PÅ FD: Bajen-hjältens fantastiska initiativ i Colombia – tackar fansen: ”Bajen Fans stöd är ovärderligt”

Sebastian Bojassén blev för evigt hjälte hos Hammarbyfansen när han räddade Bajen kvar i superettan 2011. Nu sju år senare så samarbetar Bojassén med Bajens supportrar – han har startat fotbollsklubben Bajen Fans Colombia, ett socialt projekt för barn och ungdomar i Colombia. Här berättar Bojassén i en lång intervju om arbetet, om att genom fotbollen ge hopp och framtidstro till barn och ungdomar en i en fattig del av världen, där döden är ständigt närvarande.
– Bajen Fans Colombia är en identitet. Det gör att de här ungdomarna känner att de är någon, vi ger dem hopp om framtiden. Och det är tack vare Bajen Fans jag kan göra det här, deras stöd är ovärderligt, säger Bojassén till FotbollDirekt.se.

Sebastian Bojassén är för evigt en del av Hammarbys historia – och en viktig sådan – genom sitt mål mot Ängelholm i superettan 2011. Det är sju år sedan allsvenska tvåan Bajen riskerade kval ner till division 1, men ett mål på övertid i sista omgången från Bojassén gjorde att de grönvita stannade i superettan.

Bojassén lämnade Hammarby och elitfotbollen 2012, och lade skorna på hyllan två år senare. Han har som så många andra spelare valt att stanna inom fotbollen efter spelarkarriären.

Men ändå på ett helt annat sätt än de allra flesta. Bojassén spenderar nu större delen av året i Colombia, där han via insamlingsstiftelsen Saturnus och dess fotbollsprojekt Livbojan har startat upp ett fotbollslag, Bajen Fans Colombia.

I fjol vår så presenterades Bojasséns satsing, där Bajen Fans gick in som samarbetspartner via sociala projektet Grow Söderort.

Sebastian Bojassén har rötter i Colombia, och tanken om att sätta i gång någon form av projekt väcktes tidigt, redan när han reste runt med familjen i landet som ung.

I fjol sjösattes satsningen på Bajen Fans Colombia, ett fotbollslag men lika mycket ett socialt projekt för utsatta barn och ungdomar i utanförskap. På bara lite drygt ett år har det hänt mycket. Bajen Fans Colombia har nära nog tiodubblat antalet ungdomar som spelar, man har ett lag i organiserat tävlingsspel och man har även startat upp ett flicklag.

– Det har gått från 18 ungdomar till 100 på ett år, nu har vi också ett flicklag på cirka 40 tjejer. Vi har spridit ut verksamheten från en stad till hela regionen. Jag började i en liten småstad, Andalucia. Jag har tränat pojkarna och parallellt kollat upp saker, planerat för hur det här ska växa. Det tog mig sju månader få dem att spela på det sätt jag vill, en mix av svensk och latinamerikansk fotboll. Det är fina killar. Vi spelar en turnering nu också och ligger tvåa, vi har bara förlorat en match, säger Bojassén.

– För några månader sedan tog vi nästa steg, att också ha ett tjejlag. Jag reste runt i regionen, pratade med folk. Det handlar om att ha rätt kontakter, för det finns många som bara ser en som en uttagsautomat. Så vi kollade runt, jag pratade med folk på förbundet. De sa att det är uppe i bergen ni ska titta, det är där det finns konflikter, det är de som bor där som är de bortglömda.

Bojassén berättar vidare:

– Jag kom upp till bergen och ett ställe som heter La Marina. Jag reste upp med en anställd från förbundet, gav den idrottsmaterial, västar, koner. Allt de skulle behöva för att kunna bedriva fotbollsträning. Jag blev presenterad för en tränare, Diego Largacha heter han. En ung kille, 23 år. Han har gått tränarutbildning och har bara haft hand om tjejlag. Jag såg hur han arbetade med tjejerna, såg hans dedikation. Han brinner för det här, det är det här han vill göra.

– Just nu gör han det här helt ideellt, han får lite ersättning för mat men inget mer. Han hoppas att någon gång kunna träna professionellt. Så han är min nyckel där, för att den delen av projektet ska funka. Han är en riktig pärla, så en sak vi samlar in pengar till nu är att kunna projektanställa honom.

Men det har hänt flera saker under året. Bojassén har också hjälpt två av ungdomarna i Bajen Fans Colombia att förverkliga en dröm, något som för oss i Sverige kan te sig som enkelt men som för de flesta i Andalucia är ouppnåeligt.

– Vi har två pojkar nu som har varit med från start, som har blivit sponsrade att gå på universitet. Andre och Santiago, två fantastiska pojkar. Vi har sett till så att de är sponsrade för två terminer. Jag har sagt till de här pojkarna, att ”ni är det viktigaste för oss just nu, ni kan visa vägen för de andra”. Jag har också sagt att när ni är klara, då måste ni ge tillbaka. Ni måste komma tillbaka hit och visa de andra här, visa att det går.

Hur kom det sig att de två fick sponsring?

– Det var helt på deras initiativ, de sade att de verkligen ville det här. Jag har alltid sagt, ”jag backar er alltid, bara ni visar att ni vill”. De tog chansen, de sade att ”jag vill plugga”.

– Alla som är med vet om reglerna jag satt upp. Det är inte bara spela fotboll, du måste sköta dig, komma i tid, klara av skolan. Men det är inte så enkelt, om du kommer från den bakgrunden de gör. Du måste ta dig an strukturen, det visar sig vilka som vill det här eller inte. Vi står för allt, bara en sådan sak som bussresor: det kostar 10 000 pesos att ta buss till och från skolan, 30 svenska kronor. De pengarna finns inte, barnens familjer har inte de pengarna.

I Andalucia är det i stort sett ingen som fortsätter studera efter grundskolan, berättar Bojassén.

– I år var det 263 ungdomar som gick ut skolan här. Kanske en, två, tre av dem går varje år vidare till någon form av fortsatt utbildning. Men då är det till yrkeshögskolor. Så mer än 200 ungdomar slutar skolan vid 16 års ålder, och i Colombia är det olagligt att jobba innan du är 18 år. Så vad ska de göra?

Det är två år däremellan där de varken kan studera eller har någon möjlighet att försörja sig?

– Ja. Det är katastrofalt. Det är två år där man inte kan ta ett riktigt jobb. Man får ta svartjobb på byggen, försöka sälja saker på stan. För det är inte som för ungdomar i Sverige, att man kan bo kvar hemma och föräldrarna försörjer en medan man funderar på vad man ska göra. Utan de får försöka överleva.

Efter att ha börjat som ensam tränare så har Bojassén nu två tränare förutom honom själv som jobbar i Bajen Fans Colombia. Barnen och ungdomarna är uppdelade i två grupper, de mellan 5 och 9 år, och de mellan 13 och 18.

– De två tränare vi har förutom mig nu, Alirio Barona och Raul Cruz, de är helt fantastiska. Raul har hand om 5-9-åringarna, vi kallar den gruppen för El Hormiguero, ”myrstacken”. Det är viktigt att vi börjar tidigt, när barnen är små. Om man fångar upp dem när de är 14-15 år, då kan det vara tuffare. Det är många svåra livsöden.

Att man är mer än bara fotbollstränare i Bajen Fans Colombia står snart klart när han berättar vidare:

– Man kan säga att det går att rädda dem som tar droger, men inte dem som säljer droger. Börjar man sälja droger, då är det game over, då ger man sig in i den världen och då finns det ingen väg tillbaka. Det var en av killarna vi hade hos oss som gick den vägen, han började sälja droger. Han dog för några dagar sedan, blev skjuten.

Skjuten?

– Ja. Han hette Coco. Det tog hårt på pojkarna, de hade känt honom hela livet. Han var den som alltid var bäst. Min kontakt i Colombia hjälpte honom till Bogota, och han fick provspela med storklubbarna där. Men han blev skrämd av det, av att kliva ur sin trygghet. En pojke som kom från en annan bakgrund, en liten by, utan utbildning, han kommer till Bogota. Det var en annan verklighet.

– Så han kom tillbaka. Han tog beslutet att börja sälja droger. Vi var med hela processen, han började umgås med fel människor, började synas på stan sent om nätterna. Vi tog beslutet att ”tyvärr, du kan inte vara med oss längre. Du är en risk för de andra om du är kvar med oss”. Det blev hans liv. Han var senare delaktig i två mord i staden. Och sådant betalas alltid tillbaka, det är ”öga för öga, tand för tand” där. Så han sköts för en knapp månad sedan och dog för några dagar sedan. Det kändes för grabbarna. Men alla visste vilken väg han tog, han hade fått full stöttning men valde det här.

Han pausar, fortsätter:

– Och de här killarna har allt det här runtomkring sig varje dag ändå. Det var en skjutning på planen bredvid där vi tränade, två personer blev skjutna till döds. Jag var inte där, men killarna i laget var där och såg allting. För mig var det en ganska chockartad situation, men de som bor här är vana vid det.

– Och det är därför det är så svårt att planera framåt för de här människorna, för man kan vara död i morgon. Det blir att ”vad ska jag spara för, jag kan vara död i morgon”. Man lever dag för dag. Så det att återkoppla till en identitet, det är extremt viktigt. Och det är det Bajen Fans Colombia är, det är en identitet, ett syfte. Och det är också därför det är viktigt med de här killarna som går på universitet nu, att det går bra för dem och att de kan ge ett motexempel.

Att bygga upp projektet just med kopplingen till Bajen, att döpa det till Bajen Fans Colombia, det var mycket med just den tanken, säger han. Att ge barnen och ungdomarna en identitet är ett motgift, något som gör att de ser värdet i att ha en plan med sitt liv.

– Det här är något som ger de här ungdomarna en identitet, de blir någon. De googlar de här svenska namnen, de har tillgång till youtube så de kan se filmer. Det känner att de har ett sammanhang. Och det märks på barnen här, vad det betyder för dem. När de får en tröja med Nike-märket på, de känner på materialet och säger med stor förvåning att, ”den här är ju äkta”.

– Så jag har varit strategisk där. Gett Bajen-pikétröjor till alla som jobbar på kommunen här. Så nu syns svenska tröjor överallt på stan. Klubbar från Sverige har hjälpt till, Värmdö har donerat matchtröjor, Tullinge har hjälpt till med bollnät, bollar. Intersport i Skärholmen har donerat vattenflaskor, skor. Jag kan se folk gå runt i staden med tröjorna på sig, går runt med en tröja som det står ”Värmdö” på. Det skulle vara väldigt konstigt för någon från Sverige om de kom hit utan att veta om det här projektet, massa folk med Värmdötröjor som går runt på stan, ”var har jag hamnat liksom” (skratt).

Responsen hemifrån under det år som gått har varit stor. Bojassén har fått in pengar från Bajen Fans och projektet Grow Söderort, men bidrag har alltså strömmat in från flera andra håll. Från andra klubbar, men också från andra stiftelser och privatpersoner. Projektet har också uppmärksammats av svenska ambassaden i Colombia.

– Jag hade besök av Sveriges ambassadör (Tommy Strömberg), han kom ner och tittade på projektet. En råbajare. Det var inte Sveriges ambassadör för mig, det var Tommy, bajaren, som kom fram och presenterade sig. Vi har haft en kille här på besök som heter Jonathan Lautmann, kommer från Värmdö, också Bajare. Han kom ner med en massa Hammarbygrejer också.

I går lanserade Bajen Fans en kampanj med målsättningen att samla in 120 000 kronor, för att bygga ett studie- och idrottscenter åt Bajen Fans Colombia. Det ska ligga i anslutning till den fotbollsplan som används vid träningar. En grundplåt för en fortsatt satsning, men det finns mer än så att göra säger Bojassén.

– Jag har kunnat göra jättemycket med ingenting. Men du kommer till en punkt där du  behöver medel för att ta nästa steg. Alla barn vill tävla, man vill spela matcher. Och då är det bussresor, tullavgifter, domaravgifter, man måste betala nån som klipper gräs. För det är det ingen som är anställd att göra. Utan det är mer att någon känner någon som kan klippa gräset mot betalning.

– Det finns många saker kvar att göra. Psykologhjälp behöver vi, speciellt till flickorna. En av mina pojkar i laget blev utslängd från hemmet av sin mamma nyligen, och hans pappa har flyttat ut för länge sedan. Så han hamnade på gatan. Jag och min kompanjon har sponsrat ett rum åt honom, pengar vi tar från egen ficka. Det kostar oss 400 kronor i månaden. Han jobbar vid floden med att samla stenar till ett bygge. Det är mycket som behövs.

Bojassén är just nu hemma i Stockholm och jobbar för att få ihop pengar för egen del, för att ha råd att kunna vara i Colombia och driva projektet. Han tar än så länge inte ut någon lön, men förhoppningen är att i framtiden kunna göra det för att kunna leda projektet fullt ut. Den 20 september reser han tillbaka till Colombia igen.

På måndag när Hammarby möter Örebro på Tele2 Arena så kommer han vara på plats för att berätta mer om sitt projekt:

– Hammarby har varit snälla och gett mig plantid i halvtidspausen där jag får berätta mer om projektet. Jag hoppas bara att de leder matchen i paus, så att det är bra stämning då (skratt). Jag kommer även vara i Colosseum klockan 17.20, innan match. Då kommer jag vara i Bajen Bar där och berätta mer också.

Vad förväntar du dig för respons från Hammarbyfansen på det här?

– Jag tror att vi kommer få bra med stöttning från Bajenfansen. Folk vill stötta inte minst för att jag är på plats i Colombia, jag visar att det är det här jag vill göra. Det är inget projekt där jag sitter passivt och kör det hemifrån, utan jag är mitt i det, varje dag. Det är väldigt svårt att göra det annars.

– Och det är ju tack vare Bajen Fans jag kunde starta upp det här, de har trott på det här projektet sedan dag ett och deras stöd har varit ovärderligt. Christoffer Abrahamsson, prästen, som ligger bakom Grow Söderort, alla i Bajen Fans styrelse med ordföranden Sandra (Gaye) i spetsen, de är grymma. Tack vare dem och alla i Bajenfamiljen så lever detta projekt och kommer växa ännu mer.

120 000 kronor är inte jättemycket pengar här i Sverige, men det är stora summor där nere?

– O ja. 120 000 kronor kommer man väldigt långt med. Det är stommen. Sedan vill jag göra flera saker. Det här är ett befintligt projekt, det är inte så att jag startar upp något nu från scratch. Jag tycker om att visa först, innan jag snackar. Nu har jag byggt upp det så här långt; vi har tre lag, vi har blivit kända i regionen. Sedan hoppas man förstås att någon av ungdomarna ska ta steget vidare och bli proffs, så att vi kan visa upp det exemplet också.

– Samtidigt är det viktigt att poängtera; jag har aldrig sagt till ungdomarna att ”jag kommer göra dig till proffs”. Jag säger att jag ger dem verktyg från fotbollen, verktyg man har användning för i resten av sitt liv; Kamratskap, samarbeta med en andra, jobba tillsammans i grupp mot ett mål, planera, ha en plan framåt. Att de ser en utveckling. Att ge dem hopp om framtiden.

 

Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
fredag 02 december
16:00 Sydkorea - Portugal VM
16:00 Ghana - Uruguay VM
19:15 Hoffenheim - Bayern München Bundesliga, damer
20:00 Serbien - Schweiz VM
20:00 Kamerun - Brasilien VM
21:30 Granada - Alaves LaLiga2
lördag 03 december
10:00 Freiburg - Duisburg Bundesliga, damer
13:00 Wolfsburg - Eintracht Frankfurt Bundesliga, damer
13:30 Sunderland - Millwall Championship
13:30 Manchester Utd - Aston Villa Women’s Super League
13:30 Thisted - Bröndby Danska ligan, damer
13:30 Kolding - Köge Danska ligan, damer
13:30 Århus - Nordsjælland Danska ligan, damer
13:30 Fortuna Hjörring - Sundby Danska ligan, damer
14:30 Inter - Juventus Serie A, damer
16:00 Nederländerna - USA VM
18:30 Gijon - Las Palmas LaLiga2
20:00 Argentina - Australien VM
söndag 04 december
13:30 Wycombe - Portsmouth League One
13:30 Reading - Tottenham Women’s Super League
14:30 Milan - Roma Serie A, damer
16:00 Frankrike - Polen VM
20:00 England - Senegal VM
21:00 Levante - Malaga LaLiga2
måndag 05 december
16:00 Japan - Kroatien VM
20:00 Brasilien - Sydkorea VM
tisdag 06 december
16:00 Marocko - Spanien VM
19:00 Real Oviedo - Las Palmas LaLiga2
20:00 Portugal - Schweiz VM
onsdag 07 december
19:00 Huesca - Andorra CF LaLiga2
21:00 Tenerife - Alaves LaLiga2
torsdag 08 december
18:45 KS Vllaznia - PSG UEFA Champions League, damer
18:45 Wolfsburg - Roma UEFA Champions League, damer
20:15 Gillingham - Dag & Red FA-cupen
21:00 Malaga - Granada LaLiga2
21:00 Real Madrid - Chelsea UEFA Champions League, damer
21:00 St Polten - Slavia Prag UEFA Champions League, damer
fredag 09 december
19:15 Eintracht Frankfurt - Potsdam Bundesliga, damer
20:00 Nederländerna - Argentina VM
lördag 10 december
13:00 Blackburn - Preston Championship
14:00 Bayern München - Bayer Leverkusen Bundesliga, damer
14:30 Sassuolo - Milan Serie A, damer
16:00 Swansea - Norwich Championship
21:00 Real Zaragoza - Huesca LaLiga2
Allsvenskan
# LAG M V O F GA P
1 BK Häcken 30 18 10 2 32 64
2 Djurgårdens IF 30 17 6 7 30 57
3 Hammarby IF 30 16 8 6 33 56
4 Kalmar FF 30 15 6 9 14 51
5 AIK 30 14 8 8 9 50
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 IF Elfsborg 30 13 10 7 20 49
7 Malmö FF 30 13 7 10 10 46
8 IFK Göteborg 30 14 3 13 3 45
9 Mjällby AIF 30 11 10 9 0 43
10 IFK Värnamo 30 9 10 11 -13 37
11 IK Sirius 30 9 8 13 -11 35
12 IFK Norrköping 30 8 10 12 -2 34
13 Degerfors IF 30 7 10 13 -17 31
14 Varbergs BoIS 30 8 7 15 -26 31
15 Helsingborgs IF 30 4 5 21 -30 17
16 GIF Sundsvall 30 4 2 24 -52 14

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från FotbollDirekt, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten