PÅ FD: Djurgårdens rekordaffär nöjer sig inte – ”En av världens bästa”

STOCKHOLM. Felix Beijmo är med sin övergång till Werder Bremen allsvenskans dyraste backförsäljning genom tiderna och Djurgårdens succéman nöjer sig inte.
– Målet är att bli en av världens bästa ytterbackar, säger 20-åringen till FotbollDirekt.se.

Efter spel i division 1 norra med Brommapojkarna 2016 värvades Felix Beijmo till Djurgården kort före fjolårets allsvenska premiär. Tonåringen slog sig omgående in i elvan och visade sig direkt vara en frisk fläkt som högerback.

I vintras ryktades Beijmo till flera klubbar utomlands, bland annat Wolverhampton som i år vann Championship och därmed spelar Premier League i höst. Någon affär med den engelska klubben blev det dock inte och Beijmo blev kvar i Djurgården under våren.

De senaste veckorna har det skrivits allt mer om en flytt till Tyskland för Beijmo då såväl Werder Bremen som Dortmund visat intresse och i går blev det officiellt att 20-åringen flyttar till Werder Bremen där han skrivit på ett fyraårskontrakt.

Djurgården, som köpte Beijmo för cirka tre miljoner kronor, gör nu en rekordaffär. Aldrig tidigare har en försvarsspelare i allsvenskan sålts för så mycket som 30 miljoner kronor, vilket Werder Bremen fått punga upp för att lösa Beijmos signatur. Att högerbacken nu är dyraste försäljningen av en försvarare i allsvenskan genom tiderna är något som Beijmo tar med ro.

– Det känns helt rätt, utbrister han för FotbollDirekt med ett leende.

Att värvas av Werder Bremen måste kännas häftigt?

– Ja, det känns skitbra! Jag är extremt glad och stolt över att ha skrivit på för Werder Bremen och jag ser fram emot att komma dit och anta nya utmaningar.

Högerback hos Bundesligaklubben är Theodor Gebre Selassie, som värvades till tyskarna efter att ha imponerat för sitt Tjeckien i EM-slutspelet 2012. 31-åringen har därefter gjort 177 matcher för Werder Bremen och det är med andra ord ingen dålig spelare som Beijmo ska försöka konkurrera ut.

– Det är bra konkurrens, absolut. Gebre Selassie är en jättebra spelare som gjort massa matcher i det tjeckiska landslaget och lirat många säsonger i Bundesliga, men så här är det ju överallt i Europa. Det är den här konkurrensen som jag vill ha och som jag måste anta för att nå målen som jag vill. Det känns bra med den här tuffa konkurrensen.

Du berättade i 08 Fotboll att din flickvän hade googlat på Wolverhampton när du ryktades dit och att den rankades som en av de tråkigaste städerna att bo i. Bremen är finare med floden och så va?

– Ja exakt, det finns en fin flod som går genom staden så det känns absolut bättre. Bremen ligger ju nära andra stora städer också och dessutom är det ju norra Tyskland så det är inte så långt hem. Det känns klart bättre både för mig och min tjej.

Något annat som gör Werder Bremen till ett tryggt klubbval för Beijmo är att Ludwig Augustinsson spelar där. Precis som Beijmo är landslagets givne vänsterback fostrad i Brommapojkarna och ”Ludde” har även sin lillebror Jonathan Augustinsson i Djurgården. Beijmo känner Ludwig Augustinsson sedan tidigare och medger att det så klart är ett extra plus att ha honom i Bremen.

– Ja, vi känner varandra sedan innan så vi har pratat en hel del. Jag har frågat honom vad han tycker och tänker och jag tar till mig av hans råd. Jag hoppas att han stannar i klubben. Det är ju inte helt säkert att han gör det men om han gör det kommer jag få bra hjälp av Ludde och jag kommer då ta rygg på honom.

Augustinsson har gjort sig till ett stort namn under sina två år i Tyskland och svensken har den här säsongen rankats som en av lagets bästa spelare. Större klubbar rycker nu i landslagsbacken och Beijmo blir givetvis inspirerad av sin landsmans resa.

– Jag unnar honom all framgång. Det är jävligt kul att han gjort det så pass bra. Nu hoppas jag att jag ska göra det ännu bättre.

Du har ju varit ganska missnöjd över att du inte fått vara med i U21-landslaget så mycket. Tror du att den här flytten kommer göra att du blir uttagen nu?

– Förhoppningsvis är han (förbundskapten Roland Nilsson) positiv till att en av hans tillgängliga spelare tar ett bra steg utomlands. Hoppas att han är positiv till det så att man får vara med.

Du kom direkt från division 1 till allsvenskan för inte ens ett och ett halvt år sedan. Trodde du att det skulle gå så här snabbt för dig?

– Målet sedan jag började förhandla med Djurgården var att sejouren varken skulle bli för kort eller för lång här och att jag skulle lämna i ett sommarfönster för stora pengar så att klubben hamnar i en väldigt bra sits och att jag kommer rätt in i försäsongen. Det har varit det viktigaste.

En tredjeplats i allsvenskan i fjol och nu i maj månad ett cupguld. Du har haft en rätt bra tid i Djurgården va?

– Absolut. Jag fick ta en titel så det var härligt och förhoppningsvis kommer jag hem någon gång och tar några fler.

Precis, är det Djurgården du vill vända hem till den dagen det är dags för det?

– Klart att jag känner så i nuläget. Jag har fått väldigt mycket av klubben, ett extremt stöd av såväl spelare, ledare som fans men samtidigt får tiden utvisa det, det är ingenting som man kan bestämma nu, men just nu känns det ju som en plan!

Kan Djurgården ersätta dig med någon spelare i truppen eller måste de värva in nytt för det?

– Nej, det finns bra spelare i Niklas Gunnarsson som spelat mycket som både mittback och högerback och sedan finns ju även Johan Andersson som värvades in inför säsongen som tyvärr haft en del skador under våren. Han är en fin spelare som jag hoppas kan komma igång. Så ja, det finns spelare i truppen som kan ta högerbacksplatsen.

Jag antar att Werder Bremen inte är din slutdestination. Vad har du för mål med din fotbollskarriär?

– Målet är att bli en av världens bästa ytterbackar. Steget till Werder Bremen är perfekt nu. Det är en anrik och stabil klubb i Bundesliga. Jag är bara 20 år så det är ingen stress om jag inte får spela direkt, men spelar jag och gör det bra kommer jag ha ögonen på mig från hela världen så det känns som ett bra steg.

Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
onsdag 07 december
19:00 Huesca - Andorra CF LaLiga2
21:00 Tenerife - Alaves LaLiga2
torsdag 08 december
18:45 KS Vllaznia - PSG UEFA Champions League, damer
18:45 Wolfsburg - Roma UEFA Champions League, damer
20:15 Gillingham - Dag & Red FA-cupen
21:00 Malaga - Granada LaLiga2
21:00 Real Madrid - Chelsea UEFA Champions League, damer
21:00 St Polten - Slavia Prag UEFA Champions League, damer
fredag 09 december
16:00 Kroatien - Brasilien VM
19:15 Eintracht Frankfurt - Potsdam Bundesliga, damer
20:00 Nederländerna - Argentina VM
lördag 10 december
13:00 Blackburn - Preston Championship
14:00 Bayern München - Bayer Leverkusen Bundesliga, damer
14:30 Sassuolo - Milan Serie A, damer
16:00 Marocko - Portugal VM
16:00 Swansea - Norwich Championship
20:00 England - Frankrike VM
21:00 Real Zaragoza - Huesca LaLiga2
söndag 11 december
13:00 Wolfsburg - Meppen Bundesliga, damer
13:30 Manchester City - Manchester Utd Women’s Super League
14:00 Queens PR - Burnley Championship
14:30 Roma - Juventus Serie A, damer
16:15 Gijon - Cartagena LaLiga2
17:15 Aston Villa - Arsenal Women’s Super League
18:30 Granada - Burgos LaLiga2
19:45 Chelsea - Reading Women’s Super League
måndag 12 december
21:00 Alaves - Levante LaLiga2
21:00 Sunderland - West Bromwich Championship
Allsvenskan
# LAG M V O F GA P
1 BK Häcken 30 18 10 2 32 64
2 Djurgårdens IF 30 17 6 7 30 57
3 Hammarby IF 30 16 8 6 33 56
4 Kalmar FF 30 15 6 9 14 51
5 AIK 30 14 8 8 9 50
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 IF Elfsborg 30 13 10 7 20 49
7 Malmö FF 30 13 7 10 10 46
8 IFK Göteborg 30 14 3 13 3 45
9 Mjällby AIF 30 11 10 9 0 43
10 IFK Värnamo 30 9 10 11 -13 37
11 IK Sirius 30 9 8 13 -11 35
12 IFK Norrköping 30 8 10 12 -2 34
13 Degerfors IF 30 7 10 13 -17 31
14 Varbergs BoIS 30 8 7 15 -26 31
15 Helsingborgs IF 30 4 5 21 -30 17
16 GIF Sundsvall 30 4 2 24 -52 14

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från FotbollDirekt, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten