Svenska cupen

JUST NU: Tungviktsmöte i cupfinalen - Blåvitt mot MFF

ANNONS
FotbollDirekt liverapporterade svenska cupsemifinalerna, IF Elfsborg mot IFK Göteborg och Mjällby AIF mot Malmö FF. Blåvitt vann med 1-0 efter att Victor Wernersson gjorde mål i förlängningen. Malmö slog ut Mjällby på straffar (4-2 till Malmö). Finalen blir ett riktigt tungviktsmöte mellan ettan och tvåan i maratontabellen. Matchen kommer att spelas torsdagen den 30:e juli på Gamla Ullevi i Göteborg.

Dags för semifinaler! Vi kommer liverapportera bägge matcherna, där den första är Elfsborg-IFK Göteborg. Startelvorna är presenterade, ni ser dem nedan.

Vi kan konstatera att Victor Wernersson får starta i Blåvitt. Wernersson som under uppmärksammade former blev klar för belgiska Mechelen i veckan (ni känner säkert till storyn).

Matcher:

IF Elfsborg - IFK Göteborg : 0-1 (0-0)

Mjällby AIF - Malmö FF: 2-4 (efter straffar) (0-0)

Matchstart: 17:45

Kvällens startelvor:

Elfsborg: Rönning - Larsson - Väisänen - Okumu, Strand - Gojani - Holst - Olsson - Alm - Karlsson - Frick

Avbytare: Dyngeland (mv), Henriksson, Sivert, Holmén, Bernhardsson, Ondrejka, Ndione.

IFK Göteborg: Anestis - Jallow - Calisir - Bjärsmyr - Wernersson - Yusuf - Sana - Erlingmark - Kharaishvili - Aiesh - Abraham.

Avbytare: Amos (mv), Holm, Tolinsson, Titi, Karlsson Lagemyr, Alexandersson, Farnerud.

***

Mjällby: Eriksson - Löfgren - Björkander - Watson - Tamimi - Gutavsson - Gustafson - Eriksson Ibragic - Sabovic - Bergström - Silverholt

Avbytare: Johansson, Petersson, Batanero, Moro, Nilsson, Löfquist, Ogbu

Malmö FF: Dahlin - Larsson - Ahmedhodzic - Nielsen - Knudsen - Bachirou - Toivonen - Lewicki - Traustason - Kiese Thelin - Rieks.

Avbytare: Nilsson (mv), Safari, Innocent, Berget, Rakip, Molins, Antonsson

Här börjar FD:s liverapportering:

1 MIN: Matchen är igång på Strandvallen.

10 MIN: Jättechans för Sören Rieks som nickar den bra men Eriksson står för en jätteräddning.

13 MIN: Ny stor chans och ny jätteräddning. Drömanfall av MFF som slutar med att Kiese Thelin har nästintill fritt mål, men Eriksson hinner tillbaka och gör en benparad.

26 MIN: MFF tvingades till ett byte i den 24:e minuten då Lasse Nielsen tvingades gå ut på grund av en skada. In kom istället Erdal Rakip.

28 MIN: Malmö sätter hög press när Mjällby har bollen.

30 MIN: Jättenära för Mjällby! Silverholt kommer helt fri mot Dahlin i MFF-målet, men Dahlin gör en jätteräddning.

34 MIN: Malmö har kontrollen på matchen, men Mjällby kan sticka upp ibland och få till farliga chanser, främst på kontringar.

42 MIN: Något lugnare än i inledningen. Malmö har kontroll över matchen, men Mjällby har bevisat att de kan vara farliga när de sticker iväg på kontringar.

HALVTID: Där blåser domaren av den första halvleken. Båda lagen har haft bra chanser, men Malmö har spelat bäst.

46 MIN: Där sparkas den andra halvleken.

49 MIN: Mjällby har gått in lite hårdare nu i inledningen av den andra halvleken. Har i nuläget mycket boll och försöker trycka framåt.

52 MIN: Malmö nära igen. Eric Larsson nickar ner den och bollen dansar på mållinjen. Kiese Thelin är väldigt nära att trycka dit den i sekvensen efter, men Mjällby-försvararen Björkander är där och stör Kiese Thelin.

58 MIN: Toivonen testar skott, men det blir inga större problem för Ericsson i Mjällby-målet.

60 MIN: Ännu en chans för MFF när Kiese Thelin hoppar upp och nickar bollen strax över. Samtidigt passar Mjällby på att göra trippelbyte, in kommer Moro, Joel Nilsson och David Löfquist, ut går Viktor Gustafson, Silverholt och Ibragic.

66 MIN: Toivonen testar Eriksson på nytt när han försöker knorra dit en frispark, men Mjällby-målvakten är med på noterna. Han har gjort en riktigt bra match hittills.

69 MIN: Dubbelbyte för MFF. In kommer Berget och Innocent och ut går Toivonen och Traustason.

73 MIN: Malmö kommer allt närmare ett mål nu. Bor nästan på Mjällbys planhalva.

77 MIN: Eriksson gör en ny jätteräddning när Sören Rieks får på ett riktigt tungt skott utanför straffområdet. Samtidigt passar Mjällby på att byta. In kommer Batanero och Ogbu istället för Jacob Bergström och Jesper Gustavsson.

80 MIN: Oj oj oj. Nära för Mjällby när Joel Nilsson trycker på ett skott men den går strax utanför.

85 MIN: Malmö fortsätter att trycka på. Det hänger ett mål i luften...

91 MIN: 4 minuter tillägg återstår av matchen.

91 MIN: MFF byter ut Sören Rieks som ersätts av Antonsson.

SLUT: Slut på ordinarie tid. Nu inväntar vi förlängning...

91 MIN: Där är förlängningen igång på Strandvallen.

93 MIN: Farligt för MFF när Eric Larsson skickar in en boll som Eriksson boxar ut till en fristående Antonsson. Malmö-spelaren skjuter dock högt över.

98 MIN: Bra frisparksläge för Mjällby, men Löfquist drar den högt över.

101 MIN: Mjällbys Sabovic testar ett skott, men skottet blockeras och går ut till en resultatlös hörna.

102 MIN: Farligt igen för MFF. Jo Inge Berget spelar in bollen till en helt fristående Marcus Antonsson som inte alls får till avslutet. Där bör Antonsson gjort 1-0.

HALVTID: Där är den första förlängningskvarten slut.

106 MIN: Nu är vi igång igen. Om detta resultat står sig i femton minuter till så blir det straffar.

106 MIN: Kan också meddela att Malmös Bonke Innocent spelar väldigt fult. Han har redan ett gult kort så han bör ta det mer försiktigt...

112 MIN: Just nu är det trötta ben på Strandvallen, så det är inte jättemånga chanser. Samtidigt passar MFF på att göra sitt sista byte. Ut går Rakip, in kommer Mollins.

119 MIN: Ny jätteräddning av Eriksson! Mollins testar men Mjällby-keepern gör en benparad.

121 MIN: Straff för Malmö!!!

122 MIN: KIESE THELIN MISSAR! Eriksson gör en ny JÄTTERÄDDNING!

SLUT: Eriksson räddar Mjällby kvar i matchen. Nu inväntar vi straffläggning...

STRAFF MALMÖ (Berget): MÅL

STRAFF MJÄLLBY (Batanero): MISS (Batanero skjuter över)

STRAFF MALMÖ (Ahmedhodzic): MÅL

STRAFF MJÄLLBY (Ogbu): MÅL

STRAFF MALMÖ (Bachirou): MISS (Eriksson räddar igen)

STRAFF MJÄLLBY (Löfquist): MÅL

STRAFF MALMÖ (Mollins): MÅL

STRAFF MJÄLLBY (Moro): MISS (Dahlin räddar)

STRAFF MALMÖ (Knudsen): MÅL

SLUT: Malmö går vidare mot Mjällby efter straffar. Möter Blåvitt i finalen i ett riktigt tungviktsmöte.

*******

Här är liverapporten från matchen mellan IF Elfsborg och IFK Göteborg (0-1)

1 MIN: Där drar matchen igång på Borås arena!

2 MIN: Högt tempo i matchinledningen. Elfsborg pressar Blåvitt väldigt högt.

5 MIN: Friläge för Kharaishvili! Skjuter dock rakt på Rönning i Elfsborgs-målet.

9 MIN: Första skottet på mål för Elfsborg. Blir inte jättefarligt då Jesper Karlsson inte får till avslutet riktigt.

11 MIN: Elfsborg fortsätter att pressa väldigt högt. Som sagt, väldigt högt tempo i denna intensiva och underhållande inledningen av matchen.

16 MIN: Elfsborg har börjat tagit mer kontroll över matchen. Skickar oftast långa bollar mot Jesper Karlsson eller Per Frick, men Blåvitt möter upp med ett väldigt bra försvarsspel såhär långt.

17 MIN: Jättenära för Elfsborg! Johan Larsson tar sig runt på högerkanten och skjuter från dålig vinkel. IFK-målvakten, Anestis, är där men styr den i stolpen och boller dansar på mållinjen.

26 MIN: Bra Blåvitt-period nu. Inga jättechanser dock.

28 MIN: Friläge för Rasmus Alm, efter en fantastisk framspelning av Per Frick. Anestis med en fin benparad.

30 MIN: Efter 30 minuter av matchen kan vi konstatera att IFK har bollinnehavet medan Elfsborg har haft de bästa chanserna.

32 MIN: Johan Larsson testar en halvvolley utanför straffområdet. Skottet går över, men svävade mot krysset. Vilket drömmål det hade blivit.

38 MIN: Tempot har lugnat ner sig en aning men det är fortfarande en intensiv och underhållande tillställning.

42 MIN: Bra läge för Blåvitt. En kontring som slutar med att Abraham chippar den utanför.

HALVTID: Underhållande första halvlek i Borås. Känns att Elfsborg vill lite mer. Många bra chanser för båda lagen men fortsatt 0-0.

46 MIN: Där sparkas den andra halvleken igång i Borås.

48 MIN: Bra frispark från Tobias Sana, men Rönning i Elfsborgs-målet är med på noterna.

54 MIN: Elfsborg fortsätter att pressa högt mot IFK, men Blåvitt har börjat spela sig förbi pressen mer och mer.

56 MIN: Zidane-klass av Simon Strand när han friställer Rasmus Alm med en långboll på cirka trettio meter. Alm får dock inte till avslutet.

61 MIN: Byte för Elfsborg. Ut går Ramsus Alm som ersätts av Alexander Bernhardsson. Blåvitt passar också på att byta. Ut går Sargon Abraham och in kommer Alexander Farnerud.

67 MIN: Chanserna fortsätter att komma i den andra halvleken. Elfsborg har just nu trycket.

68 MIN: Byte IFK. Ut går Jallow och Calisir, in kommer Tolinsson och Emil Holm.

70 MIN: Jättechans för Blåvitt när Bjärsmyr nickar bollen i ribban på en hörna. Samtidigt gör Elfsborg ett byte. Gojani ut, Nilsen in.

77 MIN: Nytt läge för IFE, Simon Olsson får en bra yta precis utanför straffområdet men skottet blir mer som en pass till Anestis i IFK-målet.

82 MIN: Avbrott i matchen när Nilsen i Elfsborg får ett Blåvittskott på fel ställe. Får behandling men ser ut att kunna fortsätta. Japp, han kan fortsätta.

86 MIN: Straff Elfsborg! Jesper Karlsson faller i Blåvittboxen i kamp med Wernersson. Karlsson stegar upp själv... Anestis tar den! Går åt rätt håll, rätt höjd...

88 MIN: Samuel Holmén in för Elfsborg, Bernhardsson går ut...

91 MIN: 4 minuters stopptid...

94 MIN: Elfsborg farligt framme Okumu når högst i Blåvittboxen men får inte riktigt träff med pannan... slut på ordinarie tid.

SLUT: Slut på ordinarie tid, nu inväntar vi förlängning och eventuellt straffar.

91 MIN: Där sätts den första förlängningskvarten igång.

95 MIN: Byte för IFE, Per Frick ut, Ndione in.

98 MIN: MÅÅÅL! Victor Wernersson gör 1-0 till Blåvitt. Måste nog vara skönt för honom efter denna vecka samt att han orsakade straffen.

106 MIN: Där sparkas matchen igång igen. IFE passar på att göra ett byte, ut går Fredrik Holst, in kommer Ondrejka.

113 MIN: Elfsborg trycker på för en kvittering, men kommer inte fram till några chanser.

114 MIN: Jättechans när Sivert Nilsen skickar in den och Johan Larsson hoppar upp och nickar den. Anestis med en ny jätterädning.

SLUT: Sista chansen i matchen stod IFE-målvakten Rönning för men IFK går vidare till final i svenska cupen efter att Wernersson gjorde 1-0 för Blåvitt i förlängningen, plus att Anestis gör en jättematch med bland annat en straffräddning.