Sök
Svenska cupen

Pressat MFF slingrade sig ur - dyrköpt seger

Malmö FF är vidare i svenska cupen. Seger med 2-1 mot Karlskrona i en match som kostade en hel del. Inte minst två tunga skador. FotbollDirekt rapporterade live denna eftermiddag.

Malmö FF gjorde 8-0 i premiären mot Syrianska förra helgen och fortsatte sedan samma kväll med att slå Jönköpings Södra i en träningsmatch.
Vilket maratonpass.

I dag är det Karlskrona från division I som gäller - vilken väsenskild match jämfört med stormötet med Wolfsburg tidigare i veckan.


Och det är ett Malmö som fortsätter att matcha ungt. Den här gången släpper Jon Dahl Tomasson fram killar som Pavle Vagic, Amel Mujanic och Tim Prica som har åldrarna 20, 18, och 17 år.


Här började FD:s rapportering från Karlskrona-Malmö FF i svenska cupens andra omgång:  

3 MIN: Ännu 0-0 och det är ett Karlskrona som vågar låta bollen gå många gånger inom laget, och också än så länge har skickligheten till det. Dock så sker det mestadels på egen planhalva. Tätt med folk på den lilla idrottsplatsen och en fantastiskt fin genuin inramning.

8 MIN: Vi konstaterar även att ett namn som Romin Gall inte finns med den här gången heller - och frågan är nu om han nu verkligen är borta för gott. Detta när han inte finns med en sådan här gång i ett Malmö som inte är ordinarie. Han har ju en längre tid ryktats vara på väg bort. Fortsatt 0-0.

16 MIN: Jo Inge Berget på vänsterkanten med både finurlighet och strävsamt arbete. Till sist ett inlägg och hur Joel Enarsson i hemmalaget bryskt tvingas trycka ner en MFF-spelare. Straff! Det är Berget som stegar fram men målvakten Halle går åt rätt håll på vänsterskottet. Norrmannen fick sedan även returen och tryck på halvvolley - men hemmaspelare offrar sig vilt i skottbanan. 

23 MIN: Bitvis fysiskt och tätt, tätt. Malmö-spelarna försöker luckra upp men det är ett motstånd som bestämt sig för att gå ut i fält, beredda att göra allt in i det sista. Karlskrona stör helt klart MFF som kommer i från stormatcher mot Wolfsburg. Hemmalaget luggade i en annan del av världen AFC i cupen på en poäng (1-1).

25 MIN: MÅÅÅL. Frispark och Alexander Peterson kommer perfekt i luften och hans nickskarv går perfekt i bortre. Fint och som sagt - Karlskrona visar verkligen att de kommer åt vår Europa League-representant. Men det där var inget roligt försvarsuppträdande, en hel bunt av Malmöspelare blir på tok för passiva. Jubel. Målvakten Halle får ett sådant glädjeryck att han rusar över hela banan och är uppe och firar i det stora kramkalas som uppstår efter målet.


30 MIN: Det där är inte roligt att se - Jo Inge Berget skadar sig. Detta med halvtimmen spelad. MFF-stjärnan trampar fel i en skottsituation.  Han kommer inte upp och det blir bår för honom från den här matchen.

34 MIN: Malmö uppträder statiskt. Har svårt att skapa målchanser. Det förutsägbara anfallsspelet från Wolfsburgs-matcherna känns igen. Malmö hade ju svårt att skapa chanser då - och på det viset svårt så här långt också. Saknar det irrationella. Hemmalaget fortsätter att uppträda fysiskt robust - även om gästerna flyttar upp spelet allt mer.

45 MIN +: Tim Prica mycket nära 1-1. Anel Ahmedhodzic och Erdal Rakip i uppspelsfas. Sätter upp ett anfall som slutar med ett inlägg som nämnde Prica är mycket nära att förvalta - men Halle i hemmamålet i sista stund emellan. Pricas andra målchans i matchen. 

HALVTID: Oroväckande detta för Malmö.
En tung tidig motgång kan vara på gång för nye Jon Dahl Tomasson. I detta nu är Malmö nere på tredje plats i tabellen. Skulle resultatet stå sig så blir det rejäl press inför kommande avslutning mot AFC. Vi ska också nämna att Pavle Vagic landade olyckligt på tilläggstid, på ryggen. Såg ut att ha riktigt ont.


47 MIN: Den andra halvleken har precis börjat och det sker utan Pavle Vagic som inte kommer tillbaka. Oscar Lewicki blir hans ersättare. Den 27-årige nyckelspelaren går in.

54 MIN: MÅÅÅLGuillermo Molins utjämnar. 1-1. Nyinbytte Lewicki skickar i väg ett inlägg och Molins behärskad, helt omarkerad, trycker till med pannan. 


64 MIN: Allt jämnt oavgjort. Eric Larsson med inläggsförsök till Molins, men utan att resultera. Nja, Karlskrona ännu vitala och håller ännu ifrån sig förhållandevis bra. 

70 MIN: Malmö med sin sjätte hörna, men Halle boxar bort. Lewicki fångar upp i moment efter - och Rakip ett ögonblick senare med ett lågt inlägg, som i sista stund rensas. Gästerna ökar trycket. 

72 MIN: Dagens publiksiffra är 2 611 åskådare. En mycket fin siffra för division I-klubben och vilken upplevelse det är så här långt, tänk om det räcker till oavgjort det här mot Sveriges överlägset rikaste klubb. Kom i håg att detta MFF har över 500 000 000 i eget kapital. 

78 MIN: Karlskronas andra byte. MFF gör också ett byte - Erdal Rakip ut och Adi Nalic in.


79 MIN: MÅÅÅL: 1-2. Malmö FF i ledningen, trots allt. Jonas Knudsen skickar i väg en frispark, detta långt utifrån och den seglar in högt bakom en hemmamålvakt som missbedömer bågen. Ja, det är ett MFF som tuggar på - utan att imponera. Logiskt, men samtidigt så ledsamt för hemmalaget som gjort det här till en sådan kamp. 

90 MIN: Slut. 2-1 till Malmö, men det var ett balanserande på slak lina. Det var ett MFF som hade svårt att spela sig igenom detta motstånd och skapa öppna ytor, och likaledes öppna målchanser. Dyrköpt var det också med skador på så väl Berget som talangen Vagic. I skrivande stund är det oklart hur de mår.

Å andra sidan ska MFF ha credit för sinnesnärvaron, det är aldrig lätt när spelet hackar mot ett motstånd som har precis allt att vinna. Titta på Norrköping som föll i dag mot Tvååker, eller AIK:s knappa seger mot Örgryte. 

Malmö vände den här matchen när Jonas Knudsen, dryga tio minuter före slutet, skickade in en frispark från långt håll. Annars utmärkte målvakten Sebastian Halle missbedömde situationen. MFF nu med två raka segrar och tillbaka i topp (!) inför slutomgången. Du kanske även vill läsa: Inför FD LIVE: MFF med dubbla matcher - efter kaoset i Syrianska Inför FD LIVE: MFF med dubbla matcher - efter kaoset i Syrianska MFF historiskt i Sverige - VAR-test mot Wolfsburg MFF historiskt i Sverige - VAR-test mot Wolfsburg JUST NU: MFF utslaget - räckte inte till mot Wolfsburg JUST NU: MFF utslaget - räckte inte till mot Wolfsburg Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
lördag 30 maj
13:00 Freiburg Damer - Potsdam Damer Bundesliga Damer
13:00 Bayern München Damer - Hoffenheim Damer Bundesliga Damer
13:00 Holstein Kiel - Arminia Bielefeld Tyskland 2. Bundesliga
13:00 Freiburg Damer - Potsdam Damer Bundesliga Damer
15:30 Mainz - Hoffenheim Bundesliga
15:30 Wolfsburg - Eintracht Frankfurt Bundesliga
15:30 Schalke - Werder Bremen Bundesliga
15:30 Hertha Berlin - Augsburg Bundesliga
18:30 Bayern München - Fortuna Düsseldorf Bundesliga
söndag 31 maj
13:30 Hamburger SV - Wehen SV Tyskland 2. Bundesliga
15:00 Vendsyssel FF - FC Fredericia Danmark 1st Division
15:30 Borussia M'gladbach - Union Berlin Bundesliga
18:00 Esbjerg - Ålborg Superligaen
18:00 Paderborn - Borussia Dortmund Bundesliga
måndag 01 juni
14:00 Randers FC - Hobro IK Superligaen
20:00 AGF Århus - Odense Superligaen
20:30 FC Köln - RB Leipzig Bundesliga
tisdag 02 juni
19:00 Bröndby - SönderjyskE Superligaen
onsdag 03 juni
18:30 Hannover 96 - Dynamo Dresden Tyskland 2. Bundesliga
20:30 Werder Bremen - Eintracht Frankfurt Bundesliga
torsdag 04 juni
18:00 Duisburg Damer - Köln Damer Bundesliga Damer
fredag 05 juni
18:30 Bochum - St Pauli Tyskland 2. Bundesliga
20:30 SC Freiburg - Borussia M'gladbach Bundesliga
lördag 06 juni
13:00 Wolfsburg Dam - Frankfurt Damer Bundesliga Damer
15:30 Fortuna Düsseldorf - Hoffenheim Bundesliga
15:30 RB Leipzig - Paderborn Bundesliga
15:30 Eintracht Frankfurt - Mainz Bundesliga
15:30 Bayer Leverkusen - Bayern München Bundesliga
18:30 Borussia Dortmund - Hertha Berlin Bundesliga
söndag 07 juni
13:30 Werder Bremen - Wolfsburg Bundesliga
14:00 Potsdam Damer - Bayern München Bundesliga Damer
15:30 Union Berlin - Schalke Bundesliga
18:00 Augsburg - Köln Damer Bundesliga
Allsvenskan 2019 / 2019
# LAG M V O F GA P
1 Djurgårdens IF 30 20 6 4 34 66
2 Malmö FF 30 19 8 3 40 65
3 Hammarby IF 30 20 5 5 37 65
4 AIK 30 19 5 6 23 62
5 IFK Norrköping 30 16 9 5 28 57
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 BK Häcken 30 14 7 9 15 49
7 IFK Göteborg 30 13 9 8 15 48
8 IF Elfsborg 30 11 10 9 -1 43
9 Örebro SK 30 9 6 15 -16 33
10 Helsingborgs IF 30 8 6 16 -20 30
11 IK Sirius FK 30 8 5 17 -17 29
12 Östersunds FK 30 5 10 15 -25 25
13 Falkenbergs FF 30 6 7 17 -37 25
14 Kalmar FF 30 4 11 15 -25 23
15 GIF Sundsvall 30 4 8 18 -19 20
16 AFC Eskilstuna 30 4 8 18 -32 20

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten