Sök

Finansanalytikerns oro för Bajen och huvudsponsorn: "Jag får inte ihop det"

Hammarby har skrivit sitt största sponsorsavtal någonsin och enligt FotbollDirekts källor så har alltså Zlatan Ibrahimovic haft stort inflytande.

Sport och finansanalytikern Dan Persson har följt utvecklingen för FotbollDirekts räkning och ser så här på Milanstjärnans affärsmässiga inflytande.

- Att Zlatan är inblandad i Hammarbys affärer är inte förvånande. Det vore förvånande om han inte var det. Det är klart att hans namn och ”star quality” gör det lättare för Bajen med sponsorer, säger Dan Persson.

Hammarby har tagit hem två nya viktiga avtal och där det ena alltså beskrivs som historiskt. Bajen kommunicerade i samband med att det blev officiellt med Huski att det sannolikt handlar om den största sponsorsdealen någonsin i svensk klubblagsfotboll.

Hur mycket det är värt är däremot ännu så länge inte känt, men klart är hur som helst att det kommer att ge Hammarby ny ekonomisk trygghet. 

Att Huski uppges ha ekonomiska problem oroar däremot inte Bajens styrelse och  någonting som Hammarbys marknadschef Patrik Blomquist bemötte så här när affären offentliggjordes i förra veckan.

''Det är jättebra att man ställer de frågorna, och det är självklart att de frågorna kommer. Men det kan jag säga: Den finansiella stabiliteten som finns är väldigt stark''.

FotbollDirekt.se har nu under några dagar varit i kontakt med sport och finansanalytikern Dan Persson som också är chefredaktör för den nystartade sajten Idrott & Samhälle, och han är något tudelad över det han har sett så här långt. 

Persson ringar främst in följande kring Huski: att det är ett bolag som funnits i mindre än tio år, hur det endast omsatte fem miljoner kronor för 2019 och gjorde en förlust samma år med 24 miljoner kronor och hur 18 miljoner är bolagets samlade tillgångar. 

Det här är siffror och en utveckling som konfunderar experten. 

- Det man kan säga utifrån dessa kända siffror är att om förlusten 2020 är lika stor så är man på obestånd. Det vet vi dock inte än. Finns riskkapital och planer på en global lansering? Det måste det rimligen göra är min bedömning, säger Dan Persson till FotbollDirekt.se. 

- Sammanfattningsvis om Huski är det ett bolag med en tydlig lansering mot ”outdoor” och vintersport och då blir valet av Hammarby bara på det viset inte maximalt logiskt. Inte som jag ser det. Så utifrån de siffror som är kända och att det här är ett företag som blir ny huvudsponsor för Hammarby - nej, jag får inte ihop det.

Dan Persson fortsätter med att ge sin syn kring Ibrahimovic affärsmässiga inflytande - och så ovärderligt det hade varit det för vilken klubb som helst. Det hade kunnat handla om Malmö FF, nu är det istället Hammarby som han har valt att ge dessa möjligheter. 

Dan Persson anser det hur som helst odiskutabelt vilken enorm betydelse vår störste idrottsman genom alla tider kommer att ha för Hammarby, bara hans engagemang håller i sig på samma nivå och sedan efter hans karriär byggs på ytterligare.

Någon motsvarighet till svensk idrottsman med samma kontaktnät som Milanstjärnan ser han inte.

- Att Zlatan är inblandad i Hammarbys affärer är inte förvånande. Det vore förvånande om han inte var det, säger Dan Persson och fortsätter:

- Det är också klart att hans namn och ”star quality” gör det lättare att få träffa sponsorer. Även om Zlatan spelar världsfotboll fortfarande och har en extrem fysik måste den aktiva karriären snart vara över. 

Hur ser du på alla avtal han rent privat har kunnat visa upp de senaste åren?

- Hans kontaktnät i näringslivet är omfattande, så är det. Men han har haft en bra mentor i form av Dan Olofsson, entreprenör och IT-miljardär. Så kunskaperna finns, det är jag övertygad om liksom avgörande kontakter.

- Att Zlatan blev en världsstjärna är ingen slump, det är massor med ambition och träning som ligger bakom. Samma personlighet kommer att göra Zlatan till en duktig affärsman - om han inte redan är det. 

- Vi vanliga dödliga med våra medelklassliv saknar kunskap om hur det går till på de översta nivåerna och Zlatan är ett globalt varumärke och har under 20 år byggt upp stora kontaktnät bland de ”rich and famous”. 

- Glömmer aldrig när jag första gången såg en liten kille i en liten by i Kalifornien i en Barcelonatröja med Ibra på ryggen.

Huski så här långt. Men hur ser du på den andra sponsorn?

- Det som förvånar med Hammarbys samverkan med både Huski och Tillmobil är att bolagen är så pass relativt små. Huski har ju som sagt minussiffror i sitt senaste bokslut - medan Tillmobils senast publicerade bokslut (2019 års verksamhet) har en vinst på 1,4 miljoner kronor och befintliga partnerskap med både MFF och Västra Frölunda, säger Dan Persson.

Hur ser du på att Huski ''bara'' omsätter 5 miljoner medan Tillmobil kommer upp i betydligt större siffror?

- Den stora skillnaden handlar om en sannolikt större grundpotential i och med att bolaget vad jag tror - sannolikt står inför en internationell lansering och har riskkapital på ett helt annat sätt än jämfört med Tillmobil. 

Expressen har uppgifter om att avtalet med Huski ger 10 miljoner kronor per år?

- Ganska rimligt för en klubb eller ett företag av Hammarbys storlek. Det är ganska stora pengar för en allsvensk storklubb. Men som sagt det är obekräftade uppgifter.

- Om de inte haft en omfattande tillväxt under 2020 känns som snäppet för litet för att gå in som tröjsponsor i Hammarby. 

- Nu handlar samverkan i första hand med Tillmobil om lanseringen av nya varumärket Limitado som riktar sig mot konsumenter med tillbehör till mobiler i begränsad upplaga som affärsidé. Är sponsorskapet en del av en lansering av nytt affärsområde, dvs en del av investeringen så blir förmågan att betala en annan.

– Men som princip blir jag alltid glad när svenska klubbar får nya sponsorer. Det gäller också här.

Matchrapporter: Erik Björndahl och Andreas Skovgaard avgjorde hemma mot Hammarby Christoffer Nyman avgjorde när IFK Norrköping sänkte Hammarby Hammarby lyfte sig i andra och fixade kryss hemma mot Malmö

Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
onsdag 03 mars
18:30 Sassuolo - Napoli Serie A
18:30 Rot-Weiss Essen - Holstein Kiel Tyska cupen
19:00 Metz - Angers Ligue 1
19:00 Lyon - Rennes Ligue 1
19:00 St Etienne - Lens Ligue 1
19:00 Nice - Nimes Ligue 1
19:00 Brest - Dijon Ligue 1
19:00 Sheffield U - Aston Villa Premier League
19:00 Livingston - Rangers Skottland Premiership
19:00 Burnley - Leicester Premier League
20:45 Fiorentina - Roma Serie A
20:45 RB Leipzig - Wolfsburg Tyska cupen
20:45 Atalanta - Crotone Serie A
20:45 Cagliari - Bologna Serie A
20:45 Benevento - Verona Serie A
20:45 Genoa - Sampdoria Serie A
20:45 Milan - Udinese Serie A
21:00 Heerenveen - Ajax Holland KNVB Beker
21:00 Montpellier - Lorient Ligue 1
21:00 Bordeaux - Paris SG Ligue 1
21:00 Lille - Marseille Ligue 1
21:00 Barcelona - Sevilla Copa del Rey
21:00 Nantes - Reims Ligue 1
21:00 Strasbourg - Monaco Ligue 1
21:15 Crystal Palace - Manchester U Premier League
21:15 Stoke - Swansea Championship
torsdag 04 mars
18:00 Lyngby - Midtjylland Superligaen
19:00 Fulham - Tottenham Premier League
19:00 West Bromwich - Everton Premier League
20:00 Bröndby - Randers Superligaen
20:45 Parma - Inter Serie A
21:00 Levante - Athletic Bilbao Copa del Rey
21:15 Liverpool - Chelsea Premier League
fredag 05 mars
19:00 Fredericia - Hobro Danmark Division 1
19:00 Skive - Viborg Danmark Division 1
19:15 Bayer Leverkusen - Potsdam Bundesliga, damer
20:30 Schalke - Mainz Bundesliga
20:45 Raith - Dunfermline Skottland Championship
20:45 Huddersfield - Cardiff Championship
21:00 Valencia - Villarreal La Liga
lördag 06 mars
13:00 Malmö FF - Halmstad Svenska Cupen
13:00 Trelleborg - Lödde Svenska Cupen
13:00 Örebro - Sirius Svenska Cupen
13:00 Västerås SK - GAIS Svenska Cupen
13:30 Burnley - Arsenal Premier League
13:30 Watford - Nottingham Forest Championship
14:00 Valladolid - Getafe La Liga
15:00 Elfsborg - Falkenberg Svenska Cupen
15:00 Spezia - Benevento Serie A
15:00 Degerfors - Utsikten Svenska Cupen
15:30 Hertha Berlin - Augsburg Bundesliga
15:30 Freiburg - RB Leipzig Bundesliga
15:30 Eintracht Frankfurt - VfB Stuttgart Bundesliga
15:30 Hoffenheim - Wolfsburg Bundesliga
15:30 Borussia M'gladbach - Bayer Leverkusen Bundesliga
16:00 Swansea - Middlesbrough Championship
16:00 Norwich - Luton Championship
16:00 Sheffield U - Southampton Premier League
16:15 Elche - Sevilla La Liga
17:00 Brage - Umeå Svenska Cupen
17:00 Djurgården - Kalmar FF Svenska Cupen
18:00 Udinese - Sassuolo Serie A
18:30 Bayern München - Borussia Dortmund Bundesliga
18:30 Cadiz - Eibar La Liga
18:30 Aston Villa - Wolverhampton Premier League
20:45 Juventus - Lazio Serie A
21:00 Osasuna - Barcelona La Liga
21:00 Brighton - Leicester Premier League
21:10 Brest - Paris SG Franska Cupen
söndag 07 mars
12:15 Ajax - Groningen Eredivisie
12:30 Roma - Genoa Serie A
13:00 Hammarby - AIK Svenska Cupen
13:00 AFC Eskilstuna - Oskarshamns AIK Svenska Cupen
13:00 Dundee Utd - Celtic Skottland Premiership
13:00 Manchester Utd - Aston Villa Women’s Super League
13:00 West Bromwich - Newcastle Premier League
13:30 Freiburg - Bayern München Bundesliga, damer
14:00 Bröndby - Köpenhamn Superligaen
14:00 Huesca - Celta Vigo La Liga
15:00 Vendsyssel - Helsingör Danmark Division 1
15:00 Akropolis IF - Landskrona BoIS Svenska Cupen
15:00 Dalkurd - Gauthiod Svenska Cupen
15:00 Häcken - Helsingborg Svenska Cupen
15:00 Fiorentina - Parma Serie A
15:00 Mjällby - Östersund Svenska Cupen
15:00 Silkeborg - Köge Danmark Division 1
15:00 Manchester City - Everton Women’s Super League
15:00 Crotone - Torino Serie A
15:00 Liverpool - Fulham Premier League
15:00 Verona - Milan Serie A
15:30 FC Köln - Werder Bremen Bundesliga
16:15 Atletico Madrid - Real Madrid La Liga
17:00 GIF Sundsvall - Sandvikens IF Svenska Cupen
17:00 IFK Norrköping - IFK Göteborg Svenska Cupen
17:30 Manchester City - Manchester U Premier League
18:00 Nordsjälland - Horsens Superligaen
18:00 Sampdoria - Cagliari Serie A
18:00 Arminia Bielefeld - Union Berlin Bundesliga
18:30 Real Sociedad - Levante La Liga
20:00 Vejle - Odense Superligaen
20:15 Tottenham - Crystal Palace Premier League
20:45 Napoli - Bologna Serie A
21:00 Athletic Bilbao - Granada La Liga
måndag 08 mars
19:00 Chelsea - Everton Premier League
19:00 Ålborg - SönderjyskE Superligaen
20:45 Inter - Atalanta Serie A
21:00 West Ham - Leeds Premier League
21:00 Real Betis - Alaves La Liga
tisdag 09 mars
20:45 Portsmouth - Sunderland League One
21:00 Borussia Dortmund - Sevilla EUROPA: Champions League
21:00 Juventus - Porto EUROPA: Champions League
onsdag 10 mars
13:55 Brondby Women - Lyon UEFA Champions League, damer
15:55 Fortuna Hjörring - Barcelona UEFA Champions League, damer
16:30 Midtjylland - Odense Danska cupen
18:00 Randers - Vejle Danska cupen
18:30 Arminia Bielefeld - Werder Bremen Bundesliga
19:00 Marseille - Rennes Ligue 1
19:00 Atletico Madrid - Athletic Bilbao La Liga
19:00 Manchester City - Southampton Premier League
21:00 Liverpool - RB Leipzig EUROPA: Champions League
21:00 Paris SG - Barcelona EUROPA: Champions League
torsdag 11 mars
16:30 SönderjyskE - Fremad Amager Danska cupen
18:45 B 93 - AGF Århus Danska cupen
18:55 Slavia Prag - Rangers UEFA Europa League
18:55 Dynamo Kiev - Villarreal UEFA Europa League
18:55 Ajax - Young Boys UEFA Europa League
18:55 Manchester U - Milan UEFA Europa League
21:00 Granada - Molde UEFA Europa League
21:00 Roma - Shakhtar Donetsk UEFA Europa League
21:00 Olympiakos - Arsenal UEFA Europa League
21:00 Tottenham - Dinamo Zagreb UEFA Europa League
fredag 12 mars
19:00 Lyngby - Nordsjälland Superligaen
20:30 Augsburg - Borussia M'gladbach Bundesliga
20:45 Atalanta - Spezia Serie A
20:45 Blackburn - Brentford Championship
21:00 Levante - Valencia La Liga
21:00 Reims - Lyon Ligue 1
Allsvenskan
# LAG M V O F GA P
1 Malmö FF 30 17 9 4 34 60
2 IF Elfsborg 30 12 15 3 11 51
3 BK Häcken 30 12 13 5 16 49
4 Djurgårdens IF 30 14 6 10 15 48
5 Mjällby AIF 30 13 8 9 4 47
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 IFK Norrköping 30 13 7 10 14 46
7 Örebro SK 30 12 6 12 -4 42
8 Hammarby IF 30 10 11 9 0 41
9 AIK 30 10 9 11 -3 39
10 IK Sirius FK 30 9 11 10 -8 38
11 Varbergs BoIS FC 30 10 7 13 1 37
12 IFK Göteborg 30 7 13 10 -6 34
13 Östersunds FK 30 8 9 13 -19 33
14 Kalmar FF 30 6 10 14 -19 28
15 Helsingborgs IF 30 5 11 14 -15 26
16 Falkenbergs FF 30 5 9 16 -21 24

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten