LIVE

Chilufya räddade en poäng för Djurgården mot Elfsborg

Djurgården mot Elfsborg på Tele2 Arena - det slutade 1-1, två förlorade poäng för bägge lagen i toppstriden. Det här är FotbollDirekts liverapport från matchen.

Dagens match: Djurgården-Elfsborg, 1-1  SLUT

Startelvor:

Djurgården: Bråtveit - Witry - Une Larsson - Ulvestad - Käck - Edwards - Karlström - Radetinac - Eriksson - Chilufya - Holmberg.

Avbytare: Vaiho (mv), Jonsson, Mitku, Ring, Kujovic, Pettersson.

Elfsborg: Rönning - Larsson - Väisänen - Henriksson - Strand - Gojani - Heltne Nilsen - Olsson - Alm - Karlsson - Frick.

Avbytare: Dyngeland (mv), McVey, Kaib, Holmén, Holst, Okkels, Kouame.

HÄR BÖRJAR FD:S LIVERAPPORTERING!

1 MIN: Vi är i gång!

2 MIN: Hörna Djurgården... tas bort men Djurgården kvar med boll på Elfsborgs halva...

3 MIN: Bra läge Djurgården - ny hörna, spelas lågt och skarvas tillbaka till Eriksson som står på distansskott - Eriksson trycker direkt med vänstern, ett skott som går tätt utanför.

5 MIN: Omställningsläge Elfsborg, Karlsson med bollen till höger, har Frick med sig i mitten, tar skott själv ur dålig vinkel... långt utanför.

7 MIN: Djurgården har öppnat starkt. Chilufya till vänster, söker boll in i boxen, den hamnar hos Holmberg, inlägg som täcks bort...

8 MIN: Ny hörna Djurgården... tas bort...

11 MIN: Larsson med ett skott i dålig vinkel i DIF-boxen... över

13 MIN: Bra inlägg från höger Witry, flera medspelare med vid bortre stolpen... sammanstötning, till sist plockar Rönning upp.

14 MIN: Bra aktion Jesper Karlsson till vänster, vrider och vänder och bra inlägg, till Frick, som nickar den i mål - men avblåst. Knuff på motspelare innan han nickar in den.

17 MIN: Frispark Elfsborg... Karlsson ska lyfta in den i DIF-boxen... fastnar på första DIF-spelare.

18 MIN: Omställning DIF, snål passning från Chilufya mot Eriksson, han lägger till höger Radetinac, försöker väggspel med Holmberg, Elfsborg bryter.

19 MIN: Witry får bollen till höger, snett bakåt mot Radetinac, direktskott som täcks till hörna. Blir farligt! Nickas bort men Witry står på distans, bra volleyskott som blir lurigt för Rönning, räddar men inte utan problem.

21 MIN: 1-0 Elfsborg, och det är ingen mindre än Jesper Karlsson. Omställning efter DIF-hörna, Karlsson får bollen centralt, in i boxen, skottfint och skott med högern, distinkt i vänster hörn.

21 MIN: Direkt efter avspark, bra skott Chilufya, Rönning räddar till hörna. På den hörnan får Ulvestad stå helt ren nära mål, nick som Rönning räddar!

25 MIN: Bra anfall Djurgården, kombinerar centralt och Holmberg till Eriksson som kommer in i boxen, gör sin gubbe och skjuter med högern... men rakt på Rönning.

28 MIN: Elfsborg med mer boll de senaste minuterna. Inledande 25 har man egentligen bara försvarat sig och ställt om, på ett bra sätt, på Karlsson och Frick.

31 MIN: Olsson i omställning för Elfsborg.... heeelt ensam mot två djurgårdare, bägge faller bakåt och Olsson tar distansskott, bra skott som Bråtveit räddar till hörna.

32 MIN: Djurgården nära bra kontringsläge efter hörnan, men Chilufya får bollen för långt framför sig.

34 MIN: Djurgården med längre periods tryck. Witry med tungt distansskott som täcks bort, sedan vinner Karlström frispark i bra läge. Witry och Augustinsson vid bollen... det blir Witry, skottet högt över.

38 MIN: Olsson bra för Elfsborg så här långt, på väg snurra upp tre djurgårdsspelare men fastnar till sist på Edwards.

40 MIN: Chilufya utmanar Larsson, petar förbi och sticker... bra inlägg, nickas bort men bollen läggs bakåt till Karlström... han skjuter från distans, skottet täcks bort.

41 MIN: Omställning Elfsborg, och det är Karlsson igen, har Frick med sig i mitten, tar avslut med högern ur halvtaskig vinkel. Skottet över.

43 MIN: Olsson faller i DIF-boxen, får ingen straff med sig och det ska han inte ha heller.

44 MIN: Frispark Elfsborg i hyggligt läge, kan bli skott härifrån.... Simon Strand tar den, tätt över!

45 MIN: 1 minuts tillägg...

SLUT på första halvleken.

Andra halvlek igång!

47 MIN: 1-1 - Chilufya får friläge, väldigt fin framspelning av Karlström och Chilufya gör inget misstag. Rullar in den mellan benen på Rönning.

52 MIN: Djurgården fortsatt bra efter det snabba kvitteringsmålet. Alm sparkar ned Radetinac på mittplan, Radetinac får behandling nu. Kan bli byte.

53 MIN: Radetinac kan fortsätta... inne på planen igen nu.

55 MIN: Omställningsläge Djurgården, Radetinac utmanar mot Strand, får vända om och Djurgården spelar bakåt igen.

57 MIN: Hörna Djurgården, slås på första stolpen, nickas till ny hörna... bra hörna in, djurgårdsspelarna vill ha hands på Elfsborg, får inte det.

58 MIN: Dubbelbyte Elfsborg, Alm och Gojani av, Holst och nyförvärvet Okkels in. Okkels som ju var en ersättare till Jesper Karlsson man värvade in redan innan Karlsson blev såld.

61 MIN: Johan Larsson till höger, väldigt fint tidigt inlägg bakom Djurgårdens backlinje mot Okkels, men inhopparen hinner inte riktigt fram på den.

64 MIN: Frick för Elfsborg, mot Larsson, som kommer loss... men vinkas av för offside.

66 MIN: Karlsson får bollen till höger för Elfsborg, viker inåt och försöker med ett rabona-inlägg, nickas bort. Karlsson gillar de där, kolla in det HÄR målet på träning från tidigare i sommar.

67 MIN: Skottstatistiken efter halva andra halvlek; 14-10 så här långt. Bägge lagen väldigt skottvilliga.

69 MIN: Djurgården förbereder byte, Jonathan Ring på väg in.

70 MIN: Inlägg från Karlsson träffar Käck rakt i planeten. Spelet stoppas en stund. Hörna Elfsborg men den får vänta, Käck får behandling.

71 MIN: Under tiden passar Djurgården på att byta. Målskytten Chilufya ut, Ring in.

72 MIN: Hörnan slås... Djurgården tar bort tillfälligt, Karlsson får sedan bollen på bortre lägger bakåt för ett skott som täcks bort av djurgårdare. Käck tillbaka på planen nu.

74 MIN: Längre anfall Djurgården, avslutas med ett skott från distans Käck, ingen bra träff och skottet långt utanför.

76 MIN: Fantastiskt fin aktion Jesper Karlsson. Får bollen till höger, går inåt och spelar sedan i djupet på överlappande Johan Larsson som blir fri i högerläge. Inlägg/skott som Bråtveit kan parera med foten.

78 MIN: Larsson igen för Elfsborg, får boll på djupet och avslutar i högerläge... någon meter utanför.

80 MIN: Det är mycket Elfsborg nu, Djurgården kraftigt tillbakatryckta.

82 MIN: Lite Djurgården en period, Eriksson med ett inlägg mot Ring men det når aldrig fram, bollen nickas hem till Rönning i Elfsborgsmålet.

85 MIN: Fortsatt Elfsborgstryck, men Djurgården fredar sig.

86 MIN: Ett byte i vardera laget: Kujovic in för Holmberg i Djurgården, och i Elfsborg Holmén in för Olsson. Den sistnämnde en av planens bästa idag.

87 MIN: Inlägg från vänster som går över Frick, han försöker sig på en konstspark men får inte träff på bollen.

88 MIN: Bra anfall Djurgården. Karlström till vänster, vänder inåt, bra inlägg med högern. Mot Witry på andra sidan, och Witry drar till på volley, rakt på Rönning.

90 MIN: Hörna Djurgården... slås förbi alla, kommer ner till Eriksson som lyfter in på nytt mot Radetinac, han når inte bollen med skallen.

91 MIN: Fyra minuters tillägg.

93 MIN: Frispark Djurgården i mycket bra läge. Precis i vänstra "krysset" av Elfsborgs straffområde. Eriksson vid bollen. Witry där också. Förmodligen det sista som händer... Eriksson, i muren!