Snart räcker inte Tele2 Arena till längre – Bajens nya publikmål

Hammarby har i flera år varit den stora dominanten på läktarna i allsvenskan. 
Men efter pandemin fanns en oro över att publiken inte skulle komma tillbaka.

 Nu är bilden en annan - framförallt Bajens pilar pekar uppåt och nu är man på väg att slå det allsvenska rekord man själva satte i allsvenska comebacken 2015. 

Men inte nog med det: Nu avslöjar Hammarbys ledning ett publikmål på en nivå vi aldrig sett i svensk idrott. 

– Jag ser ingen anledning att oroa sig över att publiken ska minska i höst, säger Bajens vice vd Markus Nilsson till FotbollDirekt.se.

Efter två år av pandemi är nu de allsvenska arenorna välfyllda på läktarna igen. Efter sju omgångar märks dock en hunger för människor att få se på fotboll live igen.

Det började i första omgången med Hammarby som tog emot nykomlingen Helsingborgs IF. Tele2 Arena var en enda stor publikfest med fullsatta läktare.

Publikmatcherna har sedan dess avlöst varandra. 

Bara senaste veckan har haft fullsatta läktare på Hammarbys hemmamatch mot Malmö FF och under lördagen över 27 000 på Friends Arena till klassikermötet mellan AIK och IFK Göteborg.

Bäst har likväl Hammarby varit hittills. 

Bajen har haft två av tre slutsålda hemmamatcher, samt även bidragit starkt till ett publikrekord på Sirius hemmaplan Studenternas för bara knappt två veckor sedan.

Just nu leder Hammarby därför publikligan – snittet ligger på 28 225. Tvåa i ligan är AIK på 27 813 och Malmö FF trea med 19 781. Djurgården som delar arena med Bajen ligger på en fjärdeplats med strax över 16 000 i snitt.

Hammarbys vice vd Markus Nilsson ser heller ingen fara i att det kommer minska under hösten. Snarare tyder det på att det kan bli en historiskt stark publiksäsong.
– Vi har sedan tidigare ett nåbart snittmål på runt 28 000-28 500 och fortsätter det så här kan vi nå redan i år, säger han och fortsätter:
– Jag ser heller ingen oro att suget på att gå på fotboll ska avta när det har blivit en mer normalitet att gå på fotboll längre fram i år.

Bajen har tidigare varit öppna med att man vill nå fullsatt på alla hemmamatcher. Att nå 28 500 ser han som ett delmål för att i framtiden kunna nå fullsatt.
– Vi kan inte idag förutsätta att alla som har biljett eller säsongskort alltid är på plats eller att en biljett alltid utnyttjas.
– Så taket ligger nog någonstans 2 500-3 000 över vårt tidigare rekordår från 2015.

– Men vi måste se det över ett långt perspektiv. 
– Skulle vi slå i taket på säsongskort – över 16 000 igen – som vi tidigare har gjort två år, så kanske vi ska revidera ifall det är rätt.
– Vi kanske måste revidera det, köper fler säsongskort så går fler på matcher oftare.
– Men som sagt så måste vi få fler att gå på matcher oftare, sen är det bra att få nya. Men tricket är att framförallt få fler att gå på fler matcher.

Apropå säsongskortstaket på 16 000. Är det något som ni konkret diskuterar om?
– Det är klart att vi utvärderar det. 2020 när vi slog i taket på 16 000 så diskuterade vi om det var rätt.
– Sen får man utvärdera om det är rätt, precis som vi gjorde i år.
– Om det är 16 500, 17 000 eller 18 000 är något vi får diskutera.

Hur mycket kan det bidra till klubben ekonomiskt?
– Håller det i sig hela säsongen kan det bli stora pengar – cirka sex till sju miljoner kronor kan vi få in, utan att ha räknat på det ordentligt.

Inför säsongen var det dock en osäkerhet. Helt självklart var det inte att publiken skulle komma tillbaka så starkt efter pandemin.
– Vi befarade att människor skulle ha hittat annat att göra och prioritera under pandemin.
– Det fanns en oro att människor helt enkelt skulle välja bort att gå på fotbollen efter så lång tid utan att kunna gå på våra matcher.
– Men det visade sig ju vara helt raka motsatsen.
– Det har till och med överträffat våra förväntningar.

Hur stor påverkan har pandemin haft för publikökningen ni har haft?
– Det som visar sig här är att det som visar sig på läktarna är gemenskapen som finns och atmosfären som byggs på läktarna, är så pass starkt att det helt enkelt har saknats under pandemin.
– Det gör att folk vill tillbaka till det och är så pass starkt att man väljer bort annat, eftersom att de här är så centralt och viktigt i människors liv.
– Det gäller såklart inte bara i Hammarby, men när vi pratar med folk så märker vi att folk blir väldigt glada och tacksamma att få vara tillbaka på läktarna utan massa restriktioner.
– Jag tror att den känslan kanske till och med har stärkts under pandemin – det var inget vidare och då vill man ännu mer gå på fotboll.

Istället för färre har Bajens publik blivit fler. Riktigt många fler. 

Man har tagit ett stort kliv mot målsättningen på fullsatta läktare varje match.

Var ligger ni i målsättningen för att nå fullsatta läktare?
– Ja, det har ju börjat minst sagt bra. 
– Vi hade ju fullsatt senast mot Malmö, det är fullsatt till derbyt mot AIK och sen är det en cupfinal som också är fullsatt.
– Som det ser ut nu så är vi på god väg, men det är en långsiktigt arbete.
– Vi måste jobba för att få fler nya Hammarbyare och sen att få de som går 1-3 matcher per säsong, att kanske gå 5 matcher per säsong.
– Då kommer vi inte vara särskilt långt ifrån i princip fullsatt varje match.

Vad är det som har gjort att ni är så framgångsrika?
– Ja du, det är svårt att säga, men det har ju mycket med boomen som blev i och med flytten från Söderstadion till Tele2 Arena.
– Vissa grundbultar som kan förklara det är att vi kom till en ny arena med bättre infrastruktur.
– Det är enklare och mer bekvämt att gå på fotboll idag. Det är lättare att gå på matcherna för barnfamiljer och ungdomar idag än på Söderstadion.
– Sen är det såklart att folk drar folk. När vi får fler som går på matcherna så drar de med sig folk oftare, som får större intresse.
– Läktarkulturen är sen väldigt aktiv och bidrar mycket i egen kommunikation och egna kanaler. Själva stämningen på plats är så pass häftig att den också drar publik.
– Det har vi försökt att dra mynt av så mycket som möjligt via olika katalysatorer, som man kan göra på tusen olika sätt.
– Det har varit ett viktigt område för Hammarby att jobba med supporterrekryteringen på olika sätt, sen sköter det till viss del sig självt, men det måste vi även aktivt arbeta med.

I en tidigare intervju av FD med finansexperten Dan Persson, konstaterade han att Hammarby är bäst på att skapa publikfester kring sina matcher.

Markus Nilsson vill inte ta åt sig äran å klubbens vägnar här, utan pekar på supportrarna som de som skapat den atmosfären som Persson upplever gör Bajen bäst i klassen.
– Vi har ju väldigt liten inverkan på stämningen, det är publiken som skapar den.
– Det som vi kan göra är att skapa bra förutsättningar att dels vara så många som möjligt, men också att det är så trevligt som möjligt.
– Det gör man via bra kommunikation och bra service på plats.
– Sen är det supportrarna som skapar publikfesten, vad det nu definieras som.
– Jag tror också att medias bild av Hammarbys matcher, med mycket folk och bra stämning också bidrar.

Hur mycket bidrar det med att Tele2 Arena ligger där den ligger, bara ett stenkast från Södermalm och söder om stan?
– Det tror jag är en superviktig byggsten.
– Vi har gjort en undersökning om var våra medlemmar bor någonstans, den visar att den absoluta majoriteten bor i ett område kring arenan med bara ett par kilometers avstånd till arenan.
– Sen har vi ju en stor och omfattande ungdomsverksamhet där det pågår Hammarby-aktiviteter runt om i södra Stockholm och runt arenan på daglig basis, med någonstans 3 500-4 000 kids med ledare och föräldrar och syskon, mor- och farföräldrar som springer runt med grönvitt eller samlas kring den kontexten.
– Den geografiska förankringen och att det är kring arenan är superviktigt för oss.

Hur mycket jobbar ni med den lokala förankringen?
– Den stora är ungdomsverksamheten.
– Sen 2018 har vi också jobbat mer aktivt i skolor på olika sätt och haft ett större samhällsengagemang.
– De är fokuserade kring södra förorterna, södra Stockholm och Södermalm.
– Det är jätteviktigt med det – det är en anledning också till att vi inte är i Norra Djurgårdsstan eller i Solna och gör det, vi ska vara på södra sidan för folk som vill vara någonstans där man har ett sammanhang.

Hur pass nära arbetar ni med era supportrar?
– Nära. Jag vet inte hur det är exakt hos de andra klubbarna, men jag vet av internationella kontakter, så har vi en närhet mellan medlemmar, supportrar, nätverk och klubben som är unik.
– Så är det i svensk fotboll i allmänhet, men Hammarby i synnerhet att det finns kontaktytor där klubbar bjuder in supportrar och medlemmar i.
– Det är det viktigaste som finns och vi hade inte alls varit samma utan det.


Rapporter: Erling Haaland klar för City

Matchrapporter: Hammarby ny serieledare efter seger mot IFK Norrköping 3-3 i toppmötet mellan Hammarby och AIK Kalmar FF:s Noah Shamoun sänkte Hammarby Malmö bröt Hammarby segersvit Sirius kunde inte stoppa formstarka Hammarby

Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
söndag 22 maj
12:30 Spezia - Napoli Serie A
13:00 Dalkurd - Västerås SK Superettan
13:00 Landskrona - Brage Superettan
13:00 Brommapojkarna - Linköping Allsvenskan, damer
15:00 Elfsborg - Göteborg Allsvenskan
15:00 Varberg - Degerfors Allsvenskan
15:00 Trelleborg - Öster Superettan
15:00 Hammarby - Norrköping Allsvenskan
15:00 Piteå - Häcken Allsvenskan, damer
15:00 KIF Örebro - Vittsjö Allsvenskan, damer
15:00 Kristianstad - AIK Allsvenskan, damer
17:00 Norwich - Tottenham Premier League
17:00 Burnley - Newcastle Premier League
17:00 Chelsea - Watford Premier League
17:00 Brentford - Leeds Premier League
17:00 Köpenhamn - Ålborg Superligaen
17:00 Leicester - Southampton Premier League
17:00 Midtjylland - Randers Superligaen
17:00 Crystal Palace - Manchester U Premier League
17:00 Brighton - West Ham Premier League
17:00 Manchester City - Aston Villa Premier League
17:00 Arsenal - Everton Premier League
17:00 Liverpool - Wolverhampton Premier League
17:30 Kalmar - Djurgården Allsvenskan
17:30 Malmö - Häcken Allsvenskan
18:00 Sassuolo - Milan Serie A
18:00 Inter - Sampdoria Serie A
18:30 Real Madrid - Real Betis La Liga
18:30 Real Sociedad - Atletico Madrid La Liga
18:30 Sevilla - Athletic Bilbao La Liga
18:30 Alaves - Cadiz La Liga
18:30 Rayo Vallecano - Levante La Liga
18:30 Valencia - Celta Vigo La Liga
18:30 Elche - Getafe La Liga
18:30 Granada - Espanyol La Liga
18:30 Osasuna - Mallorca La Liga
18:30 Barcelona - Villarreal La Liga
21:00 Venezia - Cagliari Serie A
21:00 Salernitana - Udinese Serie A
22:00 Montreal - Real Salt Lake MLS
23:00 New York City FC - Chicago Fire MLS
00:00 Inter Miami CF - New York Red Bulls MLS
01:00 FC Dallas - Minnesota United FC MLS
01:30 San Jose Earthquakes - Sporting Kansas City MLS
måndag 23 maj
02:00 Colorado Rapids - Seattle Sounders MLS
02:00 Austin FC - Orlando City SC MLS
02:00 LA Galaxy - Houston Dynamo MLS
04:00 Portland Timbers - Philadelphia Union MLS
19:00 Norrby - Utsikten Superettan
19:00 Djurgården - Hammarby Allsvenskan, damer
19:00 GIF Sundsvall - Mjällby Allsvenskan
19:00 Örebro - AFC Eskilstuna Superettan
19:00 Halmstad - Brommapojkarna Superettan
20:30 Hamburg - Hertha Berlin Bundesliga
tisdag 24 maj
19:00 Östersund - Örgryte Superettan
19:00 Jönköping - Skövde AIK Superettan
onsdag 25 maj
21:00 Roma - Feyenoord UEFA Europa Conference League
torsdag 26 maj
15:00 Hammarby - Malmö Svenska Cupen
18:00 Rosenborg - Haugesund Norge Eliteserien
18:00 Rosengård - Häcken Svenska Cupen, damer
fredag 27 maj
18:00 KIF Örebro - Eskilstuna Allsvenskan, damer
lördag 28 maj
13:00 Trelleborg - Landskrona Superettan
13:00 Brage - Norrby Superettan
15:00 Mjällby - Kalmar Allsvenskan
15:00 Västerås SK - Halmstad Superettan
15:00 Öster - Jönköping Superettan
15:00 Göteborg - GIF Sundsvall Allsvenskan
17:00 AFC Eskilstuna - Östersund Superettan
17:00 Häcken - Sirius Allsvenskan
21:00 Liverpool - Real Madrid EUROPA: Champions League
00:00 Los Angeles FC - San Jose Earthquakes MLS
01:00 New York Red Bulls - DC United MLS
01:00 Toronto FC - Chicago Fire MLS
01:00 Atlanta United - Columbus Crew MLS
01:30 New England Revolution - Philadelphia Union MLS
01:30 Orlando City SC - FC Dallas MLS
01:30 Montreal - FC Cincinnati MLS
söndag 29 maj
02:00 Inter Miami CF - Portland Timbers MLS
02:00 Minnesota United FC - New York City FC MLS
03:00 Colorado Rapids - Nashville SC MLS
03:00 Sporting Kansas City - Vancouver Whitecaps MLS
03:30 Real Salt Lake - Houston Dynamo MLS
13:00 Häcken - Djurgården Allsvenskan, damer
13:00 Örgryte - Dalkurd Superettan
15:00 Kalmar - Hammarby Allsvenskan, damer
15:00 Degerfors - Malmö Allsvenskan
15:00 Norrköping - Elfsborg Allsvenskan
15:00 AIK - Linköping Allsvenskan, damer
15:00 Vittsjö - Brommapojkarna Allsvenskan, damer
15:00 Örebro - Brommapojkarna Superettan
15:00 Djurgården - Varberg Allsvenskan
17:30 Värnamo - Hammarby Allsvenskan
17:30 Helsingborg - AIK Allsvenskan
17:30 Huddersfield - Nottingham Forest Championship
18:30 Valladolid - Huesca LaLiga2
22:00 LA Galaxy - Austin FC MLS
måndag 30 maj
03:30 Seattle Sounders - Charlotte MLS
19:00 Rosengård - Piteå Allsvenskan, damer
19:00 Utsikten - Skövde AIK Superettan
19:00 Umeå - Kristianstad Allsvenskan, damer
Allsvenskan
# LAG M V O F GA P
1 Hammarby IF 9 6 2 1 12 20
2 BK Häcken 9 6 2 1 7 20
3 AIK 10 6 2 2 3 20
4 Djurgårdens IF 10 4 3 3 8 15
5 Kalmar FF 9 5 0 4 4 15
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 Malmö FF 10 4 3 3 0 15
7 IF Elfsborg 9 4 2 3 8 14
8 Mjällby AIF 9 4 2 3 1 14
9 IK Sirius 9 4 2 3 -4 14
10 IFK Norrköping 9 4 1 4 2 13
11 IFK Göteborg 9 3 2 4 -1 11
12 Varbergs BoIS 9 3 2 4 -4 11
13 IFK Värnamo 9 2 3 4 -2 9
14 GIF Sundsvall 9 2 0 7 -13 6
15 Degerfors IF 9 2 0 7 -13 6
16 Helsingborgs IF 10 1 2 7 -8 5

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från FotbollDirekt, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten