– Det är ju ett skämt. Överlag… konstgräs, det är ju två olika sporter vi spelar. Jag orkar inte dra det här igen. Men någon gång ska det smälla. Det är absurt. Den här mattan är ju fin för att den är ny men den är också helt annorlunda jämfört med naturgräs. Det är som en studsmatta, säger Rosenberg efter matchen enligt Sportbladet och fortsätter sedan sin utläggning:

– Jag skyller aldrig på konstgräs. Jag tycker att vi är bra på konstgräs. Jag tycker bara konstgräs inte hör hemma i svensk fotboll. Det hämmar svensk fotboll. Allt från ungdomslag till spelare som ska komma utomlands. Spelare som är uppväxta på konstgräs och kommer ut i Europa studsar tillbaka efter sex månader. Det är inte många som klarar sig där ute, för det är vitt skilda grejer. Hade jag varit sportchef ute i Europa hade jag aldrig kollat på en spelare på konstgräs. Hade jag sett att han var duktig här så hade jag åkt och kollat på en gräsmatch och sett om han var duktig där.

Rosenberg avslutar sedan med att slå fast att allt i slutändan handlar om Ekonomi.

– Det måste komma där uppifrån. Vi kan klaga hur mycket vi vill, men det måste börja där, säger han.

Sirius spelade förra året på gräs men har i samband med att Studenternas genomgått en renovering gått över till att spela på konstgräs.