Foto: Bildbyrån
Allsvenskan

FotbollDirekt: Här är våra allsvenska tips 2020

ANNONS

Nu har vi väntat länge nog.
Analyserat statistik. Vänt och vridit på varje lagdel och potentiell skyttekung.
Det är läge för FotbollDirekts redaktion att leverera allsvenska tips - och låta prestigekampen på redaktionen börja.
Är Patrick Ekwall en vassare tippare än Mathias Lühr? Kan nyhetsgrävaren Ola Gustavsson manövrera ut Lennart Sandahl?
Här är våra tips för allsvenskan 2020!

------

Mathias Lühr

1. Malmö FF
Det händer sällan att man missar tre SM-guld i rad. Med Toivonen som spets har allsvenskans tungviktare bredast och bäst trupp när galet schema ska spelas.

2. Hammarby IF
Den tydliga utmanaren till Malmö FF. Fler offensiva hot i truppen än man kan räkna. Men kan de stänga igen bättre bakåt i år?

3. AIK
Ny offensiv uppställning, och mycket unga spelare som bultar på dörren till speltid. Men räcker truppen till för en guldstrid med så tätt spelschema?

4. Djurgårdens IF
Regerande mästarna har tappat allsvenskans bäste 2019, Marcus Danielson och skyttekungen Buya Turay. Räcker då ej till för nytt guld.

5. IFK Norrköping
Gillar mycket med Peking, men inte turbulensen som störde under den låååånga försäsongen. Trupp och tränare äger dock hög kapacitet.

6. BK Häcken
Jag vill tippa Häcken högre varje säsong, men tröttnat och nu nöjer jag mig med en sjätteplats. Upp till bevis, liksom. En gång för alla.

7. IFK Göteborg
Tunga namn nämns och tunga namn hämtas också in. Men om Blåvitt ska lyfta känns det som om det är de yngre spännande talangerna som ska ta tunga kliv framåt.

8. IF Elfsborg
Något hände i Borås under hösten i fjol, något spännande. Mycket nyfiken på årets upplaga. Men fortfarande hänger frågetecken över tränare Thelin.

9. Kalmar FF
Det blir ingen dans kring de nedre strecken för ett mer harmonisk och ganska slagkraftigt Nanne-bygge. Istället ett uppbyggnadsår i mitten av tabellen.

10.Helsingborg
Turbulent och dålig ekonomi. What’s new i HIF? Jo, Olof Mellberg som tränare och en spännande trupp. Lugnet i klubben får skapas på planen.

11. Mjällby AIF
Gillade verkligen det jag såg av nykomlingen i cupens gruppspel. Respektlösa insatser. Dessutom svårslagna hemma på Strandvallen.

12. Sirius
Kommer balansera på slak lina hela säsong är min känsla. Finns dock allsvensk rutin i truppen som lär bli nyttig och viktig för överlevnad.

13. Varberg
Kommer vara ett underhållande lag att följa. Orädda och offensiva, fler lag kommer säkert bli överraskade och trepoängare kommer trilla in.

14. Örebro
Kanske orättvis negativt tips, ÖSK har alla möjligheter att (som vanligt) hamna i mitten av tabellen. Men följer en magkänsla här, rakt av.

15. Falkenberg
Truppen känns tunn, målvaktssidan extremt oklar. I ett tätt spelschema så är det verkligen svårt att se FFF överleva ännu en allsvensk säsong.

16. Östersund
Om man på Houdini-vis lyckas överleva ekonomisk, så är känslan att det sportsliga ändå kommer ta stryk av klubbens manövrar. Då åker ÖFK ut.

------

Patrick Ekwall

1. Hammarby
Rider vidare på vågen från 2019 med en spelidé som sitter. Ingen Djurdjic men en stor, stark och spännande trupp.

2. Malmö FF
Har bredaste truppen. Men många stora frågetecken? Upp till bevis för ny tränare, nytt spelsätt och en tid utan Rosenberg.

3. Häcken
Homogen trupp, mycket spetsegenskaper. Oerhört intressant och hög högsta nivå på nyförvärv och Daleho Irandust.

4. AIK
Ung, spännande och utvecklingsbar trupp. Måste hitta ny formel i sin spelidé. Hur länge orkar Henok Goitom bära laget?

5. Norrköping
Har en startelva i toppklass från målvakt och hela vägen framåt. Behöver uppvisa bättre stabilitet. 

6. Djurgården
Helt annan press på laget i år och allt måste klaffa perfekt i år igen för att försvara guldet. De har möjligheterna, men ingen Danielson längre och relativt tunn trupp.

7. Elfsborg
Ser klart intressant ut men om Jimmy Thelins filosofi ska ge avtryck längre upp i en tabell krävs det att den blir en aning mer effektiv. Ojämnt 2019, finns stor förbättringspotential nu,

8. IFK Göteborg
Svårtippat. Var i sina bästa stunder topp 3 förra året. Kan Paka Lagemyr komma tillbaka starkt, kan kan Jakob Johansson sätta standard, ska Robin Söder fortsätta vara lagets bästa målskytt?

9. Mjällby
Det finns en urkraft på Listerlandet som sitter i. Visade i cupspelet att de har den kraften. Kompetent trupp och svårslaget i Hällevik.

10. Helsingborg
Olof Mellberg har jobbat stenhårt med att sätta sin prägel och det har han lyckats med förut (BP). Blir taktiskt drillat. Svårslaget. Men har inte trupp nog för att hålla i längden.

11. Kalmar
Tryggheten är tillbaka när Nanne är tillbaka med lite old school-fotboll. Det kommer göra KFF gott men det är fortfarande en trupp som dansat kring nedflyttningsregioner under några år.

12. Varberg
Sett till resurser en given nedflyttningskandidat. Men här finns ett mod som Jocke Persson lyckats ingjuta. Risk för att de bli för naiva i slutändan, men kommer ställa till det för många.

13. Sirius
Får en del att jobba med. Känns relativt slätstruket på pappret och utan Philip Haglund måste någon annan kliva fram som pådrivare/målgörare. Vem då?

14. Östersund
Har i grunden en ganska bra allsvensk trupp, men hur många av de spelarna är kvar senare i höst? Finns ens klubben kvar då? 

15. Örebro SK
Har bytt ut stora delar av sitt lag och jag tror inte att det finns kapacitet nog för att hinna skapa något som är bra nog. Vare sig framåt eller bakåt.

16. Falkenberg
Det går inte att trolla med knäna hur länge som helst. Räddades av en osannolik spurt sista matcherna senast, lär inte ha råd att släppa ett försprång i år.

------

Ola Gustavsson

1. AIK
Om AIK kan undvika skador, är underdog-positionen egentligen en dröm för en klubb som AIK. Mixen av namn som bland andra Larsson, Sightorsson, Nabil varför inte Tihi - och överhuvudtaget ett nytänk kring spelmodell. Måste säga det, få med en sådan stark helhet och variation som AIK sitter på.

2. Malmö FF
Så otroligt jämnt detta. Hur bra blir Ola Toivonen och hur tillräckliga är Ahmedhodzic och Nalic i långa loppet så unga? Klart är att Tomasson måste ta MFF snäppet högre än i fjol för guld och för det så måste Toivonen komma upp i 15 mål. Inte alls omöjligt. Han blir som jag ser det nyckeln. 

3. Hammarby
Vilken otrolig effekt Hammarby sitter på. Men, nej, i längden  tror jag inte Bajen gör om den extrema fjolhösten. På grund av större förväntningar och osäkerheten kring Tankovic och hur mår viktige Simon Sandberg på sig? Khalili klass men långtidsskadad innan Hammarby - Paulinho också drabbad.

4. Djurgården
Tappat så väl på forwardssidan som defensivt. Nu är Berg minst på samma nivå som Danielson, bara svårt att se honom som så skadedrabbad han varit göra ens halva säsongen. För guld måste Dif göra två större signings. Tveksamt om detta händer. Dif dock homgent och ska kunna vara närmast bakom topptrion. 

5 IFK Norrköping
Haksabanovic klar. Stark affär men ändå inte topp-4. Frågan är hur Therns motivation är?, ser inte ut att förlänga. Men totalt sett starkt namnkapital i Fransson, Nyman, Pettersson, Haksabanovic och talanger som Khazeni, Johannesson och Abdulrasak. Jens Gustafsson en allsvenskans skickligaste lagbyggare. 

6. Häcken
Det att Paulinho har försvunnit behöver inte vara så negativt som många tror. Häcken behövt gå vidare. I grunden garanterar Alms ledarskap en hög lägstanivå. Så är det. Sedan finns ett nytt namn som Jasse Touminen och hordvis av talang i sådana som Wålemark och Youseff. Även mix äldre alá Friberg. 

7. IFK Göteborg.

IFK Göteborg gick över förväntningar i fjol. Ser snäppet sämre ut nu och en sådan som Yusuf på väg bort. Enormt viktigt med en derbyseger direkt mot Elfsborg och en överhuvudtaget bra start. Sedan måste-matcher mot Varberg och Mjällby. Känslan av att detta IFK måste komma rätt in i denna säsong. Annars...

8. Kalmar FF
Nanne Bergstrand tillbaka. Men inte bara det. Rasmus Elm och Stefan Larsson finns i ledningen. Kanske hela allsvenskans starkaste. KFF klarar nytt kontrakt med marginal. Viktor Elm och Israelsson blir viktiga.  Den förstnämnde en av alsvenskans bästa mittbackar. Sedan Nils Fröling och brasilianskt. Och så Nanne!

9. Östersund
Underskattade. Jag säger det. På pappret just nu - det är topp-10. Hann se hyfsat lovande ut innan cornakrisen slog till. Har kvalitet i många namn, det tillsammans med att vara helt förbisedda. Burchnalls träningar rapporteras se lovande ut. Fortsatt fin grundkvalite och så en egen Jordan. Ah, han är bra..

10. Elfsborg
Svårbedömda. Kan ha kapacitet för topp-6, men mycket är osäkert för ett Elfsborg. Jag är osäker. Det är mycket som är ungt, även om Elfsborg såg ut att ta steg under senare delen av förra säsongen. Osäker på om Jimmy Thelin är rätt för unga namn som Ndione, Kaib och Kouame? Och var finns den givne ledaren? 

11. Helsingborgs IF
De ekonomiska problemen må skymma men ett namn som Olof Mellberg borgar för mycket. Han har aldrig ännu misslyckats som tränare. Jag tror HIF kan sluta högre om sådana Andreas Granqvist, Rasmus Jönsson och Martin Olsson bevisar sig. Samt att nye talangen Armin Gigovic stannar (tveksamt). 

12. Mjällby
Vis av svenska cupen. Det är ju långt i från alltid cupen betyder så mycket för allsvenska säsongen. Men någonting säger mig att det gör det denna gång. Lantz spännande som tränare och bra målvakter, bra defensiv. Känns svårspelade. Nej, jag tror inte framgången mot Djurgården var tillfälligheter. 

13. Örebro
Oroande med så många mål förlorade genom Strandberg och Rogic. Inte heller säker på att Besara fortsatt har kvaliteten att göra större skillnad. Lahne på lån och Larsson kan behöva säljas. Gerzic fortsatt ett bra namn. Så det finns kvalité men ÖSK får mig ändå inte att känna någonting extra.

14. Sirius
Lite chansning. Så mycket erfarenhet som försvunnit i Haglund, Åhman-Persson och Arvidsson. Igboananike måste bara fungera. Men jag tror ändå Henrik Rydström och Ola Andersson räddar ännu ett allsvenskt kontrakt. Båda har varit med länge och vet så väl vad som krävs efter så många år.

15. Varberg
Tycker om Joakim Persson och man ska komma i håg att detta Varberg faktiskt slog MFF i en träningsmatch i februari. Visst långt i från säsong men både Persson och laget utstrålar någonting som lovar mer. Tror BoIS med lite tur kan ta några placeringar. Lägg där till ett helt okej gruppspel i cupen.

16. Falkenberg
Nu gick Falkenberg vidare till kvartsfinal i cupen, före Norrköping. Men totalt sett har jag svårt att se det här räcka till. Viktor Noring tyngsta nyförvärvet. Nej, det här räcker inte. 

------

Lennart Sandahl

1. Malmö
Tätt spelschema och ny framtidstro med Jon Dahl Tomassons mer offensiva fotboll. Ola Toivonen in och bäst ekonomi av alla i kristider. MFF missar helt enkelt inte guldet för tredje året i rad.

2. Djurgården
En klubb jag följt på nära håll under försäsongen. Egentligen är det bara mittbacksfrågan som gör mig lite osäker - annars ska (vältränade) DIF vara med i guldracet igen. Spännande nyförvärv i Holmberg och Banda. Kujovic skytteligavinnare?

3. Hammarby
Får vi se Zlatan ta på sig Bajentröjan? Då kan det mycket väl bli guld. Annars känner jag ändå att den lite väl offensiva fotbollen kommer straffa sig för många gånger för att det ska räcka hela vägen. Djurdjic tungt tapp.

4. AIK
"Gnaget" har ett våldsamt starkt innermittfält med Larsson och Ofori. Det blir viktigt att hålla dem friska och krya. Annars många spännande unga namn som kan slå igenom samt Nabil Bahoui och Kolbeinn Sigthorsson (?) tillbaka. Tror AIK får en nytändning.

5. IFK Norrköping
Som alltid en spännande trupp. Viktigt att Haksabanovic blev kvar. Känslan är att Thern är på väg bort och lite för många andra frågetecken för en högre placering.

6. IFK Göteborg
Får Blåvitt allt att stämma och landar ytterligare spännande förvärv i sommar, samtidigt som man får behålla alla, ja då kan det gå ännu bättre. Men inför allsvensk start får man nöja sig med en sjätteplats.

7. Häcken
Stark trupp, men svag mentalitet? Ja, det har gång på gång visat sig att Häcken inte vinner tillräckligt med poäng mot topplagen. Trots ett spännande lag så tror jag den trenden håller i sig.

8. Elfsborg
Jimmy Thelin tycks ha fått omklädningsrummet att fungera och hösten 2019 samt cupspelet lovade gott. Samtidigt ska det mycket till ändå om Elfsborg kommer före lagen jag har ovanför.

9. Helsingborg
Ekonomiskt strul, javisst. Men å andra sidan glömmer man lätt vilken intressant trupp HIF sitter på. Mellberg har fått en hel försäsong med laget och kan man bara slippa sälja av alla talanger kan det gå fint i år.

10. Mjällby
Sett till sina förutsättningar har Mjällby gjort en urstark silly season. Batanero, Björkander, Moro, Sabovic, Ogbu och Tamimi är bara några intressanta namn. Nytt kontrakt!

11. Örebro
Nahir Besara var en ruggigt tung värvning för ÖSK inför säsongsstart. Med honom i laget tror jag att kompetente Axel Kjäll har det han behöver för en hyggligt stabil placering 2020.

12. Kalmar
Ett lag jag är otroligt osäker på. Samtidigt har KFF släppt fram en rad talanger som bör kunna ta ännu större ansvar i år. Nanne Bergstrand är en tränare som brukar garantera en rätt hög lägstanivå.

13. Sirius
Kommer närmre och närmre nedflyttning varje år känns det som. Upp till bevis för Henrik Rydström nu - som fått in några intressanta nyförvärv i Igboananike, Girmai Netebay och Sugita.

14. Falkenberg
En eloge till Hasse Eklund för att han ens står här återigen med Falkenberg i allsvenskan. Samtidigt kan inte ens han trolla med den budgeten varje år. Jag tror på negativ kvalplats.

15. Östersunds FK
Sett till truppen så har man det bättre ställt än Falkenberg och kanske till och med Sirius. Men med den totalt havererade ekonomin så kan jag inte se hur ÖFK ska undvika att sälja det som säljas går i sommar. Något som kommer straffa sig rent sportsligt.

16. Varberg
Hatten av till Jocke Persson som tog upp Varberg med ett gäng gamla division 1-3-spelare. Samtidigt tappade man flera av de bästa inför i år. Jag tror det blir svårt att gneta till sig poäng i allsvenskan med den truppen. Respass tillbaka till Superettan.

------

Anton Zetterman 

1. Malmö FF
Klart bredast trupp, vilket borde bli så mycket mer avgörande i år än någonsin tidigare. Toivonen kommer infria förväntningarna, ser inget annat. 

2.Hammarby
Bästa offensiven i serien, kommer blåsa över många lag. Potential för nytt målrekord. Bredd i backlinjen enda frågetecknet.

3. AIK
Tycker AIK ser mer intressanta ut än på länge, spännande talanger på väg upp och klassvärvning i Ofori. Bonus-”värvningar” i Sighthorsson och Bahoui.

4. Djurgården
Samkörda, fått behålla många. Får man tillbaka Danielson är det en annan femma men blir det inte så... tyngsta tappet i allsvenskan. Samtidigt ser toppkonkurrenterna vassare ut i år.

5. IFK Göteborg
Fick mycket på plats ifjol och starkare trupp i år, bra mix av rutin och talang. Yusuf mot stort genombrott i år tror jag.

6. Elfsborg
Flera spelare som jag tror kan breaka ordentligt i år, inte minst Jesper Karlsson. Kändes som de var på väg att få ihop det redan ifjol.

7. IFK Norrköping
Betydelsefullt att klubben löste Haksabanovic. Spelar stor roll. Har kanske mest spännande talangen i hela allsvenskan i Bergmann Johanesson. Men också tunga tapp, inte minst Holmberg.

8. Häcken
Paulinho ut men ny intressant duo in i Söderlund och Tuominen. Sexa i fjol, tror det blir lite sämre i år.

9. Örebro
Brukar sluta ungefär här, tycker ändå att de ser mer intressanta ut än på ett bra tag. Besara stark värvning och Larsson grymt spännande. Bättre än tidigare men så också många andra lag, blir mitten igen.

10. Kalmar
Många yngre namn som kan breaka, kan de få flera att blomma samtidigt blir det bra. Israelsson viktig pjäs in.

11. Mjällby
Såg riktigt bra ut i cupen, såg ut som ett lag som fått ihop väldigt mycket. Och på det årets starkaste ”surprise-värvning” i Batanero.  

12. Varberg
Många spännande namn här som inte fått visa upp sig i allsvenskan ännu men definitivt håller allsvensk klass. Tror man klarar sig kvar.

13. Helsingborg
Lägger man ekonomin åt sidan så är det på papperet en trupp som bör hålla laget kvar i allsvenskan. Men oklar situation, precis som för ett annat lag som jag tippat på 15:e plats.

14. Sirius
Finns potential i Sirius, gillar spelare som Lundholm. Men tyvärr också skadebenägna spelare och det blir en tuff säsong med så tajt schema.

15. Östersund
Finns de kvar som klubb året ut? Hade man satt allt det ekonomiska åt sidan så ser jag inte ÖFK som nedflyttningskandidat, så usel är inte truppen. Finns bra spelare i alla lagdelar. Men klart att allt runtomkring påverkar.

16.Falkenberg
Hankade sig kvar i fjol men tror inte det räcker i år. Tveksam till målvaktsläget och inga större namn in, tungt ansvar offensivt på Kizito. 

------

Mats Jonsson  

1. BK Häcken
Tappat Paulinho men fått in något ännu bättre. Det Tuominen och Söderlund visade i cupen räckte för att övertyga mig om att Häcken är guldkandidat. Har dessutom i Abrahamsson seriens bäste målvakt.

2. Malmö FF
Isaac Kiese Thelin är inte Markus Rosenberg. Långt därifrån. Med en ny tränare som inte har något imponerande CV som huvudtränare tror jag det blir en andraplats - i bästa fall.

3. Hammarby
Alla pusselbitar är egentligen på plats. Nu gäller det bara att se vad det finns för vinnarskallar hos Hammarby och där känns det sämre på den fronten. 

4. Djurgården
Alla lag vill slå regerande mästarlaget. Mätta efter SM-guldet? Den här säsongen lär nog heller inte Tommi Vaiho spela långt över sin egentliga kapacitet, vilket han gjorde förra säsongen.

5. AIK
Ordinarie startelva håller hög allsvensk klass. Tunnare bakom. Skadekänslig trupp och hur mycket behöver "farbröderna" Karlsson, Larsson och Goitom vila på grund av det täta spelschemat?

6. IFK Norrköping
Tappat Kalle Holmberg, vilket kan bli ett tyngre tapp än vad många tror. Vem eller vilka ska hjälpa Nyman med målskyttet? Det vill till att Isak Pettersson fortsätter storspela!

7. IFK Göteborg
Samma känsla som AIK - skadekänslig trupp och tunt bakom startelvan. Även om laget gjort ett par nyförvärv i Johansson, Bjärsmyr och Farnerud känns det som om det behövts något mer.

8. Elfsborg
Satsar ungt. Samuel Holmén, 35 och Johan Larsson, 30, är äldst i truppen. Och hur bra är nye målvakten? Jimmy Thelin lär få en ny svettig säsong...

9. Mjällby
Lär vara den nykomling som placerar sig bäst. Till skillnad från Varberg finns här några goda nyförvärv i Batanero, Agardius och Moro. Mjällby tillbaka för att sätta avtryck direkt!

10. Örebro
En trupp som spretar åt många håll som saknar en utpräglad målgörare. Och nu börjar det bli dags för Axel Kjäll att leverera bättre än 9 - 11:e platser. Men inte i år heller.

11. Helsingborg
Duglig trupp, där det största frågetecknet finns mellan stolparna. En ny stabil målvakt borde ha varit överst på Olof Mellbergs önskelista. Rasmus Jönssons målform?

12. Östersund
Allt hänger egentligen på hur länge Jordan Kadiri kommer att stanna. Burchnall har gjort det bra med det material han haft tillgång till och det såg lovande ut under svenska cupen.

13. Falkenberg
Inga superförstärkningar men heller inga svåra spelartapp. Tränaren Hans Eklund är bra att få ut det bästa ur materialet. Falkenberg allsvenskt även 2021.

14. Kalmar FF
Nanne Bergstrand är tillbaka men truppen som helhet ser knappast bättre ut denna säsong än förra. Tvärtom nästan. Nils Fröling lovande men skulle behöva en rejäl spjutspets.

15. Sirius
Försvaret känns tunt. Målvaktssidan likaså. Har tappat rutinerade pjäser som Haglund, Åhman-Persson och Arvidsson. Upp till bevis för Henrik Rydströms skicklighet som tränare. Jag är skeptisk.

16. Varbergs BoIS
Har bara två utespelare med allsvenska meriter. Inte ens profilstarke tränaren Joakim Persson kommer att kunna rädda upp det här. Borde åtminstone slå Billingsfors i maratontabellen.

------

Linus Sunnervik

1. Malmö FF
Småstökig försäsong. Men vrid och vänd på faktorer som täta matcher, truppsammansättning, motivation och rutin. Omöjligt att inte välja Malmö FF som guldfavorit.

2. AIK
Ska genomgå en fotbollsideologisk revolution till 2020 – men blir skillnaden på planen så stor? Drömvärvningen av Ebenezer Ofori kommer att lösa upp många knutar.

3. Hammarby
Kliver in i en säsong som plötslig guldkandidat. Med ett ständigt pågående Zlatan-buzz. Täcker nyförvärven av lirare förlusten av vinnarskallen och presspel-härföraren Djurdjic? 

4. Djurgården
Visade upp en försvarsmässig hönsgård mot Brann, Sandviken och Mjällby. Går nu dessutom in i allsvenskan utan Danielson. Återfinns balansen defensivt finns guldchans igen.

5. IFK Göteborg
Går igenom en utvecklingsfas som, efter Hammarby, pekar i mest positiv riktning i allsvenskan. Fem-sex spelare är redo att explodera. Slåss om Europaspel – om man löser mittbacksfrågan.

6. IFK Norrköping
Turbulensen på styrelsenivå har lagt sig. Känslan är att Peking står inför lite av ett vägval i år. Kan ”Totte” Nyman få vara skadefri? Sead Haksabanovic kvar, vilket ökar lagets chanser.

7. Häcken
Har en synnerligen stabil centrallinje och bedöms vara vinnare på tomma läktare. Sviker, år efter år, i avgörande matcher. Frågan är hur den något ålderstigna truppen klarar tätt schema.

8. Örebro
En svårbedömd trupp med en spännande offensiv i Besara, Mehmeti, Lahne och Jake Larsson som genombrottsman. Tomma läktare = plötslig hemmafördel utan 08-lagens bortaföje.

9. Elfsborg
Mycket ovälkommet bakslag med Heltne Nilsens skada som kan bli dyrbar. Är inne i mindre generationsväxling. Spännande att följa Jesper Karlssons genombrott.

10. Mjällby
Visade upp ett respektlöst och tryggt grundspel i cupen. Kloka värvningar i Björkander, Batanero och Moro. Kommer bli en obehaglig överraskning – åtminstone inledningsvis.

11. Kalmar
Ekonomin är nära att slå i botten. Truppen är fortsatt tunn med undantag för Elm, Fröling, Romario och Hägg Johansson. En pånyttfödd Nanne Bergstrand är ljuset i tunneln.

12. Helsingborg
Även för Helsingborg väntar ett ekonomiskt katastrofår – en stämning som kan sprida sig till planen. Glädjande att Rasmus Jönsson är tillbaka. Vad händer om Granqvist går sönder?

13. Sirius
Spännande säsong där vi kommer börja se konturerna av Henrik Rydströms bygge. Sam Lundholm kommer återigen att få bära offensiven så länge han är skadefri.

14. Falkenberg
Har en samspelt trupp och en stor rutin från tidigare år av situationen om att slåss runt kvalstrecket. Stort frågetecken för målvaktsfronten med Tim Erlandssons skada.

15. Varberg
Kliver in i allsvenskan utan att budgetera för att stanna, vilket på något sätt minskar pressen. Tränare Joakim Persson har visat att mirakel går att uträtta. Kommer säkert blixtra till – men i hur många matcher? 

16. Östersunds FK
Mycket pekar på att ÖFK får slutföra säsongen men att man riskerar degradering på grund av ekonomin efter säsongen. Sportsligt sett känns ÖFK som en slagpåse 2020. 

Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
torsdag 28 mars
18:45 Barcelona - Brann UEFA Champions League, damer
19:00 Orebro W - Norrköping Träningsmatch, damer
21:00 PSG - Häcken UEFA Champions League, damer
fredag 29 mars
13:00 Lund - Rosengård Ettan södra
13:30 Bristol C - Leicester Championship
14:00 Torn - Torslanda IK Ettan södra
14:00 Vasalund - Karlbergs BK Ettan norra
15:00 Falkenberg - FC Trollhättan Ettan södra
16:00 Wrexham - Mansfield League Two
16:00 Karlstad - Täby Ettan norra
16:00 Norwich - Plymouth Championship
18:30 Köge - Kolding Danska ligan, damer
18:30 Blackburn - Ipswich Championship
19:00 Silkeborg - Fredericia Danska cupen
20:45 Ayr - Airdrieonians Skottland Championship
21:00 Cadiz - Granada La Liga
21:00 Watford - Leeds Championship
lördag 30 mars
12:00 Stocksund - Friska Viljor FC Ettan norra
12:30 Napoli - Atalanta Serie A
13:00 Gif Sundsvall - Östersund Superettan
13:00 Kaiserslautern - Fortuna Düsseldorf 2. Bundesliga
13:00 Örebro Syrianska - Stockholm Internazionale Ettan norra
13:00 Eintracht Braunschweig - Elversberg 2. Bundesliga
13:00 Kiel - Hansa Rostock 2. Bundesliga
13:00 Eskilsminne - Tvååker Ettan södra
13:00 Wolfsburg - Essen Tyska cupen
13:30 Newcastle - West Ham Premier League
13:30 Liverpool - Manchester C Women’s Super League
14:00 Getafe - Sevilla La Liga
14:00 Nordsjælland - Bröndby Danska ligan, damer
15:00 Norrköping - Malmö Allsvenskan
15:00 Juventus - Fiorentina Serie A, damer
15:00 Fortuna Hjörring - Århus Danska ligan, damer
15:00 Torino - Monza Serie A
15:00 Örgryte - Utsikten Superettan
15:00 Genoa - Frosinone Serie A
15:30 Leipzig - Mainz Bundesliga
15:30 Bayer Leverkusen - Hoffenheim Bundesliga
15:30 Eintracht Frankfurt - Union Berlin Bundesliga
15:30 Werder Bremen - Wolfsburg Bundesliga
15:30 Borussia M'gladbach - Freiburg Bundesliga
16:00 Nordic United - AFC Eskilstuna Ettan norra
16:00 Chelsea - Burnley Premier League
16:00 Jönköping - Olympic Ettan södra
16:00 Oskarshamns AIK - Ljungskile Ettan södra
16:00 Bournemouth - Everton Premier League
16:00 Tottenham - Luton Premier League
16:00 Nottingham - Crystal Palace Premier League
16:00 Sheffield U - Fulham Premier League
16:15 Almeria - Osasuna La Liga
16:30 Ålborg - SönderjyskE Danmark Division 1
18:00 Lazio - Juventus Serie A
18:30 Valencia - Mallorca La Liga
18:30 Bayern München - Borussia Dortmund Bundesliga
18:30 Gijon - Racing Santander LaLiga2
18:30 Aston Villa - Wolverhampton Premier League
20:30 Kansas City - Angel City Women USA NWSL Women
20:30 Hertha Berlin - Nürnberg 2. Bundesliga
20:45 Fiorentina - Milan Serie A
21:00 Brentford - Manchester U Premier League
21:00 Barcelona - Las Palmas La Liga
söndag 31 mars
13:00 Livingston - Celtic Skottland Premiership
13:30 St Pauli - Paderborn 2. Bundesliga
13:30 Schalke - Karlsruhe 2. Bundesliga
13:30 Magdeburg - Hannover 2. Bundesliga
13:30 Greuther Furth - Hamburg 2. Bundesliga
13:30 Wehen - Osnabrück 2. Bundesliga
14:00 Hammarby - Kalmar Allsvenskan
14:00 Gais - Brommapojkarna Allsvenskan
14:00 Helsingör - Naestved Danmark Division 1
14:00 Piteå - Assyriska FF Ettan norra
14:00 Celta Vigo - Rayo Vallecano La Liga
14:30 Sollentuna - Umeå Ettan norra
14:30 Feyenoord - Utrecht Eredivisie
15:00 Trelleborgs FF - Oddevold Superettan
15:00 Liverpool - Brighton Premier League
15:00 Landskrona - Sandvikens IF Superettan
15:30 Augsburg - Köln Bundesliga
15:45 Bayern München - Eintracht Frankfurt Tyska cupen
16:00 Ängelholm - Norrby Ettan södra
16:00 Onsala - Ariana Ettan södra
16:00 Viborg - Hvidovre Superligaen
16:00 Arsenal - Chelsea Women's League Cup
16:15 Girona - Real Betis La Liga
16:30 Häcken - Mjällby Allsvenskan
17:30 Manchester C - Arsenal Premier League
17:30 Stuttgart - Heidenheim Bundesliga
18:30 Alaves - Real Sociedad La Liga
19:30 Bochum - Darmstadt Bundesliga
21:00 Real Madrid - Athletic Bilbao La Liga
måndag 01 april
12:30 Bologna - Salernitana Serie A
13:00 Örebro - Skövde AIK Superettan
13:00 Gefle - Helsingborg Superettan
13:00 Karlstad - Hammarby TFF Ettan norra
13:30 Leicester - Norwich Championship
14:00 Köpenhamn - Bröndby Superligaen
14:00 IFK Göteborg - Djurgården Allsvenskan
14:00 Sirius - Halmstad Allsvenskan
14:00 Hilleröd - B93 Köpenhamn Danmark Division 1
15:00 Brage - Varbergs BoIS Superettan
15:00 Hobro - Kolding Danmark Division 1
15:00 Cagliari - Verona Serie A
15:00 Sassuolo - Udinese Serie A
15:00 Köge - Horsens Danmark Division 1
16:00 Coventry - Cardiff Championship
16:00 Stoke - Huddersfield Championship
16:30 Elfsborg - Värnamo Allsvenskan
16:30 AIK - Västerås SK Allsvenskan
18:00 Silkeborg - Århus Superligaen
18:00 Lecce - Roma Serie A
18:30 Ipswich - Southampton Championship
20:45 Inter - Empoli Serie A
21:00 Villarreal - Atletico Madrid La Liga
21:00 Leeds - Hull Championship
tisdag 02 april
18:30 Fredericia - Vendsyssel Danmark Division 1
19:00 Öster - Degerfors Superettan
19:00 Odense - Vejle Superligaen
20:00 Manchester City U18 - Bristol City U18 England FA Ungdomscup
20:30 Newcastle - Everton Premier League
20:30 Nottingham - Fulham Premier League
20:45 Saarbrucken - Kaiserslautern Tyska cupen
20:45 Bournemouth - Crystal Palace Premier League
20:45 Burnley - Wolverhampton Premier League
21:00 Juventus - Lazio Italienska Cupen
21:00 Portsmouth - Derby League One
21:15 West Ham - Tottenham Premier League
21:45 Benfica - Sporting Lissabon Taca de Portugal
onsdag 03 april
20:30 Arsenal - Luton Premier League
20:30 Brentford - Brighton Premier League
20:45 Bayer Leverkusen - Fortuna Düsseldorf Tyska cupen
21:00 Fiorentina - Atalanta Italienska Cupen
21:15 Manchester C - Aston Villa Premier League
torsdag 04 april
20:00 Granada - Valencia La Liga
20:00 Leeds U18 - Millwal U18 England FA Ungdomscup
20:30 Liverpool - Sheffield U Premier League
21:00 Ajax - Go Ahead Eagles Eredivisie
21:15 Chelsea - Manchester U Premier League
Allsvenskan
# LAG M V O F GA P
1 Malmö FF 30 20 4 6 35 64
2 IF Elfsborg 30 20 4 6 33 64
3 BK Häcken 30 18 3 9 30 57
4 Djurgårdens IF 30 15 5 10 5 50
5 IFK Värnamo 30 14 3 13 3 45
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 Kalmar FF 30 13 6 11 -5 45
7 Hammarby IF 30 11 11 8 2 44
8 IK Sirius 30 12 6 12 7 42
9 IFK Norrköping 30 12 5 13 0 41
10 Mjällby AIF 30 12 5 13 -2 41
11 AIK 30 9 9 12 -4 36
12 Halmstads BK 30 9 9 12 -14 36
13 IFK Göteborg 30 8 10 12 -4 34
14 IF Brommapojkarna 30 10 3 17 -13 33
15 Degerfors IF 30 7 5 18 -32 26
16 Varbergs BoIS 30 3 6 21 -41 15