Försäsong 2021

Oavgjort för AIK i genrepet - han imponerade på nytt

ANNONS
Alexander Milosevic blev klar för AIK-återkomst i AIK i måndags. I dag första matchen i AIK-tröjan efter återkomsten - i AIK:s genrep mot Gif Sundsvall. Det slutade 1-1.
Det här är FotbollDirekts liverapport från matchen.

AIK:s startelva: Janosevic - Lustig, Milosevic, Papagiannopoulos, Kahl, Larsson, Hussein, Ylätupa, Bahoui, Stefanelli, Radulovic.

Bänken: Haugaard, Michel, Forsberg, Otieno, Ofori, Ayari, Silva.

Gif Sundsvalls startelva: Blazevic - Eriksson, Blomqvist, Dahlström, Lundström, Andersson, Carström, Stensson, Olsson, Engblom, Hallenius.

Bänken: Bengtsson, Ekström, Stenshagen, Nåvik, Palmlöv, Mohlin.

HÄR BÖRJAR FD:S LIVERAPPORTERING!

Matchen igång!

3 min: Avvaktande inledning. Lundström söker Hallenius, men den går hela vägen ner till Janosevic i AIK-målet.

5 min: 1-0 AIK! Bolltapp Sundsvall, AIK vinner boll, ut till Larsson till vänster, spelar inåt till Ylätupa som utmanar, skottfintar och skjuter i aviga hörnet, ett lågt skott som sitter inne vid närmsta stolpen.

7 min: Kort efter 1-0, nytt jätteläge - Radulovic blir ren i högerläge, Sundsvall ropar på offside men domaren visar inget tecken, avslut med högern tätt utanför!

9 min: Hallenius gjorde sig illa tidigt, försökte fortsätta ett tag, funkar inte. Byte nu, Hallenius ut, Johan Bengtsson in för Sundsvall.

10 min: Bra av Hussein, lyft mot Radulovic i boxen, han har bra läge men misslyckas med mottagningen och Sundsvall vinner boll.

13 min: Bra cross av Lustig, mot Stefanelli, som stoppar den innan kortlinjen, tar sig förbi Lundström och tar avslut ur dålig vinkel, räddas till hörna. Stefanelli ser riktigt vass ut. Blazevic boxar undan hörnan.

14 min: Hygglig chans för Sundsvall, bollen ut till vänster och Olsson, inlägg mot bortre som Engblom nickar på men Janosevic klarar utan att släppa retur.

17 min: Hörna AIK, mot första stolpen, skarvas av Papagiannopoulos, nära mål där. AIK har imponerat stort inledningsvis, numret större än Sundsvall.

20 min: Lång boll mot Olsson, men Lustig läser den bra och täcker ner till Janosevic.

22 min: Sundsvalls första hörna i matchen, blir ganska farligt när bollen nickas ut till Andersson, han dammar till vänstern, bra tryck i den men Janosevic nere och klarar vid första stolpen.

25 min: Farligt AIK, två gånger om! Ylätupa vinner boll, spelar snett bakåt till Stefanelli som skjuter direkt, bra räddning Blazevic. I sekvensen efteråt, Ylätupa nickar ner till Lustig som tar avslut på uppstuds från nära håll, ännu bättre räddning Blazevic!

Till hörna AIK. Som blir till ny hörna. Till sist nick Papagiannopoulos men ingen fart i den och Blazevic kan nypa.

28 min: Omställning AIK, Larsson till Stefanelli som söker Radulovic i djupled men fint läst där av Eriksson i Sundsvall... får bort bollen men AIK återerövrar snabbt, till sist ett avslut från distans Kahl, långt utanför.

30 min: Riktigt bra skott från distans Radulovic! Tv-räddning Blazevic, till hörna AIK.

31 min: Bra hörna Larsson, mot bortre stolpen, där står Bahoui ensam, nicken tätt utanför!

34 min: Omställning AIK och man går fram med massor av spelare... Ylätupa med boll, driver boll bra och kliver rakt emellan flera Sundsvallsspelare... har Kahl med sig till vänster i ett tidigt skede men väntar och väntar, och när bollen till sist kommer så gör han det svårt... den rullar ner till Blazevic i Sundsvallsmålet.

37 min: Hörna Sundsvall... tas bort...

38 min: Bolltapp Sundsvall, ny omställning AIK... bollen till Bahoui, han söker Ylätupa med ett inlägg. Ylätupa är väldigt fri till höger men inlägget inte precist och bollen når inte fram till finländaren.

40 min: Sundsvall med en möjlighet, Carström tar skott vid boxgränsen men får ingen träff och den rullar retsamt långsamt ner till Janosevic som plockar upp.

Tillkommer annars efter en hög press från Sundsvall, något man varit konsekvent med. Mestadels har AIK spelat sig ur den pressen och det har blivit farligt framåt för hemmalaget, den här gången vann Sundsvall boll i farligt läge.

42 min: Många i AIK som varit bra i första halvlek, Bahoui har dock inte stått att känna igen riktigt, kanske inte konstigt heller efter skadefrånvaron. Nu slår han en längre boll i djupet mot Radulovic som blir alldeles för lång.

43 min. Straff Sundsvall! Bengtsson görs ner av Papagiannopoulos i AIK-boxen. Engblom tar straffen... i mål! Janosevic åt fel håll.

45 min: Full tid, en minuts tillägg...

SLUT på första halvlek, 1-1. AIK tappade lite sista tio av första halvlek, och Sundsvall lyfte sig samtidigt. Fick ut mer av sin höga press, och till sist betalt i form av straffsparken. Återkommer om cirkus 10 minuter.

Dags för andra halvlek! Ett AIK-byte i paus: Kahl ut och Otieno in. Bartosz Grzelak aviserar också fler byten runt 60-minutersstrecket.

Andra halvlek igång!

46 min: Lustig tar skott, men träffar hälen på Radulovic.

47 min: Riktigt fint kombinationsspel AIK, och Radulovic sätter dit bollen... men han är offside. Väldigt fint framspelning där av Ylätupa annars, Radulovic får öppet mål. Bör kunna hålla sig på rätt sida av offsidelinjen där.

48 min: Ylätupa igen, han är riktigt het! Får bollen på högerkanten, inlägg mot Radulovic som är nära att skarva in den, men Sundsvallsben och bollen tätt utanför. Till resultatlös hörna för AIK.

50 min: Ylätupa ännu en gång, bra vänsterinlägg från högerkanten, mot Bahoui men Radulovic i vägen och nickar en boll som bryts av Sundsvallsförsvarare.

52 min: Bra AIK-anfall, Hussein lyfter mot Radulovic som försöker brösta fram till Ylätupa. Men vinkat för offside innan dess.

54 min: Frispark AIK. Larsson lyfter in, hamnar hos Stefanelli på bortre, han är nära att få in bollen framför mål men styrs till hörna. En hörna som går förbi alla, till inspark Sundsvall.

56 min: Bra anfall Sundsvall, Bengtsson till vänster, spelar in i banan till Andersson som nyper till direkt... Janosevic klarar och kan hålla bollen.

58 min: Längre boll mot Ylätupa, vaket av Blazevic som springer ut och hinner glidtackla till inkast precis innan Ylätupa når bollen.

59 min: Ni märker att Ylätupas namn återkommer gång på gång här. Det är för att han har varit galet involverad i det AIK gjort framåt. Har varit framstående på försäsongen tidigare, och det återstår att se vad det blir av det här när väl allsvenskan startar. Men han ser väldigt väldigt pigg och självklar ut.

60 min: Byten kommer i AIK. Milosevic är klar med comebacken, solid insats. Strannegård in. Sedan kliver också Larsson och Bahoui av. Ofori och Ayari kommer in.

Ayari kliver in som högerback, Lustig in som mittback istället för Milosevic. De andra två bytena raka byten.

64 min: Hörna AIK, tas bort tillfälligt men AIK behåller tryck... Radulovic avslutar i mål! Men flaggan uppe igen. Ylätupa är offside och i bollbanan när Radulovic skjuter. Andra avslutet i mål nu för Radulovic som vinkas av.

67 min: Frispark Sundsvall, Olsson tar den. Lurigt skottinlägg och Janosevic tar det säkra före det osäkra och boxar bort...

69 min: Radulovic vinkas av för offside på nytt. Lite i onödan igen. Den här gången var det dock ingen farlighet.

70 min: Stefanelli ordnar frispark i bra läge för AIK. Larsson har klivit av, får se vem som slår den. Ylätupa och Hussein vid bollen. Det blir Hussein, över mur men Blazevic har inga problem med det skottet.

72 min: Ylätupa är klar för dagen, mycket bra insats. Erik Ring in i hans ställe. Och Radulovic kliver av, Goitom in.

73 min: Direkt efter bytena, bra läge Sundsvall! Frispark som lyfts in bra och Engblom nickar från nära håll, rakt på Janosevic!

75 min: Sundsvall med en längre tids bollinnehav, till sist avslut från distans långt utanför, Eriksson.

76 min: Degerfors tränare Tobias Solberg på plats på Friends Arena. Givetvis då för att scouta premiärmotståndaren AIK. Match kommande måndag på Friends.

77 min: Hörna AIK, tas bort tillfälligt men AIK behåller bollen på Sundsvalls halva. Till sist djupledslyft mot Goitom som blir hopplöst långt.

79 min: Nytt längre AIK-anfall, igen en längre boll mot Goitom men för brant, rinner ner till inspark Sundsvall.

81 min: Byte igen AIK, Silva in och Hussein ut.

83 min: Inte jätteskarp matchbild nu, mycket bolltapp och lagen byter boll med varandra.

84 min: Då farligt läge Sundsvall när ett inlägg är sånär att nå inbytte Palmlöf på bortre stolpen... istället bryter AIK och omställning där Goitom får bollen av Strannegård, spelar tillbaka in i box till Strannegård som dock fastnar på Sundsvallsspelare.

86 min: Stefanelli får lång boll, nickar bakåt mot Goitom men Goitom hinner inte in och river ner Stensson. Frispark Sundsvall.

88 min: Nick i stolpen av Stefanelli! Bra inlägg av Otieno, förbi Goitom och Stefanelli störtar fram på bortre stolpen. Men nicken alltså i densamma. Så nära att göra sitt fjärde mål på fyra matcher sedan comebacken i AIK.

90 min: Full tid, tre minuters tillägg.

92 min: Ring till vänster, spelar in till Stefanelli, han skjuter, skottet täcks bort av Blomqvist. Därefter frispark i bra läge AIK. En sista chans här att avgöra. Silva ska ta hand om den... drar den i muren. Sedan Ring med ett skott som styrs ut till AIK-hörna...

Hörnan dröjer, spelavbrott. Blomqvist ligger nere. Hörnan boxas undan av Blazevic... SLUT! 1-1 mellan AIK och Sundsvall.