Jon Dahl Tomasson är i skriande behov av en seger efter en skral start.

Men FotbollDirekts krönikör Patrik Ekwall tycker inte att MFF-tränaren ska beskyllas för allt.

Malmö FF går borta mot Östersund ikväll. Hur besvärande vore det för Jon Dahl Tomasson att efter denna kväll stå med bara två segrar på åtta matcher?

– Det vore förstås besvärande. Jag tror förvisso att det är besvärligt nog med två segrar på sju matcher för ett lag som Malmö FF.

Tomasson får mer och mer kritik för ett spel som behöver bli snabbare och rakare. Vad anser du?

– Jag vet inte om det går att beskylla Tomasson för allt. Han kom till den trupp han har och den känns en aning felbalanserad med sju forwards och få mittfältare med speed/kreativitet. Bra nog såklart men inte klockren.

Det är egentligen bara Ola Toivonen som får plusbetyg av MFF:s anfallare. Vad är det som inte fungerar, trots så många starka offensiva namn? 

– Är det? Jag tycker Isaac Kiese Thelin varit deras bästa forward och Sören Rieks väldigt bra senast. Toivonen har varit ringrostig, vilket ju inte är konstigt. Vi vet att det kan ta tid för spelare som vänder hem och Toivonen har spelat två matcher.

Tror du på någon större förändring inför kvällen mot ÖFK?

– Det är möjligt att MFF måste matcha in Adi Nalic igen, de behöver den typen av kreativa spelare mot lag som parkerar bussar.

Inte nog med Lasse Nielsen, nu saknas även Traustason. Kommentar? 

– Det är inte konstigare än att skador är en del av vardagen. Malmö har trupp som är bred nog att lösa det och Oscar Lewicki fungerar utmärkt som mittback.