Dramatiken på Gamla Ullevi - Blåvitt-seger efter omdiskuterat mål

FD liverapporterade matchen mellan IFK Göteborg - AIK. Göteborg tog alla tre poäng efter ett sent mål i minut 92. En ganska chansfattig match med två bra försvarsspel som stängde ytor och passningsmöjligheter, men där Göteborg gick för en slutforcering som gav ett positivt resultat för deras del.

Inför matchen har hemmalaget IFK Göteborg tagit totalt fem poäng genom att ha vunnit enbart en match, kryssat två och förlorat en. Blåvitt har också gjort sex mål, vilket är också lika många mål som de har släppt in. Detta gör att Göteborg ligger i nuläget på en nionde plats i tabellen. Gästerna AIK har tagit totalt sju poäng genom att ha vunnit två matcher, kryssat en och förlorat en. Stockholmarna har gjort sju mål och släppt in sex. Gnaget ligger i nuläget på en fjärde plats i tabellen.

FD kommer också att rapportera om höjdpunkterna i matcherna mellan Hammarby IF - Varbergs BoIS FC, Helsingborgs IF - Mjälby AIF samt Örebro SK - BK Häcken.

Matchsstart 19.00

Kvällens matcher:

IFK Göteborg - AIK: 1-0 (0-0)

Hammarby IF - Varbergs BoIS FC: 1-0 (1-0)

Helsingborgs IF - Mjälby AIF: 0-1 (0-0)

Örebro SK - BK Häcken: 0-0 (0-0)

Kvällens startelvor:

IFK Göteborg: Anestis - Jallow - Bjärsmyr - Calisir - Wernersson - Abdullahi - Erlingmark - Sana - Karlsson Lagermyr - Kharasishvilli - Aiesh

Avbytare: Amos, Tolinsson, Titi, Abraham, Farnerud, Alexandersson, Holm

AIK: Haugaard - Tihi - Granli - Mets - Hussein - Larsson - Ofori - Kahl - Abraham - Sigthorsson - Strannegård

Avbytare: Janosevic, Dimitriadis, Adu, Silva, Ylätupa, Asani, Goitom

Hammarby IF: Ousted - Sandberg - Björklund - Fällman - Widgren - Kacaniklic - Sher - Khalili - Tankovic - Paulihno - Ludwigsson

Avbytare: Blazevic, Bojanic, Khalili, Andersen, Rodic, Söderström, De Brito

Varbergs BoIS FC: Strömberg - Lindner - Modig - Zackrisson - Liljenbäck - Le Roux - Windbo - Fofana - Ayer - Aliev - Matthews

Avbytare: Svensson, Birkfeldt, Samuell, Cronvall, Norlin, Nanasi, Sadiku

Helsingborgs IF: Lindergaard - Dozi - Widell - Olsson - Eriksson - Gigovic - Abubakari - Diskerud - Jönsson - Olsen - van den Hurk

Avbytare: Joelsson, Randrup, Gero, Svensson, Figueroa, Sjöberg, Timossi Andersson

Mjälby AIF: Johansson - Löfgren - Björkander - Argardius - Nilsson - Gustafsson - Batanero - Jeahze - Löfquist - Moro - Sabovic

Avbytare: Eriksson, Watson, Bergström, Tamimi, Petersson, Gustavsson, Ogbu

Örebro SK: Jansson - Granlund - Almebäck - Larsen - Wright - Larsson - Mårtensson - Gerzic - Lahne - Besara - Björndahl

Avbytare: Leijon, Brorsson, Hjertstrand, Collander, Mehmeti, Seger, Book, Amin, Ali

BK Häcken: Abrahamsson - Andersson - Toivio - Lindgren - Zuta - Faltsetas - Tuominen - Berggren - Irandust - Söderlund - Bengtsson

Avbytare: Ursin Rasheed, Ekpolo, Yasin, Friberg, Maric, Youssef, Wålemark

Här börjar FD:s liverapportering:

1 MIN: Där sparkas rivalmötet igång. AIK startar alltså med fem(!) spelare som är tjugo år eller yngre. Intressant att se hur de kan tackla Poya Asbaghis Göteborg. Sen ändring för AIK. Jacob Haugaard har tvingats att kasta in handuken. Janosevic startar istället.

3 MIN: Farligt läge för Blåvitt när Yusuf blir frispelad, men får inte till första touchen.

8 MIN: Efter första sju minuterna är det ett högt matchtempo, där båda lagen försöker gå framåt och skapa något.

15 MIN: Kan meddela att Örebro - Häcken har hittills varit en fartfylld tillställning där Jack Lahne har haft matchens bästa chans i nuläget.

15 MIN: Första kvarten har gått på Gamla Ullevi, och matchtempo har lugnat ner sig en aning.

20 MIN: Anestis håller på att göra en riktig tavla när han försöker skjuta över Abraham men träffar istället Abrahams huvud och bollen är nära att styras in. Sekvensen efter testar Abraham målvakten igen men Anestis styr bollen ut till en resultatlös hörna.

24 MIN: Gästerna börjar mer och mer nu att ta över kontrollen av matchen.

30 MIN: Första tredjedelen av matchen har gått nu. Ganska chansfattig halvtimme som började i ett högt tempo som nu har lugnat ner sig en aning. Abraham har testat Anestis ett par gånger nu. Samtidigt har Hammarby har tagit ledningen mot Varberg på Tele 2 arena. Ludwigson gör det, vilket också blir sitt första mål i allsvenskan denna säsong.

36 MIN: Kharaishvili får en jättechans! Han försöker med en "fräckis" och chippa den över Janosevic i AIK-målet, men får ingen höjd på bollen och Janosevic kan plocka den enkelt.

HALVTID: Paus i Göteborg och de resterande matcherna. En halvlek som började ganska bra men lugnat ner sig. AIK hade första halvan medan Göteborg hade den andra, där bland annat Kharaishvili fick ett friläge som han brände på ett nonchalant sätt.

47 MIN: Mjälby har tagit ledningen mot Helsingborg borta. Målskyttet står Moro för.

46 MIN: Där blåser domaren igång andra halvlek på Ullevi. Byte för AIK. Ut går Sigthorsson och Ofori som ersätts av Henok Goitom och Saku Ylätupa.

51 MIN: Aiesh har börjat den andra halvleken väldigt bra. Tvingade fram ett gult kort på AIK-backen Granli, och har dribblat sig loss flera gånger på mittfältet. Göteborg har i nuläget kontrollen på matchen.

60 MIN: AIK har nu kommit in mer i matchen och försöker gå framåt. Blåvitt möter dock upp detta med ett bra försvarsspel.

67 MIN: Chansfattigt på Ullevi. Båda lagen försöker forcera fram chanser men det är ett tight och kompakt försvarsspel från båda sidor.

73 MIN: Abraham testar Anestis återigen, efter en felpass från Blåvitt på mittplan och AIK kontrade snabbt. Det blir egentligen inte jättefarligt då skottet gick rakt på Göteborgs-målvakten.

74 MIN: AIK gör också ett byte. Tom Strannegård utgår och ersätt av Stefan Silva.

76 MIN: Jättenära för Blåvitt! Aiesh får bollen vid utkanten av straffområdet och lägger in den centralt där Holm kommer farande och är sånär att få en tå på bollen.

80 MIN: Asani och Dimitriadis byts in för AIK, istället för Kahl och Granli.

84 MIN: Anestis nära att göra bort sig igen när han skjuter bollen på Abraham. Han räddar dock upp situationen efter.

86 MIN: Nytt jätteläge för Göteborg. Det är Erlingmark som kommer upp väldigt fint på en hörna, men nickar den tätt över. Samtidigt är det slut mellan Örebro - Häcken, som slutade 0-0.

90 MIN: Slut i Helsingborg. Mjälby vinner den matchen med 1-0. På Ullevi är det fyra minuter stopptid som återstår av matchen.

92 MIN: MÅL! Blåvitt gör 1-0 i  minut 92! Holm är sist på den på bollen med en liten touch. Tveksamt agerande av Janosevic i målet.

SLUT: Göteborg vinner hemma på Ullevi efter stor dramatik då Göteborg satte segermålet på stopptid.