LÅNGLÄSNING: Efter misslyckandet i AIK – ”Känner bara glädje när jag ser honom”

Niclas Eliasson anlände till AIK som assistkung och supertalang och lämnade som bänkspelare. Men i IFK Norrköping har mittfältaren exploderat och leder nu poängligan tillsammans med Djurgårdens Magnus Eriksson.
– När jag ser Niclas spela känner jag bara glädje, säger AIK:s tidigare assisterande tränare Nebojsa Novakovic för FotbollDirekt.se.

När Falkenbergs FF höll sig kvar i superettan med hjälp av kvalspel under den sena hösten 2012 kände klubbens styrelse att någonting var tvunget att ändras. Falkenberg hade spelat tio raka säsonger i superettan men var betydligt närmare att åka ur än att ta sig upp till allsvenskan.

Klubben rensade upp i A-truppen och valde att fylla de lediga platserna med spelare från den egna ungdomsverksamheten. Bland spelarna som flyttades upp fanns en spinkig och sprallig yttermittfältare – Niclas Eliasson – men det var ingen som trodde att 17-åringen skulle få särskilt många spelminuter.

– Jag hoppade in i premiären och gjorde det bra. Sen hade vi en avstängning i matchen efter så då fick jag chansen från start. Efter en till bra match så fick jag fortsätta där och sen spelade jag från start hela säsongen.

På superettans upptaktsmöte inför säsongen var Falkenberg ett av lagen som tippades att trilla ut. Men laget klättrade snabbt upp till toppen av tabellen till stor förvåning.

– Vi började bra och sen bara fortsatte vi och det tog oss hela vägen. Vi vann serien, det var ett fantastiskt bra år, berättar Eliasson.

Eliasson firar med Falkenberg-supportrar som har stormat planen efter att klubben överraskande kvalificerat sig för allsvenskan.

Eliasson vann assistligan som 17-åring och börjades ses som en supertalang runt om fotbollssverige. Spelaren hade en avig spelstil där han kunde ta sig runt sin motståndare på både insidan och utsidan, vilket satte griller i huvudet på motståndarförsvarare. En spelstil som kanske kommer från hans mammas sida.

– Jag tror det har med mitt ursprung att göra. Min mamma är från Brasilien och vi åkte ner till dit två-tre månader varje år och det är väl den spelstilen som spelarna har i Brasilien. Jag har alltid tittat på Ronaldinho och de senaste åren Neymar och Douglas Costa. Det har ju funnits några riktigt bra lirare…

Tiden i AIK
Den publikkittlande spelstilen och den fina statistiken talade för en flytt och storklubben AIK hörde tidigt under säsongen av sig till spelarens agent. De följde nästa varje match på plats och när säsongen var över togs beslutet snabbt i AIK. De skulle satsa på Eliasson.

– Jag funderade mycket. På vad som var bäst och hur jag kände. Det är inte lätt att ta ett beslut i sånt läge men jag fick en bra känsla från AIK och jag var sugen på Stockholm. Så jag skrev på.

När Eliasson klev in på sin första träning för klubben på Skytteholm fanns redan då höga förväntningar bland de andra spelarna och i tränarstaben.

– Jag tänkte direkt “han är bra”. Alla kände att vi hade fått in en väldigt bra spelare. Han är som jag säger, fotbollsfanatisk. Han lever för fotbollen och tränade hela tiden. Jag bor nära och jag såg hur mycket han tränade, han var alltid på Skytteholm och tränade. Vi körde massa pass ihop men han körde utan mig också, berättar AIK:s dåvarande assisterande tränare, nu tränare på ungdomssidan, Nebojsa Novakovic.

AIK:s tidigare tränarduo. Andreas Alm till vänster och Nebojsa Novakovic till höger.

Den då 18-åriga killen som precis hade lämnat barndomshemmet i Falkenberg skulle nu ta nästa kliv på karriärsstegen som än så länge hade gått spikrakt uppåt. Men tiden i AIK blev ingen succé. Första säsongen fick han spela i 17 matcher men bara fem från start. Säsongen efter blev det fyra starter och sju inhopp. Spelare som Robin Quaison och Nabil Bahohui gick före och Eliasson hade svårt att vinna förtroendet från dåvarande tränaren Andreas Alm.

– Det är svårt att svara på varför jag inte kunde ta plats i laget. Jag tror att det handlar om små detaljer. Det är viktigt att få kontinuetet och få spela flera matcher i rad för att känna förtroendet hos tränaren. Det var också en väldigt tuff konkurrens. Jag förstår att andra ser det som ett misslyckande men för mig var det inte så. Det var en lärorik period där jag lärde mig att hantera motgångar. Jag utvecklades både på planen och utanför och jag känner ingen frustration eller besvikelse mot AIK, säger Eliasson och fortsätter.

– Det var tufft såklart. Men jag valde att inte gräva ner mig och det ser jag som en styrka idag. När jag kom hem sent efter matcherna i AIK och inte hade fått spela klev jag ut själv och tränade på egen hand. Det var det jag kunde påverka så jag fokuserade på det. Det gjorde jag för min egen utveckling.

Nebojsa Novakovic är inne på samma linje när han får frågan om varför Eliasson inte blev den väntade succén som de flesta fotbollsexperter förutsåg.

– Han kanske hade för stora förväntningar på sig. Många gånger gjorde han riktigt bra träningar och bra matcher men han fick aldrig göra en dålig match. I AIK pratade de bara om guld de åren och då hade inte spelarna råd att göra dåliga matcher, då bytte man. Han fick inte kontinuitet att utvecklas, säger Novakovic och fortsätter.

Det blev ingen succé i AIK för Eliasson som hade svårt att prestera under flera matcher i rad. Här mot IFK Göteborg under sitt första år i klubben.

– Jag kunde se på honom att han var ledsen. Fotboll är hans liv och när han inte får spela blir han ledsen. Men han var aldrig arg på någon annan och han gav aldrig upp. Han började träna ännu hårdare för han trodde på sig själv. Jag kommer ihåg att han var en riktig glädjespridare och han har fortfarande massor av vänner i AIK.

Övergången till Norrköping
I AIK träffade han Jens Gustafsson som anställdes som assisterande tränare inför säsongen 2016. Gustafsson har spenderat den största delen av sin fotbollskarriär i Falkenberg och kände till Eliasson sen tidigare.

– Vi har många gemensamma kontakter i Falkenberg men jag hade aldrig pratat med honom innan vi träffades i AIK. Men vi hade många samtalsämnen om jag säger så, berättar Gustafsson.

Gustafsson blev inte kvar länge i AIK utan fick anställning hos regerande mästarna IFK Norrköping för att ersätta guldtränaren Janne Andersson som då skulle ta över som svensk förbundskapten. Ett av hans första beslut som fotbollsansvarig i Norrköping var att försöka låna Eliasson från AIK. När andra klubbar hade hört av sig tidigare ville inte Eliasson lämna men när Gustafsson ringde kände han att det var rätt att testa.

– Jag och Jens fick en bra kontakt i AIK och efter att jag pratade med honom kände jag att det fanns en bra möjlighet till en startplats som skulle ge mig bättre chanser att utvecklas. Jag kom in i gruppen snabbt och trivdes verkligen under hösten.

Tiden på fotbollsplanen har blivit betydligt roligare under tiden i Norrköping. Här firar han med lagkamraterna.

Genombrottet
Under hösten fick Eliasson starta åtta matcher och hoppa in i ytterligare tre. Även om det bara blev ett mål och en assist visade yttermittfältaren en uppåtgående form och efter säsongen var Norrköping tydliga med att de ville köpa loss honom från AIK.

– Framförallt såg vi i Norrköping, inte bara jag, en stor potential i honom. Han är den typen av spelare som vi i Norrköping gillar och försöker knyta till oss. Sen är det klart att jag kände honom som person, säger Gustafsson och fortsätter.

– Han har stegrat i utvecklingen ändå sedan han anslöt till oss och den utvecklingen har exploderat under våren. Han tar steg hela tiden och framförallt är det utanför planen som han har växt. Så är det ju. Först måste mognaden ske utanför planen innan den märks av på planen. Det är en mognadsprocess där Niclas har lärt värdera sina beslut efter vad som är bäst för laget. Han spelar med ett stort mod på planen, och de två sakerna ser jag som de största faktorerna till varför han har blivit så bra hos oss.

Landslaget och framtiden
Den nu 22-åriga mittfältaren leder allsvenskans assistliga med 10 framspelningar, han har också gjort tre mål och får ses som allsvenskans största utropstecken under våren. Under Norrköpings matcher går det mesta av anfallsspelet genom mittfältarens vänsterfot – framförallt genom inlägg från vänsterkanten. Den starka formen ledde till att U21-landslagets förbundskapten Håkan Ericsson tog ut Eliasson till EM-truppen under sommaren, trots att spelaren aldrig hade varit med på en samlig med U21-landslaget tidigare.

– Jag tänkte på uttagningen tidigare under våren men när säsongen drog igång så fokuserade jag bara på spelet och glömde nästan bort det. Det var en fantastiskt upplevelse att få representera sitt land under ett mästerskap och det hoppas jag att få göra flera gånger såklart. En dröm som gick i uppfyllelse.

Eliasson under sitt inhopp mot Slovenien i U21-EM 2017.

Det blev visserligen bara ett inhopp i mästerskapet, mot Slovenien där Sverige förlorade med 0-3. Men Eliasson fick mersmak och återvände till Norrköping mer laddad än någonsin. Omstarten efter upphållet har dock inte blivit vad Norrköping hade hoppats på och laget har förlorat samtliga fyra allsvenska matcher och laget riskerar att förlora sin assistkung då flera rykten placerar spelaren utländska klubbar. Det mest ihärdiga rykten menar att engelska Bristol City ska vara nära att värva svensken.

– Det är klart att det har stått en del om olika lag i tidningarna. Det är alltid smickrande att läsa eftersom det betyder att man har gjort något bra. Men i övrigt försöker jag bara att fokusera på min fotboll. Jag tror inte att det blir bra om jag springer runt och tänker på vad jag måste göra för att imponera på andra. Jag försöker bara spela mitt spel och prestera för Norrköping och resten kommer av sig självt.

– Jag tror att Niclas kommer att gå väldigt långt. Han har redan gått igenom tunga motgångar som har hjälpt honom och kommer hjälpa honom senare i karriären. Jag kommenterar inte rykten och spekulationer men det är klart att det finns intresse efter den säsongen han har haft, säger Gustafsson.

Nebojsa Novakovic följer fortfarande Eliasson noggrant trots att han har lämnat AIK bakom sig. När mittfältaren har gjort speciellt bra matcher skickar AIK-tränaren alltid ett sms för att gratulera och skicka bekräftelse.

– När jag ser Niclas spela känner jag bara glädje. Jag känner honom bra och det är en fantastisk människa, det måste jag säga, avslutar Novakovic till FD.

 

Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
fredag 26 november
18:30 Fortuna Düsseldorf - Heidenheim 2. Bundesliga
18:30 Regensburg - Dynamo Dresden 2. Bundesliga
19:00 AGF Århus - Silkeborg Superligaen
20:30 Stuttgart - Mainz Bundesliga
20:45 Cagliari - Salernitana Serie A
21:00 Lens - Angers Ligue 1
21:00 Athletic Bilbao - Granada La Liga
21:00 West Bromwich - Nottingham Forest Championship
lördag 27 november
13:30 Karlsruhe - Hannover 96 2. Bundesliga
13:30 Schalke - Sandhausen 2. Bundesliga
13:30 Preston - Fulham Championship
13:30 Arsenal - Newcastle Premier League
13:30 Erzgebirge Aue - Darmstadt 2. Bundesliga
14:00 Alaves - Celta Vigo La Liga
15:00 GAIS - GIF Sundsvall Superettan
15:00 Trelleborg - Jönköping Superettan
15:00 IFK Värnamo - Norrby Superettan
15:00 Öster - Akropolis Superettan
15:00 Vasalund - Örgyte Superettan
15:00 Falkenberg - Brage Superettan
15:00 AFC Eskilstuna - Landskrona Superettan
15:00 Empoli - Fiorentina Serie A
15:00 Helsingborg - Västerås SK Superettan
15:00 Sampdoria - Hellas Verona Serie A
15:30 Köln - Borussia M'gladbach Bundesliga
15:30 Greuther Furth - Hoffenheim Bundesliga
15:30 Bochum - Freiburg Bundesliga
15:30 Hertha Berlin - Augsburg Bundesliga
15:30 Wolfsburg - Borussia Dortmund Bundesliga
16:00 Huddersfield - Middlesbrough Championship
16:00 Liverpool - Southampton Premier League
16:00 Crystal Palace - Aston Villa Premier League
16:00 Norwich - Wolverhampton Premier League
16:15 Valencia - Rayo Vallecano La Liga
17:00 Lille - Nantes Ligue 1
18:00 Juventus - Atalanta Serie A
18:30 Brighton - Leeds Premier League
18:30 Bayern München - Arminia Bielefeld Bundesliga
18:30 Mallorca - Getafe La Liga
20:30 Holstein Kiel - Werder Bremen 2. Bundesliga
20:45 Venezia - Inter Serie A
21:00 Nice - Metz Ligue 1
21:00 Villarreal - Barcelona La Liga
21:30 Belenenses - Benfica Portugisiska ligan
söndag 28 november
12:15 Sparta Rotterdam - Ajax Eredivisie
12:30 Udinese - Genoa Serie A
13:00 Livingston - Rangers Skottland Premiership
13:00 St Etienne - Paris SG Ligue 1
13:30 Paderborn - Hansa Rostock 2. Bundesliga
13:30 Nürnberg - St Pauli 2. Bundesliga
13:30 Hamburg - Ingolstadt 2. Bundesliga
14:00 Viborg - SönderjyskE Superligaen
14:00 Real Betis - Levante La Liga
15:00 Manchester City - West Ham Premier League
15:00 Spezia - Bologna Serie A
15:00 Degerfors - Norrköping Allsvenskan
15:00 Milan - Sassuolo Serie A
15:00 Burnley - Tottenham Premier League
15:00 Leicester - Watford Premier League
15:00 Brentford - Everton Premier League
15:00 Lorient - Rennes Ligue 1
15:00 IFK Göteborg - Östersund Allsvenskan
15:00 Reims - Clermont Ligue 1
15:00 Bordeaux - Brest Ligue 1
15:00 Monaco - Strasbourg Ligue 1
15:00 Djurgården - Varberg Allsvenskan
15:30 Eintracht Frankfurt - Union Berlin Bundesliga
16:15 Espanyol - Real Sociedad La Liga
17:00 Montpellier - Lyon Ligue 1
17:30 RB Leipzig - Bayer Leverkusen Bundesliga
17:30 Kalmar - Malmö Allsvenskan
17:30 Chelsea - Manchester U Premier League
17:30 Halmstad - Hammarby Allsvenskan
18:00 Roma - Torino Serie A
18:00 Ålborg - Köpenhamn Superligaen
18:30 Cadiz - Atletico Madrid La Liga
19:00 Sporting Lissabon - Tondela Portugisiska ligan
20:45 Napoli - Lazio Serie A
20:45 Marseille - Troyes Ligue 1
21:00 Real Madrid - Sevilla La Liga
21:30 Porto - Vitoria Guimaraes Portugisiska ligan
måndag 29 november
19:00 Elfsborg - AIK Allsvenskan
19:00 Mjällby - Örebro Allsvenskan
19:00 Vejle - Midtjylland Superligaen
19:00 Sirius - Häcken Allsvenskan
20:45 Derby County - Queens PR Championship
21:00 Osasuna - Elche La Liga
tisdag 30 november
18:30 Fiorentina - Sampdoria Serie A
18:30 Atalanta - Venezia Serie A
19:00 Sverige - Slovakien VM-kval, damer
20:30 Newcastle - Norwich Premier League
20:45 Salernitana - Juventus Serie A
20:45 Hellas Verona - Cagliari Serie A
20:45 Motherwell - Dundee Utd Skottland Premiership
21:15 Leeds - Crystal Palace Premier League
onsdag 01 december
18:30 Inter - Spezia Serie A
18:30 Bologna - Roma Serie A
19:00 Strasbourg - Bordeaux Ligue 1
19:00 Metz - Montpellier Ligue 1
19:00 Troyes - Lorient Ligue 1
19:00 Angers - Monaco Ligue 1
19:00 Brest - St Etienne Ligue 1
20:30 Southampton - Leicester Premier League
20:30 Wolverhampton - Burnley Premier League
20:30 West Ham - Brighton Premier League
20:30 Watford - Chelsea Premier League
20:45 Sassuolo - Napoli Serie A
20:45 Hibernian - Rangers Skottland Premiership
20:45 Genoa - Milan Serie A
21:00 Nantes - Marseille Ligue 1
21:00 Lyon - Reims Ligue 1
21:00 Rennes - Lille Ligue 1
21:00 Clermont - Lens Ligue 1
21:00 Real Madrid - Athletic Bilbao La Liga
21:00 Paris SG - Nice Ligue 1
21:15 Aston Villa - Manchester City Premier League
21:15 Everton - Liverpool Premier League
torsdag 02 december
18:30 Torino - Empoli Serie A
19:00 Dalkurd - GAIS Superettan
20:30 Tottenham - Brentford Premier League
20:45 Celtic - Hearts Skottland Premiership
20:45 Lazio - Udinese Serie A
21:00 Ajax - Willem II Eredivisie
21:15 Manchester U - Arsenal Premier League
fredag 03 december
18:00 Eintracht Frankfurt - Potsdam Bundesliga, damer
18:30 Werder Bremen - Erzgebirge Aue 2. Bundesliga
18:30 Darmstadt - Fortuna Düsseldorf 2. Bundesliga
20:00 Portimonense - Porto Portugisiska ligan
20:30 Union Berlin - RB Leipzig Bundesliga
21:00 Granada - Alaves La Liga
21:00 Fulham - Bournemouth Championship
22:15 Benfica - Sporting Lissabon Portugisiska ligan
lördag 04 december
13:30 Coventry - West Bromwich Championship
13:30 West Ham - Chelsea Premier League
14:00 Sevilla - Villarreal La Liga
15:00 Varberg - Mjällby Allsvenskan
15:00 Östersund - Degerfors Allsvenskan
15:00 Örebro - Elfsborg Allsvenskan
15:00 Häcken - Djurgården Allsvenskan
15:00 AIK - Sirius Allsvenskan
15:00 Malmö - Halmstad Allsvenskan
15:00 Hammarby - Kalmar Allsvenskan
15:00 Norrköping - IFK Göteborg Allsvenskan
15:00 Milan - Salernitana Serie A
16:00 Southampton - Brighton Premier League
16:00 Newcastle - Burnley Premier League
16:00 Wolverhampton - Liverpool Premier League
16:15 Barcelona - Real Betis La Liga
17:00 Marseille - Brest Ligue 1
18:00 Roma - Inter Serie A
18:30 Watford - Manchester City Premier League
18:30 Borussia Dortmund - Bayern München Bundesliga
18:30 Atletico Madrid - Mallorca La Liga
19:00 Lille - Troyes Ligue 1
20:45 Napoli - Atalanta Serie A
21:00 Real Sociedad - Real Madrid La Liga
21:00 Lens - Paris SG Ligue 1
Allsvenskan
# LAG M V O F GA P
1 Malmö FF 29 17 7 5 28 58
2 Djurgårdens IF 29 16 6 7 15 54
3 AIK 28 16 5 7 16 53
4 IF Elfsborg 28 16 4 8 17 52
5 Hammarby IF 29 14 8 7 11 50
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 Kalmar FF 29 13 8 8 4 47
7 IFK Norrköping 29 13 5 11 5 44
8 IFK Göteborg 29 10 8 11 2 38
9 Varbergs BoIS 29 9 10 10 0 37
10 BK Häcken 28 9 9 10 4 36
11 Mjällby AIF 28 8 10 10 4 34
12 IK Sirius 28 9 7 12 -15 34
13 Halmstads BK 29 6 13 10 -5 31
14 Degerfors IF 29 9 4 16 -18 31
15 Örebro SK 28 4 5 19 -34 17
16 Östersunds FK 29 3 5 21 -34 14

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från FotbollDirekt, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten