronaldo men de bara ”no pictures”. Då skrek jag hans födelsenamn över axeln på en av vakterna och han tittade upp på mig och vinkade in mig. Det var fett. Jag tog en bild med honom, sa att han varit min idol hela livet och berättade att jag är fotbollsproffs. Han bara smajlade och sa ”good luck”.

Hur längesen var det här?
– Det sjuka är att det inte var så längesen. 2011 kanske? Jag var så jävla starstruck. Han stod där, halvfet med lite utsparat, krulligt hår som han hade när han lirade i Milan. Och så en pikétröja. Han är sån jävla kung.

Och bilden är en fondtapet nu eller?
– Inte än. Jag har den sparad i mobilen och på mejlen, så att den aldrig kan försvinna.

20 vakter runt sig. Det är en liten annan del av fotbollsvärlden än Örebro du.
– Det kan man ju lugnt säga. Ska jag nå dit får jag hoppas på ett kontrakt i Kina där jag tjänar så bra så jag kan anställa vakter. Frågar de varför de ska vakta mig får jag säga till dem att de inte ska fråga, bara vakta.

Bra story att avsluta med. Är det någonting du vill tillägga?
– Nej, jag tror inte jag sagt något dumt. Men jag kanske hyllade Kerim lite väl mycket?

Tack och bock! När Martin Broberg lämnar Örebro står skrivet i stjärnorna, men han drömmer om att prova vingarna utanför Skandinavien.

Tack och bock! När Martin Broberg lämnar Örebro står skrivet i stjärnorna, men han drömmer om att prova vingarna utanför Skandinavien.

Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
måndag 27 mars
19:00 Norrköping - Växjö Allsvenskan, damer
20:45 Sverige - Azerbajdzjan EM-kval
20:45 Montenegro - Serbien EM-kval
20:45 Ungern - Bulgarien EM-kval
20:45 Österrike - Estland EM-kval
20:45 Moldavien - Tjeckien EM-kval
20:45 Polen - Albanien EM-kval
20:45 Irland - Frankrike EM-kval
20:45 Nederländerna - Gibraltar EM-kval
tisdag 28 mars
17:00 Armenien - Cypern Landskamp
18:00 Georgien - Norge EM-kval
20:45 Tyskland - Belgien Landskamp
20:45 Kosovo - Andorra EM-kval
20:45 Rumänien - Belarus EM-kval
20:45 Schweiz - Israel EM-kval
20:45 Wales - Lettland EM-kval
20:45 Turkiet - Kroatien EM-kval
20:45 Skottland - Spanien EM-kval
01:00 Kanada - Honduras CONCACAF Nations League - League A
onsdag 29 mars
03:00 Costa Rica - Panama CONCACAF Nations League - League A
18:45 Barcelona - Roma UEFA Champions League, damer
21:00 Arsenal - Bayern München UEFA Champions League, damer
torsdag 30 mars
18:45 Wolfsburg - PSG UEFA Champions League, damer
21:00 Chelsea - Lyon UEFA Champions League, damer
fredag 31 mars
18:00 Köge - Nordsjælland Danska ligan, damer
18:00 Linköping - Rosengård Allsvenskan, damer
18:30 Nürnberg - Darmstadt 2. Bundesliga
18:30 Fortuna Düsseldorf - Hamburg 2. Bundesliga
18:30 Fredericia - Nyköbing Danmark Division 1
19:00 Odense - Midtjylland Superligaen
19:00 Helsingör - Vendsyssel Danmark Division 1
20:30 Eintracht Frankfurt - Bochum Bundesliga
20:45 Arbroath - Ayr Skottland Championship
21:00 Burnley - Sunderland Championship
21:00 Mallorca - Osasuna La Liga
21:00 Marseille - Montpellier Ligue 1
00:00 Raja Casablanca - Simba Sports Club CAF Champions League
lördag 01 april
12:30 Brighton - Manchester Utd Women’s Super League
13:00 Eintracht Frankfurt - Hoffenheim Bundesliga damer
13:00 Fortuna Hjörring - Thisted Danska ligan, damer
13:00 Hilleröd - Fremad Amager Danmark Division 1
13:00 St Pauli - Regensburg 2. Bundesliga
13:00 Karlsruhe - Eintracht Braunschweig 2. Bundesliga
13:00 Hannover - Sandhausen 2. Bundesliga
13:30 Preston - Blackpool Championship
13:30 Manchester C - Liverpool Premier League
14:00 Girona - Espanyol La Liga
15:00 Brage - Västerås SK Superettan
15:00 Sundsvall - Landskrona Superettan
15:00 Uppsala - Hammarby Allsvenskan, damer
15:00 Cremonese - Atalanta Serie A
15:00 Malmö - Kalmar Allsvenskan
15:30 Freiburg - Hertha Berlin Bundesliga
15:30 Schalke - Bayer Leverkusen Bundesliga
15:30 Wolfsburg - Augsburg Bundesliga
15:30 Vejle - SönderjyskE Danmark Division 1
15:30 Union Berlin - Stuttgart Bundesliga
15:30 Leipzig - Mainz Bundesliga
16:00 Bournemouth - Fulham Premier League
16:00 Crystal Palace - Leicester Premier League
16:00 Arsenal - Leeds Premier League
16:00 Nottingham - Wolverhampton Premier League
16:00 Brighton - Brentford Premier League
16:00 Norwich - Sheffield U Championship
16:15 Athletic Bilbao - Getafe La Liga
17:00 Auxerre - Troyes Ligue 1
17:00 Kolding - Bröndby Danska ligan, damer
17:30 Djurgården - Brommapojkarna Allsvenskan
18:00 Inter - Fiorentina Serie A
18:00 Petro Atletico - AS Vita Club CAF Champions League
18:30 Bayern München - Borussia Dortmund Bundesliga
18:30 Cadiz - Sevilla La Liga
18:30 Chelsea - Aston Villa Premier League
20:30 Kaiserslautern - Heidenheim 2. Bundesliga
20:45 Juventus - Verona Serie A
21:00 Al Ahly - Al Hilal CAF Champions League
21:00 Rennes - Lens Ligue 1
21:00 Elche - Barcelona La Liga
21:00 Mamelodi Sundowns - Cotonsport CAF Champions League
21:30 Sporting Lissabon - Santa Clara Portugisiska ligan
00:00 ES Tunis - CR Belouizdad CAF Champions League
00:00 Wydad Casablanca - JS Kabylie CAF Champions League
söndag 02 april
12:30 Bologna - Udinese Serie A
13:00 Naestved - Hvidovre Danmark Division 1
13:00 Ross County - Celtic Skottland Premiership
13:00 Kalmar - Norrköping Allsvenskan, damer
13:00 Trelleborg - Gefle Superettan
13:00 Utsikten - Skövde AIK Superettan
13:00 Lille - Lorient Ligue 1
13:00 Meppen - Bayern München Bundesliga damer
13:00 Köge - Hobro Danmark Division 1
13:30 Magdeburg - Hansa Rostock 2. Bundesliga
13:30 Paderborn - Greuther Furth 2. Bundesliga
13:30 Kiel - Arminia Bielefeld 2. Bundesliga
13:30 Arsenal - Manchester City Women’s Super League
14:00 Boden - Hammarby TFF Ettan norra
14:00 Lyngby - Silkeborg Superligaen
14:00 Celta Vigo - Almeria La Liga
14:30 Fiorentina - Inter Serie A, damer
14:30 Sparta Rotterdam - Feyenoord Eredivisie
15:00 Nantes - Reims Ligue 1
15:00 Clermont - AC Ajaccio Ligue 1
15:00 Angers - Nice Ligue 1
15:00 Hammarby - Degerfors Allsvenskan
15:00 West Ham - Southampton Premier League
15:00 Vittsjö - Brommapojkarna Allsvenskan, damer
15:00 Piteå - Kristianstad Allsvenskan, damer
15:00 Växjö - Häcken Allsvenskan, damer
15:00 Djurgården - KIF Örebro Allsvenskan, damer
15:00 Östersund - GAIS Superettan
15:00 Norrköping - Sirius Allsvenskan
15:00 Brest - Toulouse Ligue 1
15:00 Spezia - Salernitana Serie A
15:00 Mazembe - Young Africans CAF Confederations Cup
15:00 Monza - Lazio Serie A
15:30 Köln - Borussia M'gladbach Bundesliga
15:30 Örebro Syrianska - Umeå Ettan norra
16:00 Bolton - Plymouth England EFL Trophy
16:00 Dalkurd - Vasalund Ettan norra
16:00 United Nordic - Sandvikens AIK Ettan norra
16:00 Täby - Piteå Ettan norra
16:00 Ljungskile - Åtvidaberg Ettan södra
16:00 Wolfsburg - Werder Bremen Bundesliga damer
16:15 Real Madrid - Valladolid La Liga
17:05 Monaco - Strasbourg Ligue 1
17:30 Werder Bremen - Hoffenheim Bundesliga
17:30 Newcastle - Manchester U Premier League
17:30 Halmstad - AIK Allsvenskan
17:30 Göteborg - Värnamo Allsvenskan
18:00 Roma - Sampdoria Serie A
18:00 Diables Noirs - Motema Pembe CAF Confederations Cup
18:00 Köpenhamn - Nordsjälland Superligaen
18:00 ASEC Mimosas - Rivers United CAF Confederations Cup
18:30 Villarreal - Real Sociedad La Liga
19:00 Rio Ave - Benfica Portugisiska ligan
19:45 Aston Villa - Chelsea Women’s Super League
20:45 Paris SG - Lyon Ligue 1
20:45 Napoli - Milan Serie A
21:00 Atletico Madrid - Real Betis La Liga
21:30 Porto - Portimonense Portugisiska ligan
22:00 Kara - FAR Rabat CAF Confederations Cup
22:00 USM Alger - Al Akhdar CAF Confederations Cup
22:00 Marumo Gallants - St Eloi Lupopo CAF Confederations Cup
22:00 Pyramids - Future FC CAF Confederations Cup
22:00 Monastir - Real Bamako CAF Confederations Cup
måndag 03 april
18:30 Empoli - Lecce Serie A
19:00 Aarhus - Randers Superligaen
19:00 Örgryte - AFC Eskilstuna Superettan
19:00 Jönköping - Örebro Superettan
19:00 Mjällby - Varberg Allsvenskan
19:10 Elfsborg - Häcken Allsvenskan
20:45 Sassuolo - Torino Serie A
21:00 Valencia - Rayo Vallecano La Liga
21:00 Everton - Tottenham Premier League
Allsvenskan
# LAG M V O F GA P
1 BK Häcken 30 18 10 2 32 64
2 Djurgårdens IF 30 17 6 7 30 57
3 Hammarby IF 30 16 8 6 33 56
4 Kalmar FF 30 15 6 9 14 51
5 AIK 30 14 8 8 9 50
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 IF Elfsborg 30 13 10 7 20 49
7 Malmö FF 30 13 7 10 10 46
8 IFK Göteborg 30 14 3 13 3 45
9 Mjällby AIF 30 11 10 9 0 43
10 IFK Värnamo 30 9 10 11 -13 37
11 IK Sirius 30 9 8 13 -11 35
12 IFK Norrköping 30 8 10 12 -2 34
13 Degerfors IF 30 7 10 13 -17 31
14 Varbergs BoIS 30 8 7 15 -26 31
15 Helsingborg IF 30 4 5 21 -30 17
16 GIF Sundsvall 30 4 2 24 -52 14
Expressen Premium Max visar
fredag 31 mars
21:00 Marseille - Montpellier Ligue 1
lördag 01 april
17:00 Auxerre - Troyes Ligue 1
21:00 Rennes - Lens Ligue 1
söndag 02 april
13:00 Lille - Lorient Ligue 1
14:00 Boden - Hammarby TFF Ettan norra
15:00 Brest - Toulouse Ligue 1
15:00 Clermont - AC Ajaccio Ligue 1
15:00 Nantes - Reims Ligue 1
15:00 Angers - Nice Ligue 1
15:30 Örebro Syrianska - Umeå Ettan norra
16:00 Ljungskile - Åtvidaberg Ettan södra
16:00 Täby - Piteå Ettan norra
16:00 United Nordic - Sandvikens AIK Ettan norra
16:00 Dalkurd - Vasalund Ettan norra
17:05 Monaco - Strasbourg Ligue 1
20:45 Paris SG - Lyon Ligue 1

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från FotbollDirekt, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten