"Nouri fixade honom i n t e till Östersund"

Östersund valde att satsa på en okänd division 4-tränare. Amir Azrafshan från FC Djursholm tar över ÖFK. En som har del i det är förre lagkaptenen Brwa Nouri. Här berättar Nouri om sin inverkan på ÖFK:s tränarval, och sin egen situation på Bali.   
– Ni ska inte få det att låta som att Brwa Nouri fixade Amir till Östersund. Han fixade sig själv till Östersund, för att han är en kompetent tränare.  säger Nouri. 

Östersund tog in okände Amir Azrafshan som ersättare för Ian Burchnall. I torsdags meddelades att Burchnall skulle lämna ÖFK så snart en ny tränare fanns på plats, i fredags kunde FotbollDirekt avslöja att det rörde sig om Azrafshan. På lördagen presenterades han som ny tränare i den jämtländska krisklubben.

En som fanns med i processen kring den nya ÖFK-tränaren är Brwa Nouri. Den förre lagkaptenen har känt Amir Azrafshan sedan 2009 då de bägge spelade tillsammans i Dalkurd. Azrafshan har sedan dess verkat som assisterande tränare i Dalkurd (2017-2018), men ÖFK är första huvudtränaruppdraget på hög nivå.  

Brwa Nouri lämnade Östersund 2018, för Bali United på Indonesien. Men banden är täta till både klubben och till dess nye tränare. Själv vill Nouri tona ned sin roll i ÖFK:s nya rekrytering.
– De har vetat om att jag känner Amir, han är en nära vän till mig. Men det var inte bara mig de ringde, de ringde säkert 20 andra referenser. Det var ett rent referenssamtal. De frågade om Amir, hur han är som tränare och person, och jag svarade på de frågor de ställde, det var inte mer med det, säger Nouri till FotbollDirekt.se.

Och omvänt så har förstås Amir hört med dig om Östersund? 
– Ja det är klart, jag känner honom sedan länge, och Östersund känner mig eftersom jag varit i klubben i flera år. Så det blir rätt naturligt att bägge parter vänder sig till mig. Men jag är bara en av flera som Östersund har kollat med. Ni ska inte få det att låta som att Brwa Nouri fixade Amir till Östersund. Han fixade sig själv till Östersund, för att han är en kompetent tränare. 

Hur skulle du beskriva honom som tränare? 
– Jag skulle beskriva honom som en nytänkande innovativ tränare, som ser saker ur ett intressant perspektiv. Det ska bli kul att se hur han tar sig an uppgiften. Han har aldrig varit huvudtränare för ett lag i allsvenskan, så det är en ny uppgift för honom. 

– Jag hoppas bara att han får lugn och ro att arbeta och sätta sin prägel på laget, att man ger honom det och att det inte börjar storma och att man ropar på förändring om inte resultaten kommer direkt.

Tror du det blir lugn och ro då, med tanke på den ekonomiska turbulens som är? 
– Det är det som är frågan. Så som det har varit på senare år… det är inte speciellt enkelt för någon tränare i en sådan miljö. Men jag hoppas för laget och för stadens skull, att han kan väcka hopp igen. Att han kan bevisa att det här går att vända, att han kan få klubben, ja hela staden, att tro på det igen. Att det här är något vi alla kan stå bakom. Den känslan har nog saknats, så det hoppas jag på. 

Nouri har varit hemma i Sverige sedan april, då ligan på Bali stängdes ned pga corona. Därmed har han kunnat följa inledningen av allsvenskan på nära håll. Det är med sorg han jämför klubbens situation nu med för bara drygt två år sedan, då man var i 16-delsfinal i Europa League och pressade Arsenal på Emirates Stadium. 
– De är tråkigt som fan, men finns inte mycket att göra åt. Man har sina fina minnen, varje gång jag tänker tillbaka på den tiden så blir jag glad. Det är något man kommer ha med sig hela livet. 

– Så visst känner man att det är ledsamt att det har gått från det till var klubben är nu. Men då var då, det är dags att säga nu är nu, man måste titta framåt, den tiden har varit.

Nu för Nouri själv, det innebär att han snart återvänder till Bali. Nu till helgen går flyget tillbaka till den indonesiska paradisön, då ligan i landet spikat en återstart. I oktober är det tänkt att dra igång.
– Jag har varit hemma sedan april. Jag var inte tvungen att lämna landet, det var mer att jag ville åka hem. För jag visste att allt skulle stänga ner och att om jag väntade för länge så skulle jag inte kunna lämna. Så istället för att spendera fyra månader i lockdown och ensamhet så har jag varit hemma och umgåtts med familj och vänner. 

Under tiden hemma har han tränat med FC Djursholm, alltså den klubb som Amir Afrashan tränat. Vad som väntar honom nu när han kommer tillbaka?
– Jag vet inte hur läget är, det är mer vad man hört. Att det inte blir bättre, utan snarare värre. Det var 2 000 nya rapporterade fall för någon dag sedan. Vi får se hur det ser ut när man kommer ner helt enkelt. De säger att ligan ska börja igen den 1 oktober. Men de kan säkert hända en del innan dess. 

– Däremot har vi AFC Cup (Asiens motsvarighet till Europa League) som vi ska spela klart 23 september. Vi ska spela av den med tre matcher på en vecka, och alla lag är på en och samma ort. Så det kommer bli av.

Bali där Nouri håller till vimlar vanligtvis av turister, men det ser helt annorlunda ut. Så var det redan innan han lämnade.
– Det var inte samma Bali. Det mesta hade stängt. Man kunde hämta mat från restauranger och få hemkört, men gatulivet försvann. Bali blev inte Bali. Nu ska de inte ta in turister förrän i oktober. 

Kontraktet går ut vid nyår, men i nuläget ser det ut som att Nouri blir kvar en bit längre än så.
– Det går ut 31 december, men som jag förstått det så förlängs ligan till februari så jag antar att kontraktet förlängs till dess. 

– Jag trivs, men det var innan corona. Allting var frid och fröjd. Nu får vi se hur det är när jag kommer tillbaka, men jag har trivts jättebra, vi vann ligan och har fått spela AFC Cup. Det är lärorikt, det är annorlunda och spännande. Något man kanske inte är med om varje dag. Jag njuter för varje dag, eller jag njöt ska jag kanske säga.  

Att säga någonting om framtiden bortom det nuvarande kontraktet är omöjligt, säger Nouri. Coronaviruset gör allting ovisst. Men tiden på Bali har gett honom enormt mycket:
– Fotbollsmässigt... det gick bra i början, sedan gick det inte bra, sen gick det verkligen inte bra. Då var det tufft. Man kom från Östersund där man är van en typ av fotboll på ett visst sätt. Sedan kommer man till ett nytt sätt att spela fotboll, som enligt mening är mindre effektivt. Men jag har lyckats anpassa mig. 


Hur väl hans lag skulle stå sig i allsvenskan? 
– Det är svårt att säga, det är en annan typ av kultur. Ska man sätta spelare en mot en så är det ingen där som är sämre än någon annan. Men taktiskt: positionering, beslutsfattande, när man ska göra vad... det är väl det som skiljer. Det är mer vad de ska göra av bollen i varje givet läge, ibland blir det inte rätt. 

Att försöka omvända de andra i laget taktiskt är inte lönt menar Nouri: 
– De har det på sitt sätt, och det har varit så sedan många många år tillbaka. Det är mer jag som måste anpassa mig till spelet. Det är du som är gästen i det här landet, 270 miljoner människor ska inte komma att vända kappan efter vinden för dig. 

– Det är det som gör det här stora äventyret, att försöka anpassa sig till landet och kulturen. Jag är stolt över att jag klarat av det, det var inte enkelt. Det har varit fantastiskt,  jag ångrar ingenting. Jag känner mig extremt lycklig lottad som fått chansen att uppleva det här.

Du kanske även vill läsa:
EXTRA: Så ska den okände division 4-tränaren rädda kvar Östersund i allsvenskan
EXTRA: Så ska den okände division 4-tränaren rädda kvar Östersund i allsvenskan
Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
torsdag 24 november
11:00 Schweiz - Kamerun VM
14:00 Uruguay - Sydkorea VM
17:00 Portugal - Ghana VM
20:00 Brasilien - Serbien VM
fredag 25 november
11:00 Wales - Iran VM
14:00 Qatar - Senegal VM
17:00 Nederländerna - Ecuador VM
20:00 England - USA VM
21:00 Huesca - Gijon LaLiga2
lördag 26 november
11:00 Tunisien - Australien VM
13:00 Nordsjælland - Kolding Danska ligan, damer
13:45 Kings Lynn Town - Stevenage FA-cupen
14:00 Eintracht Frankfurt - Bayer Leverkusen Bundesliga, damer
14:00 Polen - Saudiarabien VM
14:30 Roma - Pomigliano Serie A, damer
14:30 Fiorentina - Milan Serie A, damer
16:00 Forest Green - Alvechurch FA-cupen
17:00 Frankrike - Danmark VM
18:00 Dag & Red - Gillingham FA-cupen
20:00 Argentina - Mexiko VM
söndag 27 november
11:00 Japan - Costa Rica VM
13:00 Köln - Wolfsburg Bundesliga, damer
13:00 Sundby - Thisted Danska ligan, damer
13:30 Ebbsfleet United - Fleetwood Town FA-cupen
14:00 Belgien - Marocko VM
15:00 Brommapojkarna - Uppsala Allsvenskan, damer
15:00 Bristol Rovers - Boreham FA-cupen
15:00 Burton - Chippenham Town FA-cupen
15:00 Bröndby - Fortuna Hjörring Danska ligan, damer
16:00 Bayern München - Essen Bundesliga, damer
16:15 Newport - Derby County FA-cupen
17:00 Kroatien - Kanada VM
17:00 Köge - Århus Danska ligan, damer
18:00 Ipswich - Buxton FA-cupen
20:00 Spanien - Tyskland VM
måndag 28 november
11:00 Kamerun - Serbien VM
14:00 Sydkorea - Ghana VM
17:00 Brasilien - Schweiz VM
20:00 Portugal - Uruguay VM
21:00 UD Ibiza-Eivissa - Andorra CF LaLiga2
tisdag 29 november
16:00 Nederländerna - Qatar VM
16:00 Ecuador - Senegal VM
20:00 Iran - USA VM
20:00 Wales - England VM
onsdag 30 november
16:00 Tunisien - Frankrike VM
16:00 Australien - Danmark VM
20:00 Polen - Argentina VM
20:00 Saudiarabien - Mexiko VM
21:00 Tenerife - Real Oviedo LaLiga2
torsdag 01 december
16:00 Kroatien - Belgien VM
16:00 Kanada - Marocko VM
20:00 Costa Rica - Tyskland VM
20:00 Japan - Spanien VM
fredag 02 december
16:00 Sydkorea - Portugal VM
16:00 Ghana - Uruguay VM
19:15 Hoffenheim - Bayern München Bundesliga, damer
20:00 Kamerun - Brasilien VM
20:00 Serbien - Schweiz VM
21:30 Granada - Alaves LaLiga2
Allsvenskan
# LAG M V O F GA P
1 BK Häcken 30 18 10 2 32 64
2 Djurgårdens IF 30 17 6 7 30 57
3 Hammarby IF 30 16 8 6 33 56
4 Kalmar FF 30 15 6 9 14 51
5 AIK 30 14 8 8 9 50
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 IF Elfsborg 30 13 10 7 20 49
7 Malmö FF 30 13 7 10 10 46
8 IFK Göteborg 30 14 3 13 3 45
9 Mjällby AIF 30 11 10 9 0 43
10 IFK Värnamo 30 9 10 11 -13 37
11 IK Sirius 30 9 8 13 -11 35
12 IFK Norrköping 30 8 10 12 -2 34
13 Degerfors IF 30 7 10 13 -17 31
14 Varbergs BoIS 30 8 7 15 -26 31
15 Helsingborgs IF 30 4 5 21 -30 17
16 GIF Sundsvall 30 4 2 24 -52 14

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från FotbollDirekt, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten