Sök
Allsvenskan

MFF "värst" under guldåren - Elfsborgs mardrömssiffror

Vissa lag drar på sig fler varningar än andra i allsvenskan. Men är det "bottenlagen" som alltid råkar mest illa ut?  Och hur ser det ut för det lag som blir mästare?
FotbollDirekt har tittat närmare på de fem senaste årens gula kort i allsvenskan.

Det finns "myter" och "sanningar" som brukar spridas hos både lagens representanter och supportrar i allsvenskan. Vissa påstår att "topplagen" är förfördelade och absolut inte blir beivrade lika många som "bottenlagen".

FotbollDirekts granskning visar dock att när Malmö FF vann SM-guld 2016 och 2017 tillhörde laget de mest varnade i hela serien. 2016 vann laget varningsligan och 2017 kom laget tvåa bakom AFC Eskilstuna.
Men MFF är dock undantaget. Övriga tre mästarlag mellan 2015-2019 har alla varit långt ifrån att vinna varningsligan. Och när IFK Norrköping vann allsvenskan 2015 var laget det fjärde minst varnade i allsvenskan. Dock vann en Norrköpingsspelare i form av Daniel Sjölund, varningsligan. 

Notabelt är dock att det lag som dragit på sig flest varningar mellan 2015-2019 är Elfsborg. Laget har dessutom haft spelare som vunnit eller varit topp två i varningsligan fyra av de fem åren vi har granskat. Under dessa år har laget varit som bäst på fjärde plats. De två senaste säsongerna har boråsarna dragit på sig 133 varningar, vilket är överlägset flest i allsvenskan. Tvåa är Östersund med 109 varningar. I varningsligan har Elfsborg placeringarna 1-1-4 under de tre senaste säsongerna. 

Det kan också vara lätt att "tro" att lag som hamnar på nedflyttningsplats drar på sig många varningar. Men det har snarare varit tvärtom. 2018 var Dalkurd det "snällaste" laget och 2016 var Gefle "näst snällast". 

Brott lönar sig alltså inte i allsvenskan, även om det också kan vara kostsamt att vara allt för snälla i sitt spel. 


2019
Flest varningar, spelare:

Simon Strand, Elfsborg 12
Juanjo, Gif Sundsvall 11
Jesper Karlström, Djurgården 9
Paulinho, Häcken 9
Per Frick, Elfsborg 8
Sebastian Larsson, AIK 8
Fidan Aliti, Kalmar FF 8
Godswill Ekpolo, Häcken 7
August Erlingmark, IFK Göteborg 7
Anel Rashkaj, AFC Eskilstuna 7
John Björkegren, Falkenberg 7
Karol Mets, AIK 7
Thomas Poppler Isherwood Östersund, 7

Varningar, lag:

Elfsborg 78
Östersund 59
BK Häcken 55
IFK Göteborg 55
Kalmar FF 55
Gif Sundsvall 54
Malmö FF 52
AFC Eskilstuna 50
AIK 49
Hammarby 49
Helsingborg 47
Sirius 45
Djurgården 44
Falkenberg 43
Örebro 34
IFK Norrköping 29


2018
Flest varningar, spelare:

Juanjo, Gif Sundsvall 10
Ibrahim Dresevic, Elfsborg 9
Samuel Holmén, Elfsborg 9
Jeppe Andersen, Hammarby 9
Alexander Faltsetas, BK Häcken 8
Markus Rosenberg, Malmö FF 8
Ludvig Öhman, Brommapojkarna 8
Johan Mårtensson, Örebro SK 7
Simon Thern, IFK Norrköping 7
Philip Haglund, Sirius, 7
Christopher Brandeborn, Brommapojkarna 7
Alexander Milosevic, AIK 7
Lasse Nielsen, Trelleborg 7
Nikola Djurdjic, Hammarby 7

Varningar, lag:
Elfsborg 55
Brommapojkarna 50
Östersund 50
Örebro 48
Djurgården 47
Hammarby 47
Sirius 46
AIK 45
Kalmar FF 45
Malmö FF 45
Trelleborg 45
IFK Norrköping 44
BK Häcken 43
IFK Göteborg 39
Gif Sundsvall 36
Dalkurd 30

2017
Flest varningar, spelare:

Jörgen Horn, Elfsborg 9
Ludwig Öhman, AFC 9
Anton Tinnerholm, MFF 9
Sebastian Eriksson, IFK Göteborg 9
Thomas Rogne, IFK Göteborg 8
Mohamed Buya Turay, AFC 7
Linus Wahlqvist, IFK Norrköping 7
Daryl Smylie, Jönköpings Södra 7
Anders Christiansen, Malmö FF 7
Kim Källström, Djurgården 7
Jesper Arvidsson, Sirius 7
Kim Skoglund, Sirius 7

Varningar, lag:
AFC Eskilstuna 68
Malmö FF 60
IFK Göteborg 57
Elfsborg 56
AIK 53
Sirius 52
Sundsvall 49
Jönköpings Södra 48
Örebro 48
BK Häcken 47
Östersund 47
Djurgården 46
Kalmar FF 44
Hammarby 43
Halmstad 39
IFK Norrköping 39

2016
Flest varningar, spelare:

Robert Åhman Persson, Örebro 11
Nordin Gerzic, Örebro 10
Daryl Smylie, Jönköpings Södra 9
Hakeem Araba, Falkenberg 9
Mohammed Abubakari, BK Häcken 9
Anton Wede, Helsingborg 8
Ebenezer Ofori, AIK 8
Arnor Smarason, Hammarby 7
Daniel Sjölund, IFK Norrköping 7
Emin Nouri, Kalmar FF 7
Johan Persson, Hammarby 7
Kari Arnason, Malmö FF 7
Oscar Lewicki, Malmö FF 7
Per Frick, Elsborg 7
Rasmus Schüller, BK Häcken 7
Sotirios Papagiannopoulos, Östersund 7
Matthew Rusike, Helsingborg 7

Varningar, lag:

Malmö FF 64
Falkenberg 59
Hammarby 59
AIK 58
Jönköpings Södra 58
BK Häcken 56
Elfsborg 53
Örebro 53
Helsingborg 51
IFK Göteborg 43
Kalmar FF 43
Djurgården 40
IFK Norrköping 35
Östersund 35
Gefle 30
Gif Sundsvall 28

2015
Flest varningar, spelare:

Daniel Sjölund, IFK Norrköping 9
Marcus Rohdén, Elfsborg 9
Eidur Sigurbjörnsson, Örebro 8
Johan Persson, Hammarby 8
Oscar Lewicki, Malmö FF 8
Astrit Ajdarevic, Örebro 7
Birkir Mar Saevarsson, Hammarby 7
Hakeem Araba, Falkenberg 7
Runar Sigurjonsson, Gif Sundsvall 7
Viktor Elm, Kalmar FF 7

Varningar, lag:
Malmö FF 66
Kalmar FF 54
BK Häcken 53
Helsingborg 51
AIK 50
Hammarby 50
Elfsborg 48
Åtvidaberg 45
Örebro 45
Halmstad 41
Falkenberg 39
IFK Göteborg 39
IFK Norrköping 38
Djurgården 36
Gif Sundsvall 34
Gefle 25

Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
tisdag 02 juni
19:00 Bröndby - SönderjyskE Superligaen
onsdag 03 juni
18:30 Hannover 96 - Dynamo Dresden Tyskland 2. Bundesliga
20:30 Werder Bremen - Eintracht Frankfurt Bundesliga
torsdag 04 juni
18:00 Duisburg Damer - Köln Damer Bundesliga Damer
fredag 05 juni
17:30 Kolding - Viborg Danmark 1st Division
18:30 Bochum - St Pauli Tyskland 2. Bundesliga
19:00 Skive - Vendsyssel FF Danmark 1st Division
20:00 FC Fredericia - Vejle Danmark 1st Division
20:30 SC Freiburg - Borussia M'gladbach Bundesliga
lördag 06 juni
13:00 FC Roskilde - Fremad Amager Danmark 1st Division
13:00 Wolfsburg Dam - Frankfurt Damer Bundesliga Damer
15:30 Bayer Leverkusen - Bayern München Bundesliga
15:30 Fortuna Düsseldorf - Hoffenheim Bundesliga
15:30 RB Leipzig - Paderborn Bundesliga
15:30 Eintracht Frankfurt - Mainz Bundesliga
18:30 Borussia Dortmund - Hertha Berlin Bundesliga
söndag 07 juni
13:30 Werder Bremen - Wolfsburg Bundesliga
14:00 Potsdam Damer - Bayern München Bundesliga Damer
15:30 Union Berlin - Schalke Bundesliga
17:00 AC Horsens - Bröndby Superligaen
17:00 FC Nordsjälland - FC Midtjylland Superligaen
17:00 Ålborg - AGF Århus Superligaen
18:00 Augsburg - FC Köln Bundesliga
måndag 08 juni
20:30 Hamburger SV - Holstein Kiel Tyskland 2. Bundesliga
tisdag 09 juni
20:45 Saarbrucken - Bayer Leverkusen Tyska cupen
onsdag 10 juni
18:00 SönderjyskE - AC Horsens Danska cupen
20:45 Ålborg - AGF Århus Danska cupen
Allsvenskan 2019 / 2019
# LAG M V O F GA P
1 Djurgårdens IF 30 20 6 4 34 66
2 Malmö FF 30 19 8 3 40 65
3 Hammarby IF 30 20 5 5 37 65
4 AIK 30 19 5 6 23 62
5 IFK Norrköping 30 16 9 5 28 57
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 BK Häcken 30 14 7 9 15 49
7 IFK Göteborg 30 13 9 8 15 48
8 IF Elfsborg 30 11 10 9 -1 43
9 Örebro SK 30 9 6 15 -16 33
10 Helsingborgs IF 30 8 6 16 -20 30
11 IK Sirius FK 30 8 5 17 -17 29
12 Östersunds FK 30 5 10 15 -25 25
13 Falkenbergs FF 30 6 7 17 -37 25
14 Kalmar FF 30 4 11 15 -25 23
15 GIF Sundsvall 30 4 8 18 -19 20
16 AFC Eskilstuna 30 4 8 18 -32 20

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten