Sök
Svenska cupen

Ylätupas stora kväll - AIK klart för kvartsfinal i svenska cupen

AIK krånglar sig ur greppet - en tuff måstematch i gruppfinal mot Kalmar där nio spelare saknades för Gnaget. Då en stark insats och 3-1-seger. Och AIK är i kvartsfinal. Stor kväll för Saku Ylätupa som gjorde två mål och dominerade stort. Här är FotbollDirekts liverapportering från AIK-Kalmar.


Startelvor, AIK: Budimir Janosevic - Robin Tihi, Per Karlsson, Karol Mets - Jasir Asani, Ebenezer Ofori (ut 46) Sebastian Larsson, Rasmus Lindkvist (ut 65) - Saku Ylätupa, Henok Goitom, Stefan Silva (ut 81)

Inhoppare: Enoch Kofi Adu (in 46) Heradi Rashidi (in 65), Felix Michel (in 81)

Kalmar: Lucas Hägg-Johansson - Henrik Löfkvist, Fidan Aliti, Viktor Elm - Piotr Johansson, Romario, Svante Ingelsson, Sebastian Ring - Filip Sachpekidis (ut 81), Isak Jansson (ut 81) , Nils Fröling (ut 81).

Inhoppare: Isak Magnusson (in 81), Alexander Ahl-Holmström (in 81), Edvin Crona (in 81)

Så här rapporterade FotbollDirekt från AIK-Kalmar: 

1 MIN: Matchen igång! 

2 MIN: Spelet avbryts, bengaler på ena kortsidan gör att det blir dimmigt ute på planen. 

3 MIN: Domare Mohammed Al-Hakim ger klartecken för spel. Blir någon extra tilläggsminut här i första halvlek.  

5 MIN: Kalmar med initiativet, får fram ett inkast nere vid AIK:s hörnflagga. Kastas långt Ingelsson men tas bort av AIK. Så där efter matchens första hörna, den är KFF:s. 

6 MIN: Hörnan nickas bort, Kalmar behåller den en stund innan Ofori vinner boll för AIK.

8 MIN: Farligt Kalmar - ett inlägg från höger och Jansson är nära att få en fot på den i AIK-boxen...

10 MIN: Ylätupa rundar Löfkvist, blir neddragen. Publiken vill se ett gult kort på Löfkvist och får sin vilja igenom. Frispark AIK ute vid vänsterkanten, ska lyftas in i KFF-boxen...

11 MIN: Frisparken tas undan men bollen till AIK-inkast. Skickas in i boxen men domaren blåser av - hands på Henok Goitom. 

13 MIN: Ny hörna Kalmar... Janosevic boxar och sedan kan Ofori rensa... 

15 MIN: Möjlig kontring AIK, men Silva väljer att lugna ned spelet...

17 MIN: Romario vinner boll, lättar fram den i djupet mot Jansson, men denne står offside.

19 MIN: Ofori vinner boll på ett elegant sätt, ser Goitom i djupled men passningen blir lite för brant. Hägg Johansson kommer ut snabbt på den. 

20 MIN: Silva med elegant Cruyff-dragning förbi sin spelare, sedan lägger han den mellan backar mot diagonallöpande Ylätupa, han skickar in den och alla tror det är hörna men bollen har studsat i retur på Ylätupa. Inspark Kalmar. 

22 MIN: Livsfarligt AIK! Ylätupa till vänster, skickar in den och Goitom hugger från nära håll, bollen tätt över! Hemmapubliken ropar på straff, får hörna. 

27 MIN: Ett litet uppehåll i liverapporteringen pga tekniska problem. Under den tiden hade Kalmar ett bra läge när ett vänsterinlägg sånär nådde fram till Fröling i boxen. 

28 MIN: Ylätupa till vänster, tar skott men inte mycket träff på den och den rullar långsamt utanför Hägg Johanssons vänstra stolpe. Inspark Kalmar. 

32 MIN: Nytt break pga teknikproblem, ber om ursäkt för detta. Det har hettat till med ganska upprörda känslor efter flera situationer. Viktor Elm nyss varnad för snack...

34 MIN: Asani till höger, lägger in den lågt, Hägg Johansson hinner ut och plockar precis framför Goitom.

36 MIN: Mycket fin aktion Goitom, tar sig förbi sin spelare och lurigt skott från strax utanför boxen, som Hägg Johansson får sträcka ut på. Därefter inlägg som Silva nickar i ovansidan av ribban.  

39 MIN: AIK har initiativet i matchen nu, Ofori och Larsson dominanta på mitten och Ylätupa ser väldigt pigg ut...

40 MIN: Silva på egen planhalva, lång svepare mot Goitom men lite för brant och Hägg Johansson först på den.

42 MIN: Frispark Kalmar till höger om AIK-boxen. Asani varnad i den situationen. Romario lyfter in frisparken men inga som helst problem för Janosevic. 

45 MIN: Hörna Kalmar... Johansson tar den. Fin hörna som landar på Aliti som står väldigt bra till. Men ingen träff med pannan. 

46 MIN: 3 minuters tillägg...

48 MIN: 1-0 AIK! Ylätupa... riktigt fin aktion, vinner boll i duell med Löfkvist, in i boxen, vänder bort Löfkvist, och skickar in bollen vid närmsta stolpen.

HALVTIDSPAUS: Ett pressat och skadefyllt AIK har kopplat grepp. Saku Ylätupa har haft ett rejält övertag på Henrik Löfkvist på sin kant och Ylätupa är matchens hittills stora behållning. Blir intressant att följa honom i år, 2019 blev ju ingen hit för den tidigare Ajax-spelaren. 

Dags för andra halvlek, byte i paus för AIK. Ofori tog sig åt låret i första halvlek, nu kan vi konstatera att han tvingas av. Enoch Kofi Adu in. 

46 MIN: Andra halvlek i gång, Adu in för Ofori i AIK...

52 MIN: Teknikproblem igen gör att vi ligger lite efter med liverapporteringen. Fortsatt 1-0 AIK...

55 MIN: Silva görs ned av Aliti på mittplan. Klarar sig undan med frispark AIK. 

56 MIN: Inlägg mot Jansson i AIK-boxen, men Tihi hinner först och bröstar hem bollen till Janosevic.

58 MIN: Ring håller på att ställa till det ordentligt på egen planhalva, Asani hugger på den men bollen rinner ut över sidlinjen innan han hinner fram. Annars hade det varit två mot en-läge för AIK. 

60 MIN: Fröling med nickskarv i djupet mot Sachpekidis men Karlsson löser den situationen föredömligt.

61 MIN: Frispark Kalmar, till vänster om AIK-boxen. Bra serve in och nick men den går långt utanför. 

62 MIN: 5 026 åskådare på Skytteholm ikväll. Knökfullt med andra ord.

64 MIN: Fröling mot Jansson, men offside... samtidigt byte på gång i AIK, Rashidi på g in. 

65 MIN: Rashidi in för Lindkvist.

66 MIN: Ylätupa nära att komma loss i boxen, hörna AIK...

67 MIN: Larsson slår hörnan långt, Asani på bortre men får ducka för att nicka och den går långt utanför.

68 MIN: Ytterst nära att Fröling hittar fram till Sachpekidis. Rätt avvägd passning där och Sachpekidis får friläge. 

69 MIN: Ring till vänster, inlägg som styrs och det är väldigt nära att Johansson når fram till den på bortre. Blir hörna som AIK kan ta bort efter lite om och men...

70 MIN: Ylätupa springer i djupet efter ett framstick Goitom... Hägg Johansson avvaktar och Ylätupa försöker lyfta över honom. För mycket fot under boll. Inspark Kalmar. 

71 MIN: 2-0 AIK! Ylätupa! Fantastiskt fin långboll i djupet av Asani, han är onside, Hägg Johansson kommer helt fel ut på den och Ylätupa rundar honom och rullar in den i öppet mål. 

73 MIN: Farligt Kalmar! Johansson till höger, inlägg mot Ingelsson som står helt fri i boxen, men han får ingen kanonträff och skottet rakt på Janosevic.

74 MIN: Efter KFF:s målchans så blir det gruff och gult kort på en i vardera lagt. Mets och Fröling. 

76 MIN: 2-1! Kalmar reducerar, Aliti. Efter långt inkast så skickar Löfkvist in bollen framför mål och Aliti trycker in den. 

78 MIN: Långt Kalmarinkast igen, den här gången får AIK bort bollen. Sedan blåser Al-Hakim av, Ylätupa fick en smäll mot huvudet. Men reser sig ganska snabbt, spelet igång igen. 

79 MIN: 3-1 AIK! Asani. Underbar djupledsboll av Adu, skär som kniv genom Kalmarsmör, Asani helt fri och han rullar kallt in bollen.

81 MIN: Nanne Bergstrand svarar med ett trippelbyte. Fröling, Jansson, Sachpekidis ut. Crona, Magnusson och Ahl-Holmström in.

81 MIN: Och AIK:s sista byte, Michel in för Silva

84 MIN: Inbytte Crona för Kalmar, drar till från distans. Bra fart i skottet men en bit över.

85 MIN: Rashidi rundar Johansson, eftersläng från Johansson som får syna ostskivan. Och frispark AIK som Larsson ska lyfta in i box.

86 MIN: Larsson försöker med en fräckis, dra till med ett skott mot närmsta. Men någon meter över.

88 MIN: Elm faller i AIK-boxen, KFF-spelarna vill ha straff. Får inte det. 

90 MIN: Slutminut nu, Kalmar ser tröttkört ut. Ingen större forcering utan AIK kontrollerar detta. 

91 MIN: 4 minuters tillägg...

92 MIN: Ytterst nära att Ahl-Holmström kan skjuta från nära håll i boxen, men Michel hinner fram och rensar för AIK precis när han ska trycka till. 

93 MIN: Inlägg Ingelsson men Janosevic greppar tryggt. 

94 MIN: Slutminut nu... 

94 MIN: Slut, 3-1 till AIK! 

Den här artikeln handlar om:
Allsvenskan 2019 / 2019
# LAG M V O F GA P
1 Djurgårdens IF 30 20 6 4 34 66
2 Malmö FF 30 19 8 3 40 65
3 Hammarby IF 30 20 5 5 37 65
4 AIK 30 19 5 6 23 62
5 IFK Norrköping 30 16 9 5 28 57
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 BK Häcken 30 14 7 9 15 49
7 IFK Göteborg 30 13 9 8 15 48
8 IF Elfsborg 30 11 10 9 -1 43
9 Örebro SK 30 9 6 15 -16 33
10 Helsingborgs IF 30 8 6 16 -20 30
11 IK Sirius FK 30 8 5 17 -17 29
12 Östersunds FK 30 5 10 15 -25 25
13 Falkenbergs FF 30 6 7 17 -37 25
14 Kalmar FF 30 4 11 15 -25 23
15 GIF Sundsvall 30 4 8 18 -19 20
16 AFC Eskilstuna 30 4 8 18 -32 20

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten