Live från Malmö FF - Halmstads BK

Malmö FF tog under måndagskvällen emot Halmstads BK på Eleda Stadion.

MFF besegrade gästerna med 3-0 där en återvändare gjorde sitt första mål i den ljusblåa tröjan på nio år

FotbollDirekt liverapporterade från matchen här nedan.

Malmö tog med segern viktiga poäng för att hänga på Elfsborg i toppen av tabellen.

Matchen är avslutad på Eleda Stadion i Malmö. I mer än halva första halvleken var resultatet 0-0 innan MFF fick in bollar i kassen. Målskyttar för Henrik Rydströms lag i 3-0 segern blev Pontus Jansson, Sebastian Jörgensen samt Sören Rieks som fullbordade segern.

Laget från Skåne ställs mot Mjällby på bortaplan i nästa match. Halmstad i sin sida ställs mot Norrköping hemma på Örjans Vall

90 ´ I minut 90 kommer spiken i kistan för MFF. Firma Nanasi och Ali i fint framspel. Framför mål var sedan Sören Rieks och rullade in bollen. 3-0 är därmed ett faktum och uppförsbacken för HBK blev därmed ännu tyngre. Fyra minuter kvar av tilläggstiden på fem minuter kvar att spela på.

86 ´ Mindre än fem minuter kvar att spela. Bilden i spelet är fortfarande densamma med ett MFF som har mycket boll och där gästerna får låna bollen under perioder. Strax efter minut 80 gjorde hemmalaget ett byte där Lasse Berg Johnsen och Derek Cornelius gick ut. In på plan kom Oscar Lewicki och Martin Olsson.

I samband med den senares inträde är därmed båda bröderna Olsson på planen då Marcus Olsson spelar för Halmstad.

78 ´ Mindre än 15 minuter kvar att spela. Malmö håller fortfarande sin ledning med dubbla mål. Halmstad har haft en del boll, men behövt fokusera mycket på att hålla defensiven än att kunna etablera anfall.

Malmö hade nyligen ett läge genom inhopparen Taha Ali men bollen gick klart över.

60 ´ Halmstad gör rejäla förändringar efter en tuff start på andra halvlek. Ett trippelbyte genomförs med 30 minuter kvar. Jonathan Svedberg, Kazper Karlsson och Viktor Granath lämnar planen. In kommer istället Jack Cooper Love, Thomas Boakye och Joel Allansson.

47 ´ Malmö utökar sin ledning genom nyförvärvet Sebastian Jörgensen. 2-0 är därmed ett faktum och hemmalaget är därmed klart i förarsätet för samtliga tre poäng.

46 ´ Andra halvlek är igång.

Halvtid i matchen mellan Malmö och Halmstad. Hemmalaget går till ledning där Pontus Jansson är  enda målskytten, nio år efter senaste målet i Malmös tröja. Smolken i bägaren var att talangen Rosengren tvingades utgå från planen.

44 ´ Malmö tvingas till byte där Otto Rosengren utgår till förmån för Taha Ali.

40 ´ Fem minuter kvar första halvleken. Fortfarande ett stor bollinnehav för hemmalaget utan att fler större chanser har skapats. Var nära igen efter en hörna men den här gången letade sig inte bollen hela vägen in i mål. Skadekänning i skrivande stund för Otto Rosengren som för närvarande får vård. Spelet igång igen där Halmstad får frispark på egen planhalva.

28 ´ Matchens första mål är ett faktum och det är hemmalaget som spräckte nollan. Hemvändaren Pontus Jansson är det som nickar in ledningsmålet. Hans första mål efter återkomsten. Ställningen är därmed 1-0 till MFF.

18 ´ Lite mer än tredjedelen av första halvleken är spelad. Regnet vräker ner i Skåne, men påverkar inte de 22 spelarna på planen nämnvärt. Malmö har dominerat bollinnehavet men inte kommit till några extremt farliga lägen.

Första gula kortet gick till hemmalaget i Joseph Ceesay.

Gästerna hade nyss läge på frispark men lyckades inte förvalta möjligheten.