Carlstrand, Kristoffersen, Norlin,

Berg

Matchen är den elfte för BK Häcken men tionde för IFK Göteborg.

Häcken vill befästa tredjeplatsen och täppa till luckan upp mot Malmö FF och Elfsborg.

Blåvitt ligger på kval, en poäng ovanför AIK. Laget har fem raka utan förlust men fortfarande bara en seger.

ANDRA HALVLEK

• Simon Sandberg in istället för Kristoffer Lund Hansen
  • Inga byten i IFK Göteborg
  • MÅL - Mikkel Rygaard ger Häcken ledningen i den 48:e minuten. Placerar in bollen i nättaket i närheten av straffpunkten. Bollen kom till Rygaard från Salomonsson som rensar olyckligt inåt i planen
  • MÅL - 55. Drömmål av Häcken. Traore och Rygaard drar upp anfallet runt Blåvitts straffområde. Rygaard klackar from Traore som blir fri med Dahlberg. Blåvitt-försvaret hänger inte alls med utan står på hälarna och tittar boll. Otroligt vackert mål.

• 58:e minuten och Blåvitt med ett fint anfall och Abrahamsson med en jätteräddning styr bollen strax utanför stolpen. Riktigt nära reducering där, Anfallet innan hade Häcken varit upp och gått för fyran men Sonko fick inte ordning på boll och fötter och ville göra en dragning för mycket
  • Blåvitt med nytt läge efter frispark, bollen nickas strax utanför.
  • Bra avslut av Larsen som Dahlberg styr ut till hörna
  • 66:e minuten ut med Romeo Amane, in med Simon Gustafson som är tillbaka efter skada
  • Blåvitt ropar på straff efter att ett inlägg träffat en Häcken-spelare i straffområdet.
  • 68:e Markovic och Eriksson inbyta
  • Läge för Marcus Berg efter att Abrhamasson varit ute långt utanför straffområdet. Berg lobbar bollen över målvakten mot mål men Hammar hinner upp den ett par meter från mållinjen
  • Lamin Sonko med nytt avslut på Dahlberg som avstyr
  • Byte i Blåivtt. Suleiman Abdullahi in och Marcus Berg går ut

• Häcken kommer i omställning efter omställning men man är lite för obeslutsamma. Ibland vill de dribbla när en passning hade varit enklare och ibland kommer de inte ens till avslut
  • Abdullahi kommer också till skott mot Abrhamasson men inget som egentligen oroar
  • Otroligt böljande spel. Båda målvakten har gjort många riktigt bra räddningar. Även Dahblerg, trots tre insläppta, ska ha en klapp på axeln för sin insats idag. Med en sämre målvakt hade det blivit större siffror
  • MÅL - 87. Inbytte Pontus Dahbo gör sitt första allsvenska mål efter ett fint klapp, klapp-spel med Simon Gustafson. Läget ser ut att vara över men Blåvitt går återigen bort sig med flera man på samma spelare och fint. 17-årige Dahbo inbytt i den 82:e minuten och gör sitt första allsvenska mål i den 87.e
  • Nära 5-1 men 3-4 skott i rad blockas av Blåvittförsvarare som trots allt sliter in i det sista
  • Hagen med ett lågt avslut men Abrahamsson sträcker ut och avstyr till hörna. Hagen en av de bättre på planen i bortalaget.
  • Ytterligare några halvchanser för Häcken på övertid men inget som resulterar

SLUT

FÖRSTA HALVLEK:

• Matchen är igång.
  • Marcus Berg får ett jätteläge efter bara två minuter. Blåvitt kommer nästan fyra mot två och Berg blir helt ren med Abrahamsson. Borde nog varit 0-1 där.

• Häckens tryck kring tiden runt målet har mattats något
  • 33' Blåvitt får frispark i farligt läge utanför straffomårdet men Salomonssons försök är för svagt, inga problem för Abrahamsson
  • MÅL 34 - Gustaf Norlin. Från ingenstans Marcus Berg bröstar fram Norlin som bryter in i straffområdet och placerar in 1-1 med ett lågt skott via stolpen utan chans för Abrahamsson