Sök

Så bygger Bajen sitt varumärke i Nigeria

Hammarby har gjort sig ett namn i Västafrika. Hittills har satsningen gett Hammarby spelare som bland annat Kossounou Odilon och Akinkunmi Amoo. Tidigare i veckan anslöt sedan en nigeriansk kvartett. Nu vill Hammarby knyta ännu hårdare band till regionen.
– Det finns absolut utvecklingspotential kring dessa delar, säger Hammarbys chefscout Mikael Hjelmberg.

Tidigare i veckan anslöt Miekam Womene Zuokemefa, Olatomi Alfred Olaniyan, Oluwatobi Samson Abimbola och David Akpan Ankeye till Hammarby på lån. 18-åringarna från Nigeria är de senaste i raden av spelare som Hammarby värvat från Västafrika genom det kontaktnät sportchef Jesper Jansson och chefsscout Mikael Hjelmberg byggt upp i regionen under flera år.

Hittills har satsningen bland annat resulterat i rekordförsäljningen av Kossounou Odilon - affären som gav Hammarby över 40 miljoner kronor och under 2020 tillkom ytterligare spelare från Västafrika. Tidigare har Bajen främst tittat på spelare i Elfenbenskusten och Ghana, nu har Nigeria adderats till den listan.

– Både Olatomi och Apkan har ju varit på provspel i europeiska klubbar. Att det fanns ett starkt intresse för dom visste vi om, säger Mikael Hjelmberg och fortsätter:

– Men vi lyckades få ner dem till Lagos när vi där och jag hade sett dem tidigare under en annan resa dit. Det var inte första gången jag såg dem men det är såklart alltid bra att se dem vid flera tillfällen. Vi kom i mål och det är vi såklart jätteglada över.

Vilka europeiska klubbar var det ni tampades med?

– Det vill jag inte uttala mig om. 

Hur bygger man upp ett rykte som gör att spelare väljer er framför större europeiska klubbar?

– Nummer ett är att man är på plats och gör någon form av gott intryck. Nu har vi varit mest i Elfenbenskusten, Ghana och på slutet även Nigeria, och för vår del handlar det mycket om att åka dit regelbundet, skapa goda relationer med de personer som driver akademierna. De ser ju också vad vi gör så det ligger i deras intresse att ha en god relation till oss också. De är väldigt måna om att det är toppklass på arrangemangen och kvaliteten på spelarna. Visar de upp spelare vi inte är nöjda med så kommer vi ju inte tillbaka.

Mikael Hjelmberg menar att Hammarby byggt upp en struktur som gör att spelare trivs och utvecklas. Det är huvudorsaken till att fler spelare vill till klubben vid en flytt till Europa.

– När vi åker dit igen så vet de om att vi är bra människor som är måna om att ta hand om deras spelare och det är så man bygger upp ett bra rykte. Vi har en organisation i klubben idag där omhändertagandet av spelarna är extremt viktigt. Det värdesätter självklart även de. Lyckas vi sedan sälja de här spelarna så blir det sedan en win-win för alla. Vi har varit framgångsrika och kommer fortsätta åka dit kontinuerligt för att dels bibehålla, men även utveckla och stärka de här relationerna.

Vad är kontinuerligt i de här sammanhangen?

– För mig är det två till fyra gånger om året.

Går det sätta något mått på vart ni ligger i rangordningen hos de spelare i de här länderna?

– Det är väldigt svårt att göra, men det vi har sagt är att vi har som ambition att när vi kommer ner så vill vi att spelare och akademierna i stort ska vara stolta och förväntansfulla över att Hammarby kommer. Sedan är det olika från fall till fall, vissa spelare kan man titta på och välja att fortsätta följa och ibland är det skarpare läge och då måste man också agera snabbare.

– Oavsett vad så vill vi  vara på plats där nere så att både spelare och ledare uppskattar oss, känner till oss och vi börjar vara ganska frikostiga med att dela ut lite Hammarbykläder och sådana saker. Det är underbart att se när vaktmästarna där nere springer runt i Hammarbytröja till exempel.

Som alltid finns det förbättringspunkter. Hjelmberg menar att Bajen tittar på olika alternativ för att i framtiden knyta ännu hårdare band till akademierna i Västafrika.

– Vi har diskuterat mer fördjupade samarbeten, där vi kan åka ner med folk från vår organisation för att utbyta idéer men också skapa en större förståelse inom organisationen. Vi har även pratat om att bjuda upp deras akademier till Sverige för att spela träningsmatcher mot oss. Det skulle vara en oerhörd erfarenhet både för oss och för dem. Vi kommer behöva diskutera detta vidare internt, men det finns absolut utvecklingspotential kring dessa delar. 

Vilken annan allsvensk klubb är er största konkurrent om talangerna där nere?

– Häcken har ju varit där en del nu på slutet, åtminstone i Elfenbenskusten. Sedan vet jag inte om vi är konkurrenter på det sättet. Det är väl mer om vi skulle vilja ha samma spelare man skulle märka av det. Den tävlingen är jag inte orolig för. 

Man samordnar inte resor med andra allsvenska klubbar av rent praktiska skäl?

– Vår ambition är ju att åka dit själva, sedan anordnas det ju större ”camper” och då bjuder akademierna ner lag från hela Europa. I början åkte vi på sådana camper men nu föredrar jag att åka ner själv.

En spelare som nyligen gjorden en liknande resa som den nigerianska kvartetten är Akinkunmi Amoo. Hammarbys 18-årige superlöfte anlände till Stockholm i somras - då efter att klubbens delägare Zlatan Ibrahimovic skickat en personlig övertalningsvideo till Amoo.

Till vilken grad Zlatan-kopplingen hjälper till i processen av spelarrekrytering i andra delar av världen låter Hjelmberg vara osagt.

– Spelarna känner såklart till att Zlatan har en koppling till Hammarby och det är ju inte negativt. Sedan hur mycket det påverkar i slutändan vet jag inte, men det är klart det inte är en nackdel när Zlatan exempelvis skickade en videohälsning till Amoo.

– Sedan hoppas och tror jag såklart att Amoo valt Hammarby ändå.

Vem av nigerianerna ligger närmst en startplats på förhand?

– Det är väl det som försäsongen får utvisa. Nu tränar de med IK Frej för att komma igång. De landade ju här i mitten av förra veckan så de har precis anslutit. Tittar man på de kvalitéer som vi har sett tidigare så ligger ju ”Agüero” (Olatomi) väldigt långt fram. Han har varit med i landslagssammanhang och varit en viktig spelare för deras ungdomslandslag så han är kanske den som ligger längst fram i förhand.

– Vi har sagt att de får starta upp med Frej första veckorna, sedan kan det säkert bli så att någon eller några blir kvar där och att någon eller några flyttas upp till Hammarby. Det är en utvärderingsperiod vi är inne i nu.

Matchrapporter: Hammarby vann hemma mot Sirius Abdul Khalili räddade poäng när Hammarby kryssade mot Häcken Nabil Bahoui och Nicolas Stefanelli målgörare när AIK vann

Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
torsdag 06 maj
19:30 Benfica - Porto Portugisiska ligan
21:00 Roma - Manchester U UEFA Europa League
21:00 Arsenal - Villarreal UEFA Europa League
fredag 07 maj
18:30 Kristianstad - Vittsjö Allsvenskan, damer
19:00 Odense - Ålborg Superligaen
19:15 Hoffenheim - SC Sand Women Bundesliga, damer
20:30 Stuttgart - Augsburg Bundesliga
21:00 Leicester - Newcastle Premier League
21:00 Lens - Lille Ligue 1
21:00 Real Sociedad - Elche La Liga
lördag 08 maj
03:30 Real Salt Lake - San Jose Earthquakes MLS
12:30 Juventus - Napoli Serie A, damer
13:00 Nantes - Bordeaux Ligue 1
13:00 Landskrona - AFC Eskilstuna Superettan
13:00 AIK - Hammarby Allsvenskan, damer
13:30 Cardiff - Rotherham Championship
13:30 Derby County - Sheffield Wednesday Championship
13:30 Leeds - Tottenham Premier League
14:00 Alaves - Levante La Liga
15:00 Spezia - Napoli Serie A
15:00 Västerås SK - Jönköping Superettan
15:00 Falkenberg - Örgryte Superettan
15:00 IFK Göteborg - Häcken Allsvenskan
15:00 Hammarby - Sirius Allsvenskan
15:00 Udinese - Bologna Serie A
15:30 Hoffenheim - Schalke Bundesliga
15:30 Werder Bremen - Bayer Leverkusen Bundesliga
15:30 Borussia Dortmund - RB Leipzig Bundesliga
15:30 Wolfsburg - Union Berlin Bundesliga
16:00 Sheffield U - Crystal Palace Premier League
16:00 Häcken - Linköping Allsvenskan, damer
16:15 Barcelona - Atletico Madrid La Liga
17:00 Lyon - Lorient Ligue 1
17:30 Elfsborg - Kalmar FF Allsvenskan
17:30 Örebro - Halmstad Allsvenskan
18:00 Inter - Sampdoria Serie A
18:30 Bayern München - Borussia M'gladbach Bundesliga
18:30 Cadiz - Huesca La Liga
18:30 Manchester City - Chelsea Premier League
19:00 Chicago Fire - Philadelphia Union MLS
19:00 New York Red Bulls - Toronto FC MLS
19:30 Nashville SC - New England Revolution MLS
19:30 Columbus Crew - DC United MLS
20:45 Fiorentina - Lazio Serie A
21:00 Athletic Bilbao - Osasuna La Liga
21:00 Vancouver Whitecaps - Club de Foot Montreal MLS
21:15 Liverpool - Southampton Premier League
21:50 FC Dallas - Houston Dynamo MLS
00:00 Orlando City SC - New York City FC MLS
söndag 09 maj
02:00 LA Galaxy - Los Angeles FC MLS
04:00 Colorado Rapids - Minnesota United FC MLS
12:30 Genoa - Sassuolo Serie A
12:30 Milan - Fiorentina Serie A, damer
13:00 Piteå - Växjö Allsvenskan, damer
13:00 St Etienne - Marseille Ligue 1
13:00 Wolverhampton - Brighton Premier League
13:00 Vasalund - Norrby Superettan
13:00 Wolfsburg - Bayern München Bundesliga, damer
13:30 FC Köln - Freiburg Bundesliga
14:00 Lyngby - Horsens Superligaen
14:00 Getafe - Eibar La Liga
14:00 Vejle - SönderjyskE Superligaen
14:30 Feyenoord - Ajax Eredivisie
15:00 Degerfors - Djurgården Allsvenskan
15:00 Nice - Brest Ligue 1
15:00 Angers - Dijon Ligue 1
15:00 Strasbourg - Montpellier Ligue 1
15:00 Parma - Atalanta Serie A
15:00 Metz - Nimes Ligue 1
15:00 Benevento - Cagliari Serie A
15:00 Verona - Torino Serie A
15:00 Brage - Helsingborg Superettan
15:00 Mjällby - Östersund Allsvenskan
15:05 Aston Villa - Manchester U Premier League
15:30 West Ham - Manchester City Women’s Super League
15:30 Eintracht Frankfurt - Mainz Bundesliga
15:30 Chelsea - Reading Women’s Super League
16:00 Rosengård - Djurgården Allsvenskan, damer
16:00 Randers - AGF Århus Superligaen
16:00 KIF Örebro - Eskilstuna United Allsvenskan, damer
16:15 Valencia - Valladolid La Liga
16:30 Athletic Bilbao - Real Sociedad Spanska ligan, damer
17:05 Reims - Monaco Ligue 1
17:30 West Ham - Everton Premier League
17:30 Malmö FF - Varberg Allsvenskan
18:00 Odd - Sandefjord Norge Eliteserien
18:00 Bodö/Glimt - Tromsö Norge Eliteserien
18:00 Molde - Kristiansund Norge Eliteserien
18:00 Roma - Crotone Serie A
18:00 Bröndby - Midtjylland Superligaen
18:00 Hertha Berlin - Arminia Bielefeld Bundesliga
18:00 Viking - Brann Norge Eliteserien
18:30 Villarreal - Celta Vigo La Liga
19:00 Inter Miami CF - Atlanta United MLS
20:00 Vålerenga - Rosenborg Norge Eliteserien
20:00 Arsenal - West Bromwich Premier League
20:45 Juventus - Milan Serie A
21:00 Rennes - Paris SG Ligue 1
21:00 Portland Timbers - Seattle Sounders FC MLS
21:00 Real Madrid - Sevilla La Liga
01:30 Sporting Kansas City - Austin FC MLS
måndag 10 maj
18:00 Holstein Kiel - Hannover 96 2. Bundesliga
18:30 IFK Värnamo - GAIS Superettan
18:30 Norrköping - AIK Allsvenskan
18:30 Trelleborg - Akropolis Superettan
19:00 Nordsjälland - Köpenhamn Superligaen
20:30 Hamburger SV - Nürnberg 2. Bundesliga
21:00 Real Betis - Granada La Liga
21:00 Fulham - Burnley Premier League
21:15 Porto - Farense Portugisiska ligan
tisdag 11 maj
18:30 Öster - GIF Sundsvall Superettan
19:00 Nacional - Benfica Portugisiska ligan
19:00 Osasuna - Cadiz La Liga
20:00 Elche - Alaves La Liga
20:45 Napoli - Udinese Serie A
21:00 Southampton - Crystal Palace Premier League
21:30 Sporting Lissabon - Boavista Portugisiska ligan
22:00 Levante - Barcelona La Liga
onsdag 12 maj
18:00 Schalke - Hertha Berlin Bundesliga
18:00 Kristiansund - Bodö/Glimt Norge Eliteserien
18:30 Varberg - Hammarby Allsvenskan
18:30 Cagliari - Fiorentina Serie A
18:30 Sirius - Elfsborg Allsvenskan
18:30 Djurgården - Östersund Allsvenskan
18:30 Häcken - Örebro Allsvenskan
18:30 Kalmar FF - IFK Göteborg Allsvenskan
19:00 Manchester U - Leicester Premier League
19:00 Sevilla - Valencia La Liga
20:00 Huesca - Athletic Bilbao La Liga
20:00 Celta Vigo - Getafe La Liga
20:00 Brann - Vålerenga Norge Eliteserien
20:45 Atalanta - Benevento Serie A
20:45 Inter - Roma Serie A
20:45 Sassuolo - Juventus Serie A
20:45 Sampdoria - Spezia Serie A
20:45 Bologna - Genoa Serie A
20:45 Lazio - Parma Serie A
20:45 Torino - Milan Serie A
21:15 Chelsea - Arsenal Premier League
22:00 Atletico Madrid - Real Sociedad La Liga
01:00 Toronto FC - Columbus Crew MLS
01:30 Inter Miami CF - Club de Foot Montreal MLS
01:30 Philadelphia Union - New England Revolution MLS
torsdag 13 maj
02:30 Houston Dynamo - Sporting Kansas City MLS
03:00 Minnesota United FC - Vancouver Whitecaps MLS
04:30 San Jose Earthquakes - Seattle Sounders FC MLS
14:00 Vittsjö - AIK Allsvenskan, damer
14:15 Häcken - Eskilstuna Svenska Cupen, damer
17:00 Halmstad - Mjällby Allsvenskan
18:00 Tromsö - Molde Norge Eliteserien
18:30 AIK - Malmö FF Allsvenskan
18:30 Norrköping - Degerfors Allsvenskan
19:00 Valladolid - Villarreal La Liga
19:00 Aston Villa - Everton Premier League
20:00 Eibar - Real Betis La Liga
20:00 Rosenborg - Viking Norge Eliteserien
20:45 Crotone - Verona Serie A
20:45 RB Leipzig - Borussia Dortmund Tyska cupen
21:15 Manchester U - Liverpool Premier League
22:00 Granada - Real Madrid La Liga
fredag 14 maj
02:00 DC United - Chicago Fire MLS
19:00 Växjö - Rosengård Allsvenskan, damer
21:00 Newcastle - Manchester City Premier League
tisdag 18 maj
20:30 Linköping - Kristianstad Allsvenskan, damer
onsdag 21 juli
19:00 Sandefjord - Haugesund Norge Eliteserien
Allsvenskan
# LAG M V O F GA P
1 Djurgårdens IF 4 4 0 0 7 12
2 AIK 4 3 0 1 3 9
3 Kalmar FF 5 2 3 0 2 9
4 IK Sirius 5 2 2 1 1 8
5 IFK Norrköping 4 2 1 1 3 7
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 Hammarby IF 5 2 1 2 0 7
7 Malmö FF 4 2 1 1 0 7
8 IF Elfsborg 5 2 1 2 0 7
9 IFK Göteborg 5 1 3 1 1 6
10 Östersunds FK 4 1 2 1 4 5
11 Halmstads BK 5 1 1 3 -2 4
12 Mjällby AIF 4 1 1 2 -2 4
13 Varbergs BoIS 4 1 1 2 -3 4
14 Örebro SK 5 1 1 3 -8 4
15 Degerfors IF 4 1 0 3 -3 3
16 BK Häcken 5 0 2 3 -3 2

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten