Sök

Är det så illa ställt med landslaget?

Ja, den här framtvingade landskampen kändes helt meningslös redan från början.
Men om den nu ändå spelades - så som de svenska spelarna så gärna ville - då måste vi kräva mer av landslagsmän.
Eller är det verkligen så illa ställt med svensk landslagsfotboll just nu?

Jag ställer den frågan eftersom det har varit extremt svårt att hitta starkt skinande ljusglimtar i Janne Anderssons landslag 2020.
Vi kan hävda att den startelva som Sverige ställde på benen var reservbetonad och felbalanserad, men rätt många glömmer att vi mötte ett danskt C-landslag, där sju spelare satte sig i bilen till Köpenhamn på matchdagen och några av dom hade aldrig spelat en landskamp.
Detta Danmark kunde med enkelhet styra den här matchen. Dels för att de var överlägset bättre spelare ur ett tekniskt perspektiv.
Och dels för att de VILLE mycket mer.
Jag vet inte vad som känns mest oroväckande.

Förbundskapten Andersson har sannerligen tjatat om att få till fler träningsmatcher och det är klart att även en sån här träningsmatch ger svar, även om det var sådana som han INTE ville få i sitt febertöcken hemma på Lidingö.

Nu fick han veta:

...att Alexander Isak och Robin Quaison återigen visade sig vara iskalla som anfallspar.
...att just de bägge inte fick särskilt mycket vettigt att jobba med, men också att de såg väldigt ointresserade ut, tog få egna initiativ i offensiv, defensiv eller styrning av press. Det har pratats mycket om vem av Isak och Quaison som ska komplettera Marcus Berg mot Kroatien, men jag tror att det blir Jordan Larsson och det var också därför som han inledde på bänken mot Danmark.
...att Gustav Svensson är en komplementspelare som måste ha en kreativ spelare vid sin sida, han kan inte leda ett svenskt mittfält. Jag ställer mig tveksam till om Svensson har tempo i kroppen för att ens vara komplement.
...att Marcus Danielson går att lita på, trots ett undanskymt år i Kina.
...att Oscar Hiljemark inte är på A-landslagsnivå.
...Mattias Svanberg måste spela centralt i en sån här svensk uppställning.
...att det var lite synd om Jens Cajuste att få debutera i den här miljön, men att han spelade upp sig och visade klass i närkampsspelet, för att vara generös.
...Martin Olsson inte varit vänsterback på ett tag.
...att det räckte med en kvart för Sebastian Larsson och Dejan Kulusevski att bevisa varför de ska vara ordinarie mot Kroatien.

Med andra ord, de enda som tjänade något på den här träningslandskampen var de som slappa spela den.
Samt SvFF och TV4 som i fin symbios poängterade att pengarna som drogs in på den här matchen rann rakt ned till svensk gräsrotsfotboll.
Återigen, den finns många argument för att fotboll ska spelas i dessa tider och den viktigaste handlar om existens. Eftersom alternativet skulle vara klart sämre.
Men just den här landskampen hade vi kunnat lägga ned och spara till ett annat tillfälle.
Inte så mycket för att matcherna riskerar smittspridning, för matchtillfällena är i stort sett sterila efter omfattande testning.
Men när en träningsmatch hamnar i ett läge där omständigheter innebär att du måste kalla in spelare för landslagsspel för att de råkar bo i närheten, då blir den inte längre meningsfull i något sammanhang.
Ja, vi vet att SvFF/TV4 kan åberopa ekonomiska incitament och jag köper det.
Men den här typen krystade landskamper, som inte en spelarna ser ut att vilja spela, sänker också värdet på landslagsfotbollen.
Hur många orkade ens ta sig igenom den här matchen och vad tyckte de om underhållningsvärdet, tror ni?
I en förlängning tror jag att den här typen av evakueringsmatcher snarare kan sluta med en förlust.

Och ser vi till Sveriges resultat det här året så ska vi förstås ha i beaktning att vi mött högklassigt motstånd.
Men nu ställdes vi mot hastigt hoprafsad dansk andrasortering och Sverige var fullständigt chanslöst.
Nu krävs det minst en seger i de två återstående matcherna, mot Kroatien och Frankrike, om inte vi ska sammanfatta det här som ett av de sämsta svenska landslagsåren på väldigt många år.

Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
tisdag 26 januari
16:00 Bournemouth - Crawley Town FA-cupen
18:30 Erzgebirge Aue - Wurzburger Kickers Tyskland 2. Bundesliga
19:00 Crystal Palace - West Ham Premier League
19:00 Newcastle - Leeds Premier League
20:30 Fortuna Düsseldorf - Hamburger SV Tyskland 2. Bundesliga
20:45 Ipswich - Sunderland League One
21:15 West Bromwich - Manchester City Premier League
21:15 Southampton - Arsenal Premier League
onsdag 27 januari
19:00 Chelsea - Wolverhampton Premier League
19:00 Burnley - Aston Villa Premier League
20:30 Brighton - Fulham Premier League
20:45 Hibernian - Rangers Skottland Premiership
21:00 Lorient - Dijon Ligue 1
21:15 Everton - Leicester Premier League
21:15 Manchester U - Sheffield U Premier League
torsdag 28 januari
21:00 Tottenham - Liverpool Premier League
21:00 Ajax - Willem II Eredivisie
fredag 29 januari
19:00 Malmö FF - IFK Malmö Träningsmatch
20:30 VfB Stuttgart - Mainz Bundesliga
20:45 Torino - Fiorentina Serie A
21:00 Lyon - Bordeaux Ligue 1
21:00 Reading - Bournemouth Championship
21:00 Valladolid - Huesca La Liga
lördag 30 januari
13:00 Hamburger SV - Paderborn Tyskland 2. Bundesliga
13:00 AIK - Vasalund Träningsmatch
13:30 Norwich - Middlesbrough Championship
13:30 Everton - Newcastle Premier League
14:00 Mjällby - Landskrona BoIS Träningsmatch
14:00 Djurgården - Akropolis Träningsmatch
14:00 Örebro - Degerfors Träningsmatch
14:00 Eibar - Sevilla La Liga
15:00 Bologna - Milan Serie A
15:30 Bayern München - Hoffenheim Bundesliga
15:30 Union Berlin - Borussia M'gladbach Bundesliga
15:30 Eintracht Frankfurt - Hertha Berlin Bundesliga
15:30 Werder Bremen - Schalke Bundesliga
15:30 Borussia Dortmund - Augsburg Bundesliga
16:00 West Bromwich - Fulham Premier League
16:00 Huddersfield - Stoke Championship
16:00 Crystal Palace - Wolverhampton Premier League
16:00 Manchester City - Sheffield U Premier League
16:15 Real Madrid - Levante La Liga
17:00 Montpellier - Lens Ligue 1
18:00 Sampdoria - Juventus Serie A
18:30 Valencia - Elche La Liga
18:30 Arsenal - Manchester U Premier League
18:30 RB Leipzig - Bayer Leverkusen Bundesliga
20:45 Inter - Benevento Serie A
21:00 Villarreal - Real Sociedad La Liga
21:00 Southampton - Aston Villa Premier League
21:00 Marseille - Rennes Ligue 1
söndag 31 januari
12:00 Barcelona - Real Madrid Spanska ligan, damer
12:30 Spezia - Udinese Serie A
13:00 Chelsea - Burnley Premier League
13:00 Nice - St Etienne Ligue 1
13:30 Chelsea - Tottenham Women’s Super League
14:00 Getafe - Alaves La Liga
14:30 Feyenoord - PSV Eindhoven Eredivisie
15:00 Cagliari - Sassuolo Serie A
15:00 Atalanta - Lazio Serie A
15:00 Leicester - Leeds Premier League
15:00 Angers - Nimes Ligue 1
15:00 Strasbourg - Reims Ligue 1
15:00 Brest - Metz Ligue 1
15:00 Lorient - Paris SG Ligue 1
15:00 Crotone - Genoa Serie A
15:30 FC Köln - Arminia Bielefeld Bundesliga
16:15 Cadiz - Atletico Madrid La Liga
16:45 AZ Alkmaar - Ajax Eredivisie
17:00 Lille - Dijon Ligue 1
17:30 West Ham - Liverpool Premier League
18:00 Wolfsburg - Freiburg Bundesliga
18:00 Napoli - Parma Serie A
18:30 Granada - Celta Vigo La Liga
20:15 Brighton - Tottenham Premier League
20:45 Roma - Verona Serie A
21:00 Barcelona - Athletic Bilbao La Liga
21:00 Nantes - Monaco Ligue 1
måndag 01 februari
20:45 Watford - Queens PR Championship
21:00 Real Betis - Osasuna La Liga
tisdag 02 februari
18:00 Randers - Horsens Superligaen
19:00 Wolverhampton - Arsenal Premier League
19:00 Sheffield U - West Bromwich Premier League
20:00 Vejle - AGF Århus Superligaen
21:15 Newcastle - Crystal Palace Premier League
21:15 Manchester U - Southampton Premier League
onsdag 03 februari
19:00 Fulham - Leicester Premier League
19:00 Burnley - Manchester City Premier League
19:00 Reims - Angers Ligue 1
19:00 Strasbourg - Brest Ligue 1
19:00 Rennes - Lorient Ligue 1
19:00 Metz - Montpellier Ligue 1
19:00 Bordeaux - Lille Ligue 1
20:30 Leeds - Everton Premier League
20:45 Brentford - Bristol City Championship
21:00 Dijon - Lyon Ligue 1
21:00 Lens - Marseille Ligue 1
21:00 Paris SG - Nimes Ligue 1
21:00 St Etienne - Nantes Ligue 1
21:00 Monaco - Nice Ligue 1
21:15 Aston Villa - West Ham Premier League
21:15 Liverpool - Brighton Premier League
Allsvenskan 2020 / 2020
# LAG M V O F GA P
1 Malmö FF 30 17 9 4 34 60
2 IF Elfsborg 30 12 15 3 11 51
3 BK Häcken 30 12 13 5 16 49
4 Djurgårdens IF 30 14 6 10 15 48
5 Mjällby AIF 30 13 8 9 4 47
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 IFK Norrköping 30 13 7 10 14 46
7 Örebro SK 30 12 6 12 -4 42
8 Hammarby IF 30 10 11 9 0 41
9 AIK 30 10 9 11 -3 39
10 IK Sirius FK 30 9 11 10 -8 38
11 Varbergs BoIS FC 30 10 7 13 1 37
12 IFK Göteborg 30 7 13 10 -6 34
13 Östersunds FK 30 8 9 13 -19 33
14 Kalmar FF 30 6 10 14 -19 28
15 Helsingborgs IF 30 5 11 14 -15 26
16 Falkenbergs FF 30 5 9 16 -21 24

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten