Sök
Nyheter

AVSLÖJAR: Efter klassiska målfirandet – nu får Kennedy egen öl

Kennedy Bakircioglus firande med fångad öl är redan nu en allsvensk klassiker – nu kan FotbollDirekt avslöja att Hammarbys klubblegendar föräras en egen öl. Det blir release på Söderkrogen Charles Dickens nästa fredag:
– Det stämmer. Det här kommer bli ett självklart inslag i vårt sortiment, en uppladdningsbärs på matchdagar. Jag vet inte om du fattar hur stor Kennedy är i Hammarbykretsar, det är som Messi för Barcelona, säger Charles Dickens ägare Ninos Minasson till FotbollDirekt.se.
– Sa Ninos det, haha! Ja, då får man väl erkänna att det händer lite grejer, säger Kennedy Bakircioglu. 

Kennedy Bakircioglu lade skorna på hyllan efter förra säsongen – en över 20 år lång elitkarriär med mängder av höjdpunkter var till ända, och en av de sista stora stunderna i Hammarbytröjan kom den 1 oktober i fjol.

Frisparksmålet hemma mot IFK Göteborg är redan ikoniskt. Hammarbylegendarens sista fullträff i grönvit tröja fick enorm spridning världen över, efter att han fångat en inkastad öl från läktaren och firat med en slurk. Videos på firandet har visats på youtube hundratusentals gånger.

Det har efter Kennedys karriärsavslut spekulerats kring hans framtid – kan det bli en ledarroll i Hammarby? Både Kennedy och Bajen har pratat om att han har egna projekt på gång men att klubben kan vara med på ett hörn.

I dagarna så lade Kennedy själv upp en bild på sitt Instagramkonto som skapade reaktioner:

”Mot nya mål, nya samarbeten och bättre sätt att fira” skrev Bajenikonen till en bild där han ses blicka mot vad som ser ut som ölcisterner.

FD har gjort efterforskningar kring det hela och enligt våra uppgifter så kommer det inom kort lanseras en ny öl till Hammarbylegendarens ära.

Det är St Erik bryggt ölen, enligt våra uppgifter. Dryckesleverantören Galatea som står bakom bryggeriet St Erik som även sponsrar Hammarby, och det är de som har tagit initiativet till idén.

Den 15 mars är det release för den nya ölen och det kommer ske på krogen Charles Dickens på Södermalm i Stockholm. Uppgifter som bekräftas när vi når Charles Dickens ägare Ninos Minasson.

– Det stämmer. Fredag den 15 mars blir det. Det är en självklarhet för oss, Kennedy är en barndomsvän till mig och vi är kända för att vara en av Söders schysstaste Bajenkrogar. Så det kommer bli bra drag nästa fredag, säger han till FotbollDirekt.se.

– Kennedy kommer vara på plats själv, hålla tal, berätta lite om ölen, om sin karriär och vad han ska göra härnäst, lite framtida projekt och så. Han tittar förbi här då och då och när den här möjligheten dök upp så kändes det självklart för oss att vara med.

Kennedy var själv på Charles Dickens kvällen efter frisparksmålet mot Blåvitt och filmer på lyckliga Hammarbysupportrar som tog emot ikonen florerar på nätet. Ninos Minasson minns kvällen med värme:

– Han var där, det var störtskön stämning, håren reste sig på armarna. Alla supportrar sjöng ”Oh ah Kennedy”, han kom ut ur bilen utanför och in och fick det här mottagandet, det var som en film.

Charles Dickens ägare säger att man haft möten om försäljningsdelen av ölen men kan inte säga allt om det exakta upplägget.

– Vad jag förstår så kommer initiativet från början från Galatea som äger St Erik, som ju som sponsrar Hammarby. De hade bryggt 5 000 liter först, men vi hade möte med dem och gjorde klart att det måste bryggas mycket mer. För 5 000 liter, det räcker ingenstans, säger Ninos Minasson

– Det här kommer bli ett självklart inslag i vårt sortiment, en uppladdningsbärs på matchdagar, alla dagar, det kommer vara en självklar öl som vi tror kommer sälja mycket.

Men det stannar inte vid ölen – krogen kommer också ha ett vernissage med Kennedymemorabilia, saker som kommer finnas kvar på krogen efter releasen.

– Det blir som ett litet vernissage. Det blir tröjan från SM-guldet, priser från sponsorer, hans fotbollsskor som han hade när han var sju år, och som hans son använt, kaptensbindeln, han kommer ha med sig sin bok, det kommer vara lite grejer.

– Det kommer vara som en utställning som kommer vara där konstant, så länge jag är ägare. Han får en monter med hans liv, hans fotbollskarriär, Hammarby, utlandsklubbarna, hela livet i stort sett. Jag vet inte om du fattar hur stor Kennedy är i Hammarbykretsar, det är som Messi för Barcelona.

– Så det kommer bli en monter med de här grejerna. Och den montern kommer finnas kvar på Charles Dickens så länge jag äger stället, det kan jag lova.

Kennedy själv vill inte bekräfta allting men skrattar gott åt Minassons ordsvada:

– Sa Ninos det, haha! Ja, då får man väl erkänna att det händer lite grejer. Jag vill inte säga mycket mer i detta nu men vi ses väl den 15 mars helt enkelt, då kan jag lova mer utförliga kommentarer om framtiden, även om en hel del kommer förbli hemligt tills dess allt är hundra procent klart, säger Kennedy till FotbollDirekt.se.

– Jag vill säga att jag blir väldigt glad över de fina orden och det man ska göra på Dickens för mig, med minnen och så, det är väldigt häftigt. Det blir både roligt och lite spännande att få se. Den där kvällen han berättar om var ren magi, eller Bajenmagi säger man väl.

Den här artikeln handlar om:
Allsvenskan 2019 / 2019
# LAG M V O F GA P
1 Djurgårdens IF 30 20 6 4 34 66
2 Malmö FF 30 19 8 3 40 65
3 Hammarby IF 30 20 5 5 37 65
4 AIK 30 19 5 6 23 62
5 IFK Norrköping 30 16 9 5 28 57
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 BK Häcken 30 14 7 9 15 49
7 IFK Göteborg 30 13 9 8 15 48
8 IF Elfsborg 30 11 10 9 -1 43
9 Örebro SK 30 9 6 15 -16 33
10 Helsingborgs IF 30 8 6 16 -20 30
11 IK Sirius FK 30 8 5 17 -17 29
12 Östersunds FK 30 5 10 15 -25 25
13 Falkenbergs FF 30 6 7 17 -37 25
14 Kalmar FF 30 4 11 15 -25 23
15 GIF Sundsvall 30 4 8 18 -19 20
16 AFC Eskilstuna 30 4 8 18 -32 20

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten