Kalmar FF: Andersson - Johansson, Saetra, Sjöstedt, Ring - Ring, Romario, Berg, Gustafsson, Shamoun - Fröling

Avbytare: Israelsson, Sachpekidis, Nouri, Stenmark, Beckman, Andersson, Benshi

AIK: Nordfeldt - Lustig, Milosevic, Papagiannopoulos, Otieno - Larsson, Hussein - Elbouzedi, Stefanelli, Ring - Goitom

Avbytare: Janosevic, Karlsson, Bahoui, Ofori, Radulovic, Ayari, Strannegård

Hammarby: Ousted - Fenger, Magyar, Paulsen - Rodic, Amoo, Bojanic, Outtara, Jeahze - Selmani, Ludwigson

Avbytare: Blazevic, Sandberg, Matko, Andersen, Lahdo, Erabi, Fjoluson

IFK Göteborg: Anestis - Jallow, Bjärsmyr, Erlingmark, Vilar - Yakob, Svensson, Thern, Sana - Söder, Berg

Avbytare: Söderberg, Wendt, Aiesh, Norlin, Dahlqvist, Ambroz, Vilhelmsson, Lennartsson, Nygaard

HÄR BÖRJAR FD:S LIVERAPPORTERING

Start 19:00

1 MIN: Matcherna är igång! Wendt gick sönder på Blåvitts uppvärmning och ersätts av Vilar.

4 MIN: HIF-IFK: Ludwigson löper igenom och slår ett inspel. Till hörna som Outtara skickar över målet.

4 MIN: KFF-AIK: Milosevic mosar Romario och frispark för KFF i intressant läge. Nickas över. Ofarligt.  Elbouzedi snabb i anfallet efteråt och fixar en AIK-hörna, där är gästerna som bekant starka. Kalmar klarar det. AIK sätter hög press.

6 MIN: HIF-IFK: MÅÅÅÅÅÅÅL! Hammarby tar ledningen genom Amoo. Han får driva mot backlinjen skjuter ett hårt, lågt skott i mål. 1-0 Hammarby!

10 MIN: KFF-AIK: Bra chans för Kalmar. Ring med framspelet och avslutet går rakt på Nordfeldt. Bra räddning ändå. Annars jämnt nere i Kalmar

12 MIN: HIF-IFK: Nära 2-0 för Bajen när Ludwigson springer in från vänster och skjuter ur dålig vinkel. Anestis lyckas blockera något turligt.

15 MIN: HIF-IFK: Nära igen! Ludwigson frispelas och skjuter. Anestis snabbt ute och täcker vinkeln.

16 MIN: KFF-AIK: Kalmar håller AIK-försvaret sysselsatta.

18 MIN: HIF-IFK: Oro i Bajen då Bojanic grinar illa.

23 MIN: KFF-AIK: Johansson testar lyckan. Nordfeldt räddar, och det bör han göra ur den vinkeln.

24 MIN: KFF-AIK: "Sotte" rensar på mållinjen när Kalmar trycker in en hörna mot mål.

25 MIN: HIF-IFK: Jättefin aktion av Bojanic som dribblar in i boxen och skjuter i ribban! Men nu tror jag att han måste byta på grund av skada?

27 MIN: HIF-IFK: Bojanic ut skadad. Andersen in.

35 MIN: HIF-IFK: Blåvitt försöker etablera spel men har väldigt, väldigt svårt.

36 MIN: KFF-AIK: AIK har svårt att komma till målchanser mot Kalmar

42 MIN: KFF-AIK: Snarare är det så att Kalmar varit närmast. Men AIK-försvaret håller ihop det akuta försvarsspelet.

45+4 MIN: HIF-IFK: MÅÅÅÅL! Snabb frisparksvariant och Outtara skickar in 2-0!

HALVTID: AIK har haft väldigt svårt att skapa något av värde i sin offensiv. Elbouzedi har haft några fina framstötar. Men Kalmar är laget som skapat flest lägen, om än halvchanser genom avslut i svåra lägen. Närmast var KFF på hörna som "Sotte" räddade på mållinjen.

HALVTID: Hammarby har haft både det mesta och det bästa. 2-0 är inte i underkant om man säger så. Amoo gav Bajen ledningen och sedan dröjde till tilläggstid innan Outtara skickade in 2-0 efter en smart frispark. Blåvitt är helt iskalla. Det enda negativa för Bajen är Bojanic skada.

46 MIN: KFF-AIK:  Andra igång

46 MIN: HIF-IFK: Andra igång

48 MIN: HIF-IFK: Show av Amoo! Driver från halva plan, Vilar köper korv och skott i stolpen!

54 MIN: KFF-AIK: Domare Ekberg  friar när Jonathan Ring vill ha straff. Den hade varit lite billig.

55 MIN: HIF-IFK: Klasskillnad mellan Hammarby och Göteborg så här långt. Får Bajen 3-0 så är det game over. Anestis nära att tappa in Rodic inspel men klarar upp det. Andersen testar lyckan senare, Anestis räddar!

60 MIN: KFF-AIK: Milosevic drar på sig en frispark i jättefint läge för Kalmar. AIK har bytt in Bahoui och Strannegård.

60 MIN: HIF-IFK: Vass kontring av Bajen. Selmanis boll så när att hitta framstörtande Bajenspelare.

61 MIN: KFF-AIK: Inte långt bort när Oliver Berg testar lyckan på frisparken. Fortfarande 0-0

65 MIN: HIF-IFK: Hammarby skapar fina möjligheter för att göra 3-0. Men IFK klarar av det.

66 MIN: KFF-AIK: MÅÅÅÅÅÅL! Hemmalaget tar ledningen genom Oliver Berg! 1-0 KFF

70 MIN: HIF-IFK: MÅÅÅÅÅÅL! Rodic punkterar den här matchen. Han chippar in ett inlägg mot bortre, som i stället går rakt i mål bakom Anestis. 3-0!

72 MIN: KFF-AIK: AIK försöker hämta sig efter chocken. Byter in Ayari och Radulovic. Oteino och Goitom ut. Lätt bisarr händelse sedan då AIK spelar vidare med Otieno på planen och alltså är 12 mot 11 för en stund innan det upptagas...

78 MIN: HIF-IFK: IFK får ett bra frisparksläge. Men frisparken går över.

80 MIN: KFF-AIK: Hussein med skott från 20 meter. Ingen kalasträff och fortsatt ledning Kalmar.

83 MIN: KFF-AIK: Stor chans för AIK! Larsson med ett inlägg som Bahoui nickar. Fin räddning av Andersson.

84 MIN: HIF-IFK: Bajen har full koll. IFK ser ut att ha gett upp men försöker putsa till siffrorna.

90 MIN: KFF-AIK: MÅÅÅÅÅÅL! AIK kvitterar genom Nabil Bahoui. På en Larsson-hörna från höger! 1-1!

SLUT: KFF-AIK: Kalmar var det bättre laget den här matchen men AIK krigar sig tillbaka och får en poäng via en hörna. Passningsspelet var svagt i AIK i dag medan Kalmar hade ett spel som gjorde det svårt för gästerna. Oliver Berg målskytt för Kalmar medan Nabil Bahoui var den som räddade poäng för AIK.

SLUT: HIF-IFK: Hammarby kör över IFK Göteborg som återigen tycks få inrikta sig på att hålla sig kvar i allsvenskan. Amoo hade en stor dag och inledde målskyttet med ett fint mål tidigt i matchen. Aziz Outtara gjorde 2-0 precis innan halvtid via en läcker frisparksvariant. Vladimir Rodic spräckte sin målnolla med en elegant chipp, som nog var menat som ett inlägg, över Anestis. Ett par ok halvchanser för Blåvitt under matchens gång, inte mer. Tre säkra för Bajen som inte ger upp kampen om Europa.