Sök
Matchrapport

LÜHR: Den här kämpainsatsen kan få pendeln att svänga för AIK

Malmö FF-AIK 0-0 (0-0)

Varningar, Malmö FF:
Ola Toivonen

Varningar, AIK: Ebenezer Ofori, Nabil Bahoui, Sotirios Papagiannopoulos

Utvisningar, AIK: Ebenezer Ofori (66), Sotirios Papagiannopoulos (90).

Domare: Kristoffer Karlsson

Publik: 0


VAR DET VERKLIGEN OFFSIDE…


 … när Paulos Abraham krutade in bollen för AIK i första halvlek? Visst, Henok Goitom (på mållinjen) stod möjligen i vägen i teorin, men det fanns inte en chans att MFF-keepern Marko Johansson skulle kunna ha räddat den bollen. Men jag får lita på att domaren Kristoffer Karlsson kan reglerna. 

 … OCH VAR DET INTE STRAFF…

 … när Ebenezer Ofori klippte bakhasorna på Isaac Kiese Thelin i eget straffområde? Det såg mycket intressant ut och Ola Toivonen blev så upprörd att han snackade till sig ett gult kort av domare Karlsson. Lite onödigt, men jag begriper frustrationen.

… OCH KUNDE INTE TOIVONEN VISATS UT…

 … när domare Karlsson friade i en straffsituation efter cirka en timme, då Ola Toivonen skrikande slängde sig i en duell med Filip Rogic? Toivonen hade då redan ett gult kort sedan tidigare.

 … INNAN OFORI SÄNKTE AIK:S CHANSER MED SITT RÖDA KORT

AIK:s centrale mittfältare tog sitt andra gula kort i den 66:e minuten efter en vårdslös satsning. Det röda var solklart, och ett redan pressat bortalag hamnade nu i total brygga.

SUPERSTJÄRNOR SAKNADES - AIK STOD EMOT MED NIO MAN

Det är något med Malmö som får AIK-spelare att darra i knävecken och Malmö-spelare att lyfta sig ytterligare.
Dryga 20 matcher sedan var det sedan AIK hämtade hem en seger till Solna efter en utflykt för att möta Malmö FF.
Det bor massor av prestige i de här matcherna, och det märks omedelbart i stämningen på planen.
Ännu mer nu när det inte finns något publikljud som döljer surret nere på gräset.
Gnäll, klagomål på domaren, fräna närkamper, kramp och skrik. Kampen pågick i närmare 100 minuter, och det vi inte fick i kvalitet kom istället i dramatik.
I Skåne så har de himmelsblå ett tydligt mentalt övertag, som om inte övertag i spelartrupp och självförtroende skulle räcka.
Lagen saknade den här gången varsin allsvensk superstjärna i Anders Christiansen (skadad) och Sebastian Larsson (avstängd), och jag skulle säga att MFF saknade sin kreatör oerhört mycket medan AIK desperat saknade Larsson.
Båda som ledare på planen, all rutin och som offensiva nycklar på olika sätt. Malmö FF öste på med chanser när man var lika många spelare på planen, ännu mer när man hamnade i numerärt överläge efter en dryg halvtimme och när det andra röda kortet på AIK kom på tilläggstid så var det motorväg mot det svartgula målet.
22 avslut (30 totalt) i straffområdet blev det, men MFF tappade nu poäng på nytt även om serieledningen fortfarande är trygg.
Det är inte de här matcherna bottenlaget AIK ska vinna, men längtan efter en andra seger måste vara enorm hos färske tränaren Bartosz Grzelak.
Nu är man fortsatt fastnitat bland de negativa strecken och med ett 08-derby mot Hammarby härnäst med både Ofori och Papagiannopoulos avstängda. Men den här kämpainsatsen kan också vara vad AIK behöver för att få pendeln att svänga. 

MALMÖ FF (4-2-3-1)

Marko Johansson 6
-
Eric Larsson 6
Anel Ahmedhodzic 5
Franz Brorsson 6
Jonas Knudsen 5
-
Oscar Lewicki 6
Erdal Rakip - (76) 5
-
Jo Inge Berget 5
Ola Toivonen 6
Arnor Traustason (69) 5
-
Isaac Kiese Thelin 6

Avbytare:
Johan Dahlin (MV)
Behrang Safari
Søren Rieks - (69) 5
Adi Nalic - (76)
Lasse Ladegaard Nielsen
Amel Mujanic
Amin Sarr
 
AIK (4-3-3)
Budimir Janosevic - 7
-
Mikael Lustig - 6
Sotirios Papagiannopoulos - (utvisad 90) 5
Per Karlsson - 6
Eric Kahl - 6
-
Filip Rogic - (89) 5
Enock Kofi Adu - 5
Ebenezer Ofori - (utvisad 66) 3
-
Paulos Abraham - (73) 4
Henok Goitom - (74) 4
Nabil Bahoui - (70) - 4
 
Avbytare: 
Jakob Haugaard (MV)
Karol Mets - (70) 5
Panajotis Dimitriadis - (89)
Robert Lundström Bilal Hussein - (73)
Bojan Radulovic - (74)
Erik Ring

FD:s betygsskala 1-10
1=Totalt misslyckad i allt
2=Glöm det
3=Underkänd
4=Lite för ojämn
5=Godkänd
6=Klart över medel
7=Mycket bra
8=Landslagsklass
9=Outstanding
10=Världsklass

Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
lördag 26 september
13:00 AIK Damer - Hammarby Damer Sweden Elitettan Women
13:00 Örebro Syrianska - Vasalund Sweden Division 1 Norra
13:00 Norrby IF - Degerfors Superettan
13:00 Alaves - Getafe La Liga
15:00 Torns IF - Motala AIF FK Sweden Division 1 Sodra
15:00 Sandviken - Jitex Sweden Elitettan Women
15:00 Bollstanäs - Kalmar Dam Sweden Elitettan Women
15:00 FK Karlskrona - Qviding FIF Sweden Division 1 Sodra
16:00 Alingsas FC - Kvarnsvedens IK Sweden Elitettan Women
18:00 Bayern München Damer - Freiburg Damer Bundesliga Damer
18:00 Sampdoria - Benevento Serie A
18:30 Elche - Real Sociedad La Liga
21:00 Marseille - Metz Ligue 1
söndag 27 september
12:00 Osasuna - Levante La Liga
12:00 Lidköpings FK - Morön Sweden Elitettan Women
13:00 Sunnanå - Mallbacken Sweden Elitettan Women
13:00 Utsiktens BK - Lindome GIF Sweden Division 1 Sodra
13:00 Brommapojkarna - Sollentuna FK Sweden Division 1 Norra
14:00 IFK Berga - Gefle IF Sweden Division 1 Norra
14:00 Oskarshamns AIK - Eskilsminne IF Sweden Division 1 Sodra
14:00 Lunds BK - Landskrona BoIS Sweden Division 1 Sodra
14:30 Helsingborg - Östersund Allsvenskan
14:30 Malmö FF - Häcken Allsvenskan
15:00 Nyköpings BIS - Frej Täby Sweden Division 1 Norra
15:00 IF Sylvia - Team TG FF Sweden Division 1 Norra
15:00 Skövde AIK - FC Linköping City Sweden Division 1 Sodra
15:00 Assyriska - Tvååkers IF Sweden Division 1 Sodra
15:00 IFK Haninge - IFK Luleå Sweden Division 1 Norra
15:30 Hoffenheim - Bayern München Bundesliga
16:00 Taby - Karlstad Sweden Division 1 Norra
16:00 Karlslunds IF HFK - Sandvikens IF Sweden Division 1 Norra
16:00 Atletico Madrid - Granada La Liga
17:00 Lorient - Lyon Ligue 1
17:00 IFK Värnamo - FC Trollhättan Sweden Division 1 Sodra
17:30 Djurgården - IFK Norrköping Allsvenskan
21:00 Lyon - Bordeaux Division 1 Damer
måndag 28 september
04:30 LA Galaxy - Seattle Sounders FC MLS
19:00 Kalmar FF - Varbergs BoIS FC Allsvenskan
19:00 Örgryte - GAIS Superettan
20:30 Paderborn - Hamburger SV Tyskland 2. Bundesliga
20:45 Troyes - Clermont Frankrike Ligue 2
tisdag 29 september
21:00 Ferencvaros - Molde EUROPA: Champions League
onsdag 30 september
18:00 Udinese - Spezia Serie A
18:30 Newport - Newcastle England EFL Cup
19:00 Huesca - Atletico Madrid La Liga
19:00 Villarreal - Alaves La Liga
20:45 Everton - West Ham England EFL Cup
21:30 Real Madrid - Valladolid La Liga
torsdag 01 oktober
19:00 Malmö FF - Granada UEFA Europa League
fredag 02 oktober
19:00 Coventry - Bournemouth Championship
19:15 Hoffenheim Damer - Werder Bremen Damer Bundesliga Damer
21:15 St Johnstone - Celtic Skottland Premiership
lördag 03 oktober
11:00 Mallbacken - AIK Damer Sweden Elitettan Women
13:00 Qviding FIF - Torns IF Sweden Division 1 Sodra
13:00 HB Köge - Fremad Amager Danmark 1st Division
13:00 Kalmar Dam - Sunnanå Sweden Elitettan Women
13:00 Sylvia - Örebro Syrianska Sweden Division 1 Norra
13:30 Norwich - Derby County Championship
13:30 Silkeborg - Hobro IK Danmark 1st Division
13:30 Linköpings FC - Rosengård Sverige Allsvenskan Damer
13:30 Chelsea - Crystal Palace Premier League
14:00 Eskilsminne IF - IFK Värnamo Sweden Division 1 Sodra
14:00 Hammarby Damer - Kvarnsvedens IK Sweden Elitettan Women
14:00 Skive - Kolding Danmark 1st Division
14:00 Umeå Damer - Kopparberg/Göteborg Sverige Allsvenskan Damer
14:00 Alingsas FC - Brommapojkarna Dam Sweden Elitettan Women
14:00 Lunds BK - Assyriska IF Sweden Division 1 Sodra
15:00 Jitex - Bollstanäs Sweden Elitettan Women
15:00 FC Trollhättan - FK Karlskrona Sweden Division 1 Sodra
15:00 Sassuolo - Crotone Serie A
15:00 Häcken - Falkenberg Allsvenskan
15:00 Landskrona BoIS - Skövde AIK Sweden Division 1 Sodra
15:00 Sollentuna FK - IFK Berga Sweden Division 1 Norra
15:00 Djurgården Damer - Växjö Sverige Allsvenskan Damer
15:00 Esbjerg - Viborg Danmark 1st Division
15:00 Morön - Sandviken Sweden Elitettan Women
15:00 Örebro SK - Elfsborg Allsvenskan
15:30 Borussia Dortmund - SC Freiburg Bundesliga
15:30 VfB Stuttgart - Bayer Leverkusen Bundesliga
15:30 FC Köln - Borussia M'gladbach Bundesliga
15:30 Eintracht Frankfurt - Hoffenheim Bundesliga
15:30 Werder Bremen - Arminia Bielefeld Bundesliga
16:00 Everton - Brighton Premier League
16:00 Karlstad - Brommapojkarna Sweden Division 1 Norra
16:00 Reading - Watford Championship
16:00 Motala AIF FK - Oskarshamns AIK Sweden Division 1 Sodra
17:00 Lens - St Etienne Ligue 1
17:30 GIF Sundsvall - AFC Eskilstuna Superettan
17:30 Jönköpings Södra - Halmstad Superettan
17:30 Örgryte - IK Brage Superettan
18:00 Genoa - Torino Serie A
18:00 FC Linkoping City - Lindome GIF Sweden Division 1 Sodra
18:00 Sarpsborg - Stabaek Norge Eliteserien
18:30 Leeds - Manchester City Premier League
18:30 RB Leipzig - Schalke Bundesliga
20:30 Valerenga - Mjondalen Norge Eliteserien
20:45 Udinese - Roma Serie A
21:00 Nice - Nantes Ligue 1
21:00 Newcastle - Burnley Premier League
22:00 Orlando City SC - New York Red Bulls MLS
Allsvenskan 2020 / 2020
# LAG M V O F GA P
1 Malmö FF 21 11 8 2 18 41
2 BK Häcken 20 9 8 3 14 35
3 IF Elfsborg 21 8 11 2 6 35
4 IFK Norrköping 21 9 6 6 12 33
5 Djurgårdens IF 20 9 5 6 8 32
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 IK Sirius FK 21 8 8 5 3 32
7 Hammarby IF 21 7 8 6 -1 29
8 Mjällby AIF 21 7 7 7 -2 28
9 Östersunds FK 21 6 9 6 -2 27
10 Örebro SK 22 7 6 9 -5 27
11 Varbergs BoIS FC 21 7 5 9 -2 26
12 AIK 20 5 6 9 -6 21
13 Helsingborgs IF 21 4 9 8 -10 21
14 IFK Göteborg 21 3 11 7 -9 20
15 Kalmar FF 21 4 6 11 -12 18
16 Falkenbergs FF 21 3 7 11 -12 16

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten