Malmös revansch på Djurgården – tre blytunga poäng

Malmö föll borta mot Djurgården med 3-0 för två veckor sedan. Nu tog mästarna revansch på hemmaplan då de vann med 1-0. Carlos Strandberg gjorde målet inför 15 729 åskådare. 

Så sent som för två veckor sedan vann Djurgården mot Malmö med hela 3-0 på Tele2 Arena. Om en vecka drabbar lagen samman i Stockholm igen, denna gång i Svenska cup-finalen.

Men redan i kväll möttes de två storklubbarna nere i Malmö. Egentligen skulle denna match spelas efter VM, men då båda lagen kvalar till Europa i sommar valde MFF och Djurgården att flytta bak drabbningen till i dag.

I Malmö gjorde Rasmus Bengtsson sitt första framträdande sedan premiären borta mot Elfsborg. Kul för mittbacken som alltså drabbades av en lungkollaps men som nu äntligen var redo för spel igen. Så även Fouad Bachirou, som skadade sig i tredje omgången borta mot Sundsvall och som sedan dess varit borta från spel. Stjärnförvärvet från Östersund också i kvällens elva. Två sköna besked för MFF som alltså föll med hela 3-0 borta mot Kalmar i söndags.

Hos gästande Djurgården saknades Felix Beijmo, som i sista stund kastade in handduken på grund av sjukdom. In i stället med Niklas Gunnarsson som högerback. Även i mittförsvaret en ändring sedan förlusten mot Hammarby i söndags. Jacob Une Larsson vilades och Marcus Danielson ihop med Jonas Olsson i mittförsvaret.

Både MFF och Djurgården hade åtta poäng vardera efter sex matcher. Minst sagt mycket som stod på spel i kväll!

Avspark 19.00.

Malmö inledde piggt och redan i tredje minuten gjorde hemmalaget mål, men domaren Andreas Ekberg vinkade bort det. Mattias Svanbergs frispark från vänster slogs fint in i mitten och Markus Rosenberg styrde in bollen i mål, men Jonas Olsson gick omkull i duell med Carlos Strandberg och domaren blåste frispark för hemmalaget.

Bra frisparksläge Djurgården i sjunde minuten, men Jesper Karlströms skott en bit över.

Snyggt av Tino Kadewere när han enkelt fintade sig förbi Rasmus Bengtsson och anfallaren gick på avslut. Skottet var bra, men precis utanför. Detta i åttonde minuten.

På samma sätt ett mycket fint anfall av MFF efter kvarten spelad. Sören Rieks med en liten dribblingsräd och pass ut till Svanberg på högerkanten. 19-åringen vek inåt i banan och sköt med vänstern, men tätt utanför.

Heta känslor i 20:e minuten när Jonas Olsson satte en knä i ryggen på en liggande Markus Rosenberg. Svårt att säga om det var meningen eller en ren olyckshändelse, men Mattias Svanberg flög fram för att ta den verbala striden mot Dif-kaptenen och ett sätt för talangen att backa upp MFF:s fixstjärna. Olsson och Rosenberg annars goda vänner sedan tiden i West Bromwich och landslaget, men stjärnmittbacken buades ut av hemmapubliken och fick gult kort av domaren Andreas Ekberg.

Rosenberg i stolpen! I den 23:e minuten slog Carlos Strandberg ett inlägg som Rosenberg kom högst på med pannan. Nicken stenhårt i stolpen. Returen snappades upp av Svanberg, men utanför. Vilka chanser för MFF!

Nytt tungt skott från Svanberg i 33:e minuten, men även denna gång tätt utanför Isakssons högra stolpe.

Jätteläge för Djurgården minuten därpå när Jonathan Ring slog ett perfekt inlägg från högerkanten till en inlöpande Kadewere och anfallaren kom helt ren med Dahlin, men nicken precis över ribban. Kadewere visade stor besvikelse över att han inte lyckades få bollen under ribban.

Grym krossboll av Lewicki mot Strandberg i 40:e minuten och anfallsbjässen kom fri med Isaksson, men Danielson kom täckande i sista stund.

Ring med lurigt avslut från högerkanten i 43:e minuten, men precis utanför Dahlins högra stolpe.

Byte i paus för Malmö, detta då Sören Rieks inte kunde fortsätta på grund av skada. In i stället med Arnor Traustason.

Mycket nära 1-0 MFF i upptakten av den andra halvleken, detta efter frispark från Markus Rosenberg. Bollen precis utanför Isakssons högra stolpe.

MÅÅÅÅÅÅÅL! Malmö med ledning 1-0 efter timmen spelad. Markus Rosenberg slog ett inlägg centralt i banan ner mot kortlinjen. Jonathan Augustinsson missbedömde helt situationen och försökte täcka ut bollen, men Eric Larsson kom smygandes och petade in bollen till en ren Carlos Strandberg som enkelt tryckte in ledningsmålet. Isaksson galen på Augustinsson och den unge vänsterbacken fick en rejäl utskällning av forne landslagsstjärnan.

Första Dif-bytet i 66:e minuten. Ut med Jesper Karlström, in med Kevin Walker.

Fint MFF-läge i samma minut när Lewicki nickade utanför efter frispark.

Två minuter senare haltade Haris Radetinac ut skadad. Yttern, som haft två korsbandsskador sedan sommaren 2015, fick nu en stämpling och kunde ta sig ut av egen maskin. In i stället med Dzenis Kozica.

15 729 åskådare på plats på Stadion i kväll.

Fouad Bachirou ut för MFF i 77:e minuten. En mycket bra comeback av mittfältsstjärnan. Samuel Adrian in i stället.

Sista MFF-bytet i 79:e minuten. Ut med Behrang Safari, in med Egzon Binaku.

Djurgårdens sista byte gjordes i 80:e minuten och det var mycket offensivt. Ut med högerbacken Niklas Gunnarsson, in med anfallaren Yura Movsisyan.

Otroligt nära 2-0 MFF i 90:e minuten när Rosenberg klackade fram bollen till Traustason som fick på ett bra avslut. Isaksson räddade och släppte retur. Strandberg kom farande, men i sista stund rensade Augustinsson som därmed tog lite revansch efter försvarsmissen som ledde fram till MFF:s ledningsmål.

Rött kort Jonas Olsson! I den 93:e minuten tog Dif-kaptenen sitt andra gula kort när han kom med sulan rakt in i Traustason. Olsson hade ändå varit avstängd borta mot BP på söndag då han i den första halvleken samlade på sitt tredje gula för säsongen.

Slut. Malmö vann med 1-0 och tog därmed revansch mot Djurgården. Strandberg hjälte med matchens enda mål och MFF uppe på elva poäng, sex pinnar bakom serieledande AIK. Djurgården kvar på åtta poäng efter sju omgångar.

Malmö: Dahlin – Larsson, Nielsen, Bengtsson, Safari – Rieks, Lewicki, Bachirou, Svanberg – Rosenberg, Strandberg

Djurgården: Isaksson – Gunnarsson, Danielson, Olsson, Augustinsson – Ring, Ulvestad, Karlström, Radetinac – Kadewere, Badji

Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
torsdag 01 december
16:00 Kroatien - Belgien VM
16:00 Kanada - Marocko VM
20:00 Japan - Spanien VM
20:00 Costa Rica - Tyskland VM
fredag 02 december
16:00 Sydkorea - Portugal VM
16:00 Ghana - Uruguay VM
19:15 Hoffenheim - Bayern München Bundesliga, damer
20:00 Serbien - Schweiz VM
20:00 Kamerun - Brasilien VM
21:30 Granada - Alaves LaLiga2
lördag 03 december
10:00 Freiburg - Duisburg Bundesliga, damer
13:00 Wolfsburg - Eintracht Frankfurt Bundesliga, damer
13:30 Sunderland - Millwall Championship
13:30 Manchester Utd - Aston Villa Women’s Super League
13:30 Thisted - Bröndby Danska ligan, damer
13:30 Kolding - Köge Danska ligan, damer
13:30 Århus - Nordsjælland Danska ligan, damer
13:30 Fortuna Hjörring - Sundby Danska ligan, damer
14:30 Inter - Juventus Serie A, damer
16:00 Nederländerna - USA VM
18:30 Gijon - Las Palmas LaLiga2
20:00 Argentina - Australien VM
söndag 04 december
13:30 Wycombe - Portsmouth League One
13:30 Reading - Tottenham Women’s Super League
14:30 Milan - Roma Serie A, damer
16:00 Frankrike - Polen VM
20:00 England - Senegal VM
21:00 Levante - Malaga LaLiga2
måndag 05 december
16:00 Japan - Kroatien VM
20:00 Brasilien - Sydkorea VM
tisdag 06 december
16:00 Marocko - Spanien VM
19:00 Real Oviedo - Las Palmas LaLiga2
20:00 Portugal - Schweiz VM
onsdag 07 december
19:00 Huesca - Andorra CF LaLiga2
21:00 Tenerife - Alaves LaLiga2
torsdag 08 december
18:45 KS Vllaznia - PSG UEFA Champions League, damer
18:45 Wolfsburg - Roma UEFA Champions League, damer
20:15 Gillingham - Dag & Red FA-cupen
21:00 Malaga - Granada LaLiga2
21:00 Real Madrid - Chelsea UEFA Champions League, damer
21:00 St Polten - Slavia Prag UEFA Champions League, damer
fredag 09 december
19:15 Eintracht Frankfurt - Potsdam Bundesliga, damer
Allsvenskan
# LAG M V O F GA P
1 BK Häcken 30 18 10 2 32 64
2 Djurgårdens IF 30 17 6 7 30 57
3 Hammarby IF 30 16 8 6 33 56
4 Kalmar FF 30 15 6 9 14 51
5 AIK 30 14 8 8 9 50
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 IF Elfsborg 30 13 10 7 20 49
7 Malmö FF 30 13 7 10 10 46
8 IFK Göteborg 30 14 3 13 3 45
9 Mjällby AIF 30 11 10 9 0 43
10 IFK Värnamo 30 9 10 11 -13 37
11 IK Sirius 30 9 8 13 -11 35
12 IFK Norrköping 30 8 10 12 -2 34
13 Degerfors IF 30 7 10 13 -17 31
14 Varbergs BoIS 30 8 7 15 -26 31
15 Helsingborgs IF 30 4 5 21 -30 17
16 GIF Sundsvall 30 4 2 24 -52 14

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från FotbollDirekt, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten