Sök
Försäsong 2020

Ny förlust för Hammarby - fyra raka utan seger

ALGARVE. Hammarby träningsspelade på onsdagseftermiddagen mot SC Farense som håller till i den portugisiska andraligan där de för tillfället huserar på en andraplats. Matchen som var Hammarbys genrep inför Svenska Cupen slutade med en 2-3-förlust.


FotbollDirekt är på plats i Algarve och fortsätter bevakningen av Hammarby genom vår utsände Viktor Enbacka.
Hammarby har inlett försäsongen svajigt. Det blev storförlust i första matchen mot Midtjylland och bara 1-1 mot FC Flora. I den senaste matchen mot Slavia Prag fick laget en mardrömsstart då de tjeckiska serieledarna sprang in tre bollar redan efter 23 minuter. Spelet såg dock bättre ut ju längre matchen led och Hammarby kunde genom mål av nyförvärvet Gustav Ludwigson och Muamer Tankovic, snygga till siffrorna som till slut skrevs till 2-4. Bajen har inte övertygat spelmässigt hittills och mot Farense blev det ytterligare en förlust med 2-3 efter att portugiserna gjort alla tre målen på fasta situationer.
Hammarbys nyförvärv Paulinho gjorde sina första minuter i den grönvita tröjan, då han spelade i den första halvleken.


Här är Hammarbys startelva:

25. Davor Blazevic 14. Tim Söderström 5. David Fällman 13. Mads Fenger 28. Jean Carlos de Brito 6. Darijan Bojanic 8. Jeppe Andersen 20. Alexander Kacaniklic 9. Paulinho 22. Muamer Tankovic 23. Aron Jóhannsson

Så här rapporterade FotbollDirekt från Hammarby-Farense. 

FARENSE - HAMMARBY 3-2 (1-1)
Målen:
1-0 (17) Miguel Bandarra, 1-1 (43) Alexander Kacaniklic, 2-1 (67) Ryan Gauld, 2-2 (80) Muamer Tankovic, 3-2 (82) Jonatan Lucca.


1 MIN. Matchen är igång!

4 MIN. Tankovic framme och oroar direkt.

8 MIN. Paulinho fixar frispark på offensiv planhalva.

9 MIN. En spelare i Farense försöker sig på en cykelspark, avslutet går en bit utanför.

16 MIN. Farense är nära efter tilltrasslad situation men bollen träffar inte mål.

17 MIN. Hammarby får hörna, Fällman nickar över. 

21 MIN. Bra frisparksläge Farense.

22 MIN. MÅÅÅL! Farense tar ledningen via en frispark rätt upp i krysset.

30 MIN. Farense kommer till avslut. Men skottet går utanför.

35 MIN. Bojanic med frispark som tar i utsidan av nätet från långt håll.

36 MIN. Hammarby får en hörna som blir resultatlös.

38 MIN. Blazevic plockar enkelt ner en hörna från Farense. 

43 MIN. MÅÅÅL! Kacaniklic gör 1-1 från nära håll efter fint förarbete av Aron Johannsson.

45 MIN. Bra frisparksläge för Farense. Blazevic tvingas till en fin räddning. 

45 MIN+ Domaren blåser av första halvlek.

HALVTID: Hammarby inledde piggt och kom förbi på kanterna ett flertal gånger utan att skapa de riktigt heta målchanserna. Farense stack upp gång på gång och tog i den 22:a minuten ledningen med 1-0 på en drömfrispark i krysset. I den 43:e matchminuten kvitterade Kacaniklic på en kontring.


46 MIN. Farense ombesörjer avsparken i den andra halvleken och har bytt ut hela startelvan.  Även Hammarby har gjort några byten. Aimar Sher, Richard Magyar, Abdul Halik Hudu och Gustav Ludwigson har kommit in. Ut har Paulinho, Fenger, Andersen och Johannsson gått.

50 MIN. Lågt skott från Tankovic som dock inte bereder Farenses målvakt några större problem.

58 MIN. Kacaniklic kommer framstormande på högerkanten men får inte till något inlägg och bollen går ut över kortlinjen till inspark.

59 MIN. Fina kombinationer av Hammarby, där Bojanic kommer till ett avslut som täcks bort.

60 MIN. Fyra Hammarby-byten till. Kalle Björklund, Hjalmar Ekdal, Oscar Krusnell och Filston Mawana kommer in. David Fällman, Tim Söderström, Juan Carlos de Brito och målgöraren Alexander Kacaniklic ut.

62 MIN. Farense i en framstöt men ett hopslag precis när avslutet tas gör att bollen går högt över ribban på Hammarbymålet och Blazevic kan utföra en inspark.

67 MIN. Farense tilldöms straffspark efter att Abdul Halik Hudu gått hårt fram mot en Farense-spelare.

67 MIN. MÅÅÅL! Skotten Ryan Gauld är det som stegar fram och strycker in bollen bakom Blazevic som går åt rätt håll.

73 MIN. Nära kvittering för Hammarby när Ludwigson får ett drömläge i straffområdet men lägger bollen utanför Farense-målet.

78 MIN. Vidlyftigt spel i Hammarbys försvar, där Magyar blir glidtacklad och får frispark med sig.

80 MIN. MÅÅÅL! Muamer Tankovic kommer löpande in i straffområdet och möter bollen lågt på volley efter ett inlägg från höger.

82 MIN. MÅÅÅL! Hammarbys glädje varade dock inte länge över kvitteringen, då Farense tar ledningen på nytt. Gauld med en frispark från höger som lyfts in mot straffområdet och där dyker brassen Lucca upp och trycker in 3-2.

85 MIN. Farense kommer i en kontring och tre mot två. Men Hjalmar Ekdal hinner upp och störa den Farensespelare som hade bollen så att bollen går ut över kortlinjen till inspark för Hammarby.

88 MIN. Krusnell serverar Mawana till vänster i Firenses straffområde med en lätt touch. Mawana går på skott som Farense-keepern gör en fin benparad på.

88 MIN. Hårt inåtskruvad hörna av Bojanic. Farnese rensar och kommer i en flygande kontring men återigen blir man allt för omständliga innan avslutet och en tillskyndande Hammarby-försvarare kan täcka bort.

90 MIN. SLUT!  Hammarby förlorar med 2-3 mot ligatvåan i den portugisiska andraligan, Farense. Hammarby har nu spelat fyra försäsongsmatcher utan seger. 

Den här artikeln handlar om:
Allsvenskan 2019 / 2019
# LAG M V O F GA P
1 Djurgårdens IF 30 20 6 4 34 66
2 Malmö FF 30 19 8 3 40 65
3 Hammarby IF 30 20 5 5 37 65
4 AIK 30 19 5 6 23 62
5 IFK Norrköping 30 16 9 5 28 57
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 BK Häcken 30 14 7 9 15 49
7 IFK Göteborg 30 13 9 8 15 48
8 IF Elfsborg 30 11 10 9 -1 43
9 Örebro SK 30 9 6 15 -16 33
10 Helsingborgs IF 30 8 6 16 -20 30
11 IK Sirius FK 30 8 5 17 -17 29
12 Östersunds FK 30 5 10 15 -25 25
13 Falkenbergs FF 30 6 7 17 -37 25
14 Kalmar FF 30 4 11 15 -25 23
15 GIF Sundsvall 30 4 8 18 -19 20
16 AFC Eskilstuna 30 4 8 18 -32 20

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten