Rikslägret

EXKLUSIVT: 50 spännande talanger inför Rikslägret i Halmstad

ANNONS

FotbollDirekt listar 50 högintressanta namn födda 2008. 

Detta inför det Riksläger som väntar nere i Halmstad i juli månad. 

Ännu ett riksläger i Halmstad närmar sig - en klassiker som såg dagens ljus första gången så långt tillbaka som 1965. 

Nu närmar sig ännu en upplaga.

Inför 2023 så har nu FotbollDirekt gjort en ny stor genomgång av högaktuella namn inför det som väntar denna sommar. 

Varje sommar anordnar Svenska Fotbollförbundet Rikslägret i Halmstad och förra sommaren gav FotbollDirekt en omfattande genomgång av hela lägret, mer om det går att läsa HÄR. FD gick då igenom närmare 140 unga talanger födda 2007.

Rikslägret är ett event och företeelse som används som grund för att ta ut vårt yngsta pojklandslag (P/F15) och första landskamperna följer sedan längre fram i år, efter avslutat läger i Halmstad.

I år väntar generationen som är född 2008 och FotbollDirekt kan nu för första gången peka på vilka namn som anses som hetast och mest aktuella inför Rikslägret 2023. 

Det här är namnen som har extra ögon på sig och med ett stort tidigt extra anseende. 

FotbollDirekt har gjort så väl egen research som vi har varit i kontakt med branschfolk ur olika distrikten som ligger till grund för det urval som nu presenteras. 

Denna genomgång  ger en bild av vilka namn som lever mest påpassade och har flest ögon på sig från agenter, förbundsledning och som i nuläget tar störst plats i sina respektive klubbar.

Detta riksläger anses följaktligen som en mycket viktig förberedelse för våra yngsta i en förberedelse för en kommande elitkarriär.

Sommarveckorna nere i Halmstad omsvärmas år efter år av förbundsfolk, förbundskaptener, allsvenska chefsscouter, utländska spioner, samt byst av agenter. Intresset har den senaste tioårsperioden närmast exploderat och det finns ett jätteintresse för vad som sker i detta sammanhang.

En första bild helt enkelt av vår nästa landslagsgeneration. 

Nedanstående lista som nu presenteras av FD är ett urval som är i oberoende ordning, det ska således inte ses som en ranking av spelarna. 

I denna del så tittar och listar vi nu ett 50-tal högaktuella namn som på allvar aspirerar på att vara på plats i Halmstad i juli. Dessa namn kommer från olika delar av Sverige. 

***

Småland

***

Nils Roström 

Position: Offensiv mittfältare

Klubb: Sandsbro AIK 

Kommentar: ''Snacka om att den här killen gar koll. En mellanrumsspelare, fint spelsinne, bra teknik. Riktningsbestämd - både speldjup och spelbredd. Kan spela lite olika positioner, falsk nia, kant, ingen nia. Väldigt bra personlighet''. 

***

Isak Ahlberg

Position: Offensiv mittfältare

Klubb: Kalmar FF

Kommentar: ''En väldigt spelskicklig mittfältare som under flera års tid både spelat och tränat med ett år äldre. Duktig i sitt positionsspel och är därav alltid spelbar. Nästan omöjligt att stänga bort. I sin offensiva roll så bidrar han med såväl assist som mål. Deltar dock inte bara i offensiven utan är även duktig i speluppbyggnaden. Otroligt nyttig''.

***

Charlie Hansson 

Position: Central mittfältare

Klubb: Nässjö FF

Kommentar: ''Ett riktigt råämne med väldigt mycket potential. Hårdheten i kroppen inte att leka med. En fysiskt stark mittfältare som allt som oftast tar rätt beslut med bollen. Agerar på ett bra sätt i olika skeden i spelet och lär vara ett namn som flera större klubbar tittar på''. 

***

Neo Ehrnborg Kallmeby

Position: Ytter

Klubb: Kalmar FF

Kommentar: ''I Neo har Kalmar FF en riktigt modern ytter. Likt Arjen Robben gillar han att bryta in från kanten och med precision skruva in bollen i bortre med sin vänsterfot. Trots denna spetsegenskap så är det ingen spelare som ska göra allting själv utan han kombinerar väldigt bra med sina lagkamrater''. 

Lukas Gustafson

Position: Central mittfältare

Klubb: Östers IF

Kommentar:  ''I Lukas har Östers IF en spelskicklig spelare som redan har erfarenhet av en högre nivå då han vid flertalet tillfällen både spelat och tränat med äldre. Förra sommaren fick han chansen att visa upp sig för större inhemska klubbar då Östers IF ställdes mot såväl Djurgården som Elfsborg i Gothia SEF Trophy.    

***

Igor Allgren 

Position: Central mittfältare 

Klubb: Kalmar FF

Kommentar: ''En riktigt jobbig mittfältare för motståndarna. En rent ut sagt pina att bli av med, det är inte många som blir det, kan vi säga. Han vinner många dueller och täcker konstant stora ytor på plan. I presspelet gör han livet ännu svårare för motståndarna, men även i spelet med boll är han viktig för KFF, framförallt i uppbyggnadsfasen. 

***

Adin Tihic 

Position: Målvakt

Klubb: IFK Värnamo

Kommentar: En duktig målvakt som kommer bli ännu bättre ju mer han växer. Han visar att han finns, milt uttryckt. Han hörs och tar plats. Kommunikativ längst bak för IFK Värnamo och en viktig pusselbit i uppspelen tack vare hans fina fötter. Utöver detta besitter han självklart fina målvaktsegenskaper när det kommer till att rädda bollar''.

***

Albion Uka

Position: Mittback

Klubb: Jönköpings Södra 

Kommentar: ''En mittback som är duktig i spelet med boll och som gärna bryter linjer i spelet. Vågar tänka annorlunda, utmanar sig själv ideligt. Besitter även de defensiva attributen som krävs då han är stark i duellspelet, vågar kliva fram. Visar så mycket mod när han ofta visar förmåga att spela ett högre försvarsspel''. 

***

Dino Putsen

Position: Anfallare

Klubb: Jönköpings Södra

Kommentar: ''I Dino har J-Södra en riktigt farlig anfallare. Så oberäknelig! Han är en mycket vass avslutare och ytterligare en styrka han har är att han kan ta sig till avslutningslägen på flera olika sätt. Dels är han väldigt skicklig 1 mot 1, men han kombinerar även bra med sina lagkamrater''.

***

Vincent Lind

Position: Mittback/ytterback

Klubb: Östers IF

Kommentar: ''Vincent är en mycket spelskicklig och spännande spelare. Likt sin klubbkamrat Lukas har även Vincent fått chansen att spela och träna med äldre. Tidigare i år fanns han även med när Smålands FF samlade till distriktslaget för pojkar födda 2008''. 

***

Norrland

***

Natu Brhane

Position: Yttermittfältare 

Klubb: GIF Sundsvall

Kommentar: Här finns så mycket dynamik, en explosiv kille som tack vare sin fina teknik kan göra väldigt mycket med bollen i hög hastighet. Detta gör även så att 1 mot 1-spelet är hans klara spetsegenskap och i det är han otroligt farlig. Är tack vare sin spetsegenskaper väldigt bra på att skapa sig tid med boll. 

***

Viktor Hellman

Position: Offensiv mittfältare

Klubb: GIF Sundsvall

Kommentar: Hamnar du ensam med honom så hamnar du på djupt vatten. Så mycket krut och målfarlig. Detta kombinerat med hans goda fysik och fina teknik gör honom till en väldigt bra spelare 1 mot 1, där hans styrka är att ta sig förbi sin motståndare och på så sätt skapa målchanser för sig själv och för sina lagkamrater. 

***

Emil Bengtsson

Position: Central mittfältare

Klubb: Essvik AIF

Kommentar: Hittar vinklar och har så mycket intellekt. Tekniker och en mycket skicklig mittfältare som är väldigt duktig på att hitta de avgörande passningarna. Emil är även stark i spelet utan boll, dels tack vare sin fysik men även tack vare att han jobbar hårt och sliter i återerövringsspelet. 

***

Alex Lindgren

Position: Central mittfältare

Klubb: Bergnäsets AIK

Kommentar: Står lugn i stormar. Sinnesnärvaro i alla lägen. Har så mycket lugn på mittfältet med sin fina spelförståelse och han kompletterar det mycket bra med sin fina passningsfot. Detta leder till att han ofta sätter sina lagkamrater i bra lägen med vältajmade och välvalda passningar. Hans huvud är att be för. 

***

Wilmer Bjuhr

Position: Målvakt

Klubb: Sundsvalls FF

Kommentar: En Oliver Kahn. I alla fall i sitt sätt att basa och brassa på. Vi kan lugnt påstå att det är en mycket kommunikativ målvakt som a l l t i d hörs - styr och ställer på plan. Positionssäker i sitt målvaktspel och han har även mycket goda reflexer. 

***

Shiine Hasan

Position: Central mittfältare

Klubb: Sundsvalls FF

Kommentar: Shiine har i ordets bemärkelse så mycket ”shine!”. Hasan är en kreativ mittfältare som löser svåra situationer på trånga, trånga ytor på ett mycket bra och smart sätt, detta tack vare så bollbekväm han är - den tekniken och snabbhet gör intryck. Dessa förmågor gör även så att han är väldigt duktig på att köpa sig tid. 

***

Marcus Hegstam

Position: Anfallare

Klubb: Bergnäsets AIK

Kommentar: En riktig jävel att möta. Så känner nog alla som ställs mot honom. En genombrottsspelare som med superskill i snabbhet kan riva upp vilken backlinje som helst, känns det som. Ideligt hot i djupled och kompletterar det mycket väl med starka och bra avslut.  

***

Albin Persson

Position: Central mittfältare

Klubb: Bollnäs GIF

Kommentar: Hans mentalitet imponerar. Bra på så mycket. Det vi ser är en mycket duktig mittfältare som kombinerar fin teknik med spelförståelse för att lösa problem. Men det finns också fler dimensioner: Jobbar hårt både med och utan boll, är en riktig tvåvägsspelare som tack vare uthållighet är delaktig i det mesta. Den konditionen ger honom idelig pace som är djävulskt svår att matcha. 

***

Amiin Daud

Position: Offensiv mittfältare

Klubb: Sandvikens IF

Kommentar: Här gäller det att akta sig. Ruggigt svår att greppa. Så snabb, lurig och kreativ offensiv spelare i denne Amiin. Hans spelförståelse bidrar till att han är väldigt målfarlig och kreativ i offensivt straffområde. 

***

Eskil Videhult

Klubb: Bergnäsets AIK

Position: Central mittfältare

Kommentar: En järnman, löpstark och bollvinnande 8:a som trivs box till box. Han har en mycket bra blick för spelet och en klass i högerfoten vilket gör att han alltid producerar mål och assist till laget. En grym idrottstyp, med så mycket vinnarskalle. 

***

Max Juneblad

Klubb: IFK Umeå

Position: Ytter

Kommentar: Här blir det jobbigt att försvara sig. Ett hot mot alla lag. Känns som att han har en dödlig spets i sitt spel mot vilket motstånd som helst. Snabb och teknisk som mest hela tiden skapar kaos på sin kant. Kolla hans fötter - en imponerande avslutare. 

***

GÖTEBORG

***

Sadiq Abdulle

Klubb: IFK Göteborg

Position: Ytter

Kommentar: Vinnare av Gothia cup i fjol. Ännu en Sadiq och i denna skepnad i IFK Göteborg. Och vad är han då?, jo även han är en extremt snabb, spännande och lurig ytter. Här är det bitvis rejält avigt. Här gäller det att akta sig för att hamna en-mot-en med för mycket yta bakom sig. Huva!

*** 

Benjamin Brantlind

Klubb: IFK Göteborg 

Position: Central mittfältare

Kommentar: Vinnare av Gothia cup i fjol. Ett kraftpaket. Här kan det göra ont att komma i vägen. Anses föra stor respekt med sig. En central mittfältare som kan används i såväl en central roll som i en lite mer offensiv. Gör en hel del poäng och vi kan lova att han tycker om  i 1 mot 1-spelet. 

***

Filip Öhman

Klubb: BK Häcken

Position: Högerback

Kommentar: Den arbetskapaciteten. En ytterback med lungor, upp och ner. Orkar verkligen i båda riktningar. Här får vi verkligen se en modern ytterback med starkt psyke. En karaktär och personlighet som gör starkt intryck på alla. Öhman är helt enkelt ''The Real Deal'' på alla vis. 

***

Noel Westgren

Klubb: Gais

Position: Central mittfältare

Kommentar:  Gais har här sin största talang på flera år. Var övertygade om att Blåvitt och Häcken tittar på honom. Spelar redan i Gais U16 Akademi. Vad är han då, jo en central mittfältare och med bra teknik. Touchen i passningsfoten imponerar stort. Men så mycket med Noel handlar också om att han så ideligt placerar sig rätt. Mycket huvud i en så ung kille. Det måste också betonas att han ofta kan skapa oreda sista tredjedelen. Helt enkelt även en avslutare och med inte minst ett starkt huvudspel. Här har verkligen Gais någonting. 

***
 

Bild från fjolårets Riksläger Bild: Bildbyrån

Elvis Van Der Laan

Klubb: IFK Göteborg

Position: Ytterback/mittback

Kommentar: Vinnare av Gothia cup i fjol. En Elvis för Blåvitt. En av de mångsidigaste spelare som är aktuella för Rikslägret. En försvarsspelare som både kan används central i backlinjen och som ytterback, möjligen även som defensiv mitt. Det är så man måste se det med hans läshuvud. En så smart spelare med smartness: ''Ofantligt fint'' - säger en person som ofta sett honom in action. Passningsspelet är allt annat än förutsägbart. Hittar vinklar och så många öppningar. 

***
 

Melwin Hedman 

Klubb: IFK Göteborg

Position: Mittback

Kommentar: Vinnare av Gothia cup i fjol. En kille som många redan ser upp till. Då pratar vi hans lagkamrater. En lillgammal typ som anses vara en naturlig ledare. En mittback som sällan eller aldrig gör misstag. Följsam i sitt försvarsspel och ser enligt flera vi varit i kontakt med som en näste Bångsbo för IFK Göteborg. 

***

Haydar Sultan

Klubb: IFK Göteborg

Position: Mittfältare/anfallare

Kommentar: Vinnare av Gothia cup i fjol. Vibrant personlighet. Utstrålar så mycket. Haydars energi gör verkligen intryck och ger honom en aggressivitet som slår ut motståndare. Med den han är och det ansvar han så konstant visar att han vill ta så kan han användas överallt på mittfältet och var som i anfallet. Han är otroligt löpstark. Kondition. 

***

Bild från fjolårets Riksläger Bild: Bildbyrån

Dijar Ferati 

Klubb: IFK Göteborg

Position: Offensiv mittfältare

Kommentar: Vinnare av Gothia cup i fjol. Det finns inte många av Diars typ i svensk fotboll. En klassisk tia, Han besitter en bra blick för spelet och han har väldigt bra spelförståelse. Hittar sina lagkamrater, skapar ideligt ytor - något som även resulterar i att han gör en hel del poäng. Han har även en fin fot. Ett så givet vapen kring fasta situationer. 

***

Raul Guardado 

Klubb: IFK Göteborg

Position: Central mittfältare/mittback 

Kommentar: Skicklig på trånga ytor. En vinnarskalle. En fajter. Tjurig. Ja, ni hör Raul har så mycket i sig. Att ha så väl det offensiva som det defensiva gör att tron blir så stor på honom. Vad han kommer att bli som seniorspelare ska vi inte spekulera i - men vi kan konstatera att han roterar mellan mitt och försvar. 

***


 

Bild från fjolårets Riksläger Bild: Bildbyrån

Anton Persson

Klubb: IFK Göteborg

Position: Målvakt

Kommentar: Inte den längste, men trots allt så är han så stark och kontrollerande i luftrummet. Ja, överhuvudtaget så säker i sitt agerande. Och så hörs han kan vi säga. Verbal, ljudlig. Tar plats. Snackar och styr en hel del och är även delaktig i spelet själv då han är väldigt bra med fötterna. En ponduskille så ung Anton nu än är så är det så.

***

Skåne

***

Oliver Klang

Klubb: FC Nordsjälland

Position; Central mittfältare,

Kommentar: Den här killen är inte ens kvar i Sverige utan redan i en av Danmarks mest ansedda klubbar. Han har redan flyttat från den svenska fotbollen och tillhör nu FC Nordsjälland. Och nog förstår vi varför, bilden som ges av folk som har sett honom på nära håll är den av en stark tvåvägsspelare som utöver att vara stark i både defensiv och offensiv - men ändå klarar av att vara en fin-fin poängspelare. Redan som 11-åring var han med den danska klubben och kuskade runt på cuper nere i Italien. Helsingborgs Citys ordförande beklagade när Oliver lämnade, ville behålla honom i några år till.

***

Erion Vejsa

Klubb: Helsingborgs IF

Position: Mittback/central mittfältare 

Kommentar: Han tar plats. Erion vill vara en ledare och är det. En stark personlighet helt enkelt som verkligen förstärker den moderna mittback han är. Lägg där till lugnet i spelet med en fot som sällan eller aldrig slår en felpassning. Lägg där till så han är inne i bubblan och har en spelförståelse som är där efter. Erion anses överhuvudtaget vara en spelare som HIF ska hålla i och den typen av spelare man vill få fram för att HIF ska kunna lyfta sin akademi.

***

Svante Källoff

Klubb: Malmö FF

Position: Central mittfältare

Kommentar: Den här killen har så mycket balans i allt han gör. Titta på hur han rör sig, så han ser helhetsbild. En central mittfältare som är så klok och med så små medel styr spelet. Har även en bländande teknik som ideligt ger honom extra andning och marginaler. Lita på att han följs extra av akademichef Per Ågren och kompani. 

TV: Titta på det här så förstår ni mer !

***

Denni Osmanovski

Klubb: Malmö FF

Position: Mittback

Kommentar: Yksel Osmanovski. Ett mycket stort namn för Malmö FF genom åren. Denni är hans son men han är inte som sin pappa, Denni har en annan stil. Defensivt lagd och tillbakadragen i banan. Men hur det nu än är med det så har han en imponerane snabbhet och så är han hård i kroppen och har ett spelintellekt. 

***

James Policarpio

Klubb: Malmö FF

Position: Mittfältare

Kommentar: Policarpio är långt framme och redan framme i MFF:s U17. Rotationstränar och växer ideligt till sig. Tekniskt väldigt skicklig mittfältare och som speciellt gör intryck med sitt tråcklande och balans på små ytor. Han börjar verkligen närma sig. Fick i fjol ett stipendium från Gunnar Djupes minnesfond - en utmärkelse för MFF-spelare som visat gott kamratskap som att hjälpa en vän som har det svårt, att ställa upp för laget eller i dessa tider ställa upp för någon som blir mobbad.

***

Rahim Abdulle

Klubb: Malmö FF

Position: Mittfältare

Kommentar: Rahim var med i en turnering i somras där man bland annat ställdes mot klubbar som Juventus, Inter och Atalanta. Och som han gjorde det, vi ska faktiskt ha klart för oss att han valdes då ut till turneringens MVP. En mycket smart spelare som är väldigt mogen i sina rörelser ute på planen. Känns internationbell i sitt uppträdande och rörelsemönster. Titta bara på vilket beslutsfattande han har med boll.

***

Albin Andersson

Klubb: Malmö FF

Position: Målvakt

Kommentar:  Definitivt en av landets bästa unga målvakter. Den här killen ser ut som något mer än bara en 14-åring. Så atletisk och med så mycket mod, inte så konstigt att han redan har släppts fram i MFF.s P19.

***

Adam El Jaouni

Klubb: Malmö FF

Position: Högerback

Kommentar:  El Jaouni är en modern ytterback som vi inte har så många av i svensk fotboll. Den fart och ork och offensiva spets han har. Konstant delaktig i offensiven och klarar ändå så fint av spelet bakåt. Imponerande. Hans främsta styrkor i det är hans extrem fart och att klara av att göra saker i det höga tempo han har med så trygg bollbehandling.

***

Tafiq Biao

Klubb: Malmö FF

Position: Mittback

Kommentar: Det här är en kille som skänker hopp. Saker måste få ta tid. Titta på Tafiq som här om året kom till Malmö FF då han lämnade ett breddlag. Har verkligen haft en imponerande utveckling sedan dess. Tar ett stort ansvar i försvaret och är mycket stark i duellspelet. Och  den större bilden är nu verkligen imponerande och så harnnu börjar få utrymme i klubbens P17.

***

Leroy Keti

Klubb: FC Rosengård. 

Position: Anfallare.

Kommentar: Explosiv. den här killen har en fysik som står ut och kan beskrivas som het för så många större klubbar. Återstår att se hur länge han kan behållas. Han har ju redan provspelat med, så klart, MFF. detta så sent som i början av året. Nu är han i rotation med Rosengårds a-lag. 

*** 

Stockholm

***

Luka Petrovic 

Klubb: AIK 

Position: Anfallare

Kommentar: I Luka Patrovic har AIK en riktigt spetsig nia som gång på gång visar så avgörande han redan är för sin generation av AIK-namn. Det här anses av alla vi har varit i kontakt vara en kille som besitter stor fysisk potential och är otroligt stark i boxen redan nu. Han är dock inte bara farlig i motståndarnas straffområde utan läser även spelet väldigt bra. Mycket huvud med andra ord för denne Petrovic, En lillgammal smart spelare. 

Anfallaren har kroatisk bakgrund och uppges redan ha gjort en landskamp för det kroatiska P15-landslaget.

***

Charlie Pavey

Klubb: AIK

Postion: Central mittfältare/Anfallare

Kommentar: Han är alltså son till förre AIK-ikonen Kenny Pavey och besitter liknande egenskaper som sin far. Då pratar vi om fajter, en imponerande arbetskapacitet och får sannerligen ses som en grovjobbare. Vidare så har han även finess i så mycket tvåvägsspelare han är och så ska det fästas extra ögon kring en väldigt fin högerfot och en allt bättre blick för spelet. Smartness finns helt klart där.

Beskrivs var otrolig seriös med sin träning - tränar otroligt mycket extra och är väldigt ofta med och tränar med äldre spelare. 

***

Matheo Elviersson Sica 

Klubb: Hammarby

Position: Högerback

Kommentar: Här går det undan. Internationell i sin löpning. När han sätter fart så är det få som hinner med. Anses ha sina styrkor i offensiven liksom han ständigt är i gång och har så mycket energi i sig. Hans spelstil kombinerat med hans fart gör honom till ett mycket spännande namn och vi har svårt att se att det finns så mycket mer spännande än honom i lägre ålderklasser inom Hammarby.

***

Angel Torrenova

Klubb: Hammarby

Position: Central mittfältare

Kommentar: Så begåvad. En central mittfältare från Stockholm som sticker ut. Osvensk i sitt sätt. Så sensitive med bollen. Den touchen skulle man önska att fler spelare har. Beskrivs ha en skicklighet med bollen som direkt slår en när man ser honom. Det behövs inte många ögonblick för att se att han har kvaliteter som inte så många spelare i Sverige har.

Fanns med i Hammarbys P17-lag under Skandinaviska mästerskapen ifjol, då fick han visa upp sig mot klubbar som Odense och FC Köpenhamn.

***

Bild från fjolårets Riksläger Bild: Bildbyrån

Atle Wahlund

Klubb: IF Brommapojkarna

Position: Central mittfältare

Kommentar: Alla vittnar om så klok. En riktig pudel i intellektuellt avseende. En skicklig central mittffältare med en teknik och noggrannhet i spelet som sällan eller aldrig slår bort en boll. Anses som en typisk “åtta” i spelstilen. Rörelsemönstret gör intryck, ser ut att alltid stå och röra sig rätt. Lillgammal, med en mognad en bra bit över sin åldersklass och tar i princip alltid rätt beslut. 

Kom till Brommapojkarna från Djursholm.

***

Love Arrhov

Klubb: IF Brommapojkarna  

Position: Central mittfältare

Kommentar: Ännu en BP-produkt och det märks att han fått sin fostran just här. En central mittfältare som är en playmaker av mycket spännande snitt, men inte av offensiv kaliber, utan en kille som gång på gång tar så mycket ansvar och i stort uppges användas som en sexa.

Höll till i Vasastans BK innan han för ett par år sedan tog steget vidare till BP:s verksamhet. 

***

Bild från fjolårets Riksläger Bild: Bildbyrån

Rasmus Bergvall

Klubb: IF Brommapojkarna 

Postion: Högerback

Kommentar: Lucas och Theo Bergvall spelar redan i Djurgårdens A-lag och köptes för +10 miljoner kronor. Men inte nog med det, det finns fler Bergvalls - den tredje och yngre brorsan heter Rasmus och är  alltjämt kvar i BP. Sett till sin ålder så är han den av bröderna som faktiskt kommit längst fysiskt, jämförelsevis när Lucas och Theo var i samma ålder.. Så beskrivs han.

Besitter mycket fart men samtidigt som han vågar offensivt och ideligt är bra i defensiven. Täcker även ytor väldigt bra. En kille med stort mod.

***

Vincent Larsson

Klubb: IF Brommapojkarna 

Position: Central mittfältare

Kommentar: Beskrivs som en otrolig begåvad spelfördelare. Av människor vi har varit i kontakt med som kan denna kille så anses han oberoende som den kanske mest spelintelligente spelare som är aktuell för sommarens Riksläger. 

''En otrolig spelfördelare som utgår från en position som “sexa” och med en så fin teknik och speluppfattning att han redan känns internationell''.

Var ett givet namn på senaste distrikssamling som ägde rum tidigare i vinter. 

***

Douglas Blumenthal

Klubb: Sollentuna FK

Position: Central mittfältare

Kommentar: Här en spelare som inte kommer från någon av storklubbarna. Ännu en central mittfältare men som har en bredd i sig som få och det anses som givet att även använda honom som ytterback, något han gör i Sollentunas P17-akademi. 

''En skicklig spelare med fin vänster fot och med en otrolig speed. Just farten är det som gör skillnaden för honom. Snabb på ett sätt som få kommer att slå på årets Riksläger. 

***

Mille Selander

Klubb: Sollentuna FK

Position: Ytter

Kommentar: Orädd. Ideligt med mod. Har en speed och styrka som gör honom obehaglig att möta. En-mot-en ska man inte hamna mot Mille, då blir det direkt ängsligt kan vi lugnt konstatera. Lägg där till att han har fler dimensioner i sig. Det vill säga han finns lika mycket med i uppbyggnad och som framspelare. 

''Titta på hans vänsterfot. Den öppnar för så mycket. Med den levererar han både fina inlägg och bra avslut''
 

Bild från fjolårets Riksläger Bild: Bildbyrån

FOTNOT: Samtliga omdömen är framtagna av FD:s redaktion tillsammans med branschkunniga personer.

Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
torsdag 16 maj
18:00 Århus - Silkeborg Superligaen
18:00 Hvidovre - Odense Superligaen
19:00 Malmö - Gais Allsvenskan
19:00 Brommapojkarna - Djurgården Allsvenskan
19:00 Sirius - IFK Göteborg Allsvenskan
19:00 Kalmar - Norrköping Allsvenskan
19:30 Las Palmas - Real Betis La Liga
20:00 Köpenhamn - Midtjylland Superligaen
21:00 Leeds - Norwich Championship
21:30 Almeria - Barcelona La Liga
22:00 Real Sociedad - Valencia La Liga
fredag 17 maj
19:00 Karlstad - Hammarby TFF Ettan norra
19:00 Trelleborg - Helsingborg Superettan
19:00 Utsikten - Öster Superettan
19:00 Gefle - Sundsvall Superettan
19:00 Vendsyssel - SönderjyskE Danmark Division 1
19:00 Rosengård - Olympic Ettan södra
19:00 Kolding - Hobro Danmark Division 1
19:00 Ålborg - Fredericia Danmark Division 1
20:45 Raith - Partick Thistle Skottland Premiership
20:45 Fiorentina - Napoli Serie A
21:00 Southampton - West Bromwich Championship
lördag 18 maj
13:00 Skövde AIK - Östersund Superettan
13:00 Malmö FF - Sundsvall Elitettan
13:00 Örebro SK - Bollstanäs Elitettan
13:00 Alingsås - Umeå Elitettan
15:00 Degerfors - Örgryte Superettan
15:00 Jitex - Mallbacken Elitettan
15:00 Lidköping - Gamla Upsala Elitettan
15:00 AIK - Häcken Allsvenskan, damer
15:00 Oddevold - Brage Superettan
15:00 Vittsjö - Norrköping Allsvenskan, damer
15:30 Eintracht Frankfurt - Leipzig Bundesliga
15:30 Hoffenheim - Bayern München Bundesliga
15:30 Borussia Dortmund - Darmstadt Bundesliga
15:30 Heidenheim - Köln Bundesliga
15:30 Stuttgart - Borussia M'gladbach Bundesliga
15:30 Bayer Leverkusen - Augsburg Bundesliga
15:30 Union Berlin - Freiburg Bundesliga
15:30 Werder Bremen - Bochum Bundesliga
15:30 Wolfsburg - Mainz Bundesliga
16:00 Oskarshamns AIK - Ängelholm Ettan södra
16:00 Täby - Örebro Syrianska Ettan norra
16:00 Karlstad - Stocksund Ettan norra
16:00 Eskilsminne - Torslanda Ettan södra
16:00 Falkenberg - Torn Ettan södra
16:00 Aston Villa - Manchester C Women’s Super League
16:00 Manchester U - Chelsea Women’s Super League
16:15 Leganes - Gijon LaLiga2
17:00 Horsens - B 93 Danmark Division 1
17:15 Bolton - Oxford United League One
18:00 Lecce - Atalanta Serie A
20:45 Torino - Milan Serie A
21:00 Alaves - Getafe La Liga
söndag 19 maj
12:00 Friska Viljor - Vasalund Ettan norra
12:30 Sassuolo - Cagliari Serie A
13:00 Landskrona - Örebro Superettan
13:00 AFC Eskilstuna - Sollentuna Ettan norra
14:00 Hammarby - AIK Allsvenskan
14:00 Crawley Town - Crewe League Two
14:00 Brommapojkarna - Norrköping Allsvenskan
14:00 Odense - Randers Superligaen
14:00 KIF Örebro - Piteå Allsvenskan, damer
14:00 Uppsala - Sunnanå Elitettan
14:00 Piteå - Stockholm Internazionale Ettan norra
14:30 PSV - Waalwijk Eredivisie
15:00 Linköping - Djurgården Allsvenskan, damer
15:00 Trelleborg - Brommapojkarna Allsvenskan, damer
15:00 Monza - Frosinone Serie A
15:00 Udinese - Empoli Serie A
15:00 Umeå - Karlberg Ettan norra
15:00 Sandvikens IF - Varbergs BoIS Superettan
15:30 Kaiserslautern - Eintracht Braunschweig 2. Bundesliga
15:30 Hannover - Kiel 2. Bundesliga
15:30 Hansa Rostock - Paderborn 2. Bundesliga
15:30 Greuther Furth - Schalke 2. Bundesliga
15:30 Hamburg - Nürnberg 2. Bundesliga
15:30 Wehen - St Pauli 2. Bundesliga
15:30 Elversberg - Karlsruhe 2. Bundesliga
15:30 Osnabrück - Hertha Berlin 2. Bundesliga
15:30 Fortuna Düsseldorf - Magdeburg 2. Bundesliga
16:00 IFK Kalmar - Eskilstuna United Elitettan
16:00 Onsala - Norrby Ettan södra
16:00 Ariana - Trollhättan Ettan södra
16:00 Lund - Tvååker Ettan södra
16:00 Ljungskile - Jönköping Ettan södra
16:30 Värnamo - Kalmar Allsvenskan
16:30 Gais - Elfsborg Allsvenskan
17:00 Chelsea - Bournemouth Premier League
17:00 Manchester C - West Ham Premier League
17:00 Brentford - Newcastle Premier League
17:00 Crystal Palace - Aston Villa Premier League
17:00 Liverpool - Wolverhampton Premier League
17:00 Assyriska FF - Nordic United Ettan norra
17:00 Burnley - Nottingham Premier League
17:00 Brighton - Manchester U Premier League
17:00 Sheffield U - Tottenham Premier League
17:00 Luton - Fulham Premier League
17:00 Arsenal - Everton Premier League
18:00 Inter - Lazio Serie A
19:00 Valencia - Girona La Liga
19:00 Atletico Madrid - Osasuna La Liga
19:00 Athletic Bilbao - Sevilla La Liga
19:00 Cadiz - Las Palmas La Liga
19:00 Mallorca - Almeria La Liga
19:00 Villarreal - Real Madrid La Liga
19:00 Granada - Celta Vigo La Liga
19:00 Barcelona - Rayo Vallecano La Liga
19:00 Real Betis - Real Sociedad La Liga
19:00 Alaves - Getafe La Liga
20:45 Roma - Genoa Serie A
måndag 20 maj
13:00 Naestved - Hilleröd Danmark Division 1
14:00 Vejle - Hvidovre Superligaen
14:00 Lyngby - Viborg Superligaen
15:00 Köge - Helsingör Danmark Division 1
15:30 Hoffenheim - Bayern München Bundesliga damer
15:30 Bayer Leverkusen - Werder Bremen Bundesliga damer
16:00 Silkeborg - Bröndby Superligaen
18:00 Nordsjälland - Midtjylland Superligaen
18:30 Salernitana - Verona Serie A
19:00 Hammarby - Rosengård Allsvenskan, damer
19:00 Sirius - Västerås SK Allsvenskan
19:00 Djurgården - Halmstad Allsvenskan
19:00 Växjö - Kristianstad Allsvenskan, damer
19:10 Häcken - Malmö Allsvenskan
20:45 Bologna - Juventus Serie A
tisdag 21 maj
19:00 IFK Göteborg - Mjällby Allsvenskan
19:00 Århus - Köpenhamn Superligaen
onsdag 22 maj
19:00 Öster - Landskrona Superettan
19:00 Örgryte - Trelleborg Superettan
19:00 Östersund - Gefle Superettan
19:00 Sundsvall - Sandvikens IF Superettan
19:00 Helsingborg - Skövde AIK Superettan
21:00 Atalanta - Bayer Leverkusen UEFA Europa League
torsdag 23 maj
19:00 Norrby - Trollhättan Ettan södra
19:00 Brage - Degerfors Superettan
19:00 Varbergs BoIS - Oddevold Superettan
19:00 Örebro - Utsikten Superettan
fredag 24 maj
04:00 Angel City W - San Diego Wave Women USA NWSL Women
17:00 Lidköping - Malmö FF Elitettan
19:00 Vendsyssel - Fredericia Danmark Division 1
19:00 Kolding - Ålborg Danmark Division 1
19:00 Hobro - SönderjyskE Danmark Division 1
19:00 Hilleröd - Horsens Danmark Division 1
19:00 Gamla Upsala - Uppsala Elitettan
19:00 Örebro Syrianska - Karlstad Ettan norra
19:00 Torn - Ariana Ettan södra
19:00 Tvååker - Ljungskile Ettan södra
19:00 Elfsborg - Halmstad Allsvenskan
19:00 Malmö - Kalmar Allsvenskan
lördag 25 maj
12:00 Sollentuna - Friska Viljor Ettan norra
13:00 Sundsvall - Jitex Elitettan
13:00 Brommapojkarna - Kristianstad Allsvenskan, damer
13:00 AIK - Örebro SK Allsvenskan, damer
13:00 Häcken - Hammarby Allsvenskan, damer
13:00 Bollstanäs - Umeå Elitettan
13:00 Stockholm Internazionale - Täby Ettan norra
13:00 Umeå - Vasalund Ettan norra
13:00 Eskilsminne - Rosengård Ettan södra
13:00 Onsala - Torslanda Ettan södra
13:00 Kolding - Köge Danska ligan, damer
15:00 Norrköping - Linköping Allsvenskan, damer
15:00 Eskilstuna - Alingsås Elitettan
15:00 Hvidovre - Lyngby Superligaen
15:00 Viborg - Odense Superligaen
15:00 Randers - Vejle Superligaen
15:30 Nordsjælland - Fortuna Hjörring Danska ligan, damer
16:00 Falkenberg - Oskarshamns AIK Ettan södra
16:00 Nordic United - Karlstad Ettan norra
16:00 Gais - Häcken Allsvenskan
16:00 Mallbacken - IFK Kalmar Elitettan
16:00 Celtic - Glasgow Rangers Skotska cupen
16:00 Manchester C - Manchester U FA-cupen
17:30 Mjällby - Djurgården Allsvenskan
18:00 Barcelona - Lyon UEFA Champions League, damer
20:00 Kaiserslautern - Bayer Leverkusen Tyska cupen
21:00 Las Palmas - Alaves La Liga
21:00 Almeria - Cadiz La Liga
21:00 Osasuna - Villarreal La Liga
21:00 Getafe - Mallorca La Liga
21:00 Real Madrid - Real Betis La Liga
21:00 Rayo Vallecano - Athletic Bilbao La Liga
21:00 Sevilla - Barcelona La Liga
21:00 Celta Vigo - Valencia La Liga
21:00 Girona - Granada La Liga
21:00 Real Sociedad - Atletico Madrid La Liga
Allsvenskan
# LAG M V O F GA P
1 Malmö FF 9 8 0 1 19 24
2 Djurgårdens IF 9 6 1 2 12 19
3 Mjällby AIF 9 5 2 2 8 17
4 BK Häcken 9 5 1 3 3 16
5 Gais 9 5 0 4 -1 15
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 Halmstads BK 9 5 0 4 -2 15
7 AIK 9 4 2 3 -3 14
8 IF Elfsborg 9 4 1 4 2 13
9 Hammarby IF 9 4 0 5 -1 12
10 IK Sirius 9 3 2 4 -2 11
11 IFK Värnamo 9 3 2 4 -5 11
12 IFK Norrköping 9 3 2 4 -8 11
13 IF Brommapojkarna 9 2 4 3 -3 10
14 IFK Göteborg 9 2 2 5 -5 8
15 Kalmar FF 9 2 1 6 -4 7
16 Västerås SK FK 9 1 0 8 -10 3