Sök
Europa League

Malmö i guldsits - ''Men nu måste vi vinna hemma''

FotbollDirekt rapporterade LIVE från kvällens möte mellan MFF och Lugano i St Gallen nere i Schweiz. Matchen slutade 0-0 och Malmö kan nu på nytt skrälla och gå vidare från ett gruppspel i Europa League.
- Men det var mindre bra. Det var inte mycket som stämde i dag. De pressade oss högt, sade Markus Rosenberg efter matchen till Kanal 9. 

- Poängmässigt är det bra. Bra med fyra poäng mot ett sådant här motstånd. Ska vi gå vidare så måste vi nu vinna hemma, säger samme Rosenberg om kommande mötet med Kiev.


Så här rapporterade FotbollDirekt från kvällens möte mellan Lugano - Malmö FF i Europa League: 

8 MIN: Luganos Bottani mycket nära att få till sistatouchen. Rasmus Bengtsson hamnar på efterkälke i förstamoment. Farligt, farligt. För att inte tala om Filip Holender något ögonblick senare. Denne fick ett läge till höger i utkant av straffområde och fick gott om tid att ladda, men där skottet sveper tätt utanför Johan Dahlins högra stolpe.

24 MIN: Fortsatt svårt för Malmö. En mycket tom arena har fått se Lugano hålla klar taktpinne så här långt. Schweizarna med hög press. MFF tillbakadraget. Gott om fasta situationer så här långt för Lugano, tur för svenskar att de inte varit farliga och lyckats med något. Tidigare nämnda Bottani och Holender vrider och vänder med skåningarnas försvar. Milimetermarginaler från att komma loss. 

31 MIN: Malmö med väldigt liten bollkontroll än så länge på Luganos planhalva. Sören Rieks ser ut att halta, oklart hur stora problem han har. Men än värre: Oscar Lewicki tvingas bryta. Skadad. In istället med Bonke Innocent.

42 MIN: Mycket nära 1-0 för Malmö. Bästa chansen. Behrang Safari med ett inspel nere utmed kortlinjen som var värd att hitta fram till Bachirou som kom mot närmaste stolpen. Lugano-ben hinner emellertid  precis emellan och bollen studsar bort.

45 MIN: Den allsvenska tabelltvåan har uppträtt allt stabilare under halvlekens andra hälft. Hyfsad kontroll på hemmalaget. 0 - 0 i halvtid i St Gallen. 

HALVTID! Malmö hade faktiskt 53-47 procentuellt bollinnehav. 
Vi konstaterar samtidigt i halvtid att FCK har 1-0 mot Kiev på Parken i Köpenhamn.49 MIN: Behrang Safari vrider till axeln i en löpduell med en Luganospelare. Grinar illa och promenerar långsamt - samtidigt som han försöker göra rörelser kring det onda området. Ser dock inte ut att tvingas bryta likt Lewicki i den första halvleken. 

56 MIN: Bottani som varit ett av Luganos bästa namn ikväll byts nu ut. Nu kommer Alexander Gerndt in. 

60 MIN: Junior höll på att ge Lugano ledningen. En fast situation som den Rio-födde brasilianaren så när får förbi Dahlin i bortamålet. Denne dock välplacerad och får bollen rakt på sig. I momentet innan målchansen så varnades Bachirou. 

65 MIN: Nyinbytte Alexander Gerndt är stark i kroppen och håller undan Lasse Nielsen i en man-mot-man-situation och frispelar Holender. Dahlin med stark räddning, samtidigt som Safari kom upp och stressade i rygg i avslutningsögonblicket. Malmö bytte minuten innan ut Beijmo mot Molins. 

69 MIN: Jonas Knudsen in och Safari ut.
Fortsatt 0-0 i Lugano - däremot är det kvitterat i Köpenhamn. Vad som är bäst för Malmö går ju att diskutera.

80 MIN: Lugano försöker och försöker. Ett oavgjort resultat är ju så svårare att bära för Gerndt och kompani än vad det är för MFF. Ja, det märks på ansiktsuttrycken i hemmalaget att det här är inte bra. 

83 MIN: Molins har tillfört ny energi sedan han kom in. Inblandad i mycket bollkontakt sedan han kom in. Tar initiativ och uppträder rejält. 

90 MIN: Malmö med relativt god kontroll över matchens sista minuter. Lugano får inte riktigt det bett som behövs kring planens sista tredjedel.


MATCHEN ÄR SLUT: Lugano - Malmö FF 0 - 0.  


SVENSKA FANS rapporterade så här inför kvällens match:  

Malmö krossade Örebro i den avslutande omgången, ändå gick man miste om titeln.
Precis som förra året.
Skåningarnas säsong förlängs dock med tanke på Europaspelet.
Dock tvingas Uwe Rösler se Anders Christiansen missa ännu en fajt.
Dansken skadad liksom Franz Brorsson.

Formen är det inget fel på. Tre raka segrar talar sitt tydliga språk.
När lagen ställdes mot varandra på svensk mark stod MFF som segrare.

Med tre matcher spelade av Europa League-gruppspelet har MFF bara en pinne upp till FC Köpenhamn och Dynamo Kiev som båda står på fem.
Lugano däremot ligger hopplöst sist med en ynka poäng.

“Formen är väldigt god i Malmö FF, man har vunnit de tre senaste matcherna och mot Örebro senast spelade MFF ut hela sitt breda register. Det var befriande att se den varierade offensiven och den okuvliga viljan att löpa sönder sin motståndare och jag tror vi kommer att få se MFF försöka starta på samma energiska sätt mot Lugano”, skriver Himmelriket på SVENSKA FANS.
 


LUGANO - MALMÖ FF 0-0. 

LUGANO: Noam Baumann - Yao, Mijat Maric, Fabio Daprela, Numa Lavanchy - Olivier Custodio, Balint Vecsei - Mattia Bottani, Junior, Marco Aratore - Filip Holender. 

Avbytare: Alessandro Pietrogiovanna (mv), Akos Kecskes, Alexander Gerndt, Linus Obexer, Stefano Guidotti, Nicola Dalmonte, Sandi Lovric.

MALMÖ FF: Johan Dahlin - Felix Beijmo, Lasse Nielsen, Rasmus Bengtsson, Behrang Safari - Arnor Traustason, Fouad Bachirou, Oscar Lewicki, Sören Rieks - Jo Inge Berget, Markus Rosenberg. 

Avbytare: Dusan Melicharek (mv), Eric Larsson, Jonas Knudsen, Guillermo Molins, Romain Gall, Bonke Innocent, Marcus Antonsson


Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
söndag 19 januari
12:00 Mallorca - Valencia La Liga
12:30 Milan - Udinese Serie A
13:00 Birmingham Damer - Manchester City Women’s Super League
14:00 Real Betis - Real Sociedad La Liga
14:30 Ajax - Sparta Rotterdam Eredivisie
14:30 Cercle Brugge - Antwerpen Belgien Jupiler League
15:00 Lecce - Inter Serie A
15:00 Burnley - Leicester Premier League
15:00 Bologna - Verona Serie A
15:00 Brescia - Cagliari Serie A
15:30 Hertha Berlin - Bayern München Bundesliga
16:00 Villarreal - Espanyol La Liga
17:30 Liverpool - Manchester U Premier League
18:00 Genoa - Roma Serie A
18:00 Paderborn - Bayer Leverkusen Bundesliga
18:00 Anderlecht - Club Brügge Belgien Jupiler League
18:30 Athletic Bilbao - Celta Vigo La Liga
20:45 Juventus - Parma Serie A
20:55 Lorient - Paris SG Franska Cupen
21:00 Barcelona - Granada La Liga
måndag 20 januari
20:45 Atalanta - SPAL Serie A
21:00 West Bromwich - Stoke Championship
tisdag 21 januari
20:30 Sheffield U - Manchester City Premier League
20:30 Everton - Newcastle Premier League
20:30 Aston Villa - Watford Premier League
20:30 Crystal Palace - Southampton Premier League
20:30 Bournemouth - Brighton Premier League
20:45 Braga - Sporting Lissabon Portugisiska Ligacupen
21:10 Lyon - Lille Franska Ligacupen
21:15 Chelsea - Arsenal Premier League
onsdag 22 januari
20:30 Leicester - West Ham Premier League
20:30 Tottenham - Norwich Premier League
20:45 Guimaraes - FC Porto Portugisiska Ligacupen
20:45 Kilmarnock - Celtic Skottland Premiership
21:00 Reims - Paris SG Franska Ligacupen
21:15 Manchester U - Burnley Premier League
torsdag 23 januari
20:45 Tranmere - Watford FA-cupen
21:00 Wolverhampton - Liverpool Premier League
fredag 24 januari
20:00 Lorient - Nancy Frankrike Ligue 2
20:30 Borussia Dortmund - FC Köln Bundesliga
20:45 Nice - Rennes Ligue 1
20:45 Brescia - Milan Serie A
20:45 Sunderland - Doncaster England League One
21:00 Northampton - Derby County FA-cupen
21:00 Osasuna - Levante La Liga
21:00 Queens PR - Sheffield Wednesday FA-cupen
lördag 25 januari
13:00 Espanyol - Athletic Bilbao La Liga
13:45 Brentford - Leicester FA-cupen
14:00 AIK - Västerås SK Träningsmatch
15:00 Sunderland - Östersund Träningsmatch
15:00 SPAL - Bologna Serie A
15:30 SC Freiburg - Paderborn Bundesliga
15:30 Borussia M'gladbach - Mainz Bundesliga
15:30 Wolfsburg - Hertha Berlin Bundesliga
15:30 Union Berlin - Augsburg Bundesliga
15:30 Eintracht Frankfurt - RB Leipzig Bundesliga
16:00 Reading - Cardiff FA-cupen
16:00 Newcastle - Oxford United FA-cupen
16:00 Coventry - Birmingham FA-cupen
16:00 West Ham - West Bromwich FA-cupen
16:00 Burnley - Norwich FA-cupen
16:00 Millwall - Sheffield U FA-cupen
16:00 Valencia - Barcelona La Liga
16:00 Southampton - Tottenham FA-cupen
16:00 Portsmouth - Barnsley FA-cupen
17:30 Marseille - Angers Ligue 1
18:00 Fiorentina - Genoa Serie A
18:30 Bayern München - Schalke Bundesliga
18:30 Alaves - Villarreal La Liga
18:30 Hull - Chelsea FA-cupen
20:00 Montpellier - Dijon Ligue 1
20:00 Brest - Amiens Ligue 1
20:00 Monaco - Strasbourg Ligue 1
20:00 St Etienne - Nimes Ligue 1
20:00 Reims - Metz Ligue 1
20:45 Torino - Atalanta Serie A
21:00 Sevilla - Granada La Liga
söndag 26 januari
12:00 Atletico Madrid - Leganes La Liga
12:30 Inter - Cagliari Serie A
13:30 St Mirren - Aberdeen Skottland Premiership
14:00 Celta Vigo - Eibar La Liga
14:00 Manchester City - Fulham FA-cupen
15:00 Sampdoria - Sassuolo Serie A
15:00 Verona - Lecce Serie A
15:00 Parma - Udinese Serie A
15:00 Lyon - Toulouse Ligue 1
15:30 Werder Bremen - Hoffenheim Bundesliga
16:00 Hearts - Rangers Skottland Premiership
16:00 Getafe - Real Betis La Liga
17:00 Lyon - Reims Frankrike Division 1 Damer
17:00 Nantes - Bordeaux Ligue 1
18:00 Bayer Leverkusen - Fortuna Düsseldorf Bundesliga
18:00 KV Kortrijk - Club Brügge Belgien Jupiler League
18:00 Roma - Lazio Serie A
18:00 Shrewsbury - Liverpool FA-cupen
18:30 Real Sociedad - Mallorca La Liga
20:45 Napoli - Juventus Serie A
21:00 Valladolid - Real Madrid La Liga
21:00 Lille - Paris SG Ligue 1
måndag 27 januari
21:00 Bournemouth - Arsenal FA-cupen
Allsvenskan 2019 / 2019
# LAG M V O F GA P
1 Djurgårdens IF 30 20 6 4 34 66
2 Malmö FF 30 19 8 3 40 65
3 Hammarby IF 30 20 5 5 37 65
4 AIK 30 19 5 6 23 62
5 IFK Norrköping 30 16 9 5 28 57
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 BK Häcken 30 14 7 9 15 49
7 IFK Göteborg 30 13 9 8 15 48
8 IF Elfsborg 30 11 10 9 -1 43
9 Örebro SK 30 9 6 15 -16 33
10 Helsingborgs IF 30 8 6 16 -20 30
11 IK Sirius FK 30 8 5 17 -17 29
12 Östersunds FK 30 5 10 15 -25 25
13 Falkenbergs FF 30 6 7 17 -37 25
14 Kalmar FF 30 4 11 15 -25 23
15 GIF Sundsvall 30 4 8 18 -19 20
16 AFC Eskilstuna 30 4 8 18 -32 20

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten