Sök

"Alla vill ha beröm, bli bekräftade, men det funkar inte så i livet"

Han avfärdar hoten från förr och menar att det är omöjligt att alltid få beröm och bekräftelse.

Och säger att alla som jobbat för Blåvitt under de sju tuffa åren han varit borta “gjort sitt yttersta”, men också att “ingen människa är fullkomlig”.

Håkan Mild, 49, är tillbaka i förarsätet i IFK Göteborg och den nye klubbdirektören tänker inte lämna något åt slumpen när han nu ska leda den klassiska klubben tillbaka till toppen.

- Jag vill hitta min egen analys utan att någon annan påverkar. Jag vill prata med alla. Därifrån kan vi göra förändringar om det skulle behövas, säger Mild till FotbollDirekt.

Han berättar också vad han tyckte när talangerna i Blåvitt byttes ut mot hemvändare, varför han imponeras av Malmö FF, AIK, Djurgården - och om “stollen” i Elfsborg som “har något”.


- …, det är FotbollDirekt. Jag tar det här…, ja, hallå, Mathias.

Röster i bakgrunden avslöjar någon typ av möte när jag ringer IFK Göteborgs nye klubbdirektör under hans första arbetsdag.

Det finns ingen stress i rösten, men jag frågar ändå artigt om vi ska ska snacka lite senare. Håkan Mild viftar bort den idén.

- Nej, nej, vi tar det nu. Inga problem. Vad tar det? Fem minuter?

Fem minuter?!

Inte direkt vad jag hoppats på när man ska prata med allsvensk fotbolls hetaste person för tillfället. Jag har ju samlat på mig ett A4-papper med förberedelser, redo att bomba iväg kloka frågor kring allt från akademiverksamheten till verkställande av planer och framtida målsättningar.

Men är det fem minuter, så är det fem minuter.

Och det är ändå Håkan Mild, en hemvändare med meriter som få andra inom svensk fotboll och med enorma förväntningar att axla när han nu intar sitt kontor på Kamratgården.

Efter sju år i näringslivet och som uppskattad expert för Radiosporten är det många blåvita fans som ser honom som en potentiell frälsare och vill läsa varje ord som skrivs.

Så vi skippar småsnacket och går rakt på sak.

Är det en bättre Håkan Mild som kommer tillbaka till Kamratgården efter några år i näringslivet och bland journalister - i så fall hur?

- Jag hoppas ju det. Att jag blivit sju år äldre borde ju gett någon effekt i alla fall. Med temperamentet om inte annat, man har blivit klokare i vissa frågor.

Vilka då?

- Jag vet inte exakt, men man lever i känslostyrd verksamhet som sportchef (Mild var sportchef i IFK Göteborg 2005-2014) och det har jag inte gjort nu på samma sätt under sju år. Man har kunnat reflektera över frågor som man levde med innan och kunnat utvecklas i andra verksamheter.

Så är det en lugnare Håkan Mild som återvänder till IFK Göteborg?

- Ja, det tror jag.

Du har berättat om hot, till och med dödshot - som du fick ta emot under din sejour som sportchef i Blåvitt. Hur har du kommit fram till att det är värt allt detta ännu en gång?

- Jag har aldrig varit rädd. Där finns ingen ångest eller rädsla i det här, säger Håkan Mild. 

- Sen handlar det om hur man uttrycker sådan saker. Men det är ingen stor fråga för mig att människor blir missnöjda, det händer titt som tätt i en sådan här verksamhet. Alla vill ha beröm och bli bekräftade, men det funkar inte så i livet. I synnerhet inte i detta yrket.

Så det var en icke-fråga i den här sammanhanget?

- Ja, det var en icke-fråga faktiskt.

Hur länge tänkte du innan du sa “ja tack” till IFK Göteborg igen?

- En liten stund, och jag tog det med familjen så klart. Det var inte självklart. Jag har sysslat med annat ett tag och varit ”på den andra sidan”, även om jag inte kan kalla mig journalist. Och det har varit givande. Radiosporten har många skickliga medarbetare och jag har fått en bild hur de ser på saker. Det har varit lärorikt och roligt. 

- Så det var inte helt självklart.

Okej, vad behöver Blåvitt göra omedelbart?

- Du, jag måste få börja jobba först innan jag börjar uttala mig om sådant. Och nu kan jag inte uttala mig som expert för jag är ju inne i verksamheten. Så jag måste prata med människor först innan jag uttalar mig, men det är många parametrar som ska fungera i en känslostyrd verksamhet.

- När jag har hållit föredrag de senaste åren så har jag sagt att arbeta i en förening av IFK:s dignitet är svårt att jämföra med andra saker. Det är så många tankar om hur saker ska skötas. Som ett politisk parti där alla har rätt att tycka och tänka, det kan göra det svårt att jobba. Man måste ta hänsyn till saker i en medlemsstyrd verksamhet. Man måste veta vad som är syftet med verksamheten. Och det kan kollidera med olika intressen,

Är det missar du sett att man gjort i IFK Göteborg som nu måste rättas till?

- Ingen människa är fullkomlig. I min värld och med den erfarenhet har har samlat på mig så är min åsikt och tro att alla som jobbar i IFK idag och de som jobbat i IFK tidigare alla har försökt att göra sitt yttersta.

- Ibland blir det bra, ibland blir det inte bra. Och blir det mindre bra så är det svårt att parera i en så offentlig verksamhet, och det går så fort. Saker och ting är inte lätt att ändra.

- Jag vill hitta min egen analys utan att någon annan påverkar. Jag vill prata med alla. Därifrån kan vi göra förändringar om det skulle behövas. 

Var finns styrkorna i Blåvitt, som du ser det?

- Blåvitt är ett otroligt engagemang av människor. Det är en jättestyrka. IFK är också en välorgansierad klubb, även om man kanske tappat det något i vissa sejourer - men det är en organiserad verksamhet på väg att göra något riktigt bra.

- Akademiverksamheten är också bra. Inget snack om det. Alla möjligheter finns där. Ambitionen sedan en lång tid tillbaka är att 50 procent av truppen ska vara från akademin. Ser man långt tillbaka i tiden, så 1992 var 17 av 22 spelare från akademin. Och det var en stark period för Blåvitt.

- Barcelona gör också det jobbet och det har varit en framgångsfaktor både sportsligt och ekonomiskt.

- Men det är inte alltid enkelt att få ihop den biten och samtidigt vara topp tre.

När du såg de unga talangerna bytas ut mot de hemvändande veteranerna i fjol, hur gick dina tankar då?

- Man får inte låsa sig. Det är en konkurrenssituation, och man behöver 50 procent från akademin som håller måttet. Och hemvändarna är ju också akademispelare, dock något äldre, säger Mild och skrattar

- Men den cykeln vill man åt. Jag kan inte uttala mig om senaste åren, men hos IFK förr var detta en stor del. Att ta fram akademispelare, se till att de utbildas och blir bra, går ut som proffs men man bevarar relationerna. Och dessa spelare kan sedan komma tillbaka och utbilda yngre spelare här hemma, förklara vilka krav som existerar där ute i Europa.

- Det är ett drömscenario. Möjligtvis lite romantiskt.

Som expert, vilka allsvenska klubbar har imponerat på dig med sina byggen?

- Jag tycker Malmö FF är skitbra. Deras organisation runt om är skitbra, även när man kommer som journalist. Sättet de jobbar på, med modiga beslut…, visst, de har ett kapital och förtroendekapital i dagsläget som de kan använda sig av - men Malmö FF är bra.

- Norrköping.., på något sätt gjorde de det bra, och nu pratar jag som expert, men de tappade lite det sista. AIK som storklubb, jag imponeras av att de får ihop det år efter år. I år försökte de göra nåt annat som inte var AIK och då fallerar det, så gör man förändringar och börjar om. Men över tid så är AIK bra.

- Djurgården, Bosse Andersson, han har något. Liksom Stefan Andreasson i Elfsborg. Den stollen har något, erfarenhet och tålamod och ork. Jag imponeras av de här individerna.

- En annan som jag känner bra är Hammarbys Jesper Jansson, en mycket klok individ. 

- Det är många som är duktiga i en svårarbetad miljö.

Hur involverad i sporten kommer du att vara?

- Jag kommer att vara involverad. Vi kommer ha ett fotbollsutskott där jag kommer vara med. Men det är Pontus (Farnerud, sportchef) med sin stab som driver det. Som kollar spelare och ser till att vi får rätt individer till klubben, och tillsammans med akademin skapar slagkraftiga lag.

- Jag är högst ansvarig, och jag ska blicka framåt både sportsligt och ekonomiskt. Men jag kommer inte att agera som sportchef.

Vad är en rimlig målsättningsstege och tidsplan för IFK Göteborg?

- Jag tänker att jag måste få komma tillbaka till det. Det är min första dag på jobbet och jag har inte prata med sporten ännu.

- Vi får se om Pontus har något ess upp i rockärmen. 

Matchrapporter: Mattias Bjärsmyr matchvinnare när IFK Göteborg vann mot Sirius IFK Göteborg tog rättvis seger mot Östersund Delad pott för IFK Göteborg och Häcken

Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
torsdag 25 februari
18:55 Ajax - Lille UEFA Europa League
18:55 Napoli - Granada UEFA Europa League
18:55 Villarreal - Red Bull Salzburg UEFA Europa League
18:55 Hoffenheim - Molde UEFA Europa League
18:55 Arsenal - Benfica UEFA Europa League
18:55 Rangers - Antwerpen UEFA Europa League
18:55 Shakhtar Donetsk - Maccabi Tel Aviv UEFA Europa League
19:00 Esbjerg - Silkeborg Danmark Division 1
21:00 Roma - Braga UEFA Europa League
21:00 Club Brügge - Dynamo Kiev UEFA Europa League
21:00 Dinamo Zagreb - Krasnodar UEFA Europa League
21:00 PSV Eindhoven - Olympiakos UEFA Europa League
21:00 Milan - Röda Stjärnan UEFA Europa League
21:00 Bayer Leverkusen - Young Boys UEFA Europa League
21:00 Leicester - Slavia Prag UEFA Europa League
21:00 Manchester U - Real Sociedad UEFA Europa League
fredag 26 februari
18:00 Viborg - Hvidovre Danmark Division 1
19:00 Vejle - Horsens Superligaen
19:00 Helsingör - Fredericia fF Danmark Division 1
20:30 Werder Bremen - Eintracht Frankfurt Bundesliga
20:45 Inverness CT - Hearts Skottland Championship
20:45 Torino - Sassuolo Serie A
20:45 Derby County - Nottingham Forest Championship
21:00 Rennes - Nice Ligue 1
21:00 Levante - Athletic Bilbao La Liga
lördag 27 februari
13:00 Bordeaux - Metz Ligue 1
13:00 Östersund - Akropolis IF Svenska Cupen
13:00 AIK - AFC Eskilstuna Svenska Cupen
13:00 Landskrona BoIS - Mjällby Svenska Cupen
13:30 Bournemouth - Watford Championship
13:30 Manchester City - West Ham Premier League
14:00 Eibar - Huesca La Liga
15:00 Spezia - Parma Serie A
15:00 Helsingborg - Dalkurd Svenska Cupen
15:00 Troyes - AC Ajaccio Frankrike Ligue 2
15:00 Gauthiod - Häcken Svenska Cupen
15:00 Halmstad - Västerås SK Svenska Cupen
15:00 Toulouse - Amiens Frankrike Ligue 2
15:15 Soyaux - Lyon Division 1, damer
15:30 VfB Stuttgart - Schalke Bundesliga
15:30 Bayern München - FC Köln Bundesliga
15:30 Wolfsburg - Hertha Berlin Bundesliga
15:30 Borussia Dortmund - Arminia Bielefeld Bundesliga
16:00 Middlesbrough - Cardiff Championship
16:00 West Bromwich - Brighton Premier League
16:15 Sevilla - Barcelona La Liga
17:00 Dijon - Paris SG Ligue 1
18:00 Bologna - Lazio Serie A
18:30 Leeds - Aston Villa Premier League
18:30 RB Leipzig - Borussia M'gladbach Bundesliga
18:30 Alaves - Osasuna La Liga
20:45 Verona - Juventus Serie A
21:00 Newcastle - Wolverhampton Premier League
21:00 Getafe - Valencia La Liga
21:30 Porto - Sporting Lissabon Portugal Primeira Liga
söndag 28 februari
12:30 Sampdoria - Atalanta Serie A
13:00 Crystal Palace - Fulham Premier League
13:00 Lodde - Örebro Svenska Cupen
13:00 Monaco - Brest Ligue 1
13:00 Leicester - Arsenal Premier League
13:00 Wycombe - Norwich Championship
13:00 Sirius - Trelleborgs FF Svenska Cupen
13:00 Sandvikens IF - IFK Norrköping Svenska Cupen
13:00 IFK Göteborg - GIF Sundsvall Svenska Cupen
13:30 Union Berlin - Hoffenheim Bundesliga
13:30 Köge - Vendsyssel Danmark Division 1
14:00 Celta Vigo - Valladolid La Liga
14:00 Nordsjälland - Ålborg Superligaen
15:00 Angers - Lens Ligue 1
15:00 Fremad Amager - Hobro Danmark Division 1
15:00 Nimes - Nantes Ligue 1
15:00 Tottenham - Burnley Premier League
15:00 Reims - Montpellier Ligue 1
15:00 Kalmar FF - Brage Svenska Cupen
15:00 Udinese - Fiorentina Serie A
15:00 Inter - Genoa Serie A
15:00 Lorient - St Etienne Ligue 1
15:00 Oskarshamns AIK - Hammarby Svenska Cupen
15:00 Falkenberg - Degerfors Svenska Cupen
15:00 Crotone - Cagliari Serie A
15:30 Mainz - Augsburg Bundesliga
16:15 Cadiz - Real Betis La Liga
16:45 AZ Alkmaar - Feyenoord Eredivisie
17:00 Utsiktens BK - Elfsborg Svenska Cupen
17:00 Umeå - Djurgården Svenska Cupen
17:00 Lille - Strasbourg Ligue 1
17:30 Chelsea - Manchester U Premier League
18:00 Bayer Leverkusen - Freiburg Bundesliga
18:00 Napoli - Benevento Serie A
18:00 Midtjylland - Bröndby Superligaen
18:30 Granada - Elche La Liga
20:15 Sheffield U - Liverpool Premier League
20:45 Roma - Milan Serie A
21:00 Villarreal - Atletico Madrid La Liga
21:00 Marseille - Lyon Ligue 1
måndag 01 mars
19:00 GAIS - Malmö FF Svenska Cupen
19:00 SönderjyskE - Lyngby Superligaen
20:30 St Pauli - Hamburger SV Tyskland 2. Bundesliga
21:00 Real Madrid - Real Sociedad La Liga
21:00 Everton - Southampton Premier League
tisdag 02 mars
18:30 Lazio - Torino Serie A
20:45 Juventus - Spezia Serie A
21:00 Manchester City - Wolverhampton Premier League
onsdag 03 mars
18:00 AGF Århus - Nordsjälland Superligaen
18:00 Horsens - Ålborg Superligaen
18:30 Sassuolo - Napoli Serie A
19:00 Sheffield U - Aston Villa Premier League
19:00 Brest - Dijon Ligue 1
19:00 Lyon - Rennes Ligue 1
19:00 St Etienne - Lens Ligue 1
19:00 Nice - Nimes Ligue 1
19:00 Metz - Angers Ligue 1
19:00 Burnley - Leicester Premier League
20:45 Atalanta - Crotone Serie A
20:45 Fiorentina - Roma Serie A
20:45 Milan - Udinese Serie A
20:45 Benevento - Verona Serie A
20:45 Genoa - Sampdoria Serie A
20:45 Cagliari - Bologna Serie A
21:00 Montpellier - Lorient Ligue 1
21:00 Bordeaux - Paris SG Ligue 1
21:00 Lille - Marseille Ligue 1
21:00 Barcelona - Sevilla Copa del Rey
21:00 Strasbourg - Monaco Ligue 1
21:00 Nantes - Reims Ligue 1
21:15 Crystal Palace - Manchester U Premier League
fredag 05 mars
20:30 Schalke - Mainz Bundesliga
Allsvenskan
# LAG M V O F GA P
1 Malmö FF 30 17 9 4 34 60
2 IF Elfsborg 30 12 15 3 11 51
3 BK Häcken 30 12 13 5 16 49
4 Djurgårdens IF 30 14 6 10 15 48
5 Mjällby AIF 30 13 8 9 4 47
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 IFK Norrköping 30 13 7 10 14 46
7 Örebro SK 30 12 6 12 -4 42
8 Hammarby IF 30 10 11 9 0 41
9 AIK 30 10 9 11 -3 39
10 IK Sirius FK 30 9 11 10 -8 38
11 Varbergs BoIS FC 30 10 7 13 1 37
12 IFK Göteborg 30 7 13 10 -6 34
13 Östersunds FK 30 8 9 13 -19 33
14 Kalmar FF 30 6 10 14 -19 28
15 Helsingborgs IF 30 5 11 14 -15 26
16 Falkenbergs FF 30 5 9 16 -21 24

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten