Sök
Nyheter

PÅ FD: Wesströms lättnad – ”Håller på att ta död på en gnällkultur”

Derbysegrare på Tele2 Arena. Lyckan i AIK-leden var stor efter slutsignalen mot Djurgården. Kanske extra stor med tanke på ett par missräkningar och ett nytt spelsystem som snabbt gick i papperskorgen. I en intervju med FD hyllar Björn Wesström spelarna som klivit fram när det blåser – och fansens tålamod.
– Framförallt upplever jag att ståplatspubliken på Norra bestämt sig för att ta död på gnällkulturen och visa med exempel vad stöd är och vad det kan betyda, säger han till FotbollDirekt.se.

AIK slåss i toppen av allsvenskan igen.

Detta trots blytunga förluster mot Örebro och IFK Göteborg. Detta trots att Rikard Norling gick ifrån 3-5-2-fundamentet som gav guld, testade 4-3-3 och slängde det i papperskorgen efter Blåvitts överkörning.

2-0-segern mot Djurgården i går var AIK:s andra raka och gör att avståndet till serieledande Malmö FF fortsatt bara är tre poäng. Stämningen på AIK:s kansli var således på topp i dag, enligt sportchefen Björn Wesström.

– Segrar har ju den effekten. Så det är klart att det är enklare att gå till jobbet när omgivningen är glada, säger han till FotbollDirekt.se.

Tarik Elyounoussis dubbel försäkrade att AIK:s starka derbyfacit mot Djurgården består. Inte en enda förlust mot stadsrivalen i allsvenskan sedan 2011. En imponerande svit, men betyder den något?

– Man staplar ju bra saker på hög och man staplar dåliga saker på hög. Så kommer det alltid vara i den här typen av verksamheter och då ger det definitivt mer energi av att stapla bra saker. Vi har två förluster mot Örebro och IFK Göteborg som vi inte vill ha speciellt mycket mer av. Då blir ju det här ett statement som vi staplar i den bra högen.

AIK-spelarna firade vilt efter slutsignalen. Var det några tyngda axlar som släppte? 

– Det är klart att man blir glad för att vinna den här matchen för det är tydligt vad den betyder. Vår ståplatspublik har varit väldigt lojala och verkligen arbetat för att ge laget stöd. Bästa sättet för att ge tillbaka till dem är att vinna derbyt. Det är den matchen som gör alla känslomässigt extra glada och det märks inte minst av att spelarna firar extra mycket vid slutsignalen. Det är en signal för den glädjen, säger Wesström och utvecklar vad fansens stöd i tid av osäkerhet har betytt.

– Framförallt upplever jag att ståplatspubliken på Norra har bestämt sig för att ta död på gnällkulturen och visa med exempel vad stöd är och vad det kan betyda. Det är min absoluta känsla att det påverkar oss positivt. Om vi kan betala med att vinna derbyn att ge energi till dem så stärker det deras sätt att attackera utmaningarna framöver.

Hur skönt var det att vinna den här matchen efter en del frustrerande resultat?

– Segrar har ju alltid den effekten att det ger energi att jobba vidare. Allsvenskan är en otroligt jämn liga där inget lag har börjat fantastiskt viket gör att man fortfarande är med.

Med facit i hand, tycker du att det var rätt att testa ett nytt spelsystem med tanke på hur ni byggt truppen?

– Ska man nå utveckling så behöver man prova saker. Om man inte vågar göra det så kan vi leva i tron i att något annat är bättre än det vi håller på med. För att få riktiga svar behöver man dra pendeln riktigt långt. Antingen drar man den så långt för att få bra effekt eller så drar man den lite för långt. Vi drog den nog lite för långt, vilket i sin tur lett oss i andra lösningar.

– När laget är i en utvecklingsprocess kanske man tar saker för långt i vissa faser och då får man ta poäng på andra sätt.

En spelare som stack ut med ännu en stabil instats i derbyt var nyförvärvet Karol Mets. Wesström delar bilden, men lyfter flertalet spelare som börjat hitta formen när laget behövt det som mest.

– Han (Mets) är en spelare som på något sätt klarat av att vara sig själv fullt ut. Nu var det många andra mot Djurgården som tog steg. Panos (Dimitriadis), Anton Salétros och Per Karlsson är spelare som växlat upp och närmat sig sin fulla potential. Det är härligt och det är fler som följer det exemplet. Vi led litegrann av att för få spelare var nära sitt max men nu är det allt fler som tagit steg i rätt riktning.

Efter derbyt var Rikard Norling ”besviken” över att både Kolbeinn Sigthorsson och Chinedu Obasi skadad sig i träning under veckan.

– Det var en missräkning i vårt träningsupplägg som vi är väldigt, väldigt besvikna över, sa han efter matchen enligt Expressen.

Med Jack Lahne avstängd saknas förmodligen tre AIK-anfallare mot Helsingborg på onsdag.

– Jag var inte där när han (Norling) sa det men det görs alltid en analys när spelare inte kommer till startlinjen. Jag har ingen prognos för när de är tillbaka men jag kan säga att det inte finns några generella saker, det är ingen liknande problematik som uppstår gång efter gång. Så vi kan inte dra några generella växlar av skadorna.

– Sen blir man besviken ändå. Vi vill ju att alla ska vara tillgängliga.

Förra veckan tränade den 18-årige ghananen Anoff Blanksson med AIK – och imponerade. Är det en möjlig förstärkning i sommar? 

– Vi får se. Vi kommer att fatta något form av beslut under sommaren. Vi har spelare som kommit till oss för att visa upp sig i vår verksamhet, men allt som oftast väljer vi att inte göra det, för vi tror inte att det alltid gör en spelare rättvisa. I det här fallet var det olika saker som gjorde det möjligt och han gjorde uppenbarligen bra reklam för sig själv.

Det låter inte som att han är avskriven för er?

– Nej, inte i det här skedet.

Den här artikeln handlar om:
Allsvenskan 2019 / 2019
# LAG M V O F GA P
1 Djurgårdens IF 30 20 6 4 34 66
2 Malmö FF 30 19 8 3 40 65
3 Hammarby IF 30 20 5 5 37 65
4 AIK 30 19 5 6 23 62
5 IFK Norrköping 30 16 9 5 28 57
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 BK Häcken 30 14 7 9 15 49
7 IFK Göteborg 30 13 9 8 15 48
8 IF Elfsborg 30 11 10 9 -1 43
9 Örebro SK 30 9 6 15 -16 33
10 Helsingborgs IF 30 8 6 16 -20 30
11 IK Sirius FK 30 8 5 17 -17 29
12 Östersunds FK 30 5 10 15 -25 25
13 Falkenbergs FF 30 6 7 17 -37 25
14 Kalmar FF 30 4 11 15 -25 23
15 GIF Sundsvall 30 4 8 18 -19 20
16 AFC Eskilstuna 30 4 8 18 -32 20

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten