Sök

Goitom får bränsle av kritiken: "Kanske det jag behöver"

Han känner igen snacket inför säsongen.
Om tiden inte sprungit förbi honom det här året i alla fall.
AIK:s lagkapten Henok Goitom, 36, väljer att använda snacket som bränsle.
– Det känns som det funnits tvivel varje år. År efter år efter år, säger Goitom inför derbyt i Svenska Cupen mot Hammarby.

Anfallaren befinner sig på en bra plats i fotbollslivet.

Efter den senaste cupsegern mot AFC Eskilstuna, där han gjorde mål för andra matchen i rad, så tycker han att den 36-åriga kroppen känns bättre än på länge.

Bättre än på flera år, faktiskt.

– Ja, det kändes piggt mot AFC faktiskt. Försäsongsbenen sitter i som normalt, man tränar ju hårt för att klara året så benen känner lite mjölksyra. Men när bollen kommer nära och lägena dyker upp så känns det piggt. Mycket bättre än tidigare år, säger Goitom.

Och han fortsätter:

– 2-0-målet, det är en maxrusch in i straffområdet, med riktningsförändring i ruschen. Det kommer ett perfekt inlägg från (Erick) Otieno, jag nickar och slår in den egna returen. Den aktionen är ett kvitto på att det ser piggt ut.

Inför varje säsong de senaste åren så har det varit någon form tvivel kring dig och din förmåga att leda och leverera på planen. Hur tar du det?

– Det är klart att det blir till bränsle på något sätt. Kanske är det vad jag behöver höra. Det stämmer, det känns som det funnits tvivel varje år, år efter år efter år. Ändå har jag i princip startat varje match. Något rätt har man ändå gjort, säger Goitom.

– Varje år är det också konkurrens, 2019 hade vi (Chinedu) Obasi, Tarik (Elyounoussi), (Jack) Lahne, Stefan Silva och Siggi (Kolbeinn Sigthorsson) - det är tunga namn. Ändå har jag spelat så då gör man något rätt. 

– Det är extra skönt att få till match som mot AFC, speciellt första halvlek. Försäsongsbenen sitter i, men man känner sig relativt pigg.

Blir du aldrig förbannad över tvivlen?

– Det är som jag säger till min dotter när någon är elak mot henne, att hennes dag får inte bli dålig samtidigt som den som säger det där elaka mår bra. Det är samma här, tvivlet får inte förändra min dag. Tvivel finns där hela tiden, det får man lära sig att leva med.

– Erfarenheter lär en också saker. När något jobbigt sker så kan man inte snabbt sopa det under mattan. Man ska analysera det man gått igenom, bearbeta det. Då är det lättare att hantera nästa gång. 

– Fotbollsspelare säger till exempel att de inte läser tidningar och blabla. Men man läser och blir påverkad. Då måste man stanna upp, fråga sig själv: varför blir jag påverkad? Sedan bearbeta detta. Nästa gång är man förberedd på känslan och det påverkar dig inte lika mycket.

Målskyttet har kommit igång tidigt, är det en lättnad?

– Ja, definitivt. Ibland kommer man in i målstim, man börjar göra mål på lägen som man inte ska göra mål på. Bollen bara dimper ner på dina fötter, man är i zonen. Avslutar utan att tänka extra, det sker per automatik. Det är snygga mål, enkla mål, svåra mål - men det är viktigt att man gör mål. Med målen så vinner du ju matcher.

Nu kommer anfallaren Nicolas Stefanelli in igen redan till derbyt mot Hammarby, vad ger det er?

 Först och främst så har vi en spelare som vi känner till sedan tidigare, vi känner till hans kvaliteter. Nu är han ändå ny i laget, och vi vet inte riktigt vilken position han ska spela, nia eller nåt annat. Det är upp till tränarstaben, hur de vill använda honom. 

– Som forwardstyp är han annorlunda mot mig och Bojan (Radulovic). Det betyder att vi får fler vapen hos oss.

Har ni en komplett trupp nu?

– Det beror på. Vi har bra yttrar, bra forwards, bra backar och bra mittfältare. Men som sportchef, kommer det någon spetsig spelare så är svårt säga nej om ekonomin tillåter.

– Även om truppen är stängd, men någon spetsig spelare kommer i spel. Det är inte varje dag man får en sån typ av spelare och då är det svårt säga nej. Men det är sportchefens roll, jag ska inte lägga energi på deras huvudvärk.

Har det varit jobbigt att ta det ansvaret du gjort under de senaste åren?

– Någonstans, jag tror att jag gillar att lära ut. Sen kanske inte alla vill bli lärda, och det måste man respektera. Men kommer där unga spelare, och bara ett tips kan räcka. Det är som det sker en explosion...

– Jag tror man ska läsa böcker och lyssna på folk, folk som gått igenom saker. Det finns ingen anledning vänta flera år och sen gå igenom samma sak själv för att lära sig. Om någon som är 50-60 år gammal berättar något, då känner jag att jag måste kunna lära mig otroligt mycket. Jag kan även lära mig av en 20-åring som gått igenom något som jag inte gjort.

– Man ska lära sig av andras misstag, inte sina egna - även om det är bra läxa,

– Jag känner ingen press av ansvaret, det kommer naturligt.

Matchrapporter: Hammarby hämtade i kapp underläge och kryssade mot Djurgården Nicolas Stefanelli poängräddare för AIK mot Malmö Underläge i halvtid – då vände Hammarby och vann

Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
lördag 15 maj
13:00 Akropolis - Örgryte Superettan
13:30 Burnley - Leeds Premier League
13:30 Rangers - Aberdeen Skottland Premiership
15:00 Brage - Norrby Superettan
15:00 GIF Sundsvall - Vasalund Superettan
15:00 Spezia - Torino Serie A
15:00 Genoa - Atalanta Serie A
15:30 Hertha Berlin - FC Köln Bundesliga
15:30 Augsburg - Werder Bremen Bundesliga
15:30 Bayer Leverkusen - Union Berlin Bundesliga
15:30 Arminia Bielefeld - Hoffenheim Bundesliga
15:30 Schalke - Eintracht Frankfurt Bundesliga
15:30 Freiburg - Bayern München Bundesliga
15:30 Borussia M'gladbach - Stuttgart Bundesliga
16:00 Southampton - Leeds Premier League
17:00 Helsingborg - Öster Superettan
18:00 Juventus - Inter Serie A
18:15 Chelsea - Leicester FA-cupen
19:00 Benfica - Sporting Lissabon Portugisiska ligan
19:00 New York City FC - Toronto FC MLS
20:45 Roma - Lazio Serie A
21:00 Brighton - West Ham Premier League
21:30 Rio Ave - Porto Portugisiska ligan
21:30 LA Galaxy - Austin FC MLS
01:00 Atlanta United - Club de Foot Montreal MLS
01:30 New York Red Bulls - Philadelphia Union MLS
söndag 16 maj
02:00 Minnesota United FC - FC Dallas MLS
03:00 Colorado Rapids - Houston Dynamo MLS
03:30 Real Salt Lake - Nashville SC MLS
04:00 San Jose Earthquakes - Portland Timbers MLS
12:00 Real Madrid - Eibar Spanska ligan, damer
12:30 Fiorentina - Napoli Serie A
13:00 AFC Eskilstuna - Jönköping Superettan
13:00 Crystal Palace - Aston Villa Premier League
14:00 Midtjylland - Randers Superligaen
14:00 Ålborg - Horsens Superligaen
14:30 Utrecht - PSV Eindhoven Eredivisie
15:00 Vålerenga - Kristiansund Norge Eliteserien
15:00 Viking - Tromsö Norge Eliteserien
15:00 Piteå - KIF Örebro Allsvenskan, damer
15:00 Benevento - Crotone Serie A
15:00 Sarpsborg - Haugesund Norge Eliteserien
15:00 Udinese - Sampdoria Serie A
15:00 Hammarby - Djurgården Allsvenskan
15:05 Tottenham - Wolverhampton Premier League
16:00 Köpenhamn - Bröndby Superligaen
17:30 West Bromwich - Liverpool Premier League
18:00 Strömsgodset - Lillestrom Norge Eliteserien
18:00 Bodö/Glimt - Rosenborg Norge Eliteserien
18:00 Sandefjord - Mjöndalen Norge Eliteserien
18:00 Parma - Sassuolo Serie A
18:00 AGF Århus - Nordsjälland Superligaen
18:00 Mainz - Borussia Dortmund Bundesliga
18:00 Stabaek - Odd Norge Eliteserien
18:30 Barcelona - Celta Vigo La Liga
18:30 Atletico Madrid - Osasuna La Liga
18:30 Villarreal - Sevilla La Liga
18:30 Valencia - Eibar La Liga
18:30 Real Betis - Huesca La Liga
18:30 Athletic Bilbao - Real Madrid La Liga
18:30 Real Sociedad - Valladolid La Liga
18:30 Getafe - Levante La Liga
18:30 Cadiz - Elche La Liga
18:30 Alaves - Granada La Liga
20:00 Sporting Kansas City - Vancouver Whitecaps MLS
20:00 Everton - Sheffield U Premier League
20:00 Molde - Brann Norge Eliteserien
20:30 RB Leipzig - Wolfsburg Bundesliga
20:45 Milan - Cagliari Serie A
21:00 Paris SG - Reims Ligue 1
21:00 Chelsea - Barcelona UEFA Champions League, damer
21:00 Lille - St Etienne Ligue 1
21:00 Nice - Strasbourg Ligue 1
21:00 Lorient - Metz Ligue 1
21:00 Monaco - Rennes Ligue 1
21:00 Marseille - Angers Ligue 1
21:00 Montpellier - Brest Ligue 1
21:00 Bordeaux - Lens Ligue 1
21:00 Dijon - Nantes Ligue 1
21:00 Nimes - Lyon Ligue 1
22:00 FC Cincinnati - Inter Miami CF MLS
00:00 New England Revolution - Columbus Crew MLS
måndag 17 maj
02:00 DC United - Orlando City SC MLS
03:30 Seattle Sounders FC - Los Angeles FC MLS
18:30 Malmö FF - Kalmar FF Allsvenskan
18:30 Elfsborg - Halmstad Allsvenskan
18:30 Djurgården - Häcken Allsvenskan, damer
18:30 Västerås SK - IFK Värnamo Superettan
18:30 Varberg - Norrköping Allsvenskan
18:30 Östersund - AIK Allsvenskan
18:30 IFK Göteborg - Sirius Allsvenskan
18:30 Mjällby - Häcken Allsvenskan
19:00 Bournemouth - Brentford Championship
19:00 SönderjyskE - Lyngby Superligaen
19:00 Eskilstuna United - Hammarby Allsvenskan, damer
20:45 Verona - Bologna Serie A
21:15 Barnsley - Swansea Championship
tisdag 18 maj
18:30 Degerfors - Örebro Allsvenskan
18:30 Landskrona - Falkenberg Superettan
18:30 GAIS - Trelleborg Superettan
18:30 Linköping - Kristianstad Allsvenskan, damer
19:00 Southampton - Leeds Premier League
19:00 Oxford United - Blackpool League One
19:00 Manchester U - Fulham Premier League
20:00 Brighton - Manchester City Premier League
20:30 Lazio - Torino Serie A
20:30 Linköping - Kristianstad Allsvenskan, damer
21:15 Chelsea - Leicester Premier League
onsdag 19 maj
19:00 Tottenham - Aston Villa Premier League
19:00 Newcastle - Sheffield U Premier League
19:00 Everton - Wolverhampton Premier League
19:00 Lincoln City - Sunderland League One
20:00 Stabaek - Odd Norge Eliteserien
20:00 Crystal Palace - Arsenal Premier League
21:15 Paris SG - Monaco Franska Cupen
21:15 West Bromwich - West Ham Premier League
21:15 Burnley - Liverpool Premier League
torsdag 20 maj
18:30 Malmö FF - Elfsborg Allsvenskan
20:00 Chelsea - Everton FA Cup Women
20:30 Rosenborg - Brann Norge Eliteserien
fredag 21 maj
21:00 Levante - Cadiz La Liga
lördag 22 maj
13:00 Norrby - AFC Eskilstuna Superettan
13:30 Brentford - Bournemouth Championship
14:00 Hammarby - Djurgården Allsvenskan, damer
15:00 Örgryte - GIF Sundsvall Superettan
15:00 AIK - Mjällby Allsvenskan
15:00 Häcken - Eskilstuna United Allsvenskan, damer
15:00 Jönköping - Landskrona Superettan
15:30 Hoffenheim - Hertha Berlin Bundesliga
15:30 Bayern München - Augsburg Bundesliga
15:30 FC Köln - Schalke Bundesliga
15:30 Eintracht Frankfurt - Freiburg Bundesliga
15:30 Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen Bundesliga
15:30 Werder Bremen - Borussia M'gladbach Bundesliga
15:30 Union Berlin - RB Leipzig Bundesliga
15:30 Wolfsburg - Mainz Bundesliga
15:30 Stuttgart - Arminia Bielefeld Bundesliga
16:00 KIF Örebro - Växjö Allsvenskan, damer
17:30 Östersund - Sirius Allsvenskan
19:30 Swansea - Barnsley Championship
onsdag 21 juli
19:00 Sandefjord - Haugesund Norge Eliteserien
Allsvenskan
# LAG M V O F GA P
1 Djurgårdens IF 7 5 1 1 7 16
2 IFK Norrköping 6 3 2 1 5 11
3 Hammarby IF 7 3 2 2 2 11
4 Malmö FF 6 3 2 1 1 11
5 IF Elfsborg 6 3 1 2 2 10
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 Kalmar FF 6 2 4 0 2 10
7 AIK 6 3 1 2 1 10
8 IK Sirius 6 2 2 2 -1 8
9 Mjällby AIF 6 2 2 2 -1 8
10 IFK Göteborg 6 1 4 1 1 7
11 Degerfors IF 6 2 1 3 -1 7
12 Örebro SK 6 2 1 3 -7 7
13 Östersunds FK 6 1 2 3 1 5
14 Halmstads BK 6 1 2 3 -2 5
15 Varbergs BoIS 6 1 1 4 -6 4
16 BK Häcken 6 0 2 4 -4 2

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten