Försäsong 2021

MFF reste sig efter chockstarten - men fortsatt svårt på försäsongen

Bägge nyförvärven i aktion för Malmö FF i dag - Veljko Birmancevic och Antonio Colak startar i en stark MFF-elva mot Örebro. Det här är FD:s liverapport från matchen.

Malmö FF och Örebro SK spelar två träningsmatcher i eftermiddag, den första med avspark klockan 13 och den andra klockan 15.

Att match 1 är av mer a-lagskaraktär ser vi om inte annat på de startelvor som presenterats. Malmö FF med en stark elva och bägge nyförvärven Antonio Colak och Veljko Birmancevic startar.

MFF kommer från en fiaskobetonad tillställning mot Elfsborg senast, där man åkte på stryk 4-0 med sitt a-lag. Det var ett liknande upplägg som i dag, med a-lagsmatch först följt av U21-match (där MFF tog revansch och slog Elfsborg 3-1).

ÖSK har de flesta ordinarie namnen med, där elvan i match två innehåller en del yngre spelare ackompanjerad av a-lagsnamn som Nordin Gerzic och Daniel Björnquist.

David Seger har haft skadeproblem men ska starta matchen. Enligt NA så är dock planen bara 45 minuter för Seger, han kommer i paus ersättas av Jake Larsson.

FotbollDirekt liverapporterar match 1 med start klockan 13.

Malmö FF:s startelva: Johansson - Larsson, Brorsson, Ahmedhodzic, Knudsen, Rakip, Christiansen, Berget, Toivonen, Birmancevic, Colak.

Bänken: Ellborg (mv), Nielsen, Vagic, Beijmo, Rieks, Nanasi, Nalic.

Örebro SK:s startelva: Allain – Ali, Almebäck, Skovgaard, Wright, Collander, Walker, Mårtensson, Seger, Hümmet, Karjalainen.

Bänken: Leijon (mv), Milleskog, Damström, Björnquist, Svedin, Fisic, Larsson.

HÄR BÖRJAR FD:S LIVERAPPORTERING!

Malmö FF-Örebro SK 1-1

Då är vi igång!

1 min: ÖSK med en attack direkt, Inlägg Collander som nickas bort men Mårtensson kan skjuta direkt från distans... skottet träffar MFF-ben och bromsas upp, inga problem för Johansson i MFF-målet.

2 min: Birmancevic kom till MFF med ett rykte om sig att kunna slå sin spelare. Nu utmanar han Ali på vänsterkanten, vänder bort honom två gånger om. Men skottet bromsas upp och hamnar sedan hos Allain i ÖSK-målet.

3 min: Där har vi första målet! OCH det är ÖSK som gör det. Larsson tappar boll, inspel Wright, Brorsson får inte bort bollen som går ut till Seger... han tofflar iväg ett skott som ser långt ifrån otagbart ut men går ändå in under Johansson.

6 min: Colak får bollen i en position som inte ser farlig ut, långt ute vid vänstra "krysset" av ÖSK:s straffområde. Får ändå i väg ett skott som blir farligt, touchar ÖSK:are och Allain får sträcka ut ordentligt.

10 min: Berget nickar fram den i djupet mot Colak som är helt ren, men vinkas av för offside.

12 min: MFF-inkast nära ÖSK:s hörnflagg... Knudsen med långkast... tas enkelt bort av ÖSK-försvaret.

14 min: MFF-frispark på vänsterkanten, Christiansen slår in den bra, hårt och flackt... Toivonen får några hårstrån på den men skarven ändrar inte bollbanan och Allain kan fånga ganska enkelt.

15 min: Bra MFF-anfall - bollen ut till Larsson till höger, bra inlägg och Colak bredsidar den på volley... i ribban!

18 min: Christiansen lyfter in frispark från höger. Den nickas av ÖSK till hörna MFF. "AC" igen, från andra hållet... ÖSK får inte bort bollen och den hamnar hos Colak som skjuter, den tar på medspelare och går utanför! Inspark ÖSK.

22 min: Toivonen ordnar frispark i bra läge, precis utanför ÖSK-boxen. Ganska rakt framifrån, bra avstånd för att kunna skruva över mur.

23 min: 1-1! Toivonen tar frisparken själv och gör just det jag skrev var möjligt. Skruvar den över muren och in vid närmsta stolpen. Men den ska Allain ta, han är där men bollen förbi honom.

28 min: Colak löper loss i djupled igen, men vinkas av för offside på nytt. Strax efter det så får Birmancevic en smäll efter duell med Ali. Tar sig åt knät men ser ut att kunna fortsätta.

29 min: Knudsen till vänster, inlägg mot Colak vid bortre, han nickar ner till Berget som avslutar men Allain är i ryggen på honom och avstyr.

33 min: Det är mer MFF än ÖSK men inget jättetryck heller från hemmalaget. Colak ser väldigt lovande ut, Birmancevic har inte varit så involverad på sin kant.

36 min: Bra MFF-anfall nu, där Birmancevic kan mata AC i djupet vid box-gränsen, försöker med det men stickaren i djupled bryts. Nytt läge i kölvattnet av det där Larsson lyfter in från höger, eller om det är ett skott... en bit utanför.

38 min: Colak med väldigt bra mottagning och vändning i samma rörelse, tar emot i boxen och vänder runt... Almebäck stoppar. Men Colak visar klass i nästan varje agerande.

40 min: Toivonen river ner Hümmet, varnas. Frispark ÖSK, möjligen lite långt ifrån för skott. Walker ska lyfta in i box... förbi alla, Mårtensson hinner upp och lyfter in igen, men MFF kan ta bort.

43 min: Collander till höger, tar sig förbi Rakip och in i MFF-boxen, har medspelare med sig, laddar för skott/inlägg, förbi alla och utanför.

45 min: Hörna MFF, blir farligt, flera nickar inne i ÖSK-boxen och lite "flipperspel"... ÖSK kan freda sig efter ny hörna.

Första halvlek slut, 1-1.

Dags för andra halvlek!

47 min: Birmancevic med en bra aktion, förbi Ali, ner på kortlinjen, snett bakåt till Colak som har bra läge men ingen vidare träff med vänstern... enkelt för Allain.

49 min: Straff ÖSK! Hands i MFF:s straffområde. Knudsen får ett skott från Hümmet på armen.

49 min: Hümmet tar hand om straffen... Johansson räddar! MFF-målvakten går åt höger, straffen relativt mitt i målet och i rätt höjd, Johansson får upp en hand och räddar.

54 min: Christiansen vänder på en femöring i ÖSK-boxen, rappt skott men rakt på Allain.

56 min: ÖSK har haft flera hörnor i inledningen av andra halvlek men MFF har kunnat freda sig. Men hemmalaget har väldigt svårt att etablera tryck framåt, det är lika mycket ÖSK i andra halvlek, om inte mer.

58 min: Missförstånd mellan Birmancevic och Colak. Bra möjlighet annars.

59 min: "AC" med inlägg mot Colak som störs av Skovgaard och ingen fart på nicken.

60 min: Birmancevic till vänster, bra boll in i mitten mot Toivonen som rundar Almebäck men avslutet med högern går rakt på Allain.

64 min: Ahmedhodzic med dagens längsta boll, ner mot Berget som hinner upp den innan kortlinjen men inlägget går bakom kortlinjen, inspark ÖSK.

68 min: Lite tuffare tag nu, irriterat efter att MFF inte fått frispark och ÖSK får frispark på mittplan i momentet efter. Står och väger nu.

72 min: Berget till höger, i djupet mot Colak, vinkas av för offside. Kan inte ha varit med mycket.

75 min: Christiansen med lyft in mot Toivonen som är före Allain och nickar över... men avvinkad för offside.

76 min: Mårtensson har ont, oklart om han kan spela vidare. Vill testa och köra vidare.

77 min: Mårtensson kan inte fortsätta, Jake Larsson in.

77 min: Sällsynt misstag av Christiansen som slår en slarvig passning rakt in i banan, och Jake Larsson får möjlighet direkt, men Knudsen reder ut det för MFF.

79 min: Larsson får frispark, slår den snabbt mot "AC" som tar vänsterskott i ÖSK-boxen, Allain räddar och styr returen långt ut mot sidlinjen.

81 min: Axel Kjäll protesterar mot domslut, får gult kort av domaren.

82 min: MFF har varvat upp, går för ett segermål. Christiansen med ett inspel i boxen som ÖSK får bort, många MFF:are i straffområdet där.

83 min: Nu kliver Colak av. Adi Nalic in för MFF. Lovande tendenser från Colak, framför allt i första halvlek.

83 min: Birmancevic kliver också av, Rieks in för honom. Samma där, lovande tendenser och kan nog bli bra på sikt. Ett och annat felbeslut men kan uppenbarligen slå sin gubbe. I dag gör Ali ett bra jobb på honom, och Birmancevic kunde också ha fått fler bollar att jobba med.

86 min: Collander med ett tungt högeravslut från distans, tätt utanför!

86 min: Björnquist in för ÖSK, Karjalainen ut. Hümmet ensam på topp.

87 min: Ahmedhodzic söker Toivonen i djupled, passningen rinner ner till Allain.

89 min: Hörna MFF... mot bortre, och Ahmedhodzic når högst... men får hoppa högt och får inte ner nicken, över. Inspark ÖSK.

90 min: Wright går in tufft mot Rakip, som blir liggande. Har ont. Medicinmän in på planen. Tar sig upp nu och tycks kunna gå för egen maskin.

92 min: En minut passerade där. Rakip tycks inställd på att fortsätta. Nej, nu leds han av planen.

93 min: Nalic ordnar hörna. MFF tar in Vagic för Rakip. Nalic fångar upp hörnan, MFF behåller tryck en stund innan ÖSK kan freda sig.

Där blåser domaren av, 1-1!