Sök

EKWALL: Vem blir Jannes guldkorn den här gången? Intressantare än på flera år

DOHA: Januariturnén…lätt att vifta bort, vanligt att håna en aning och betrakta som något som ändå inte är på riktigt.

Men mycket viktigare än så.

Det finns flera exempel på hur förbundskaptener hittar guldkorn i landslagsmiljö just under den här turnén.

Erik Johansson och Viktor Claesson är två bra sådana som ligger nära i tiden.

Men det finns många.

Jag var själv med i Australien 1992 när Patrik Andersson och Jocke Björklund började ta form som radarpartners och var två fina Tommy Svensson-fynd på en resa där Sverige spelade tre matcher utan att göra ett enda mål-

Nu åker Sverige till VM-landet Qatar efter några år i Abu Dhabi (asiatiska mästerskapen avgörs i Förenade Arabemiraten nu) och vi gör det med en trupp som ser mer intressant ut än någonsin.

Av flera skäl.

Ett är att svensk fotboll kryllar av unga spännande spelare med sköna spetsegenskaper.

Ett annat att Janne Andersson inom en snar framtid kommer att behöva föryngra och då kan det mycket väl vara spelare som vi ser i den här truppen.

Här finns en och annan oslipad diamant.

Det handlar om att ta chansen.

För det är absolut så att insatser i klubblagsspel spelar störst roll, men det går inte att underskatta betydelsen av en bra januariturné – de spelare som gjort det bra här har skapat förtroende hos olika förbundskaptener som gett dem en enklare resa in i det “riktiga” landslaget.

Det finns det väldigt många bevis för.

Jag har gått igenom den svenska trupp som tar sig an Island och Finland här i Doha.

23 man finns kvar av de ursprunget på 26, inga nya tas in sedan Kristoffer Olsson, Kerim Mrabti och Johan Larsson lämnat återbud .

Här är årets turnégäng, vem eller vilka blir Jannes fynd den här gången?

Målvakter:

Oscar Linnér, AIK

Han är en av de unga svenska målvakterna som redan har hunnit etablera sig och redan känns som en stabil pjäs på en position där de allra bästa väldigt ofta når sin peak när de är cirka 30 år. Oscar är 21.

Det är lätt att hävda att han var svårbedömd under 2018 eftersom han stod bakom allsvenskan i särklass bästa försvarsspel. Men han var förstås en del av det. Det finns ett imponerande lugn i agerandet, ett starkt psyke i en karg värld och redan en väldigt utvecklad målvaktsteknik.

Har alla förutsättningar att nå hela vägen i landdlagssammanhang.

Isak Pettersson, IFK Norrköping

21 år precis som Linnér med ett sensationellt allsvenskt år bakom sig.

Lite vildare och spektakulär i sin stil, aggressiv och blixtsnabb i aktionerna – det är svårt att INTE lägga märke till Isak under matcherna.

Fortsätter han att bli ännu bättre finns det en oerhört intressant framtid här.

Jacob Rinne, Ålborg.

Tog den svängen till Belgien för något år sen och hamnade i det där svarta svenska avgrundsdjupa belgiska hålet. Mest av skäl som inte hade så mycket med fotboll att göra.

Det är lätt att bli bortglömd då.

Och på svenska nyhetssidor är du inte direkt förstasidesstoff om du sen tar din karriär vidare till Aalborg i Danmark.

Men där gör Jakob ett väldigt bra och uppskattat jobb, en av danska ligans absolut mest respekterade målvakter.

Extremt allround, mycket pondus.

Han är 25 år nu och snart bör det kanske vara läge att uppgradera sig klubbmässigt för att  ha en chans att etablera sig på riktigt i landslagssammanhang.

Försvarare:

Adam Andersson, Häcken

Svenska ytterbackar av klass finns det inte överdrivet många i allsvenskan och det har inte blivit fler när det ska skapas “wingbacks” i 3-5-2-system, vilket då ger oss mewt någon hybrid av ytterback och yttermittfältare.

Vilket inte alltid är optimalt om man vill in i Janne Anderssons 4-4-2.

Här har vi dock en kille som under hösten etablerade sig starkt på Häckens högerbacksposition och som ska bli intressant att se i den här miljön.

Joel Andersson, Midtjylland

Som tvillingbrorsan Adam; snabb, ettrig, nyttig. Tvåvägsspelare.

Det var ingen tillfällighet att Midtjylland hostade upp några miljoner för Joel för det finns potential och när man inte spelar för någon av de “stora” allsvenska klubbarna blir man lätt  smått förbisedd. Åtminstone medialt.

Nu gör han sin andra turné, gjorde en bra insats senast han var med. På “fel” kant, som vänsterback.

Jonathan Augustinsson, Djurgården

Vänsterback, såklart.

Men han har det inte bara i blodet, det finns något genuint “eget” med Jonathans backspel.

Det är tydligt att Djurgården och sportchefen Bosse Andersson är på väg att forma ytterligare en spelare som snart kan generera en hygglig bunt med euros till Kaknäs.

Det extrema i det här fallet är alltså att Jonathan, om han fortsätter att utvecklas i rask fart, till slut kan bli A-landslagsman och faktiskt konkurrera om en plats med sin egen bror.

Filip Dagerstål, IFK Norrköping

Den yngsta mittbacken (21 år) på turnén, men redan så klok och mogen i sitt spel att du kan tro att han varit med sen Dala Dahlkvists dagar.

Nu gör han faktiskt sin andra januariturné och han debuterade i allsvenskan redan 2014.

Han kommer tvingas ta ett större ansvar i Norrköping när Andreas Johansson inte längre finns kvar vid hans sida och många tror att det kan göra honom till en ännu bättre spelare.

Känslan är att han växer med ansvar.  Kanske får vi ytterligare ett bevis på det på just det här i Qatar

Robin Jansson, AIK

Ja, den här storyn kan ni vid det här laget.

Och jag imponeras inte bara av att Robin tog steget från division 1 till ett SM-guld utan också av HUR han gjorde det.

För jag upptäckte, som många andra såklart, att den här liraren är bra. På riktigt.

Följsam och stark i närkampsspelet, smart med bollen via en förträfflig vänsterfot, ett vapen på huvudet på fasta situationer.

Han har dessutom en frisparksträff som det vittnats gott om från flera håll, men som vi ännu inte fått se fullt ut.

Det ska bli väldigt intressant att följa Robin Jansson framöver.

(Sen går det förstås inte att låta bli att älska den här typen av late bloomers, som Vidar att det aldrig är för sent, att det inte måste finnas en mall för vad som gäller för att nå framgång)

Alexander Milosevic, AIK

Januaritrupperna innehåller alltid några namn som symboliserar grundstomme och Alex är förstås en av dessa.

Du kan inte åka iväg med ENBART spralliga landslagslamm.

Milosevic har varit med förut och var ju faktiskt en given truppspelare i det “riktiga” landslaget innan han försvann till Besiktas som aldrig riktigt blev Besiktas utan Hannover, Darmstadt och Rizespor.

Milosevic behövde komma hem och jag tror inte att han ångrar en sekund att han gjorde det, även. om cashen kanske inte riktigt är lika feta.

Kommer han tillbaka som en man för ett A-landslag? Kanske, Här är ett ypperligt tillfälle att visa det, så som Erik Johansson en gång gjorde på januariturnén.

Sotirios Papagiannaopoulos, FC Köpenhamn

Vi såg alla vilka höjder som “Sotte”  kan nå som befälhavare i ett försvar när Östersund röjde i Europa.

Knappast överraskande att FCK köpte loss honom till slut.

I Danmark har han haft en ryckig säsong efter en skada, det har blivit en hel del bänk men allt eftersom säsongen gått så har han fått större förtroende av Ståle Solbakken.

Sotirios är Janne Anderssons förstareserv på mittbackspositionen om någon i ordinarie A-landslagstruppen tvingas lämna återbud.

I Doha lär han få chansen att bevisa att han är värd fler chanser.

 Mittfältare/Anfallare:

Hosam Aiesh, Östersunds FK

En personlig favorit under den gångna allsvenska säsongen och jag har en känsla av att förbundskaptensduon Andersson/Wettergren känner likadant.

Aiesh är så pass spännande att se i de här sammanhangen att han bör ha varit ett av de första namnen som skrevs upp på listan.

Så irrationell med bollen, så målfarlig för att vara kantspelare.

Bring him on.

Alexander Fransson, IFK Norrköping

Han var ordinarie som central mittfältare i Janne Anderssons första landslag (Holland på Friends).

Sen försvann Alexander mellan berg och dalar i Schweiz innan han vände hem och i höstas blev en av allsvenskans absolut bästa centrala mittfältare.

Kan Fransson nå samma slagstyrka internationellt som han gör på Östgötaslätten? Janne Andersson önskar sig nog det, Fransson är en mittffältstyp som han högaktar.

Turnén kan mycket väl bli början på en väg tillbaka för Fransson.

Viktor Gyeökeres, Brighton

Den riktigt stora överraskningen i truppen.

Men välscoutad såklart.

Viktor står allt närmare ett A-lagskontrakt i Premier League efter klok matchning och starka insatser i U23-ligan, även kallad Premier League 2.

Där är, för övrigt, Brighton klart framträdande och i en ligaposition som är bättre än exempel Liverpool, Chelsea och Tottenham, för att nämna några.

Det känns friskt och lite nytänkande av Janne Andersson att plocka in Viktor för att se vad han har i sig i de här sammanhangen, nu när det gavs ett tillfälle

Melker Hallberg, Vejle BK

Har karriären fått lite fäste nu?

Melker drog tidigt från Kalmar och 23 år gammal har han hunnit med Udinese, Vålerenga, Ascoli och Hammarby innan han nu hamnade i danska Vejle där det rapporteras om starka insatser.

Talangen finns onekligen, men känslan är att han behöver lugn och ro i en klubb som tror på honom – inte fiska runt i olika vatten.

Det är möjligt att han hittat rätt den här gången.

Kalle Holmberg IFK Norrköping

Inte en januariturné utan en måltjuv.

Och nutidens Janne Hellström har egenskaper framför mål som gör att han har ett värde i en sån här trupp, där matcher ska spelas och matcher ska vinnas.

Är 25-årige Holmberg en forward för ett framtida A-landslag? Det är väl lite mer oklart,

Daleho Irandust, Häcken

Me, I like.

Allsvenskans lurigaste centrala mittfältare, en sån där spelare som har lite av det “där” som  ingen annan har och som gör Irandust till en av turnéns mest spännande spelare.

För vi vet att han kan hitta lösningar som få andra kan när han är på det humöret, men vi vet inte riktigt om det håller på ännu högre nivå och om det finns plats för den här typen av flamboyanta mittfältsmanér i ett Janne-landslag.

Jag hoppas ju det Turnén blir en första värdemätare i det fallet.

Alexander Isak, Dortmund

Först: det var väldigt bra att han fick möjlighet att komma med här.

Det är klart att det säger en hel del om hans status när Dortmund släpper iväg honom, jag inser ju det, men de har väl redan gjort tillräckliga statements för att vi ska förstå hur läget är.

Alexander isak är fortfarande ung och han är fortfarande väldigt lovande, det kan ingen ta ifrån honom – men Dortmund var ett felval för just nu är Dortmund alldeles för bra för Isak.

Därför är det bra att Janne Andersson får inventera en aning och kanske kan det här bli början på någonting nytt och bra för Alexander.

Alexander Jeremejeff, Häcken

Här har vi en forwardstyp som har lite andra egenskaper än de andra i truppen och det är också viktigt i den här uttagningen, att hitta en kombination som fungerar tillsammans.

Jag tycker att Jeremeieff kan vara högklassig på allsvensk nivå i sina bästa stunder, han har ganska många vassa egenskaper.

Med rätt uppbackning och rätt anfallspartner kan det bli bra nog.

Åtminstone i de här sammanhangen.

Jonathan Levi, Rosenborg

För några år sen, då i tröstlösa Landskrona Bois, sprang han åttor kring etablerade Malmö FF-mitfältare i en cupmatch.

Ett under att MFF inte plockade in honom från grannen några mil norrut.

Istället lyckades Matias Concha med konststycket att värva Levi i hård konkurrens till Öster (Concha var sportchef där då) och någon månad senare köpte Rosenborg den svenske mittfältaren för åtta miljoner.

Hos norska mästarna har han successivt fått mer och mer förtroende.

Det var givet att vi skulle få se Jonathan Levi på turnén och det ska bli väldigt spännande att se hur han har utvecklats.

Muamer Tankovic, Hammarby

En gång i tiden var han A-landslagsman, glöm inte det.

Nu är han ännu ett bevis på hur gott det kan göra för en talangfull fotbollskropp att vända hemåt en sväng.

Vi vet vad Tankovic har i sig för han är på det humöret.

En bra turné och fortsatt utveckling i allsvenskan 2019 och han kan mycket väl bli en man för “riktiga” landslaget igen.

Tesfaldet Tekie, Östersunds FK

Ytterligare ett snyggt scoutat “fynd” i Östersund.

Tekie har absolut hunnit bevisa att han kan flytta en boll på mittfältet i ett tempo och med smartness som vi behöver i svensk fotboll.

Han behöver förädlas en aning och i rätt takt kan de bli för jäkla bra i slutändan.

Helt rätt uttagning, spännande spelare.

Simon Thern, IFK Norrköping

Det är klart att vi har någonting i den här kroppen som till slut kunde leda IFK Norrköping till en andraplats i allsvenskan.

Och när han är som allra bäst så kan han lyfta vilka lag som helst.

Simon kan driva fram med bollen i extremt hög fart, han kan göra nytta i en defensiv roll, han kan sticka in passningar och han kan avsluta.

Kan han nå hela vägen till ett A-landslag i framtiden? Det är lite upp till bevis på de här turnéerna för en spelare som Simon.

Simon Tibbling, Bröndby

Kultspelaren.

Hur bra är han idag?

Ja, det är svårt att greppa om. Han har blandat och gett i Bröndby, ibland på bänken och väldigt ofta utbytt i de matcher han startar.

Det är möjligt att tränarsituationen inte varit optimal för en spelartyp som Tibblings, men han ger åtminstone inte upp någonting.

Och i Doha får vi utrymme att läsa av Tibblings status och det ska bli intressant,

Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
fredag 15 januari
20:30 Union Berlin - Bayer Leverkusen Bundesliga
20:45 Morton - Dunfermline Skottland Championship
20:45 Lazio - Roma Serie A
21:00 Montpellier - Monaco Ligue 1
22:00 Porto - Benfica Portugal Primeira Liga
lördag 16 januari
13:30 Wolverhampton - West Bromwich Premier League
13:30 Middlesbrough - Birmingham Championship
15:00 Troyes - Sochaux Frankrike Ligue 2
15:00 Toulouse - Grenoble Frankrike Ligue 2
15:00 Bologna - Verona Serie A
15:30 Hoffenheim - Arminia Bielefeld Bundesliga
15:30 Wolfsburg - RB Leipzig Bundesliga
15:30 Borussia Dortmund - Mainz Bundesliga
15:30 FC Köln - Hertha Berlin Bundesliga
15:30 Werder Bremen - Augsburg Bundesliga
16:00 Watford - Huddersfield Championship
16:00 West Ham - Burnley Premier League
16:00 Leeds - Brighton Premier League
17:00 Marseille - Nimes Ligue 1
18:00 Torino - Spezia Serie A
18:30 Fulham - Chelsea Premier League
18:30 Aston Villa - Everton Premier League
18:30 VfB Stuttgart - Borussia M'gladbach Bundesliga
20:45 Sampdoria - Udinese Serie A
20:45 Barnsley - Swansea Championship
21:00 Leicester - Southampton Premier League
21:00 Angers - Paris SG Ligue 1
söndag 17 januari
12:30 Napoli - Fiorentina Serie A
13:00 Brest - Rennes Ligue 1
13:00 Motherwell - Rangers Skottland Premiership
13:30 Manchester City - Aston Villa Women Women’s Super League
15:00 Strasbourg - St Etienne Ligue 1
15:00 Nantes - Lens Ligue 1
15:00 Nice - Bordeaux Ligue 1
15:00 Sassuolo - Parma Serie A
15:00 Sheffield U - Tottenham Premier League
15:00 Crotone - Benevento Serie A
15:30 Chelsea - Manchester Utd Women’s Super League
15:30 Bayern München - Freiburg Bundesliga
16:45 Ajax - Feyenoord Eredivisie
17:00 Lille - Reims Ligue 1
17:30 Liverpool - Manchester U Premier League
18:00 Atalanta - Genoa Serie A
18:00 Eintracht Frankfurt - Schalke Bundesliga
20:15 Manchester City - Crystal Palace Premier League
20:45 Inter - Juventus Serie A
21:00 Lyon - Metz Ligue 1
21:00 PSG - Bordeaux Division 1, damer
måndag 18 januari
20:30 Hamburger SV - VfL Osnabruck Tyskland 2. Bundesliga
20:45 Cagliari - Milan Serie A
21:00 Arsenal - Newcastle Premier League
tisdag 19 januari
18:30 Borussia M'gladbach - Werder Bremen Bundesliga
19:00 Derby County - Bournemouth Championship
19:00 Cadiz - Levante La Liga
19:00 Valladolid - Elche La Liga
19:00 West Ham - West Bromwich Premier League
20:30 Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund Bundesliga
20:30 Mainz - Wolfsburg Bundesliga
20:30 Hertha Berlin - Hoffenheim Bundesliga
21:00 Southampton - Shrewsbury FA-cupen
21:15 Leicester - Chelsea Premier League
21:30 Alaves - Sevilla La Liga
onsdag 20 januari
15:00 Udinese - Atalanta Serie A
18:30 Schalke - FC Köln Bundesliga
19:00 Norwich - Bristol City Championship
19:00 Getafe - Huesca La Liga
20:30 Augsburg - Bayern München Bundesliga
20:30 RB Leipzig - Union Berlin Bundesliga
20:30 Arminia Bielefeld - VfB Stuttgart Bundesliga
20:30 Freiburg - Eintracht Frankfurt Bundesliga
21:00 Real Betis - Celta Vigo La Liga
21:00 Marseille - Lens Ligue 1
21:15 Livingston - Celtic Skottland Premiership
21:15 Fulham - Manchester U Premier League
21:15 Manchester City - Aston Villa Premier League
21:30 Villarreal - Granada La Liga
torsdag 21 januari
19:00 Valencia - Osasuna La Liga
21:00 Liverpool - Burnley Premier League
21:30 Eibar - Atletico Madrid La Liga
fredag 22 januari
20:30 Borussia M'gladbach - Borussia Dortmund Bundesliga
20:45 Chorley - Wolverhampton FA-cupen
20:45 Arbroath - Dundee FC Skottland Championship
20:45 Stoke - Watford Championship
20:45 Benevento - Torino Serie A
21:00 Levante - Valladolid La Liga
21:00 Paris SG - Montpellier Ligue 1
lördag 23 januari
14:00 Huesca - Villarreal La Liga
15:00 Roma - Spezia Serie A
15:30 Bayer Leverkusen - Wolfsburg Bundesliga
15:30 Freiburg - VfB Stuttgart Bundesliga
15:30 Arminia Bielefeld - Eintracht Frankfurt Bundesliga
15:30 Mainz - RB Leipzig Bundesliga
15:30 Augsburg - Union Berlin Bundesliga
16:00 West Ham - Doncaster FA-cupen
16:00 Bournemouth - Crawley Town FA-cupen
16:00 Swansea - Nottingham Forest FA-cupen
16:00 Barnsley - Norwich FA-cupen
16:00 Millwall - Bristol City FA-cupen
16:00 Brighton - Blackpool FA-cupen
16:00 Sheffield U - Plymouth FA-cupen
16:15 Sevilla - Cadiz La Liga
17:00 Lens - Nice Ligue 1
18:00 Milan - Atalanta Serie A
18:00 Udinese - Inter Serie A
18:30 Hertha Berlin - Werder Bremen Bundesliga
18:30 Real Sociedad - Real Betis La Liga
18:30 Cheltenham - Manchester City FA-cupen
20:45 Fiorentina - Crotone Serie A
21:00 Alaves - Real Madrid La Liga
21:00 Monaco - Marseille Ligue 1
21:00 Aston Villa - Newcastle Premier League
Allsvenskan 2020 / 2020
# LAG M V O F GA P
1 Malmö FF 30 17 9 4 34 60
2 IF Elfsborg 30 12 15 3 11 51
3 BK Häcken 30 12 13 5 16 49
4 Djurgårdens IF 30 14 6 10 15 48
5 Mjällby AIF 30 13 8 9 4 47
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 IFK Norrköping 30 13 7 10 14 46
7 Örebro SK 30 12 6 12 -4 42
8 Hammarby IF 30 10 11 9 0 41
9 AIK 30 10 9 11 -3 39
10 IK Sirius FK 30 9 11 10 -8 38
11 Varbergs BoIS FC 30 10 7 13 1 37
12 IFK Göteborg 30 7 13 10 -6 34
13 Östersunds FK 30 8 9 13 -19 33
14 Kalmar FF 30 6 10 14 -19 28
15 Helsingborgs IF 30 5 11 14 -15 26
16 Falkenbergs FF 30 5 9 16 -21 24

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten