Bildbyrån
Live

AIK vann toppmötet – vilket drama, klass i elfte timmen

Elfsborg dominerade matchen i första halvlek. Välförtjänt ledde de också i halvtid med 2-1.

Med Bartosz Grzelaks ord om “att rätta till pressen och utmana backlinjen” i Elfsborg vände och vann AIK överlägset till slut.

Gulddrömmarna lever för Gnaget.

Elfsborg är fortsatt på fjärdeplats efter tunga förlusten. Deras kamp om Europa fortsätter nästa helg mot framförallt Djurgården.

Det var två olika matcher egentligen.

Först var Elfsborg klart starkast med deras pumpande höga press och fart. De blev bjudna på första målet av AIK:s Kristoffer Nordfeldt som tappa in bollen.

En bit in i andra byts Johan Larsson ut efter att ha landat fel på armen. Senare kom beskedet att han fick föras till sjukhus med ambulans.

Halvleken fortsatte även efter det med Elfsborgsövertag.

I andra halvlek kom ett annat lag in på AIK:s planhalva. Hungrigare och mer bestämda. Det dröjde tio minuter till AIK:s spel betalade av sig. Först kvittering och sen ledning inom loppet av bara två minuter.

I 78:e minuten kommer målet som dödar matchen via Stefanelli.

Matchen:

Andra halvlek:

89 min' - Nabil Bahoui byts ut mot Bojan Radulovic.

84 min' - Henok Goitom entrar planen istället för Stefanelli.

83 min' - Trippelbyte i Elfsborg: Holmén, Qasem och Gudjohnsen in – ut med Holst, Frick och Alm.

78 min' - Nicolas Stefanelli målsskytt igen. Otieno med assisten efter en stark löpning på kanten. Total dominans för AIK i andra halvlek.

70 min' - Johan Larsson förd till sjukhus på grund av sin armskada i första halvlek. Jonas Dahlquist rapporterar bakom kulisserna direkt från Discovery+ sändning.

65 min' - Jetmir Haliti ersätter Erik Ring.

57 min' - Jeppe Okkels byts ut för Jacob Ondrejka.

56 min' - Nicolas Stefanelli håller sig framme och ger AIK ledningen.

54 min' - Filip Rogic avlossar ett skott strax utanför straffområdet som studsar på Maudo Jarjué i mål

Bartosz Grzelak inför andra halvlek: "Vi måste rätta till presspelet och spela framåt för att utmana backlinjen. Just nu har Nordfeldt haft bollen mest i laget, så ska det inte vara. Vi måste spela framåt och försöka komma mot deras backlinje och utmana".

Halvtidsintervjuer:

Mikael Lustig: “Vi gör det helt okej när vi gör det rätt. Vi tar för många touch på mittplan, gör vi det snabbare så kan vi göra mer mål”.

André Römer: “Vi gör en okej halvlek. Vi kan hota mer i djupet. Det är bara att gå ut och köra med samma press. Fortsätta att vilja vinna matchen".

Första halvlek slut

41 min' - Rasmus Alm gör mål igen – framspelad av Per Frick.

30 min' - Johan Larsson byts ut efter att tidigare ha landat illa på axeln. In kommer Gustaf Lagerbielke som har ett förflutet i AIK. Skadan befaras vara en spricka i armen eller armen ur led

27 min' - Bahoui kvitterar på nick – Elbouzedis hörna var precis från vänster.

26' min - Matchen kontrolleras av hemmalaget runt AIK:s straffområde. Bortalaget har problem med det höga presspelet från Elfsborg

11 min' - Rasmus Alm målskytt. Gör sitt femte mål för säsongen på ett distansskott. Simon Olsson assisterar.

8 min' - Elfsborg får sin första hörna i matchen. Spelet är jämnt mellan de båda, det böljar fram och tillbaka med bra tryck från båda klackarna.